Doctor Yourself

Tuesday, July 28, 2015

La Rambla Mall

                                                                           Tot in Lima ...


                                       ... iesim din zona caselor middle class ...
                                                   .... si mergem prin oras ...


                                                                   ... pe la banca ...


                                                      ... pe langa Cazinou ...


                                             ...  mergem La Rambla Mall !
                                        Arata exact ca mallurile din Canada :


                                           ... doar ca acum  ...
                        ... fac reduceri de Craciun ... Pardon, reduceri de iarna !


Sunt prezente marile branduri din USA si Canada, insa au doar marfa de proasta calitate, din plastic sau din panza :


Partea amuzanta este ca astia vindeau marfa de iarna, cizme imblanite ! Care iarna, ca eu umblam in trocou, iar sud americanii in maneca lunga ?  Soare afara, 20 C, floricele pe campii si astia isi cumpara cizme cu blana !
              Geci de iarna : unde oare le poarta, ca afara e vara si in timpul iernii ?


Impartit la 3, vine 63 dolari canadieni pentru un fas matlasat. Pai atat costa in Canada, unde oamenii nua u salariul mediu 300-400 $, ca in Peru !


                          Papucii aia cu mutra de broaste, dar de firma ( Crocs ) :


... costau 70 $ . Eu am cumparat din USA, pentru un prieten din Romania, o pereche identica si m-a costat doar 50 $ .


                       Salon de vopsit muierile, cu nume foarte bine ales : Acuarela !


Spray Impuls ! Wow, nu am mai vazut Impuls din perioada comunista, cand se vindea pe sub mana si valora de doua ori greutatea lui in aur !


Mango avea preturi relativ decente : 30 $ pentru o bluza tip ie. In Canada Mango e un magazin de super lux, cu preturi accesibile doar bogatasilor.
Eu ma miram ca au preturi enorme pentru veniturile peruvienilor, insa desi magazinele sunt cam goale, nu am vazut falimente la fiecare pas precum in Canada :


Brand local de designer. Vindeau o preche de pantaloni de pijama cu 20 $ . Really ? Eu i-am cumparat pe ai mei cu 5 $ din China Town si nu vad vreo diferenta intre ai mei si astia din magazin, ca tot la fel arata, tot din bumbac, etc.


La food court era pustiu, ca erau preturi mari si aici. Aia cativa oameni de pe la mese, stateau cu un suc in fata si se jucau pe telefoane. In mall erau brandurile americane ce indeau mancare scumpa. Exorbitant de scumpa. Daca iesi al coltul strazii, gasesti restaurante unde pretul e de trei ori mai mic si mancarea mult mai gustoasa.


                            Locul de joaca pentru plozi, din fericire era pustiu :


                  Acum am inteles de ce restaurantele corporatiilor erau mereu goale :


.. pentru ca sunt considerate restaurante de fite, la fel cum era in Romania Mc'Donalds-ul in anii 2000, iar preturile sunt infernal de mari pentru puterea de cumparare a peruvianului. Costa 50 de soles o farfurie de cartofi prajiti, una de pui si ceva crochete cu branza si suc langa. Pai bietul amarat munceste de ii sar ochii, mai mult de o zi, pentru banii aia ! 
     
Pentru comparatie : 8-10 soles costa o cursa cu taxiul ( 3- 4 dolari ). O masa la restaurant de pe strada, cu un singur fel de mancare, costa 10-12 soles. Daca te duci la un restaurant de fite, platesti maxim 18 soles . Am vazut un restaurant cum e Mandarinul din Canada, cu paza la usa, cu lux inauntru, servire la masa, cu feluri de mancare intre 11-18 soles. Majoritatea se invarteau in jur de 11-12 soles. 
    Pai cu 50 de soles, un peruvian mananca de 3 ori la un restaurant normal, si mananca mai bine decat la KFC, nu fast food (cartofi prajiti cu ceva pui ), ci mancare home made !


                  Acum ca m-am lamurit cum stau lucrurile, sa mergem inapoi acasa !


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.