Doctor Yourself

Thursday, October 6, 2016

Crystal Geyser -2

 Pentru Canyonaland reservasem 2 zile, ca mai era de vazut Maze District si Needles district, insa dupa dezamagirea din prima zi, nu am mai vrut sa vedem nici un Canyonlands desi biletul era deja platit in avans pe 3 zile, ca la curve, ca asa ne obliga baietii aia de la intrarea in parc..

Mai bine ma duc sa descant geyzerul, poate tasneste ! Da, la geyzer e gratis !


Cand am ajuns, nemtii nu mai erau acolo, in schimb erau cativa sectanti de la Burning Man care ne-au spus ca geyzerul tasnise cu vreo 5 ore in urma, pe la 9 dimineata. Acum doar tasnea in jeturi mici, asa cum se vede in poza, in ordine secventiala :


Toata terasa de travertin era acoperita cu apa.
Vreo trei sectanti de la Burning Man se maimutau pe terasa de travertin ( era o bucatica uscata ) si din cand in cand aruncau priviri deranjate catre noi. Ii deranja  prezenta noastra, ca de vorbit noi nu vorbim cand suntem in wilderness, decat daca in mod exceptional e strict necesar sa ne comunicam o informatie urgenta si importanta ( deci era liniste ).
     Noua ne este clar si evident ca e absolut necesar sa fii maimuta proasta ca sa spargi linistea din wilderness, in loc sa te bucuri de atmosfera si spectacolul " naturii".

M-am uitat pe saitul sectei si am citit mai mult de o ora fara sa inteleg iota, ca aia nu comunica informatii, ci doar o aburesc cu gargara in binecunoscutul stil americano-canadian, de a vorbi ore in sir fara sa spui nimic. Sunt experti in abureala.
    Tot ce am inteles este ca sefii sectei au cumparat cu 6 milioane de dolari ( ei insista ca din  donatii ) ranchul pe terenul caruia se afla Fly Geyser din Nevada si acum nu mai permit nimanui sa il viziteze. si am mai inteles ca din cand in cand fac un circ fara seaman in desert, in care te poti duce contra cost sa te maimutezi cum te taie capu'. Erau poze cu oameni beti, drogati, urland, cu muzica la maximum, babuini pictati pe fata care se dadeau peste cap and etc. Cica ei considera asta ca fiind self experession si incurajeaza foarte tare sa faci ca toate visele mort de beat, pe motiv ca ...self expresssion.

Astia de aici de la geyser nu faceau urat, ci se maimutau in liniste.
Asta era harbul de autocar de la Burning Man .amarastenii se duc cu hardughia aia, iar sefii sectei isi cumpara ranch cu 6 milioane de dolari, spunandu-le fraierilor ca ii ajuta sa evolueze spiritual. Mda.

Nu se vede in poza, insa hardughia era decorata cu desene cu capete de cobre si la oglinzi aveau niste capete de cai din lemn. Imediat dupa sosirea noastra au plecat ofuscati ca le-am stricat intimitatea : nu au zis nimic, insa o simti fara vorbe.


Sub valul de apa, abia se vedeau formele din travertin pe alocuri. In cea mai mare parte a terasei nu se vedea nimic.
Au plecat sectantii, a venit un parinte cu un copil la vreo 9 ani sa ii arate geyzerul. Ii spun parinte pentru ca isi merita titulatura (de asta nici nu le-am facut poze sa-i pun aici la insectar ) : fetita lui chiar era interesata sa vada geyzerul si era dezamagita ca nu se poate vedea terasa de travertin.
     Si nu, nu zbiera, nu alerga bezmetica in toate directiile, nu il striga pe taica'sau la fiecare cateva secunde ca vrea ceva, ori sa-i arate nu stiu ce si nu se dadea peste cap facand ca sirena pompierilor, asa cum obisnuiesc puii babuinilor. Se vedea ca era un copil educat si chiar interesat de locul pe care il viziteaza. S-a plimbat pe terasa de travertin cot la cot cu mine, fara sa deschida gura, nu a scos un sunet. S-a uitat, apoi l-a luat pe taica-sau de mana si au plecat punandu-i intrebari.

Mno, trebuie sa admit ca asta e caz rarisssim in Canada / America, unde sub pretextul parentingului modern, plozilor li se permite absolut orice comportament si nimeni nici macar nu incearca vag sa ii educe ori sa le impuna limite.
      Nu exista asa ceva ! Plodul are dreptul sa faca ca toti dracii ( si o fac, pentru ca sunt niste scarbe rasfatate in exces ), iar adultii din jurul lor trebuie obligatoriu sa taca si sa rabde, pentru ca legea protejeaza comportamentul marlanesc al puitorilor si al mizeriilor racnitoare din dotare. Deja cand vezi puradei la orizont, stii ca circul e garantat.
No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.