Doctor Yourself

Tuesday, September 27, 2016

Ubehebe Crater

Iesirea din Beaty  ...
Peste tot erau presarate pietre si pietricele cu diferite grade de arsura . Muntii si mormanele de moloz erau imbracate in piatra arsa, iar nisipul era acoperit cu covor negru de piatra arsa.


Rhiolite mine : si acum sapa oamenii la muntele asta ca exploateaza nu stiu ce chestii. Langa el este un ghost town Bullfrog, unde in secolul trecut oamenii au descoperit bucatele de aur pe mormanele de moloz si s-au apucat sa il exploateze. Acum e muzeu si nu am avut curiozitatea sa il vizitez.


Intrarea in Death Valley National Park :
Era lant de munti, sub care erau mormane de moloz de diferite culori, si restul pana la sosea era nisip acoperit cu piatra arsa.


Piatra arsa peste muntele rosu ( poza e mai stearsa ):
In pozele astea se vede mai bine covorul de pietricele arse, care vine peste nisip, pana la sosea :


Alte mormane de moloz, de data asta albe :


                                                                     detaliu :


Aprons of Rock era un drumulet care cobora din varful muntelui si despre care geologii scriau ca se scursese o gramada de nisip datorita ploilor si eroziunii. 


Vedere de departe :


... si de aproape !
Ceata aia alburie nu dispare nici in pozele cu filtru . Totul iese sters.


Alte mormane acoperite cu piatra arsa.
                                                Pete de nisip alb, de sub covorul de piatra neagra :
O duna de nisip alb :


Pe masura ce ne apropiem de crater, totul e complet negru :


Marginile craterului .


Singura problema e ca craterul asta , " vulcanul " e complet lipsit de lava. nici pomeneala de lava, nici in crater, nici pe langa crater, pe nicaieri !
Craterul in lumina apusului, ca dimineata nu era nici o sansa sa facem poze, ca batea soarele fix in fata : in stanga erau pietre rosii si albe, iar pe fundul creterului ... nisip alb !


                                                                    Explicatiile oficiale :


                                         Varsta craterului a fost masurata a fost stabilita la 2.000 de ani.


Cum s-a intamplat explozia, varianta oficiala : magma fierbinte a fost transformata de apele subterane, in aburi. Presiunea aburilor era foarte intensa , pana cand combinatia de abur si piatra a explodat formand un crater ca asta.
    Singura problema e ca piatra arsa si vitrificata ce sclipeste ca sticla, se intinde pe suprafata a  5 state vazute de mine cu ochii mei. Si nici pomeneala de vulcani in afara de cel de la Flagstaff, care e chiar un vulcanas ce a scuipat rauri de lava de jur imprejurul lui si cam atat. Iar lava arata complet diferit fata de piatra arsa care acopera cele 5 state vazut de mine.


Explozia a imprastiat pietre pe mai mult de 6 mile patrate, in unele locuri la o adancime  de 150 de picioare.
Ubehebe este cel mai mare crater dintre multele din zona. are jumatate de mila si o adancime de 500 picioare.

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.