Doctor Yourself

Wednesday, September 30, 2015

Valley of Fire - 2

    Pozele sunt facute fara filtru, ca nu era lumina orbitoare : cum se vede in poza, asa era si in realitate.                                                         Luam masina din parcare ...


                           ... si mergem mai departe printre stancile rosii ( acum maro, ca e umbra ) :


Stancile din Valley of Fire sunt formate din nisip care este siliciu aproape pur. Schimbarea culorii din alb in rosu se datoreaza unei mici cantitati de fier din compozitia stancilor.

Crusta solului este formata dintr-o comunitate de alge, licheni, muschi si cyanobacterii care cimenteaza solul si permite o mai buna absorbtie a umezelii. Crusta are doar cativa mm grosime si e foarte usor distrusa daca calci pe ea. Recuperarea crustei distruse va lua intre 7 si 250 de ani. Te rugam sa nu calci pe crusta ( numai pe carare ) !

Asa ma gan desc si eu, ca inainte de sosirea albilor pe continent, indienii mergeau toti pe varfurile degetelor in sir indian, de grija sa nu strice crusta paman tului .       De aici incepe mersul pe cel de-al doilea trail vreo 4 km prin nisip si hartoape, pe teren accidentat, ca sa ajungem la The Little Wave :

                                                              Cactusi cat pepenii :


                                        Stancile sunt enorme, ca am trecut in picioare printre ele .
           Moqui ( shaman stones ) incastrat in platoul de piatra : las' ca o sa-i culeg din Escalante !

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.