Doctor Yourself

Tuesday, October 4, 2016

Arches National Park - 1

O bazdaganie se lipise de geamul masinii si ne spiona cu atentie, refuzand sa plecesi a stat cuminte la poza :


                               Drumul spre Moab trece printre gramezi de moloz de toate culorile :


E dimineata si lumina cade prost, asa ca stancile par decolorate :
Mergem la arches, fara prea mari asteptari, pentru ca stim din experienta ca daca ceva i se face mare reclama cu tam-tam ( mare parc national, etc. ) si se inghesuie prostimea, sunt 99 % sanse sa fie ceva de calitate indoielnica, o tzeapa sau pur si simplu naspa.

Din experienta, cele mai frumoase locuri pe care le-am vizitat, au fost in wilderness unde prostimea nu se deranjeaza ( cel mult sunt cativa nemti , francezi, elvetieni ) , sunt off road si apoi  trebuie mers cativa km pe trail si ... e gratis ! Da, cele mai superbe locuri au fost gratis, da' greu de ajuns.
       Cel mai scump a fost acolo unde era nasol, da' aveau reclama big time si se bulucea prostimea ( ca aici la arches ). M-am dus si eu sa vad cum e .

Buluceala de la intrare incepe de la 500 de metri coada in timpul saptamanii, la primele ore ale diminetii si asa o tine intreaga zi. In weekend e si mai mult. E clar ca nu e de bine.


Pe aici se urca dupa ce pleci de la Visitor Center :


Toate pietrele sunt arse, of course !
Visitor Center :
Vedere de sus de sub peretele de piatra :


... de aici :


Pozele sunt proaste, ca e dimineata, lumina cade prost si de multe ori bate din fata :
  

La double Arch parcarea era plina, buluc de lume .


Au parcat si pe langa parcare, circul de pe lume, plozi urland, fatatoare disperate. Un adult  zbiera si sarea intr-un picior ca a pus mana pe tabla cu explicatii si s-a fript.  Doi pasi mai incolo o fatatoare se certa cu plozii ca refuzau sa mearga la arce ca nu ii interesa ( puitorul insotitor era impasibil si astepta ca asta sa rezolve situatia, el era absent ).
Cine dracu' m-a pus sa vin unde vin toti babuinii ? !


Double Arch in stanga :


Pietre arse :
No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.