Doctor Yourself

Saturday, July 4, 2015

Canada Day


Pe la noi a fost Canada Day si toata prostimea si-a dat in petic cu stegulete si patriotisme penibile. Ma uit la vitele incxaltate fericite ca au o ciurda de care sa apartina si ma minunez ce o fi atat de palpitant sa te indentifici cu un grup, indiferent care o fi el ?  
      Pai cand habar nu au ce e de capul lor, nu au indvidialitate, personalitate, nimic... sunt ca niste marionete cu fata umana, care se simt umanizate daca apartin unui grup ce le confera o identitate. Cine oare sunt eu, ce-i cu mine pe lumea asta ?  Ah, sunt canadian , problem solved !
      
Nu am nici o indoiala ca doar o vita incaltata simte nevoia sa apartine unei turme : ca sa aiba o identitate, sa-i dea o directie, sa il ghidoneze prin viata, ca altfel ar fi vai de capul lui de idiot !  Altfel nu imi pot explica de unde frenezia asta idioata de a te indentifica cu un grup ( natie, popor ) si a fi mandru ca i-a fatat ma'sa intr-un anumit loc. 
      Nu am nevoie sa ma identific cu nimeni si cu nimic ( nici cu romanii si nici cu canadienii ), ci sunt doar eu insami . Da' ciurda are nevoie sa isi sarbatoreasca in mod arepetat si anual, dependenta mentala si psihica de turma si sa repete papagaliceste dupa cum le repeta propaganda " traim in the best counrty of the world. Uraaa  ! " 


Prim ministrul Stephen Harper a decalarat de ziua Canadei ca, canadienii " sunt binecuvantati sa traiasca in cea mai buna tara din lume "  si mai spune ca acest noroc nu este un accident.


                                                   Google ne-a dat onorul :


Propaganda s-a intrecut pe sine in ridicarea in slavi a Canadei cum e tara asta Raiul imigrantilor :


 Pentru cei care imigreaza aici, Canada este un vis devenit realitate. Carta Drepturilor si a Libertatiloreste invidiata de intreg mapamondul ( iar tie o sa-ti iasa pe nas de cate " drepturi" cate ai ... )
    Aici este multiculturalism ( in traducere : toata lumea se uraste cu toata lumea, doar ca legea ii forteaza sa isi zambeasca fals unul altuia ), iar imigrantii sunt primiti cu bratele deschise, cu inima deschisa si cu mintile deschise.  
Eu as adauga ca imigrantii sunt primiti cu buzunarele larg deschise, ca pana la urma asta este scopul existentei imigratiei.

Numim Canada o democratie functionala . Really ? Pai cine e atat de batut in cap incat isi doreste sa traiasca in democratie ?  Majoritatea oamenilor sunt niste imbecili cu diploma , si teoretic astia sunt cei care decid cum sa fie condusa tara, simplu, pentru ca ei sunt majoritari. Si care om normal la cap si-ar dori sa fie condus de niste imbecili ?

Deci, in Canada avem democratie, iar asta inseamna respect pentru legi, justitie independenta, presa libera ( my ass ) respect pentru drepturile omului, egalitate de gen si alegeri libere electorale. 
Mda, si marmota invelea ciocolata in staniol, iar vitele incaltate cred tot ce li se spune, pentru ca sunt prea imbecile ca sa inteleaga ce se intampla in jurul lor. 
      Am intalnit un canadian spalat pe creier de propaganda din scolile lor, asta incepea sa tremure si sa faca urat daca ii spunea ca nu e chiar asa cum se spune, ca uite, sunt pline ziarele de statistici si fapte care contrazic flagrant  povestile propagandei. Urla cu spume la gura si face aurat ca esti dusmanul poporului canadian ! Sa mor daca nu facea asta exact ca si comunistii de pe vremea lui Ceasca, aia din sedintele care infierau dusmanii poporului.
   
     L-am intrebat cand a venit in Canada : pai l-au adus puitorii lui, cand avea 3 ani ! A facut scoala aici, n-avea in cap decat hockey si era convins de pute abaga mana in foc pentru faptul ca nu exista conditii mai bune de trai nicaieri pe planeta, decat aici in Canada. L-am intrebat daca a iesit vreodata din Canada si a zis ca nu, pentru ca nicaieri nu e mai bine ca aici, de ce si-ar dori sa viziteze ceva mai rau ?  Corect. Hai Canada !
     Da' parintii tai ce parere au despre Canada ? Ah, pai ei strang bani sa se reantoarca in Ungaria definitiv, de unde au venit, acuma ca eu sunt major si voi putea ramane in Canada singur !

Canada a inceput sa colecteze date biometrice inca din 2008. In aeroporturi sunt puse masini unde iti poti scana pasaportul, ca sa nu mai stai la coada la check inn : scanezi pasaportul, arati biletul si te apropii de ecran sa iti faca poza la iris !
    Curand, colectarea datelor biometrice va deveni un ritual administrativ pentru fiecare aplicant ce va dori sa isi faca actele. Desigur, in numele securitatii nationale, e acceptabila orice incalcare a intimitatii si vietii personale.


As vrea sa adaug pentru imigranti, sa nu astepte ca plozii lor sa devina clonele lor culturale. Plozii adopta foarte repede cultura canadiana si valorile canadiene mai repede decat puitorii lor si adesea sunt pedepsiti ca sa o faca.Ceea ce propaganda nu le spune potentialilor imigranti, sunt efectele a Bill C 24, care este ostil noilor canadieni :


Noua lege ameninta cetatenii cu doua cetatenii si imigrantii in Canada cu revocarea cetateniei canadiene. Acum, cetatenia poate fi revocata de Ofiterul pentru Cetatenie fara sa te audieze live, fara oportunitatea de a face apel , fara un judecator de caz si fara alte motive decat o aplicare fraudulenta.

Canadienii pedepsiti pentru terorism, inalta tradare sau spionaj pot avea cenatenia revocata, daca au cetatenie duala. Ba mai mult, nici macar nu trebuie sa fie pedepsiti de o instanta de judecata canadiana, ci e suficienta pedepasa unei instante de judecata straina.

Asta este punctul cheie. Sa permiti unei instante straine sa decida soarta cenatenilor nostri  este un amestec fundamental in suveranitatea noastra, in datoria noastra de a proteja cetatenii si obligatia noastra de a garanta cetaenilor un proces sub legea canadiana.


Daca ai dubla cetatenie ( chiar daca nu stii asta, asa cum e cazul multor canadieni cu stramosi europeni ) si esti pedepsit pentru tradare intr-o tara straina ( care se poate sa intampla foarte usor intr-o tara precum China, Pakistan, Egipt, Ukraina, Rusia, etc ) niste baieti din Ottawa iti revica cetatenia si nu mai e nimic de facut pentru asta ! 
      Ca fapt divers, acum este posibil pentru oricine sa  condamne la moarte canadienii cu cetatenie dubla ! Tot ce trebuie sa faca este sa mituiasca pe cineva din tara de origine, sa faca rost de o acuzatie locala pentru tradare ( spunand de exemplu ca te opui regimului dictatorial, de exeplu ) si sa alertezi canadieni !  Aceasta lege este mai mult decat neconstitutionala si va pune multi, multi canadieni in pericol imediat.


Un proces modern include strangerea de evidente, acuzatii, judecata in fata unui judecator independent si condamnarea si oportunitatea unui apel. Aici sunt o gramada de state in lume care nu acorda cetatenilor  aceasta justitie adevarata.
   
Am intalnit un astfel de canadiena care a fost detinut in Egipt anul trecut, pentru acuzatii false, jurnalistul Mohamed Fahmy. In ianuarie 2014, Fahmy si alti doi jurnalisti Al Jazeera au fost acuzati in fals ca s-au alaturat sau aua sistat un grup terorist - Fratia Musulmana - si au imprastiat minciuni care au pus in pericol securitatea nationala.

Lui Fahmy i s-a recomandat sa renunte la cetatenia egipteana, asa ca a putut fi deportat in Canada. El intentioneaza sa reaplice pentru cetatenia egipteana, pentru a facut acea decizie doar din cauza friciide a nu isi pierde viata.

In cazul Fahmy, care a avut loc inainte ca Bill C-24 sa fie trecut, el a fost pana la urma jautat de guvernul canadian. E uimitor cat de usor cetatenia lui Fahmy ar fi putut fi revocata ( daca ar fi prins intrarea in vigoare a C-24 ), cat de usor si-ar fi putut pierde protectia guvernului canadian si ar fi putut fi abandonat ca sa fie torturat si executat de egipteni pentru o acuzatie inventata.

Noua lege inlatura judecatorul din procesul de aplicatie si refuza cetateania aplicantului cu condamnari straine pentru orice infractiuni. Refuza aplicantului accesul la un interpret pentru testul de cetatenie. In plus, legea extinde perioada in care trebuie sa stai in Canada pentru a fi eligibil pentru a cere cetatenia canadiana : inainte era 3 ani de locuit in Canada din 4 ani consecutivi, iar acum sunt 4 ani din 6.

Legea Intarita a Cetateniei Canadiene, ca o lege ipocrita asa cum e numita, este cea mai ostila legislatie  noilor canadieni ce a fost vreodata introdusa. In USA, revocarea cetateniei a fost declarata neconstitutionala inca de acum 50 de ani.


Mai mult de 20 %, adica 1 din 5 canadieni sunt fatati in strainatate. Ei vin in aceasta tara fugind de haos si injustitie, cautand oportunitati si binecuvantarea pacii, ordinii si un bun guvern. Noi ii punem in risc si libertate anoastra in pericol, datorita Bill C -24.


                      Si pana la urma ce fel de Canada sarbatorim de Canada Day ?


In Canada lui Harper, bibliotecile cu materiale stiintifice sunt distruse iar cercetatorii sunt cenzurati.
On Canada lui Harper, veteranii implora ajutor pentru ranile obtinute in razboaiele in care au luptat sa apere valorile canadiene. ( ce valori canadiene de aparat  o fi fost in Afganistan  .... ? )

In Canada lui Harper, cetatenia este acum un privilegiu si are doua taisuri.

In 11 iunie 2015, Bill C-24 a devenit lege si aintrrat in putere. Cetatenii canadieni sunt acum divizati in doua categorii : o categorie are toate drepturile democratice ale cetateniei, iar cealalta categorie nu . Ultima categorie sunt cetatenii  care devin canadieni prin alegere, iar prima categorie sunt cei care devin canadieni pentru ca i-a fatat ma's ain Canada.

           Federalii nu vor sa spuna unde au fost cheltuiti banii pentru sarbatorirea Canada Day :


Mostenirea Canadaiana a aprobat aproape 1.700 evenimente care sa aiba loc intrre 21 iunie si 1 iulie - perioada care include Ziua Nationala a Arboriginalilor, Saint - Jean Baptiste Day, Canadaian Multiculturalism Day si in final, Canada Day.

Sumele sunt mici : ei nu acopera nimic, de la tortul de la picnic, extraajutor pentr pompierii care manageriaza focurile de artificii, la fonduri generale pentru festivaluri care atrag sute de mii de vizitatori.

Departamentul a facut publice doar 130 de proiecte - in jur de 8 % din numarul total, bazat pe analiza facuta de The Canadian Press.
Zilele trecute, departamentul a spus ca a cheltuit toate cele 6,7 milioan ede dolari din fondul Celebrate Canada, din care 300.000 pentru sponsorizarea Arboriginal Affairs, dar nu a oferit alte detalii.
Purtatorul de cuvant al departamentului, Len Westenberg spune ca departamentul a primit 1.938 aplicatii de sponsorizare pentru acest an si a aprobat sponsorizarea a 1.658 evenimente. Guvernul decide care aplicantii sponsorizate vor fi facute publice.


Singurele cifre accesibile publicului sunt despre sponsorizarile din cele cateva sute de eliberari pentru presa facute anul trecut. The Canadian Press a gasit anunturile a 130 de proiecte incepand cu data limita 15 ianuarie 2015 ca sa aplice pentru fondurile din acest an.

Cu totul , The Canadian Press a identificat suma din anunturile publicate de sponsorizare ca fiind in total 430.269  $, pentru care cei 20 de MP Conservatori le-au facut in ultimele 6 luni.

Asta sugereaza ca 6,3 milioane dolari, aproape 94 % dintre cei 6,7 milioane de dolari au fost distribuiti in tacere si fara fanfara anunturilor guvernamentale. Departamentul nu a dat publicitatii lista intreaga a proiectelor care au primit sponsorizare de la Celebrate Canada Funding.

Cele mai multe sponsorizari nu au fost dezvaluite si se pare ca s-au dus spre districtele electorale ale conservatorilor care candideaza pentru un loc in toamna urmatoare, 19 octombrie in alegerile electorale.
Din cele 30 districte electorale ale municipalitatilor cunoscute ca au primit fonduri, 27 au o sansa buna de a sta cu conservatorii, bazat pe raportul Elections Canada, care predicteaza rezultatul in baza voturilor din 2011.


Da' prostimea nu trebuie sa isi bata capul cu legile si cu unde se duc banii lor ! Fiti mandri  ca apartineti la turma canadienilor si sarbatoriti simbolurile canadiene !


  Cum poti sarbatori mai bine decat prin sex ... canadian ?  Incercati pozitia castorului prietenos :


            Pozitia 69 a devenit ... 49 in canadian style. Astia plagiaza pana si sexul !


                                                      Pozitia frunzei de artar :


Povestea cu canadienii care au reinventat ei roata, tine pana cand dau peste un indian. Nenea Ramesh le bate obrazul canadienilor ca au plagiat fara rusine Kamasutra si au botezat-o ... sex canadian !  Pai ce, doar nu e prima oara, ca mai sunt si alti Stan Patitul  ! Cu Pauling si insulina cum a fost ?  Nu mai e Pauling, ci ... Ben and Banting ...

Arti Patel, autorul articolului are origini indiene si probabil nu cunoaste ca Sage Patanjali a descris 84 pozitii sexuale in Kamasutra sa. Probabil ca autorul le-a copiat de acolo, le-a  rebotezat si prezentat ca fiind ...  canadiene !
Oricum, ar fi iluminatoriu pentru autor sa citeasca Kamasutra si sa constate daca pozitiile de sex canadian nu cumva sunt ilustrate in cartea aia de acum 4.000 de ani vechime !


Dupa atata sex canadiana .. sa cantam si sa dansam cu simbolul Canadei, Justin Bieber ! Mai are cineva impresia ca asta e fatalau ?


Cine poate reprezenta mai bine Canada in lume, decat Justin Bieber ?  Baiatul asta nici voce nu are, nici cantece ascultabile , da' nici mutra de barbat nu are ! 

Bieber s-a rebranduit de curand si are nevoie de un strop de reclama, iar Canada Day pica manusa ! 
Aveti aici 10 motive pentru care Justin Bieber ne face mandri ca suntem canadieni ( atata  doar ca el s-a mutat din Canada in USa, da' nu conteaza ) !


Bieber doneaza asociatiilor de cerseala, deci trebuie sa se umfle patriotismul in noi, ca laptele care da in foc ! 
Pai nu e despre caritate, ci despre intretinere aunei imagini artificale, pe care o vinde prostimii. Pardon, fanilor ! Toate persoanele publice si toate corporatiile apeleaza la trucul asta cu " uitati-va lume, cat de mult imi pasa de amaratii aia, asa ca iau toata presa dupa mine si fac publice sumele donate ! " 
Daca intr-adevar vrei sa ajuti pe cineva, nu ai nevoie de circ, presa si publicitate, decat daca o faci pentru ... publicitate.


Bieber isi iubeste mamicuta. Pai nu ziceam ca eu cred ca e fatalau ? !  

Mda. Nimic nu e mai dezgustator decat un barbat care nu are cordonul ombilical taiat si e tras cu sfori de mamicutasi de sfaturile ei. De fatalai d'astia mamosi e bine sa te feresti ca de foc, daca vrei liniste in familie. Cah !

El a facut tampenii teribiliste si apoi si-a cerut scuze la televiziunea nationala. Asa, si ? E doar circ pentru prostime. 
Daca eu fac tampenii in viata mea privata de ce ar trebui sa iasa pe postul public sa isi ceara scuze pentru asta ? Nu exista nici un motiv sa faci asta, daca esti un om normal la cap ( si nici nu ar fi trebuit sa i se dea spatiu de emisie ca sa isi expuna problemele personale ). Dar daca vrei sa faci impresie in fata prostimii, sa le vinzi o imagine ... atunci da, iesi pe postul public si declari orice ar prinde la ei.


Bieber merge la slujbele religooase, deci e de bine, avem o imagine pe placul patrupezilor inchinatori la zei. Pai si Iliescu mergea cu cardul de popi dupa el, de se inchinau babele ca la soare cand il vedeau : imaginea conteaza si aduce vorturi si bani, dupa caz.


Da' cat de retardati trebuie sa fie oamenii care chiar iau de buna imagine aunui artist pe care manipulatorii i-o flutura prin fata ? Foarte ! 

Bieber a decis sa renunte la droguri si sa se faca baiat cuminte. OK, asta ar trebui sa o faca fericita pe fatatoare lui, da' ce legatura are cu mine ? Pe mine ma intereseaza ( daca ma intereseaza ) ce miauna cantaciosul, si nu cum isi traieste el viata si ce baga in gura.

Fiti mandri ca sunteti canadieni, pentru ca ... Justin Bieber inregiostreaza cancere din nou ! Si ce are sula cu prefectura ? Lui Bieber ii vin vin banii din cantata, asa ca omul doar isi face jobul. Nu vreti sa publicati in ziar lista tuturor canadienilor care merg la job maine, ca sa fim mandri de ei si sa ne simtim canadieni pentru ca X merge la munca ? Zau asa ? !

Reclama pe care Justin Bieber a facut-o pentru Calvin Klein ne-a aratat ca el are un corp tonifiat, deci merge la sala de gimnastica, deci e ... disciplinat. De asemeni, s-a inventat phototoshopul.

Bieber are dinti albi, deci rezulta ca se spala pe dinti. Sau ca dentistul a facut un good job punandu-i venere bune, ca imaginea conteaza .

Bieber se spala pe dinti, deci fiti mandri ca sunteti canadieni !


13 comments:

 1. Tzipi,
  Obsedata de Pauling (Linus?) l-ai incurcat cu Paulescu si insulina....
  In privinta cetateniei, asa e legea si in Romania in sensul ca numai cetatenia obtinuta prin nastere nu poate fi revocata. Cea obtinuta administrativ poate fi revocata in anumite conditii...Problema nu asta este, ci ca acum 5 ani cand am venit eu, legea nu era asa. Problema este ca schimba legile din mers, iar tu, fraierul international, trebuie sa faci acrobatii tot din mers. Daca legea asta ar fi fost in vigoare in 2010, poate eu nici nu veneam aici ori nu stateam 5 ani...ma lamuream si o stergeam. Se vor revoca cetateniile si celor care nu locuiesc efectiv in Canada, deci au luat-o si s-au carat...Deci aici este nedreptatea, ca astfel de legi se schimba de la o zi la alta, ca legea circulatiei....
  In felul lor au dreptate sa se protejeze si sa-si dea tot felul de legi protectioniste, dar ar trebui ca tipul asta de legi sa fie f greu de modificat, nu de azi pe maine...Dar asta dovedeste cate parale dau ei pe cetatenii lor....Eu m-am lamurit...0!
  Cat priveste ca se revoca administrativ si nu judiciar....mare branza, ca parca judecatorii nu sug la aceeasi tzatza....sunt exact acelasi aluat! Cine crede altceva, o sa aiba timp sa-si ia tzepele personale.
  Gabriela
  P.S. Apropo de zile nationale, ma bubuie in cap artificiile de la amerikani....si aia natzie, nu gluma! Macar azi a fost o zi mai frumoasa....Dar de vremea din "vara" asta, ce parere ai? Noaptea 12-15 grade si ziua 20-25?! Eu inca folosesc centrala sa ma incalzesc noaptea....ca doar n-o sa dorm la 15 grade...Baracile astea se incalzesc si racesc f rapid, fiind din placaj si izolate prost.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nu's obsedata de Pauling, da' mi se mai incurca limba in gura .

   Da, e nedrept ca schimba legile si restrang tot mai mult drepturile cetatenilor, dar asta este. Canadienii ce sa mai spuna, ca daca ei parasesc tara mai mult de 6 luni, nu mai au drepotul la asigurare medicala si nici pensie nu mai primesc, desi au platit taxe pentru ea toata viata ? Bataie de joc.

   Nici o tara nu da doi bani pe cetatenii ei, nu te stresa ! Oamenii sunt considerati consumabile, cea mai ieftina resursa de pe planeta. So ...

   Delete
  2. @ Tzipi
   Is comunistu'

   "Am intalnit un canadian spalat pe creier de propaganda din scolile lor, asta incepea sa tremure si sa faca urat daca ii spunea ca nu e chiar asa cum se spune, ca uite, sunt pline ziarele de statistici si fapte care contrazic flagrant povestile propagandei."

   Acesti semianalfabeti apartinatori ai plebei canadiene trebuie sa invete ca ideile si ideologiile lor pot fi criticate si chiar vor fi criticate (si asta intr-un mod cat mai direct si fara menajamente). Numai asa ideile si societatea in general se va putea reforma. Niste idei care nu rezista nici celei mai mici critici nu pot avea nicio valoare de adevar.
   Eu cand intalnesc asemenea imbecili (fie ei straini, fie romani) nu ma las deloc pana nu le pun in fata adevarul. Iar atunci cand se crizeaza, satisfactia mea creste si apoi mai abitir ii dau inainte: pur si simplu le repet mantra: "ideile voastre-s false, false, false, demonstrati-mi ca sunt adevarate". Si aici intepenesc toti "patriotii". Ce pot sa-mi faca? Sa ma ia la bataie pe strada? Ha, ha, ha, ei is prea lasi pt asa ceva. Ei is buni doar la datul din gura si atat.

   "L-am intrebat daca a iesit vreodata din Canada si a zis ca nu, pentru ca nicaieri nu e mai bine ca aici, de ce si-ar dori sa viziteze ceva mai rau ?"

   Acest gen de "oameni" trebuie umiliti in public. Nu trebuie in niciun caz sa plecam capul in fata unor asemenea exemplare cu IQ de maimutoi si nici sa-i tolerem in vreun fel.
   Un astfel de exemplar e musai sa fie umilit, ba chiar batjocorit si luat la misto cat mai evident posibil, si asta in public. Mai ales ca astfel de exemplare se preocupa foarte tare de ceea ce cred ceilalti despre ei, asa ca trebuie profitat la maximum de acest lucru.

   Oricum, din cat am calatorit eu si din cat m-am documentat, majoritatea oamenilor din orice tara au vieti tare anoste, plictisitoare, sarace - lucru legat (printre altele) de lipsa crasa de orice fel de cultura generala. Oamenii aia nu au conturata niciun fel de imagine de ansamblu asupra lumii in care traiesc. Pt "oamenii" aia, bucuriile vietii constau in a avea ce baga la maț, a avea ce bea si a avea ce fute. Bineinteles, ca pe langa platitudinile astea de baza (pe care ei in prostia lor le considera bucurii sau desfatari), mai sunt si altele, cu iz consumerist, care variaza de la individ la individ: a avea ditamai plasma in casa, a avea nu stiu ce sistem home cinema (de parca fara home cinema nu ai mai putea sa te uiti la un film), a avea masina ultimul tip, piscina, casa cu etaj (de parca intr-una fara etaj nu s-ar putea trai), bijuterii, farduri, genti de mii de euro etc, etc.

   Delete
  3. Astia care nu si-au pus niciodata sub semnul intrebarii propriile credinte si conceptii, nu sunt doar imbecili ci si prihopati.
   Orice om normal la cap, de la varsta incolo, se intreaba daca e adevarat ceea ce i-au bagat in cap parintii, societatea, scoala, propaganda si incepe sa discearna si faca curat in propria minte. Astia nu, ca pentru ei lucrurile sunt clare si au totala incredere in dresajul la care au fost supusi ei, mosii si stramosii lor. Psihopati pe care eu ii evit in viata reala, evit sa ii contrazic, pentru ca nu are rost.

   E adevarat : majoritatea prostimii de oriunde de pe glob e inculta ca o cizma si cu IQ de babuin. Eu ii evit, pentru sanatatea mea mintala si prefer sa imi investesc timpul si energia in altceva. Train in lumea imbecililor, asa ca ... keep low profile si lasa-i sa cante.
   Nu ii ajuta neuronu' sa inteleaga realitatea din jurul lor si sa faca niste conexiuni logice : asta e si alt anu-i, indiferent cat ii vei enerva sau umili in public. Niste vite incaltate si nimic mai mult.   Delete
  4. @ Tzipi

   Is tot comunistu'

   Iti mai zic ceva. Am vazut oameni cu spirit critic care nu se dadeau in laturi de la a lua in bascalie si a critica de exemplu cutare religie, insa taceau malc sau faceau caca pe ei in cazul in care trebuiau sa vorbeasca despre un alt gen de religie, cea mai dezgustatoare si mai distrugatoare religie, actualmente in mare voga pe fata pamantului, adica RELIGIA PROFITULUI. In religia asta, numita si capitalism, sclavii religiosi spalati pe creier isi sacrifica intreaga viata pentru acumularea de profit, ei murind astfel ca oameni si traind ca unelte fara minte, folosite de unul si de altul (patroni, bancheri, afaceristi si CEO de corporatie).
   Un om care are o credinta puternica in ideologia profitului este numit (sau ar trebui numit) profitor, cu sensul de specialist in acumularea de profituri. Din pacate, in zilele noastre profitorii sunt considerati niste oameni foarte valorosi, iar activitatile din care ei isi extrag seva (profiturile) ca fiind activitati morale.
   Daca un barbat se culca cu o fata tanara si naiva iar apoi imediat o paraseste, dupa ce a amagit-o cu promisiuni false si declaratii mincinoase, spunem despre acela ca a profitat de femeia respectiva. Cum s-a intamplat de s-a ajuns sa se considere nu doar moral, dar pe deasupra si virtuos sa profiti de alti oameni si cum s-a intamplat de s-a ajuns ca cei de care se profita sa fie impacati cu statutul de oameni amagiti?
   Religia profitului este religia escrocheriei iar sarlatanii profesionisti sunt preotii ei (patronii, bancherii, afaceristii si CEO de corporatie). "Teologia" ei e absurda. Ea sustine ca exista printre noi niste supraoameni magici care sunt de zeci de mii de ori mai valorosi pentru societate decat un om normal, cinstit si muncitor. Sustine ca un astfel de specialist profitor produce bunastare cat nu pot produce mii de medici, ingineri, zootehnisti, tehnicieni, profesori, filosofi si artisti, si ca acestia (bancherii, afaceriştii şi directorii de corporaţii) sunt niste adevarati zei printre oameni.
   Pe cat de absurdă teologia sta laica, pe atat de absurde discutiile in care intri cu oamenii indoctrinati. Majoritatea au credinta hazlie ca ar sta chipurile in puterea lor sa ajunga in acele pozitii de varf, uitand sa constate ca in realitate, arhitectura sistemului presupune ca numai un numar infim de oameni sa fie in varf, iar dintre aceia un numar si mai infim sunt plecati de la baza piramidei, poate vreo 2-3 indivizi in total.
   Teologia laica a profitului spune ca o viata traita alergand dupa profituri este cea mai buna viata pe care o poate avea cineva, insa realitatea nu-i sustine tezele. Nu a fost, nu este si nu va fi o viata buna aceea inchinata profitului, iar cei care se angajeaza in a trai asa ceva nu sunt decat demni de mila. A trai pentru profit este faliment total!

   Delete
  5. Socialismul si capitalismul sunt cele doua fete ale aceleiasi monezi : aproape la fel de proaste amandoua, niste tzepe intinse prostimii. Eu sunt pentru libertate totala si nu pentru sisteme sclavagiste pregatite pentru noi, de catre stapanii de sclavi.
   Umanitatea nu este condusa de oameni, iar asta se vede si in problemele expuse de tine ( profitul, una dintre ele ) : aia din varful piramidei sunt doar interfata, papusa de paie intre prostime si adevaratii conducatori ai omenirii.
   E doar o diversiune : arati maselor o mana de oameni din varful piramidei, ca sa exista niste tapi ispasitori ... intangibili. E doar o diversiune crasa si elementara, pentru ca masele sa nu inteleaga niciodata cine conduce omenirea, ci sa isi verse ura pe niste marionete ce detin banii acestei lumi si atat.

   Mie sincer mi se rupe de omenire si de ce va urma : mai am putin si plec ( nu am de gand sa traiesc ca Matusalem ) si nu ma mai revin niciodata aici. Din partea mea, nu au decat sa dea din colt in colt, mase de vite incaltate ce sunt ele.

   Delete
  6. @Comunistului
   Apropo de comentariul de mai sus: nu ai idee cati din astia (cu umplutul matzului&Co) traiesc in Canada, veniti din Romania (ca astia sunt subiectul meu preferat, pe astia ii cunosc cel mai bine si am pretentii de la ei, ca-s de-ai mei oarecum). Si sunt oameni cu pretentii (studii, vin aici cu bani, sunt umblati prin lume)....si vin aici sa se inchine la sfantul umplutului de matz cu junk food. Se intampla sa mai cunosc din astia chiar si pe ultima suta de metri. Pe unii ii provoc la o discutie oarecare si ei incep sa-mi explice cat de mult apreciaza ei Canada, "tzara lor", care le-a facut si le-a dres....Parafrazandu-l pe Silviu care comenteaza pe aici uneori, as vrea sa-i vad intr-o situatie de criza majora, cat mai e Canada de "tzara lor" si cat de fideli ii sunt....In treacat fie spus (si Tzipi o tot spune), Canada nu-i tzara nimanui, pentru ca aici fiintza umana are valoare 0, chiar muuuult mai mult decat in Romania, si asta pentru ca oamenii sunt dresati aici sa nu aiba empatie unii pentru altii, ci doar sa respecte ordinele....
   Cred ca am mai spus-o pe aici, gluma mea preferata (bai, ce-mi plac glumele mele!....). Eu cred ca daca un individ de aici din Canada ar cadea in apa si ar fi in pericol de inec intr-un loc in care scrie ca este scaldatul interzis si amenda-i mare, nu s-ar baga nimeni sa-l salveze, pentru ca este interzis, iar el daca a cazut in apa, a incalcat legea, deci e treaba lui, sa se descurce....Plus ca n-ar risca nimeni sa ia amenda (aici nu conteaza daca motivul pentru care ai incalcat legea era justificat, aici conteaza doar sa fii robot obedient).
   Bine, Tzipi or sa spuna ca romanii apluadaci canadieni sunt babuini...eu nu-s asa de aspra, dar ma minunez cata importantza are pentru foarte multi umplerea matzului si luxuri de genul home cinema si alte kkturi care n-au nimic de-a face cu rostul oamenilor sau cu fericirea lor. Doar consumerism!
   Intrasem sa pun link-ul asta cu festivalul sexului....ca tot se discutase pe la parada gay-lor de una-alta...Deci se poate si "mai bine"....si tot in plublic.
   https://ca.news.yahoo.com/villagers-shocked-noise-500-swingers-073957638.html
   Gabriela
   P.S. In Romania casele cu etaj se fac de nevoie, pentru ca in general sunt facute pe terenuri mici. Daca iti faci o casa clasica de marime decenta, iti ia minimum minimorum 150 mp din suprafata. Deci daca ai lotul de 500 nu mai ramai cu mare branza pentru un garaj, o curte etc. Iar pe astia de aici sa-i vezi cate sute de mii dau pe niste baraci inghesuite unele-n altele, de zici ca s-a terminat pamantul aici....Si asa le fac pe alea noi si "de lux". Inghesuite....aia-i norma, le baga-n cap ca asa se poarta, asa e cool, nu ca asa-i tampeste si manipuleaza. Si se vand ca painea calda....Procesul de imbecilizare a populatiei are rezultate uimitoare...eu nu contenesc sa ma minunez, mai ales aici, in Canada...Si aici mai este o alta extrema: o casuta (de orice marime) care are imprejur 1 ha de teren, care obligatoriu e gazon (aici n-ai voie sa cultivi nimic), deci oamenii traitori in ea sunt sclavii gazonului....(astia il tund cam la fiecare 3 zile) sunt si de astia o multime in zonele "de lux", de bogati....

   Delete
  7. @ Gabriela
   Is tot comunistu'

   "Si sunt oameni cu pretentii (studii, vin aici cu bani, sunt umblati prin lume)....si vin aici sa se inchine la sfantul umplutului de matz cu junk food. "

   Gabriela, in opinia mea, oamenii care se dedau la un asemenea comportament si la o asemenea filosofie de viata (adica umplutul matului si goana dupa posesiuni materiale cat mai multe, mai lucioase si mai sclipicioase), nu pot fi numiti "culti". Poate ca au facut o facultate si un master (unde au tocit materia ca niste roboti pentru a lua examenele), poate sunt cat de cat buni in meseria lor, poate unii dintre ei sunt platiti relativ bine la locul de munca, poate au si experienta in domeniul respectiv, insa doar atat. Competentele acestui gen de indivizi tin doar de domeniul in care s-au specializat, iar in afara domeniului respectiv competentele lor tind catre zero, ei devenind niste prosti notorii. Cu alte cuvinte, ei poate ca sunt asi la serviciu (unde-s efectiv sclavi la diversi patroni), insa odata plecati de acolo se comporta precum niste legume umane.
   Ca sa ai o viziune de ansamblu asupra lumii in care traiesti, nu-i suficient sa-ti stii doar particica de treaba de la job, ci e musai sa citesti si sa te documentezi din domenii variate si apoi sa faci gimnastica cu neuronii incat sa faci conexiunile necesare intre domenii. Un om cu adevarat cult nu-si citeste doar cursurile de la facultate si bibliografia recomandata de profesori, ci se duce pe internet si la biblioteca (fie cea publica, fie cea personala) si citeste de la literatura pana la stiinta, de la filosofie pana la teologie, de la istorie pana la istoria religiilor, de la arta pana la psihologie, indiferent ca astea il ajuta in mod direct la facultate sau nu. Daca nu-l ajuta la facultate, il vor ajuta cu siguranta mai apoi in viata. Asa ca unui om cu adevarat erudit ii trec o multitudine de carti prin mana din domenii diverse.
   Cercetarile din psihologie spun ca creierul este plastic, si ca produce neuroni pana la moarte, dar mai spune si ca pentru ca sa-ti tii creierul in stare buna de functionare trebuie ca acesta sa fie supus dificultatii, trebuie sa se loveasca constant de lucruri dificile de facut, nu sa se apese pe butoane si lucrurile sa se implineasca. Confortul pentru creier furnizat de toate felurile de device-uri lucioase si sclipicioase pe care oamenii si le cumpara fara incetare, nu-i un lucru bun ci calea catre dezastru.
   Daca viata noastra se va reduce la un singur domeniu in care ne exersam capacitatatile mentale, acela al serviciului nostru care va fi ultraspecializat si in restul timpului doar vom apasa pe butoane si lucrurile se vor intampla, atunci ne-am dus naibii. Un om va ajunge geniu intr-un aspect specific si idiot cu desavarsire in toate celelalte aspecte. Iar exercitiu pentru creier include atat curatarea cartofului cat si scormonirea focului fara sa te arzi. Asta nu inteleg oamenii "moderni".

   Delete
  8. @ Gabriela
   Is tot comunistu'

   "Si sunt oameni cu pretentii (studii, vin aici cu bani, sunt umblati prin lume)....si vin aici sa se inchine la sfantul umplutului de matz cu junk food. "

   Gabriela, in opinia mea, oamenii care se dedau la un asemenea comportament si la o asemenea filosofie de viata (adica umplutul matului si goana dupa posesiuni materiale cat mai multe, mai lucioase si mai sclipicioase), nu pot fi numiti "culti". Poate ca au facut o facultate si un master (unde au tocit materia ca niste roboti pentru a lua examenele), poate sunt cat de cat buni in meseria lor, poate unii dintre ei sunt platiti relativ bine la locul de munca, poate au si experienta in domeniul respectiv, insa doar atat. Competentele acestui gen de indivizi tin doar de domeniul in care s-au specializat, iar in afara domeniului respectiv competentele lor tind catre zero, ei devenind niste prosti notorii. Cu alte cuvinte, ei poate ca sunt asi la serviciu (unde-s efectiv sclavi la diversi patroni), insa odata plecati de acolo se comporta precum niste legume umane.
   Ca sa ai o viziune de ansamblu asupra lumii in care traiesti, nu-i suficient sa-ti stii doar particica de treaba de la job, ci e musai sa citesti si sa te documentezi din domenii variate si apoi sa faci gimnastica cu neuronii incat sa faci conexiunile necesare intre domenii. Un om cu adevarat cult nu-si citeste doar cursurile de la facultate si bibliografia recomandata de profesori, ci se duce pe internet si la biblioteca (fie cea publica, fie cea personala) si citeste de la literatura pana la stiinta, de la filosofie pana la teologie, de la istorie pana la istoria religiilor, de la arta pana la psihologie, indiferent ca astea il ajuta in mod direct la facultate sau nu. Daca nu-l ajuta la facultate, il vor ajuta cu siguranta mai apoi in viata. Asa ca unui om cu adevarat erudit ii trec o multitudine de carti prin mana din domenii diverse.
   Cercetarile din psihologie spun ca creierul este plastic, si ca produce neuroni pana la moarte, dar mai spune si ca pentru ca sa-ti tii creierul in stare buna de functionare trebuie ca acesta sa fie supus dificultatii, trebuie sa se loveasca constant de lucruri dificile de facut, nu sa se apese pe butoane si lucrurile sa se implineasca. Confortul pentru creier furnizat de toate felurile de device-uri lucioase si sclipicioase pe care oamenii si le cumpara fara incetare, nu-i un lucru bun ci calea catre dezastru.
   Daca viata noastra se va reduce la un singur domeniu in care ne exersam capacitatatile mentale, acela al serviciului nostru care va fi ultraspecializat si in restul timpului doar vom apasa pe butoane si lucrurile se vor intampla, atunci ne-am dus naibii. Un om va ajunge geniu intr-un aspect specific si idiot cu desavarsire in toate celelalte aspecte. Iar exercitiu pentru creier include atat curatarea cartofului cat si scormonirea focului fara sa te arzi. Asta nu inteleg oamenii "moderni".

   Delete
  9. @Comunistu'
   Multumesc de replica, inteleg.
   Nu stiu cum se face ca textele tale apar de 2 ori in general....:)
   Apropo de oameni moderni, intre care canadienii is fruntasi...O romanca de aici care are nora canadianca mi-a spus despre aia ca "nu stie nici sa fiarba apa"....Si de fapt in societatile astea "moderne" unde omul trebuie sa fie sclav la munca si docil la toate formele de indoctrinare inafara muncii, in restul timpului, astia inventeaza absolut tot felul de servicii pentru ca individul sa nu mai faca absolut nimic la el acasa. Cred ca in curand vor face firme care sa vina sa-i spele la dush...ca ei n-or sa mai stie cum sa procedeze. Si tot asa...
   Gabriela

   Delete
  10. Canadiencele asa sunt, parca's handicapate : nu sunt in stare sa faca o mancare cap-coada, ci gatesc doar din conserve pe care le amesteca si gata mancarea, ori baga semipreparatele cumparate din supermarket la microunde. Chiar si asa, ele gatesc din An in Paste si baga la congelator mancarea " gatita" de ele , in caserole mici, pe care le incalzesc tot lamicrounde cand au nevoie. Astia parca sunt in razboi, de mananca numai din conserve.
   Despre cusutul unui nasture sau sa-si faca un tiv la pantalonii care sunt pre alungi, nici nu incape in vorba !Eu nu am nici un dubiiu ca sunt handicapate mintal. Puii mei, pe noi la scoala ceausista ne-au invatat si pe fete si pe baieti cum sa ne scurtam pantalonii si sa le coasem tivul de mana, ba chiar si cum sa schimbam fermoarul !

   Delete
 2. Pe ce te bazezi ca pleci undeva anume și nu revii niciodata sub o altă formă?

  ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.