Doctor Yourself

Monday, October 10, 2016

Ah-Shi-Sle-Pah-West -1

Ah-she-Sle-Pah face parte din Bisti WildernessAsta era o sarbatoare de indieni : in afara soselei pe stanga mergeau calaretii, iar in afara soselei pe dreapta, mergeau apartinatorii in masini cu viteza calaretilor. Macar au avut bunul simt sa nu incurce circulatia !


Dupa ce treci de sosea, treci si drumul off road, treci si de cararea prin boscheti, aia prin care mergi mile multe cu masina intr-o aripa, ajungi in sfarsit la locul unde nu mai poti intra cu masina si trebuie sa mergi pe jos prin wilderness.


Carare nu exista, asa ca te duci cu GPS-ul pe unde ti se pare ca e mai accesibil : am urcat un deal si am trecut doua albii de rau. Mosu' venise impreuna cu tanti din poza si a mers eroic km pe jos prin desert, cu apa, mancare si echipament foto profesionist in spate, ca face poze si le vinde pentru saiturile de guvern.
    
Are 75 de ani si zicea ca nu mai poate veni sa stea cate 2-3 zile in salbaticie, ca sa pandeasca lumina potrivita in poza, asa ca vine, face pozele care se pot face si pleaca. Si vine alta data, ca locuieste intr-un orasel din apropiere.


Ne spunea ca de de ani de zile de cand vine el si face poze, a intalnit rar pe cineva venit sa viziteze, si absolut de fiecare data erau europeni, ca i-a intrebat in mod special.


Aici incepe groapa cu hoodoos si peste tot sunt imprastiate aschii de pietricele maro arse :
Asa se vede de sus de langa hoodoos, o parte din groapa :


Cioturile arse cu cristale in ele :
Unde sunt cioturi arse, gasim si lemn pietrificat :
Hoodoos erau foarte mari, asezate pe o platforma de moloz deasupra gropii. Aveau in jur de 5-6 metri si era o padure deasa de hoodoos in care nu puteai inainta mai mult de 1-2 metri.
Vedere spre padurea de hoodoos
O gramada de busteni pietrificati erau in valea asta, chiar langa padurea de hoodoos :


In mijlocul busteanului, printre fibrele de lemn era un sir de cuart, in lemn :


Detaliu la cuart :
Imprejurul bustenilor erau pietre cu cuart pe ele.

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.