Doctor Yourself

Wednesday, April 15, 2015

Sistemul educational


Numai cine nu a vrut nu si-a dat seama ca sistemul scolar nu mai este demult despre educatie, ci s-a transformat in afacere. Cea mai profitabila afacere din Canada ( dupa imigratie ). Iar in afaceri conteaza doar banul : si de aici declinul accelerat al calitatii invatamantului.
     De cealalta parte, nici clientii sistemului de invatamant nu sunt interesati de educatie, ci doar de diplomele fara de care nu vor putea practica anumite meserii.  Si este absolut firesc ca studentii sa nu doreasca sa fie fortati sa invete niste informatii inutile si de cele mai multe ori, false.

 Toata povestea e o mascarada din care castigatoare ies doar scolile, ca studentii sunt inglodati in datorii din ce in ce mai mari, pentru plata taxelor scolare : diploma de facultate e cea mais cumpe hartie igienica din Canada.


Iar naivii dispusi sa plateasca o avere pentru asa zis-a educatie, se vaieta la ziar : Maggie Sproule de 25 de ani are o datorie de 35.000 % .  Cea maimare parte din suma reprezinta taxa scolara pentru diploma de machioza ( numita pompos " artist " ).  Taxa scolara si taxele pentru ecipamentul necesar au costat peste 20.000 $ pentru 8 luni cat dureaza amaratul ala de curs de machioza. 

Pe langa taxele scolare, studentul are nevoie sa plateasca 800 % chiria apartamentului pe care il imparte cu o prietena, plus cele necesare traiului.  Datorita orarului scolar, fata nu are suficient timp la dispozitie ca sa isi ia un job part-time, asa ca traieste aproape in intregime din bani imprumutati de la banca.


Fata spune ca e constienta ca scoala e scumpa, dar este foarte respectata si o va ajuta sa obtina jobul pe care si-l doreste. Din nefericire, jobul este prost platit, asta in primul rand. 

Ca sa fii luata ins erios in industria machiajului, trebie sa ai o buna educatie, sa mergi al scoala pentru asta, insa in primul an de job, salariul este mai mic decat taxa scolara pe care ai platit-o.



Fata estimeaza ca sa va fi capabila sa isi plateasca datorie in 5 ani, daca va avea un job de machioza de mirese si alt job part-time, de chelnerita. Iar asta, in cazul in care suntem optimisti. Fata se ingrijoreaza despre cum isi va putea incepe o afacere ca machioza, cand ea se va chinui sa isi plateasca datoriile scolare si sa se si intretina.

Krista Reierson, absolvent de un colegiu de 4 ani ca asistent social si-a gasit , la 1 an de la absolvirea colegiului, un job de ingrijitor la un adapost pentru oameni ai strazii in Victoria, unde este platita cu mai putin de 20 $ pe ora ( din care se scad taxele ).

Cu acest venit, fata are probleme in a-si plati datoria de 40.000 pentru taxele scolare. Suma minima pe care trebuie sa o plateasca guvernului, este de 200 $, pe langa care mai plateste 825 $ chiria, electricitatea, cablul si Internetul, plus mancxarea si transportul. Fata spune ca doar reuseste sa isi plateasca in fiecare luna dobanda la creditul luat pentru taxele scolare. Asta inseamna ca nu reuseste sa plateasca nici un dolar din banii imprumutati.



Asta e situatia din Canada : costul vietii a crescut enorm de mult in ultimii ani, salariile nu au crescut de zeci de ani si oricum sunt foarte mici, iar studentii nu mai reusesc sa isi plateasca imprumuturile facute pentru scolarizarea lor. Abia reusesc sa traiasca de la o luna la alta si sa isi plateasca dobanzile .

Fata in cauza spune ca va trebui sa munceasca toata viata ei ca asistents ocial, pentru a fi capabila sa isi plateasca datoria. Sa ai datorii este o povara imensa . Daca datoria ar pute adisparea prin magie, ar fi minunat. Daca guvernul ar pierde informatiile despre datoria ei, ar fi minunat. Dar nu are ea atata noroc.



                Procentele de studenti care au datorii mai mari de 25.000 $ la absolvire :


Si aici intervine [propaganda perversa care da vina tot pe studenti !  Daca primesti o bursa, plateste imediat din datorie, nu cheltui banii aiurea ! De vina nu e sistemul scolar ce are taxe infernal de mari ( dupa USA, cele mai mari din lume ), ci e de vina amaratul ala de student, ca isi cumpara o inghetata in plus, in loc sa de abanii la guvrn.


Iar vina pentru ca nu isi pot plati datoriile, o poarta tot studentii, ca nu isi pot organiza banii. Si ar trebui sa isi organizeze banii in acelasi fel in care oamenii isi platesc rata la casa : cu cat le raman mai multi bani, cu atat platesc mai mult la banca ( si apoi platesc penalitati imense pentru ca au platit creditul mai devreme decat erau programati in contract ).

Deci studentul ala termina scoala, isi ia un job sau doua si abia are ce manca, iar propaganda ii scuipa seminte in cap si ii reproseaza ca risipeste banii pe prostii, in loc sa isi plateasca datoriile !  Dar tocmai au spus oamenii sa abia reusesc sa plateasca dobanda, nici nu se pune problema sa isi poata plati ratele !

  Ca si cand nu e suficienta bataie de joc, scolile continua sa inventeze taxe peste taxe, chiar si acolo unde invatamantul este de stat si gratuit :


Elevii de clasa a 11a de la un liceu din Missisauga au protestat impotriva cresterii taxelor, refuzand sa plateasca cei 65 $ pe an, pentru taxe de activitati.
    Elevii spun in ca in ceilalti doi ani anteriori au platit, dar acum refuza. Cu 1.108 studenti, activitatiile aduc scolii in jur de 72.000 $ pe an si e de mirare cum aceasta suma, plus fondurile alocate de stat pentru educatie, nu sunt suficiente ?

Elevii care aleg cursul de ospitalitate, vor plati, de exemplu, 40 $ pentru un halat de bucatar ce este obligatoriu pentru curs. Mai exista o taxa de 100 $ pentru educatie fizica imbunatatita, in care elevii invata yoga si auto-apararea. 

Cursurile imbunatatite nu sunt obligatorii, iar studentii pot opta sa nu le faca, a declarat purtatorul de cuvant pentru Dufferin- Peel Catholic District School Board.  Si daca elevii nu isi pemrit sa plateasca taxele, scoala va acoperi costurile, a declarat puratatorul de cuvant, Bruce Campbell. 


Alte taxe pentru cursurileoptionale includ 60 $ pentru cursul de scupltura - 45 $ taxat pentru materialele pe care studentul ar vrea sa le ia acasa si sa sculpteze acolo.

Un elev, Rocca,  spune ca nu si-a luat nici un curs specializat de la scoala, dar o gramada dintre colegii lui au facut-o, pentru ca exista un mare interes pentru ele. Nu conteaza daca scoala va plati in locul studentului ce nu isi pemrite taxa, ci conteaza ca exista aceasta taxa, in primul rand.


Fondurile pentru educatia elevilor de liceu sunt date de Minsiterul Educatiei si sunt substantiale, dar nu abasolute in a acoperi toate costurile. Taxa in cauza este permisa de regulile Ministerului Invatamantului, a declarat Campbell .

Regulile pentru scoli din 2011 in Ontario, spun ca nu pot taxa elevii pentru instrumente, laboratorul de stiinte, texte, manuale si orice taxa care acopera materialele necesare ca sa predai programa scolara.

Un survey din 2013 facut de grupul People for Education a gasit ca 93 % dintre licee taxeaza pentru activitati aproape la inceputul fiecarui an scolar, o suma intre 10 - 100 $ pentru cursurile speciale pe care le ofera ( gatit si sculptura ) care nu sunt optionale, pentru ca nu sunt in mijlocul prorgamei scolare, spune Annie Kidder, director executiv al grupului.

Trebuie sa iei cursurile astea, ca altfel nu poti absolvi. Ea spune ca elevii care nu pot plati taxele, sunt trimis sa ceara parintilor sa plateasca taxele.


Nu doar in Canada, ci si in USA si Eruopa, studentii se prostitueaza pentru a face rost de bani sa isi plateasca taxele scolare. Pai educatia si diplomele ar trebui sa ii ajute sa aiba o viata mai buna si un job minunat, nu sa se prostitueze pentru a putea trai, ca asta poti sa faci si fara sa ai o diploma de facultate !


1 din 20 de studenti, mai mult de 100.000 din toata Anglia, s-a indreptat catre prostitutie, ca sa isi poata plati taxele universitare.
Joburile in prostitutie, dansuri exotice si striptis sunt folosite pentru a reduce datoria pentru studii. Multi studenti sunt asociati in grupuri in social media, de lap dancers si escorte ori " cam girls ". Studentii isi tins ecrete joburile in fata familiei si a prietenilor, de frica de a nu fi judecati de oameni.


Studiul a fost facut de Big Lottery Fund si a implicat 6.750 de studenti din care 5 % sunt barbati iar 3,5 $ femei spun ca au lucrat in industria sexului. Aproape 22 % dintre toti studentii spun ca au luat inc onsiderare sa se prostitueze.


Prin comparatie, Chile va avea educatie universitara gratuita, incepand cu 2016. Deci daca aia din lumea a treia, saraci vai mama lor, isi permit sa dea educatie gratis la tot poporul, ce sa mai zic despre canadieni !


Ministrul de Interior, Rodrigo Penaillillo a anuntat ca educatia universitara va fi gratuita incepand cu 2016.


Nu e de mirare, ca naivii din Canada incep sa se prinda incet-incet, ca diplomele alea nu le ofera decat o viata inglodata in datorii si nimic mai mult. Ca joburi oricum nu exista pe piata canadiana, deci astia platesc o avere ca sa se specializeze in meserii de care nimeni nu mai are nevoie.


   Inscrierile studentilor canadieni pentru MBA au inceput sa scada de cand cu criza economica .



Universitatile din intreaga Canada au adoptat noi abordari asupra cursurilor MBA cu care sa isi ademeneasca clientii, pentru ca a crescut concurenta de cand oamenii nu mai sunt interesati de asa ceva. Unele universitati micsoreaza numarul studentilor din clase, iar altele cresc inscrierile studentilor straini. 

Rezultatul este MBA-ul este in zilele noastre un camp de experimentare pentru marketing si experimentare aproduselor, in concurenta intre universitati ca sa agate clienti. Astfel, universitatile au inceput sa ofere scolarizare mai scurta ( oricum invata o gramada de balast informational, ce nu le foloeste la absolut nimic ) , programe noi, etc.

Pentru ca studentii canadieni nu pre ase mai inghesuie sa isi cumpere un MBA, universitatile au inceput sa se orienteze catre piata internationala care le furnizeaza 70 % dintre studenti.


Studentii cer programe mai scurte iar universitatile se adapteaza. The Suder School of Business de la University of British Columbia are un nou program ce permite studentilor care nu au absolvit facultatea, sa se inscrie simultan pentru o diploma in Master of Management .
      Studentii trebuie sa faca 6 luni in plus de scoala dupa ce primesc diploma de absolvire a facultatii, pentru a finaliza programul de master, castigand in acelasi timp doua diplome in aproape acelasi timp !

Queen's School of Business in Kingston, Ontario a dezvaluit optiunea pentru studenti de a obtine doua diplome de master intr-o succesiune de timp foarte scurta si sa completeze cu un MBA langa un master in finante sau un master in management analitic - amandoua oferite in Toronto- in total, in doar 16 luni. 

In 16 luni, la foc automat, imi iau doua diplome de master si un MBA si apoi ma pis cu jet pe ele, ca nu mai au nici o valoare pe piata muncii. Tot la Mc'Donalds vei sfarsi.
Pentru cine nu stia, in Ontario poti fi admis la facultate, doar in baza varstei ( daca ai parca in jur de 20-24 de ani ) se considera " admitere de maturitate " si te faci student  doar cu buletinu' . Nu conteaza ca nu ai terminat liceul, ori ca abia stii sa iti scrii numele : important este ca esti student si scoala iti poate vinde o diploma de facultate, foarte costisitoare ( daca esti suficient de imatur incat sa te imprumuti de zeci de mii8 de dolari ca sa platesti o hartie igienica ).


Canada are nevoie de scoli de meserii din care sa nu rezulte studenti cu datorii scolare enorme. Cele mai multe programe universitare sunt o pierdere de bani si de timp. China probabil ca rade cu coor cu tot de noi.



Mai putin cazurile in care angajatorul oti plateste scoala si iti promite o promovare mare si grasa ... nu merita sa te deranjezi sa faci scoala  ...



Calitatea invatamantului a degenerat in asemenea hal, incat universitatile au ajuns centre de indoctrinare si spalare pe creier a studentilor. Partea centrala sunt cursurile de " dezbarete " ( mascate sub diferite denumiri ca sa dea bine - filosofie, etc ).
      Mi-au spus si parinti cu elevi in scolile canadiene, mi-au spus si profesori care predau in Canada si concluzia e asta : sub masca "dezbaterilor " si a expresiei libere, a gandirii critice, o[piniilor individuale, se ascunde cea mai crancena spalare de creieri aplicata elevilor cu mult tact. Atat de mult tact au astia in a spala pe creier studentii, incat nici profesorii care fac asta nu isi dau seama ca pana si ei insis sunt spalati pe creier ! 
    Concret : dezbatem si sucim subiectul pe toate partile, daaaar ... noi astia de la catedra va spunem pasii in care sa ganditi corect ! Ca voi sunteti mai prosti cu neuronu' si nu vedeti the big picture, pentru ca nu aveti intreaga informatie. Asa ca venim noi si v-o dam si va invatam " paternele" dupa care sa ganditi corect, sa luati celemai bune decizii in viata, bla-bla. Exact asta mi-a spus senin un profesor universitar de " dezbateri " cu studentii.  

In viata mea nu o sa uit cum, timp de cateva secunde a facut ca pestele pe uscat, pentru ca nu mai avea cuvinte, cand i-am spus ca nu permit nimanui sa-mi spuna cum sa gandesc , indiferent ce pretext ar folosi.Mi-as lua la mine cutia cu Distonocalm sa pot suporta "dezbaterile" lor , iar la curs i-as scrie ce vrea el sa auda, in timp ce in sinea mea as gandi " Go fuck yourself ! " ca nu accept sa-mi dirijezi tu creierul, ca pot sa-mi adun si singura informatia si sa gandesc cu propriul neuron, fara sa ma duci tu de ochi.
      I-am spus ca niciodata nu am acceptat sa mi se spuna cum sa gandesc, si nu am de gand sa o fac vreodata. Nu am acceptat niciodata sa gandesc cum mi-au spus parintii, scoala, profesorii si societatea, pentru ca nu's handicapata mintal sa permit altora sa gandeasca in locul meu. Intotdeauna am zis ca ei, dar am gandit si am facut ca mine ( da, parintii mei si acum se jelesc la sora'mea ce traumatizati au fost ei ca nu am dat 2 bani pe cee ace spuneau ei ).
        Imi asum greselile si invat din ele, dar macar stiu ca nu am gresit mergand pe mana altora. Ca nu am nici o garantie ca ceilalti " stiu ei mai bine", ori nu fac erori de gandire, ori nu imi dau twisted informations, ori sunt bine intentionati. 

N-am sa uit niciodata cum se blocase si nu reusea sa articuleze vreun cuvant ( ca si eu i-am trantit-o hodoronc-tronc, fara preaviz. Si nici fata nu ma ajuta, ca nu pozez in rebel, ca nu's chiat atat de imbecila ).  Se uita la mine de parca aveam doua capete si ii statea pe limba sa ma intrebe cum de mai traiesc daca nu ma trage nimeni de sfori ca sa ma ghidoneze prin viata ? 
     Da, din nefericire si profesorii de aici sunt splati pe creier ( nu toti, ci doar aia bine dresati ca scoala te educa, te pregateste pentru viata, si altii stiu ce e bine pentru tine - adica autoritatile ).

Daca ma intrebati pe mine, cel mai mare deserviciu si crima impotriva omului, este sa-i modelezi gandirea, sa-l inveti cum sa gandeasca dupa tiparele impuse de tine ( daca e atat de imbecil incat sa iti permita asta ), in loc sa-i permiti sa isi dezvolte singur gandirea, in felul sau propriu si original. 
    Da, primii care ar trebui spanzurati de co..ie in piata publica, sunt profesorii ( nu chiar toti, ca mai sunt si d'aia normali la cap ) si popii din toate religiile.



Din ciclul, "  hai sa vorbim nimic " dar pe bani multi, exemple de cursuri universitare despre ... Lady Gaga ! Serios ? !

University of South Carolina ofera cursuri ( pentru fraierii care cred ca tot ce zboara se mananca si orice talent cantacios ajunge star ) numite " Lady Gaga si  Sociologia Faimei ". Mathieu Deflem, profesorul care preda cursul il descrie ca " dezvaluie unele dimeniuni relevante sociologice ale faimei lui Lady Gaga, cu respectarea muzicii ei, a videourilor, modei si alte cacaturi artistice " 

Noi o privim pe Lady Gaga ca pe un eveniment social ... nu e ste persoana si nu e doar muzica. E mai mult decat aceste lucruri in societatea noastra, din moment ce ea are mai mult de 10 milioane de urmaritori pe Facebook si 6 milioane de pe Twitter. Asta inseamna un fenomen social. Cursurile nu vor fi oferite inainte de primavara lui 2011.


Nu e prima universitate care ofera cursuri despre Lady Gaga ( anii trecuti erau unele care ofereau cursuri despre Madonna ) . Cineva de la Rice University in mod curent preda cursuri despre Lady Gaga .
Astia n-au nici o treaba cu realitatea si cum merg lucrurile in industria muzicala si a celor de la Holywood, da' chibiteaza si ei balarii cu care ocupa timpul si creierul studentilor.


Appalachian State University ofera cursuri despre ... ce-ar fi daca ?  Ce ar fi daca Harry Potter ar fi real ? 
Pai cu rahaturi d'astea se joaca plozii de clasa 1-4 si fantazeaza despre cum sunt ele pritensele din Frozen ( toti plozii de aici detin cel putin o rochie de printesa si o coronita ). Sau despre cum ar fi daca am fi aia si cealalta : se numeste jocul cu papusile, in varianta pentru adulti imbecili care platesc zeci de mii de dolari pentru joculetele astea cu pretentii de educatie universitara.



Cursul lui Harry Potter va angaja studentii intr-o discutie despre natura adevarata a istoriei. Cine ne decide istoria ?  Cne decide cum e ea folosita sau nefolosita ? Cum imaginatia istorica informeaza literatura si fantazia ?  Cum fantezia poate reforma felul in care privim istoria ? 

Nuvelele si filmul lui Harry Potter sunt un pamant fertil in care sa exploram aceste intrebari. Daca ne uitam la actuala geografie a nuvelei, la evenimentele reale si imaginare portretizate in nuvela, reactiile scholars ( va traduceti asta ) la toate aspectele stiintei sociale din nuvela si la cele care le-au inspirat, studentii vor exemina problemele de rasa, clasa, gen, timp, locuri, folosirea spatiului si momentului, rolul multiculturalismului in istorie la fel si CUM  sa citeasca nuvela ( va zic eu : pe litere ! ) si CUM sa citteasca eseurile despre problemele astea.


                  Universitatea Georgetown ofera un curs de filosifie despre ... Star Trek !


Star Trek e foarte filosofic. Care e cea mai buna metoda de a invata  filosiofie, trebuie sa te uiti la Star Trek ( Platon se rasuceste in mormant, cu spume la gura  ) sau sa citesti filosofie ? Asta este planul. 

Cursul este o introducere in cateva topice in metafizica si filosofia epistemica, centrate in jurul intrebarilor filosofice majore care apar din nou si din nou in Star Trek.  In conjunctie cu a te uita la Star Trek , vom citit extrase din marii filosofi , vom extrage chei si argumente si apoi le vom analiza. Intrebarile pe care ni le vom pune, sunt :

1. Este posibila calatoria in timp ? Putem merge inapoi in timp sa o ucidem pe bunica ? Care e natura timpului ?  ( astia nu au auzit de fizica cuantica, asa ca isi pun intrebari de-a ' pulea si nu ajung nicaieri in lipsa informatiei )

2. Ar putea realitatea sa  fie radical diferita de cee ace noi gandim ? Ar putea fi totul doar in creierul nostru ? Pai raspunsuri si dovezi exista deja, dar nu le gasesti in Star Trek. Iar informatia si dovezile nu ti le preda nimeni la scoala si nu le gasesti nici pe TED, ca sistemul nu are chef ca tu sa intelegi pe ce lume traiesti.

3. Care este relatia dintre mintea unei persoane si functionarea creierului sau - sunt ele separate sau identice ?  Sa mor eu, daca astia nu sunt inculti Tufa de Venetia, incepand cu profesorii si terminand cu elevii !  Isi pun intrebari de gradinita, de ABC, cand intrebari, dovezi si evidente exista de muuulta vreme, doar ca sunt ignorate de dogma stiintifica. Vai de mama lor, daca nu si-au clarificat nici macar raspunsurile la intrebarile astea, si se tot invart si filosofeaza inutil in jurul cozii, cu o fi si o patit !

4. Ce este o persoana ? Cand avem o persoana si cand avem doua  ? ( gandeste-te la episodul unde persoanele erau rupte ori lipite )

5. Avem liber arbitru sau suntem determinati de legile naturii sa facem exact ce facem, in timp ce noi credem ca avem liber arbitru ?  Sau amandoua ? Ce este liberul arbitru ?


Cu halul in care a ajuns scoala, nu-i de mirare ca asta e rezulatul : traim intr-o societate nu doar imbecila, dar si inculta , care se bucura sa sara pe geam ca sa se tavaleasca in zapada.


Primarul din Boston a dat mesaj oamenilor sa nu mai sara pe fereasta in gramezile de zapada adunate de salubritatea orasului. Le cer oamenilor sa opreasca acest non-sens, acum !



Acesti adulti sar pe fereastra ... E o prostie totala si ar putea sa se omoare singuri ( selectianaturala isi face treaba ) ....

Sambata trebuta a auzit despre moda asta, la stirile de seara.

 Si daca nu sari in cap in zapada , te poti duce la ... cursul de sirene ! In Canada, la Academia Sirenelor din Montrreal !


In Canada, in Montreal, la AquaMermaid Academy , prima din tara, care si-a inceput activitatea in februarie. Proprietara, Marielle Chartier Henault de 24 de ani a fost introdusa in cultura sirenelor in noiembrie anul trecut, cand un prieten i-a trimis un clip de pe YoTube cu o scoala similara in Germania ( ca prostia e universala ).

Femeia isi promoveaza scoala ca fiind ceva " fun si diferit " si  e marketata celor care vor sa devina sirene, intre varsta de 7 ani si 70. E un vis sa devii sirena. Mda, la 7 ani merge sa visezi Cai Verzi pe pereti si sa fantazezi . Dar dupa 10-12  ani, deja esti penibil ori complet retardat.

Studentilor li se pune muzica de la Disney si sunt invatati sa faca sarituri inainte de a ii dota cu un costum de baie cu coada de peste. Proprietara spune ca adultii vin la clasa de sirene atrasi de fitness ( da' nu pot merge direct la fitness, la sala de gimenstica ? ), iar plozii vor sa se maimuteze in costume de sirena.


53 comments:

 1. http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3039717/Student-escort-claims-forced-prostitution-soaring-cost-tuition-left-poor-afford-food-rent-says-universities-rife-sex-work.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Misoginul de serviciu
   O studenta e mai buna, nu? Cum era replica aia din "Frumoasa Venetianca"? A, da: ii zice mama curtezanei (care era in aceeasi casta) "Tu nu ai succes mai mare la barbati pentru stii sa faci sex mai bine ca mine, ci pentru ca esti mai desteapta ca mine." Rău. Tragic.

   Delete
 2. Articolul asta este despre prosti! Cum dracului sa te duci la "scoala de machiaj" si sa ramai dator multi ani de zile, stiind ca jobul e prost platit? Idiotii astia isi merita soarta. Eu zic ca ar cam fi timpul sa nu le mai plangem de mila si sa lasam natura sa faca ce are de facut. Adica SELECTIE.

  Tot articolul poate fi redus la o singura propozitie:
  "...astia platesc o avere ca sa se specializeze in meserii de care nimeni nu (mai) are nevoie.."
  Dupa care o baga pe aia cu "nu sunt locuri de munca!".

  ReplyDelete
 3. Despre "idustria" muzicala
  https://www.vice.com/ro/read/patru-lucruri-pe-care-poate-le-banuiai-despre-cum-se-face-muzica-pop-in-romania-321

  ReplyDelete
 4. Din pacate, multe cadre didactice nici nu sunt constiente de propria indoctrinare, li se pare normal si ok asa si de altfel, indoctrinarea functioneaza cel mai bine atunci cand cel ce indoctrineaza crede in mod sincer in ceea ce preda (adica e el insusi indoctrinat).
  Se poate vedea din plin in ziua de azi unde duce o asemenea abordare: termini scoala si te asteapta SCLAVIA la locul de munca. Termini cu obedienta fata de autoritatile de la catedra si incepi obedienta fata de sefi si superiori la serviciu.
  Ni se tot vand gogosi despre "LIBERTATE", cand colo, majoritatea oamenilor nu-s deloc liberi. Din moment ce pt a trai esti nevoit sa mergi zi de zi, 5 zile pe saptamana si cel putin 8 ore, la locul de munca, este destul de clar ca NU ESTI DELOC LIBER. Daca tot trambiteaza unii despre libertatea de a face ce vor, de ce se duc la serviciu si in zilele in care n-au chef? De ce CER VOIE SEFULUI sa mearga in concediu sau sa lipseasca o zi ca sa-si rezolve cutare problema? De ce nu pleaca de la serviciu la jumatatea programului? Ca doar is liberi, nu-i asa?
  Zic unii ca oamenii sunt liberi sa isi schimbe locul de munca daca nu le place si sa plece in alta parte, dar chestia asta e irelevanta pt ca e ca si cand ai avea libertatea de a-ti schimba asupritorii, dar problema principala (asuprirea) ramane.
  Pe la o vreme, prin unele tari a aparut optiunea asta, de-a te muta pe alta mosie, si oamenii erau foarte fericiti ca puteau alege intre asupritori. Eu as fi preferat sa nu fiu asuprit deloc. Dinamica asta moderna a relatiei dintre angajator si angajat este exact aceea din Evul Mediu; structura de interactiune este aceeasi: daca nu-ti convine pleaca la altul; daca angajatorul comite abuzuri impotriva ta, sa nu fie el pedepsit, ci pleci tu la altul, si daca toti angajatorii isi fac un sindicat ca sa comita organizat toti abuzuri impotriva tuturor angajatilor, tu ca angajat nu poti decat sa pleci intr-o alta tara. Penibil!
  Nu esti legat de glie dar esti iobag din cauza ca ca tu trebuie sa pleci (oricand) si nu firma trebuie sa plece daca aveti un conflict. Tu ca persoana pleci teribil de dezavantajat in negociere atunci cand negociezi cu o corporatie. Daca corporatia te abuzeaza, daca te persecuta seful sau daca conditiile de munca scad, tu pleci, nu este demis seful si nici conditiile de munca nu-s ameliorate ca vrei tu. Esti sclav, tu joci cum canta ei, si nu joaca ei cum canti tu. Asta e realitatea, din pacate. Foarte trist!

  Se mai pune accent azi, in cadrul indoctrinarii institutionalizate pe RESPECTUL NECONDITIONAT al tinerilor pt varstnici (care-s considerati tot niste autoritati in materie de "intelepciune umana").
  In opinia mea, a pretinde respect in baza varstei este o forma de deceptie invocata de lipsa argumentelor, o incercare de inselaciune care demonstreaza doar ca pretendentul este un sarlatan si trebuie deci tratat cu lipsa de respect.
  Sa pretinzi respect doar pt ca ai reusit sa supravietuiesti pana la varsta X sau ca te-ai reprodus de n ori este o cretinitate. Pai si gandacii si sobolanii reusesc sa supravietuiasca pana la cutare varsta, si ei se reproduc, dar n-am vazut sa ridice pretentii de respect din cauza asta. Asa ca, oamenii varstnici care pretind asa ceva doar din cauza ca sunt varstnici si au ei parul alb, sunt mai jos decat sobolanii sau gandacii.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mihai, tu esti? (ranjet sec)
   Silviu

   Delete
  2. Care Mihai? Ala mic si negru de respira greu de la scara B? Fiule, daca vrei sa-mi spui pe nume, imi poti zice simplu comunistul, caci is comunist.

   Delete
 5. Dobitocii aia indoctrinati, nu ar trebui lasat sa predea. Aia nu au ce cauta la catedra. Daca sunt atat de imbecili incat nu poat face diferenta intre a preda si a indoctrina, a gandi si a te lasa gandit, ar trebui sa isi dea demisia de onoare si sa isi gaseasca alta meserie : sa vanda hamburgeri la Mc'donalds.

  Evident ca traim intr-o societate sclavagista, insa prostimea cu IQ de babuin nu observa asta, sau daca observa, considera ca nu e sclavie ci " a munci pentru a trai " ( si nu pentru profitul firmei ). Daca nu ar fi fost atat de imbecili, nu ar fi putut fi indoctrinati si spalati pe creier in halul asta.

  Aia cu respectul neconditionat al tinerilor pentru varstnici, e o spalare de creier ordinara, pe care doar prostii o accepta. Varsta nu vine la pachet cu intelepciunea, iar batranii sunt decrepiti, inculti si cu coada pe sus ( foarte rar gasesti un batran care sa inteleaga pe ce lume traieste ).
  Evident ca sunt niste sarlatani care impun sa fie respectati, pentru ca nu au cum altfel sa castige respectul celor din jur : respecta-ma pentru ca am trait mai mult decat tine, insa nu sunt decat un imbecil din turma de oi proaste. Go fuck yourself !

  Un alt motiv pentru care batranii cer respect neconditionat, este ca altfel copiii lor ar indrazni sa ridice capul din pamant si sa le arunce in fata doua chestii : 1. felul mizerabil in care i-au tratat cand erau copiii ( si majoritatea sutn de cacat ) 2 . m-ai adus pelume ca sa fiu sclav pe viata. Ai stiut ca aici e greu, e nedrept, e de cacat si totusi m-ai adus.
  Care copil normal la cap ar mai accepta sa-si slugareasca batranii , sa le schimbe scutecele in loc sa isi vada de viata lor ? Aproape nimeni ( exceptand masochistii ). Si atunci, hai sa le bagam respectul obligatoriu si neconditionat direct in vena, de cand se nasc : ca sa nu apuce sa inteleaga si astfel sa ne pierdem slugile cand vom ajunge neputinciosi. Si chiar daca copilul ajuns adult va aintelege atunci ca parntele l-a nenorocit pe viata si sufera pe lumea asta din cauza prostiei parintesti, aici intervine spalare ape creier, care iti sopteste la ureche sa il ierti, ca e parinte si trebuie sa-i areti respectul cuvenit. Nu e voie sa il tratezi dupa cum bine merita, ci sa il tratezi ca pe stapanul tau, caruia i te inchini cu respect si il mitizezi, il invalui intr-o aura mitica ( existenta doar in mintea prostului ce nu intelege [pe ce lume traieste ).

  Deci aia cu respectul neconditionat, este disperarea sobolanului fara scrupule, in a-si subjuga copiii deveniti adulti, sa il slugareasca la batranete cand el va ajunge neputincios. Despre asta e vorba cu " sa-ti respecti parintii si sa nu ii judeci niciodata ".
  Pai cat de nemernici si de lipsiti de scrupule sunt astia, care isi impovareaza copiii cu slugarirea lor la batranete ? E dovada clara ca ii doare fix in cur de copiii lor : i-au fatat ca sa-i slugareasca la nevoie.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ti-am zis, in mare parte iti dau dreptate, avem indoctrinare hardcore in societatea de azi. Stii si tu foarte bine ca e aproape imposibil sa predai o invatatura formata numai si numai din minciuni; trebuie sa mai bagi si niste adevaruri pe acolo. De multe ori, o invatatura pt a fi credibila contine mai multe adevaruri si mai putine minciuni, insa acestea din urma trebuiesc plasate in punctele cheie ca sa compenseze inferioritatea numerica si sa se amestece astfel cu adevarul.

   Multi oameni, nebeneficiind de o minima cultura generala sunt si relativ incapabili de a se autoeduca si de a discerne mereu adevarul de minciuna, dar asta nu este intotdeauna vina lor, asa ca eu zic sa nu-i judecam prea aspru.
   Cati oameni au timp sa consulte tone de documentatie despre psihologie, despre tehnicile de manipulare si persuasiune folosite in propaganda, despre dezinformare, despre adevaratele probleme ale societatii, cand ei vin seara extenuati dupa o zi full de munca si nu mai vor decat sa se odihneasca? Cum sa mai ai apetenta pt cultura si citit, cand vii seara tarziu acasa frant, dupa o zi intreaga de sclavuit?
   Ti se spune de mic ca "meseria e bratara de aur", ca "munca il face pe om" si alte clisee imbecile, care nu numai ca-s imbecile, dar is si false. Munca nu este o necesitate, ea este doar o metoda de satisfacere a unei necesitati. In unele cazuri putem sa traim fara ea.
   Au existat mai multe revolutii in decursul istoriei muncii, revolutii care au dezocupat forte masive de munca. Domesticirea animalelor, inventia plugului, a masinii de spalat, a motorului cu aburi, a productiei in serie etc, toate astea si inca multe altele au fost tehnologii care au produs timp util pentru sectoare intregi ale populatiei.
   Doar masina de spalat a scapat de la o munca fizica degraba mancatoare de timp milioane de femei si a trimis aceasta munca in seama curentului electric pe care-l producem din bogatiile pamantului si ale soarelui. Ei bine, unde s-a dus tot acest profit consistent de timp? Castigam timp prin masina de spalat si alte dispozitive moderne ca apoi sa-l investim in SCLAVUITUL la job sau in munca peste program (sub comanda AUTORITATILOR, off course). Pai asta e viata? Asta e libertate?
   Nu de alta dar se pare ca tot la fel de ocupati suntem, precum eram si acum cateva mii de ani cand nu aveam atata tehnologie. In epoca primitiva aveam timp sa frigem o bucata de carne la carbune iar acum nu mai avem timpul asta; pai ce avem, suntem nebuni la cap?

   P.S. Astept de la PROPOVADUITORII LIBERTATII sa spuna cat de liberi is ei si daca tot au atata libertate, de ce atunci cand isi iau concediu de la munca se duc mai intai in fata sefului (autoritatii) cu cererea de concediu in manuta pe care scrie formula "VA ROG SA APROBATI efectuarea a X zile din concediul de odihna" sau alta formula asemanatoare? Ca doar un om liber nu se roaga in fata autoritatii sa-i dea ceva sau sa-i permita sa faca cutare lucru. Un om cu adevarat liber pur si simplu face si gata.

   Delete
  2. Exact asta e formula oricarei dezinformari : o lingurita de miere intr-un borcan de cacat. Prostii vor crede ca e miere int ot borcanul.

   Ba este intotdeauna vina individului ca nu pune mana pe carte sa se autoeduce. Nimeni nu se naste invatat si nu exista nici o nevoie sa vina altul sa le bage in cap cultura generala . Da' ce, ei sunt handicapati mintal si nu pot citi ? Nu au nici macar o minima nevoie de cunoastere care sa ii impinga de la spate sa se autoeduce ? Este DOAR vina individului.
   Cat au fost in scoala, cu ce s-au ocupat ? De la 7 ani pana la 20 cand au inceput munca, de ce nu si-au satisfacut nevoia de cunoastere ?

   Si apoi, mai e o chestie : din cauza sclaviei, cam suntem pusi in situatia de a alege intre a creste boraci sau a folosi timpul respectiv pentru a te autoeduca. Vii acasa de la munca, nu te deranjeaza nimeni si esti liber sa continui autoeducatia. Pana al urma e alegerea fiecarui individ in parte.

   De acord cu tine : aia cu munca e o alta spalare pe creier cu care sa faca obedienti sclavii. In realitate, nu e nevoie sa muncim 8 ore / zi pentru a ne putea intretine, dar ideea e sa tina oamenii in sclavie, nu sa le dea timp liber, ca o sa innebuneasca babuinii, o sa-si dea in cap unii altora din lipsa de ocupatie ( babuinii oricum nu sunt interesati de autoeducatie ). Si atunci, mai bine le ocupi timpul 8 ore / zi, fortandu-i sa munceasca pentru profitul firmei.

   Propovaduitorii pretinsei libertati in care traim, sunt niste cretini sinistri, care isi merita soarta.





   Delete
  3. Tzipi, eu inteleg ca tu zici ca-i mereu vina individului ca nu se autoeduca si ca de la 7 la 20 de ani ar avea tot timpul s-o faca. Dar gandeste-te ca-s si exceptii; gandeste-te ca unii indivizi traiesc de mici in familii dezorganizate, cu mame si tati alcoolici, traiesc in batai, certuri, reprosuri, mizerie, ei fiind prea mici sa ia atitudine si sa-si puna la punct parintii sau sa plece de acasa. Chiar daca unii pleaca de acasa, mici fiind, se intorc dupa ceva timp caci nu pot supravietui. Cum sa mai studiezi in asemenea conditii?
   Cand vii de la scoala acasa la orele 12 sau 13 si stii ca in 2-3 ore vine "taticul" de la serviciu, care-i alcoolic si care iti trage periodic o chelfaneala sora cu moartea, sau care te alearga prin curte ca sa te prinda sa ti-o dea (fara motiv), mai poti tu sa te concentrezi la lecturat si la cunoastere? Iti mai arde tie de asa ceva?

   In ce priveste respectul pt batrani, nu-i deloc greu sa vedem de unde provin aceste credinte. Cunostintele utile vietii de atunci nu puteau fi acumulate in trecut, pe vremea cand școala nu prea exista, nici bibliotecile si nici internetul, decat in perioade foarte lungi de timp si astfel cunoasterea corela puternic cu varsta.
   Tot in acele vremuri, batranii erau considerați autoritati cam in orice domeniu deoarece lumea se schimba destul de greu si cunostintele acumulate timp de o viata intreaga erau utile indivizilor. Insa azi, lumea se schimba foarte rapid, asa ca cunoasterea acumulata de batraneii nascuti in anii 30' de exemplu, devine cam irelevanta raportata la problemele cu care noi ne confruntam. Pe deasupra mai avem si logica, iar aceea spune ca nu are cineva de ce sa acorde vreunei informatii un statut special doar din cauza ca vine de la o persoana posesoare de par alb.

   Mi s-a intamplat odata sa fiu oarecum apostrofat de un fost prof de-al meu de liceu, posesor de par alb, pe motiv ca am trecut pe langa el pe strada si nu l-am salutat "asa cum se cuvine" unui tanar respectuos. Efectiv, in "intelepciunea" lui, imi tinea morala ca nu l-am observat. De cand a nu observa este interzis? Eu oricum sunt adancit adesea in gandurile mele si nu prea observ exteriorul.
   Asa ca i-am tinut o foarte scurta si rapida prelegere despre cat de putin conteaza si persoana lui si a mea in tot ceea ce inseamna invatatura mea. Sa nu fi fost scoli, biblioteci, carti, internet, sa nu fi fost intreaga cunoastere umana si tehnologia necesara invatarii, atunci si efortul lui si al meu ar fi fost egale cu 0. Cel mai mare merit pentru faptul ca eu am niste cunostinte sunt in faptul ca unii oameni au facut acele cunostinte sa existe si apoi ca alti oameni au produs tehnologia necesara ca ele sa fie distribuite. Aportul a 2 oameni (adica al meu si al lui) este minuscul in toata afacerea asta, iar mie mi se pare amuzant cum unii oameni isi atribuie merite pe care in realitate nu le au. Bineinteles ca proful s-a simtit atacat aproape instantaneu si ne-am despartit nu tocmai frumos, dar asta merita cei care nu stiu ca respectul se dobandeste; in niciun caz nu se cere si nici nu se acorda din oficiu.

   Delete
  4. Aia cu familia armonioasa care iti cauta in coarne pentru ca tu sa poti studia, e poveste pentru plozi razgaiati. In teorie, asa stau lucrurile. In practica ... taman pe dos.
   Cine vrea sa stuedieze, o face si daca traieste in casa cu doi cretini. Cine nu ... are scuza lacrimogena gata sa fie servita.
   Cu cat traiesti intr-o familie de nenorociti, cu atat nevoia de cunoastere e mai mare, pentru ca ai in fata oglinda ( parintii ) si nu vrei sa ajungi ca ei.

   Foarte bine i-ai facut nemernicului de profesor ! Eu nu imi salutam fostii profesori, pentru ca nu meritau atata respect. Doar doi fosti profesori meritau asta, si nu datorita invataturii pe care mi-au predat-o ( complet inutila si irelevanta ), ci pentru calitatea lor umana.
   Daaa, in general profii au un orgoliu urias, ca nu mai au loc de ei insisi sia steapta ca toti sa li se inchine, pentru ca ei stau la catedra si debiteaza prostii in cea mai mare parte a timpului. Predau informatii falsificate si nici macar nu isi dau seama : atat de inculti pot fi !

   La mine in oraselul de langa satul natal, traieste o toanta isterica ce a predat toata viata in satul meu si apoi in oras. Franceza ( dar ea nu poate vorbi franceza ). Cand eram eu copil, ii demoniza in fata noastra, elevii de la clasa ei, pe fostii elevi care toti, dupa absolvire ascolii generale, nu o mai saluta nici unul pe strada. Da' nici unul, si ce elevi nerecunoscatori and shit ! Si ne predica sa nu cumva sa indraznim si noi !
   Bineanteles, dupa absolvire, primul lucru pe care l-am facut TOTI, a fost sa nu o mmai salutam pe strada, iar aia mai tupeisti o injurau in fata pentru halul in care i-a tratat cand au fost elevii ei. De atunci au trecut mai bine de 20 de ani, imbecila s-a pensionat. Intamplator, intru pe pagina de Facebook a unor pusti din oraselul respectiv, si ce mi-a fost dat sa vad ? Discutau intre ei, ca profa de franceza recent pensionata, ii demoniza la clasa lor, pe fostii elevi ca nu ii dau onorul pe strada ( de ce oare ? ) Ca ea nu intelege de ce.
   Si ghici ce ? Pustii aia scriau pe Facebook ca nimeni din clasa lor nu o mai saluta pe strada, acuma, ca nu le mai este profesoara. Si se minunau cum de profa nu poate intelege de ce toti fostii ei elevi o urasc si scuipa dupa ea pe strada ? Le-am scris ca si acum 20 de ani, avea acelasi discurs. Si daca o vad pe strada, sa o scuipe o data si din partea mea si sa-i spuna din parte acui e " dedicatia" . Au fost foarte incantati ! Cam asta e calitatea invatamantului romanesc : niste indivizi al caror loc e la puscarie, nu la catedra.



   Delete
 6. http://armstrongismlibrary.blogspot.co.uk/2015/04/penetrating-indoctrinated-mind.html?m=1

  ReplyDelete
 7. @Anonymous at 3:27
  @Anonymous at 7:34

  Tot timpul ALTCINEVA este de vina pentru ceea ce ni se intampla NOUA! De vina este statul, rusii, amerricanii, chinezii, etc. Noi personal nu avem nici o vina. Noi avem doar merite si beneficii. Altcineva trebuie sa ne dea totul pe tava, pentru ca noi sa avem viata si nivelul de trai pe care ni-l dorim. Tipic pentru generatiile/categoriile de oameni care au o mentalitate de tipul "sa ne dea" sau "eu merit totul doar pentru ca exist".

  Cum sa am eu o viata grea PENTRU CA EU AM LUAT DECIZII PROASTE. Tot articolul asta este despre oameni care iau decizii proaste. Daca te duci la facultate sa inveti despre Lady Gaga sau Star Trek, sau ramai dator pentru multi ani in urma unui amarat curs de machiaj, se numeste ca ESTI PROST DE DAI IN GROPI.
  Urasc sa vorbesc in pilde si povete, dar noi romanii avem o vorba, care e perfect adevarata: "Cum iti asterni asa dormi!".

  Asa e ca toata viata ta nu ai fost in stare sa lucrezi independent si doar pentru tine? Asa e ca nu esti in stare sa deschizi o cafenea sau covrigarie ceva, la colt de strada? Daca ai avut o activitate independenta sau afacere si ai dat faliment, a fost din vina altcuiva, a statului eventual? Nu a fost vina ta ca nu ai fost in stare sa-ti promovezi produsele si sa vinzi si nici din cauza administrarii/managementului prost? Evident, altcineva e de vina!

  ReplyDelete
  Replies
  1. @ Anonim 8:38

   Chiar daca si noi facem greseli, asta nu disculpa societatea jenibila in care traim.
   Nu ma intereseaza sa-mi deschid cutare afacere caci de regula cei interesati sa faca profit, sunt prea putin interesati de morala. Nu-s pasionat de cafele, covrigi, marketing si alte surogate si minciuni care ocupa timpul oamenilor. Eu sunt anarho-comunist, asa ca nu ma indeletnicesc prea des cu chestii capitalisto-consumeriste.

   Delete
  2. @Anonymous at 9:23
   "Nu ma intereseaza sa-mi deschid cutare afacere caci de regula cei interesati sa faca profit, sunt prea putin interesati de morala."

   Vai de capul tau! Habar nu ai pe ce lume traiesti dar iti permiti sa judeci modul de viata si moralitatea unor oameni pe care nu-i cunosti. Sa nu mai vorbim ca ii bagi pe toti la gramada incepand cu cei care lucreaza independent in diverse profesii liberale (ex tamplar, zidar, stomatolog, avocat, etc), pe cei care au afaceri mici, ferme, microintreprinderi si corporatiile transnationale monopoliste.

   "Eu sunt anarho-comunist, asa ca nu ma indeletnicesc prea des cu chestii capitalisto-consumeriste."

   Esti sarac si mai putin inteligent. Ca toti comunistii de altfel. Vrei ca altii sa munceasca pentru tine si sa-ti ofere absolut tot ce ai nevoie. Inclusiv sa-ti creasca, hraneasca, imbrace si educe copiii. Tu i-ai facut doar! Este "datoria societatii" sa se ocupe de bunastarea ta si a familiei tale.
   Dupa cum am spus mai sus: tipic pentru generatiile/categoriile de oameni care au o mentalitate de tipul "sa ne dea" sau "eu merit totul doar pentru ca exist".

   Eu nu cer nimic de la nimeni, nici macar de la stat. Nimeni nu este de vina de ceea ce mi se intampla mie in afara de mine. Si nu, nu dau nimanui nimic, nici macar statului. NU SUNTEM EGALI, asa cum au impresia toti comunistii. NU AM NICI O "DATORIE" fata de nimeni si nici catre "stat". Daca tot vor unii sa impartim rezultatele, va trebui sa impartim mai intai munca. Dar ce sa vezi, toti comunistii astia care se bat cu pumnul in piept ca au "drepturi" nu prea produc, pentru ca ei se bat cu pumnul in piept cu sloganuri de genul "Noi muncim, nu gandim!".

   Cand apare cate unul care gandeste de 10 ori inainte si munceste doar o data, eficient si obtine rezultate, dintr-o data devine unul care se ocupa cu surogate si minciuni care ocupa timpul oamenilor, chestii capitalisto-consumeriste, in general. Evident este o persoana lipsita de moralitate.

   Este imoral sa-ti bati capul si sa castigi niste bani cu care sa-ti cumperi un apartament. Comunistul prefera sa munceasca si indiferent de rezultatele pe care le obtine, vrea sa primeasca apartamenul gratis. Ca e de la "stat", nu din munca altor oameni care produc si obtin rezultate. Aaaa, si sa nu cumva sa-ti mai cumperi inca un apartament, sa-l inchiriezi si sa obtii un venit "fara munca", ca devii automat un capitalist asupritor si imoral.

   Am sa-ti recomand niste articole in care este descris comportamentul si mentalitatea oamenilor ca tine:
   http://bit.ly/1b01Dr4
   http://bit.ly/1HxhWZ9
   http://bit.ly/1OHrt1U
   http://bit.ly/1DLHW1g
   http://bit.ly/1zkH1j7

   http://bit.ly/1AVN4tE
   http://bit.ly/1A8ttGv
   http://bit.ly/1GxJcXQ

   Si da, facem parte din tabere diferite. Eu sunt in cea minoritara:
   http://bit.ly/183AXEo

   Delete
  3. @ Tzipi
   Sunt anonimul comunist.

   A mai postat anonimul de la 8:38 un comentariu adresat mie, care continea si cateva linkuri, comentariu pe care adineaori l-am vazut doar fugitiv si n-am avut timp sa-i dau replica. Acum insa, cand am vrut sa-i raspund, comentariul era disparut. Stii ceva de chestia asta? Ideea e ca anonimul cu pricina a postat niste idei false si niste link-uri, zic eu, cam dubioase (atat cat am apucat eu sa ma uit mai inainte) si as vrea sa-i contraargumentez punctual, dar deocamdata nu pot face asta daca nu-i vad inca odata comentariul, sa stiu pe ce ma axez.

   Delete
  4. Uneori, dupa ce publica un comentariu, dupa o vreme il elimina singur si il baga in spam. Eu din cand in cand verific rubrica de spam si scot comentariile de acolo. L-am scos si pe cel pe care il cautai. Acum e pe blog.

   Delete
  5. @ Anonim 11:02 (acela cu link-urile)

   Tu tragi afirmatiile mele de par. Eu am ceva cu conceptiile de viata care sustin ca un om poate sa munceasca intr-o viata cat altii 10, 100 sau 100 000, facandu-si nu stiu ce afacere din care chipurile scoate profit.
   Cunosc de exemplu proprietari de restaurante (deci oameni cu "afaceri" personale) care-si sclavuiesc angajatii non stop si le dau salarii de mizerie. In plus, cum a ajuns ala sa aiba atatia bani incat sa-si traga nspe restaurante? Din profitul anterior? Si profitul acela anterior l-a obtinut el singur singurel? L-a cacat cumva dupa masa de pranz sau a fost obtinut IMPREUNA cu ceilalti oameni din staff (angajatii)? Daca el reuseste sa-i convinga pe ceilalti oameni ca aceia sa ii dea lui munca lor, atunci ori este un sarlatan foarte priceput, ori trbuie bagat la sanatoriu . Tu vii sa-mi vinzi mie aceleasi gogosi cu care capitalistii ii prostesc pe ceilalti oameni?

   Esti dezinformat in legatura cu comunismul. Noi nu suntem absurzi ca sa spunem ca trebuie sa folosim toti aceeasi periuta de dinti sau ca chilotii trebuie sa fie proprietate comuna si colectiva. Fiecare om trebuie sa aiba casa sa, din punct de vedere comunist - si uman, problemele incep atunci cand unul nu are nici o casa desi munceste, iar altul are 10 case si freaca menta, adica paraziteaza pe spinarea muncitorului. In ceea ce priveste folosirea de fiecare om a resurselor, produselor si serviciilor, acolo intra in ecuatie foarte multe lucruri, de la igiena pana la ecologie, sustenabilitate, eficienta distributiei etc.

   Cat priveste linkurile tale, draga colegule de anonimat, nu cred ca poti fi serios cand imi arati asa ceva. Alea-s doar niste articole de gazetarie cu opinii personale ale individului Vlad B Popa (cine naiba o mai fi si ala), care au valoare zero in argumentare sau in aratatul de dovezi. Crezi ca-s baba purtatoare de batic sa ma impresionezi cu cateva articole de presa unde informatia e mestecata si scuipata catre prostime?

   Uite, eu iti las aici un metastudiu (adica un studiu de studii), unde ti se arata de ce comunismul este mai bun decat capitalismul, nu ca m-as astepta sa te uiti la el. Eu il arat la fiecare capitalist cu care discut.

   http://www.ted.com/talks/richard_wilkinson?language=en#t-788

   Alte link-uri suplimentare care-mi sustin pozitiile pro-comunism sunt:

   http://blog.ted.com/2013/04/10/what-motivates-us-at-work-7-fascinating-studies-that-give-insights/
   http://blogs.hbr.org/2013/04/does-money-really-affect-motiv/
   http://en.wikipedia.org/wiki/Overjustification
   http://courses.umass.edu/psyc360/lepper%20greene%20nisbett.pdf
   http://en.wikipedia.org/wiki/Candle_problem
   http://www.alfiekohn.org/managing/cbdmamam.htm
   http://www.pnas.org/content/early/2010/08/27/1011492107.abstract

   Cercetarile spun ca banii (adica dumnezeul suprem al capitalistilor) sunt un nonfactor atunci cand vine vorba de competenta si creativitate la locul de munca, nu sunt un motivator bun iar cateodata sunt un demotivator foarte puternic. Accentul pe care voi il puneti pe bani, afaceri si profit este o insulta la adresa inteligentei umane, care este folosita in asemenea scopuri.

   Delete
  6. @Anonymous at 1:40

   p 1 din 2

   "Cunosc de exemplu proprietari de restaurante (deci oameni cu "afaceri" personale) care-si sclavuiesc angajatii non stop si le dau salarii de mizerie."

   Dar de ce lucreaza aia acolo? De buni ce sunt? Nu-i asa ca nu sunt in stare sa-si deschida o covrigarie sau o cafenea la colt de strada? Ca tot am vorbit despre asta mai sus. Dar restaurantul lor propriu de ce nu-si deschid? Vai saracii, ce asupriti sunt ei!
   Atata timp cat vor exista dobitoci care se vor injosi si se vor multumi cu tot mai putin, cineva va profita ce pe urma lor. Indiferend cine.
   Ce ar fi sa intre toti barmanii, oaspatarii si bucatarii in greva? Dar acest lucru nu se intampla pentru ca vine Pacaliciu fara aptitudini si flamand si spune: iti lucreaza Ionescu pe 1000 ron, iti lucrez eu pe 800 plus bacsisuri si masa!

   "Esti dezinformat in legatura cu comunismul. Noi nu suntem absurzi..."

   Comunismul in sine este o absurditate. Se bazeaza pe doua lucruri:
   1) Egalitatea intre oameni, ceea ce in sine este o absurditate. Portarul si femeia de serviciu nu sunt egalul contabilului si inginerului. Timpul, efortul si resursele inclusiv financiare pentru a deveni contabil sau inginer sunt enorme in comparatie cu timpul, efortul si resursele cae iti trebuie pentru a deveni portar sau femeie de servici. Sa nu mai vorbim despre responsabilitati.

   2) Lupta sau (dusmania) intre clase. Muncitorul este "talpa tarii". Inginerul NU STIE NIMIC! Inginerul E UN PROST! Daca nu ar fi muncitorul care sa faca si sa dreaga, INGINERUL AR MURI DE FOAME. "Si nimic nu s-ar face in tara asta!"

   Nu poti sa-i explici dobitocului ca el munceste cu carca si trage ca boul in jug, iar inginerul daca nu face proiecare boul se duce dracului pe campii de caplul lui si distruge totul. Pana la urma e tot mai bine, inginerul trece de la proiectarea pe plansa cu Rotring si teu, la proiectarea asistata pe calculator in programe gen AutoCad, Revit sau SolidWorks. Mai si proiecteaza roboti. Astia deja au inceput de mai multi ani sa inlocuiasca boii astia plini de pretentii si de drepturi care muncesc cu carca. Bonus: robotii nici nu formeaza sindicate, nu se imbolnavesc, nu cer ajutoare, beneficii, "drepturi", nu intarzaie, nu se imbolnavesc, nu provoaca sticaciuni din nestiinta, neatentie sau la betie, etc.

   In general toti astia cu studii postliceale, universitare, etc sunt prosti. Indiferent de domeniu. Munca de birou e munca de prost si de "asupritor". Munca cu carca e munca de om destept si plin de drepturi.

   Nici nu vreau sa intru in discutie cu lupta de clasa impotriva "chiaburilor" si a "dusmanilor" de clasa.

   Comunismul si socialismul sunt aproape identice:
   - in comunism partidul unic jefuieste si chiar extermina oamenii inteligenti si muncitori ca sa poata trai toti trantorii, tampitii si parazitii cu "drepturi". Vezi cazu Romaniei inainte de '89
   - in socialism mai multe partide jefuiesc oamenii inteligenti si muncitori ca sa poata trai toti trantorii, tampitii si parazitii cu "drepturi". Vezi cazul Frantei azi:
   http://www.gandul.info/international/depardieu-renunta-la-cetatenia-franceza-am-platit-taxe-de-145-de-milioane-de-euro-nu-merit-sa-fiu-tratat-asa-10395014

   Delete
  7. p 2 din 2

   "Fiecare om trebuie sa aiba casa sa, din punct de vedere comunist - si uman, problemele incep atunci cand unul nu are nici o casa desi munceste, iar altul are 10 case si freaca menta, adica paraziteaza pe spinarea muncitorului."

   Total gresit! Casa sa, trebuie sa o aibe doar cel care o merita si munceste ce trebuie! Nu oricine! Inteligenta, educatia, munca si rezultatele obtinute nu sunt identice la toti oamenii! Mergi si specializeaza-te in Star Trek sau Lady Gaga si in mod sigur nu iti vei permite vre-o casa in viata ta.

   Nici manechiurista nu va acea casa ei. Ce sa vezi? In loc sa-si deschida propriul salon de manihiura/coafura/spa/whatever se duce si isi cauta un loc de munca. Desi cunoaste faptul ca datoria absurda si cretina pe care o are, nu va fi platita decat in multi ani de zile de munca prost platita.

   Dupa cum am mai spus, este o chestiune de alegeri si optiuni, nu de drepturi "umane" asa cum sustii tu. Ai dreptul "uman" sa-ti alegi si sa desfasori ce meserie sau activitate profesionala vrei tu. Dar daca ai ales sa concurezi cu alte mii de persoane pentru un serviciu de care aproape nineni nu are nevoie si e prost platit, iti meriti soarta. Si casa nu ai sa ai pe munca mea si a altora ca mine.

   Daca un programator lucreaza de acasa, facand outsourcing pentru state care platesc bine, de ex SUA sau UK si catiga o gramada de bani cu care isi cumpara 10 case pe care le inchiriaza, sau isi deschide un restaurant, normal ca este un "asupritor" care paraziteaza pe spinarea muncitorului.
   Auzi nesimtitul dracului, cum sa ai 10 case si sa traiesti din chirie, fara sa misti un deget, cand "specialistul" in Lady Gaga sau manechiurista mor de foame? Da... asa e! Cum sa se compare analiza matematica si algoritmii pe care i-a invatau "nataraul" ala programator cu "arta" pe care a invatat-o machioza?
   Si restaurantul l-a deschis cu bani picati din cer. Si doar ca sa faca jumi-juma cu angajatul. Ca merita!

   Sa mai vorbim si de imbecilii care fac o droaie de copii, abia au ce manca, dar au pretentia sa-i vada pe toti la "casa lor". Evident pe banii altora, padon, ai "statului".

   "Cat priveste linkurile tale, draga colegule de anonimat, nu cred ca poti fi serios cand imi arati asa ceva."

   Linkurile sunt din trei surse/siteuri independente, scrise de oameni anticomunisti, care lucreaza pe cont propriu sau au propriile afaceri. Nu li se pare normal sa-si imparta rezultatele muncii lor cu toti trantorii si parazitii, pardon, cu comunistii.

   Comunismul si socialismul nu sunt societati corecte. La fel cum nici capitalismul, fascismul, nazismul, sau alte organizari si ideologii evreiasti care se termina cu "ism".
   In loc sa te preocupi cum sa iei de la altii ca sa o duci mai bine, mai bine te-ai preocupa cum sa faci ceva care sa-ti asigure un nivel de trai cel putin decent. Daca o duci rau, este doar vina ta. Daca nu ai nici o propunere mai buna, stai in banca ta si inceteaza sa te joci de-a Robin Hood sa Iancu Jianu. Vor fi multi oameni care nu-ti vor permite sa faci acest lucru. Si pe buna dreptate.

   Delete
  8. @Anonymous at 1:40

   Daca linkurile de mai sus nu sunt bume, asta e bun:
   https://logec.ro/nu-criza-ci-boom-ul-socialist-duce-la-polarizare-sociala-cazul-greciei/

   Dar asta?
   https://logec.ro/fmi-01-din-romanii-cei-mai-bine-platiti-castiga-cat-80-din-contribuabili/

   Ce tari in gura si plini de "drepturi" sunteti voi astia comunisti si socialisti! Evident pe munca si banii altora, ca doar nu pe munca si banii vostrii! Ca asa-i in tenis!

   Delete
  9. @Anonymous at 1:40

   Apropo de linkurile cu opinii anticomuniste. Alea ale chiaburilor, si ciocoior astia noi care traiesc si paraziteaza pe spinarea muncitorilor. Pe siteul reactii.ro, in dreapta sus e un banner mare, care spune chiar asa: Iti trebuie terapia? Clinica de bere.
   Linkul duce chiar aici:
   http://www.clinicadebere.ro/shop/

   Vezi, ai dracului chiaburi, au fabrica de bere! Si dupa cum spun articolele astea baietii de pe reactii.ro, au si experienta in IT.

   http://www.zf.ro/companii/6-timisoreni-cred-in-terapia-prin-bere-ei-au-investit-800-de-mii-de-euro-intr-o-fabrica-numita-clinica-de-bere-vezi-aici-cine-sunt-si-cu-ce-ataca-piata-8323701

   http://www.wall-street.ro/articol/Companii/111758/Au-transformat-un-hobby-in-afacere-De-la-berea-produsa-acasa-la-o-microberarie.html

   Nu mai bine vrei tu sa-i intrebi pe ei ce parere au despre comunism si taxele pe care le platesc? Dar despre munca? Vezi tu care e problema voastra a comunistilor, e normal sa vi se dea, dar nu e normal sa si munciti ce trebuie ca sa aveti.
   Aia au scos bani din IT si au investit intr-o fabrica de bere, iar acum se ocupa si de IT si de berarie. Dar voi comunistii, desi nu aveti ineligenta lor si nu munciti ca ei, dintr-o data va declarati egali in drepturi si vreti sa impartiti rezultatele/profitul. Eventual sa va dea "statul" case gratis, chiar daca voi produceti doar doi pufuleti. Astia cate case or avea? Nu le confisca statul sa dea gratis la toti parazitii si menechiuristele?
   Ai drau programatorii astia asupritori!

   Delete
  10. @ Anonimul anticomunist (tot ala cu link-urile) - partea 2

   Vezi ca mai multe dintre link-uri nu merg, nu le pot deschide (inclusiv cel cu "clinica de bere.ro"). Revizuieste-le si apoi arata-le din nou. In plus, restul de link-uri (adica alea care merg), sunt mai mult povesti despre povestirea altor povesti. Ca s-au strans niste prieteni si au hotarat sa faca bani din bere, ca 6 timisoreni cred in terapia cu bere, ca unul vrea cutare si crede cutare, ca altul crede cutare etc. Cu mizerii din astea gazetaresti vii la mine? Pai aia pot sa povesteasca orice pe acolo, pot sa spuna si ca au facut sex cu Madonna. Lasa prostiile gazetaresti.

   In plus, eu nu-s chiar impotriva proprietatii cum ai insinua tu.
   Nu resping deci proprietatea in practica; o resping la nivel filozofic ca un concept ...cel putin insuficient. Fizic, chimic vorbind, ce-i aia proprietate? Leul urineaza in cele cateva colturi ale teritoriului lui si asta inseamna ca acel teren e proprietatea lui? Dar cum se face ca pe acel teritoriu mai exista si un cuib de termite care este evident, proprietatea lor, si mai multe gauri de sobolani si soareci, toti proprietari peste proprietatea leului...nici aceea prea eterna. Consider mult mai sanatoasa notiunea de uz al unui obiect sau a unei resurse. Insa de ce crezi tu ca este bine ca un om sa aiba drept de proprietate? Hai sa spunem ca un mare bogatan moare si ii lasa mostenire fiului sau, care este un alcoolic nenorocit toata averea lui, pe care omul o va bea, astfel autodistrugandu-se. De ce nu este mai bine ca averea sa fie inmanata unui institut pentru cercetarea cauzelor alcoolismului si este mai bine sa fie bauta de catre tovarasul nostru?

   "Dar despre munca? Vezi tu care e problema voastra a comunistilor, e normal sa vi se dea, dar nu e normal sa si munciti ce trebuie ca sa aveti. "
   Comunistii vechi ar spune ca produsele ar trebui sa apartina celor care le confectioneaza/produc, adica muncitorilor, si nu parazitilor burghezi sau mosieri (iar lucrul nu-i departe de adevar). Eu spun ca un produs trebuie sa ajunga la persoanele care au cea mai mare nevoie de acel produs, fara a lua in consideratie cine il produce si de ce. Sigur, producatorii trebuie recompensati pentru munca lor cu alte produse, de care ei au nevoie, dar pe care ei nu pot sa le produca. De la fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa nevoi - asta este dictonul comunist clasic. In materie de cat valoreaza un produs, discutia ajunge invariabil in puncte moarte deoarece nu exista vreo metoda serioasa de-a valora un produs; valoarea produselor este relativa: astfel pentru un om sanatos un medicament nu face nici cat o ceapa degerata pe cand pentru un bolnav poate sa fie egal cu pretul vietii sale.

   Prietene, eu sunt anarhist, adica sunt impotriva statului intr-un mod mult mai radical decat sunt capitalistii sau libertarienii. Ei vor stat minimal, eu nu vreau deloc. Problema umanitatii este ca pozitiile de foarte mare putere sunt butoaie cu miere pentru cele mai sociopate si cele mai demente muste umane care se dau de ceasul mortii sa linga la aceste butoaie cu miere - pozitiile ce concentreaza foarte multa putere. Eu sunt pentru descentralizare progresiva insa aceasta nu se poate face in momentul actual al istoriei, in care anumite state nu isi pot sustine bunastarea decat violandu-le pe altele. Dupa ce americanii (care pozeaza in politistul, bancherul si judecatorul planetei - vezi aici statul) au sa fie redusi la stadiul de putere regionala, atunci vom putea sa trimitem puterea din ce in ce mai jos, pana la nivel de tara / oras, comunitate locala. Insa actualmente statul are macar in obligatie sa dea seama pentru cheltuieli, sa prezinte un proiect de buget; cu privatii nu poti face nimic de genul asta, ei nu-s datori sa prezinte nimic nimanui.

   Delete
  11. @ Anonimul anticomunist - partea 3

   Inca ceva in ce priveste link-urile: tu cauti pe net pareri si articole (repet, DE GAZETARIE) care-ti confirma parerile si preconceptiile? Ai spus cu gura ta ca sunt (citez) "scrise de oameni anticomunisti, care lucreaza pe cont propriu sau au propriile afaceri".
   Deci tu din start cauti informatiile despre comunism in curtea capitalistilor anticomunisti; tu cauti informatii despre capitalism (cum ca-i bun si nemaipomenit) tot in ograda capitalistilor. Pai ce-ai vrea nene sa zica ala capitalistu', ca-i prost capitalismul? Normal ca-i partinitor si o sa minta de ingheata apele in favoarea capitalismului si contra comunismului, caci altfel si-ar taia singur craca de sub picioare.
   Te contrazici singur intr-o singura fraza: spui intai ca: "Linkurile sunt din trei surse/siteuri independente," iar apoi, in continuare spui ca articolele is "scrise de oameni anticomunisti, care lucreaza pe cont propriu sau au propriile afaceri." Cum cacat is aia independenti si obiectivi si nepartinitori, daca ei insisi is anticomunisti si capitalisti declarati?

   Pe principiul asta inept, baptismul este doctrina adevarata, iar restul religiilor is false. De ce? Pai pt ca asa zic baptistii, si daca nu ma crezi, iti dau si eu niste link-uri cu oameni baptisti si cu povestile si experientele lor, care spun ce minunat este la ei la biserica baptista din Cucuietii din deal si ca la ortodocsi si catolici e iluzie.
   Tot pe principiul asta inept, romantismul este cel mai tare curent ca asa zic romanticii.Iti dau si link-uri cu experientele si povestile lor daca nu crezi.
   Tot pe principiul asta inept, Romania e the best country in the world, ca asa zic romanii. Iti dau si link-uri daca nu crezi.
   Penibil, penibil, de 3 ori penibil!

   Delete
  12. This comment has been removed by a blog administrator.

   Delete
  13. Nu iti lipseste nici un comentariu, insa nu apucasem eu sa il public. E 6 dimineata, am deschis emailul, am dat ok la vreo 2 comentarii si m-am dus sa ma spal eu pe dinti ! Acum m-am intors, sa public si restul comentariilor.

   Delete
 8. http://www.globalresearch.ca/pineapple-enzyme-more-effective-than-chemotherapy-agent-kills-cancer-without-killing-you-study/5443178

  ReplyDelete
 9. http://www.globalresearch.ca/preparing-for-war-with-russia-nato-war-games-joint-warrior-in-scotland-13000-troops-54-warships-70-planes-submarines/5443229

  ReplyDelete
 10. Din partea Anonimului aharho-comunist ( comentariu asta al lui, nicicum nu a vrut sa il publice blogul , asa ca fac eu copy-paste din email ) :

  @ Anonimul cu link-urile (cel anticomunist) - partea 1

  "Dar de ce lucreaza aia acolo? De buni ce sunt? "
  Ce intrebari idioate puneti voi capitalistii... Pai lucreaza acolo pt ca sunt de meserie chelneri, barmani sau bucatari. Fiecare practica meseria pe care o stie. Unde naiba ai vrea sa lucreze un chelner si un bucatar decat intr-un local/restaurant? De ce lucreaza inginerul mecanic in fabrica? De ce lucreaza medicul in spital? Alte intrebari din astea "geniale" mai ai?

  "Nu-i asa ca nu sunt in stare sa-si deschida o covrigarie sau o cafenea la colt de strada?"
  Ti-am mai zis odata nu prea multe randuri mai sus ca nu toata lumea e pasionata de covrigi, cafele si afaceri personale. Nu toata lumea are talent la a calca peste cadavre ca sa-si faca afacere. Fiecare cu talentul sau. Tu de ce nu proiectezi avioane?

  " Lupta sau (dusmania) intre clase. Muncitorul este "talpa tarii". Inginerul NU STIE NIMIC! Inginerul E UN PROST!"
  Daca pui calul sa-ti traga la caruta si nu manzul, nu se cheama ca calul are un rang mai inalt decat manzul, ci se cheama ca cel mai potrivit pentru treaba a fost ales sa faca treaba. Ca exista unele aplicatii ale ierarhiei n-am sa neg, insa ele n-au ce sa caute in puncte ale societatii in care chiar se iau decizii importante. Un singur om n-are ce sa caute sa ia decizii pentru alti 1000. Daca inebuneste ce faci, ai sa-i pui deciziile ticnite in practica?

  "Nici nu vreau sa intru in discutie cu lupta de clasa impotriva "chiaburilor" si a "dusmanilor" de clasa."
  Tataie, imi tot dai aici cu lupta si ura intre clase, pe cand eu ti-am zis ca-s anarho-comunist, nu marxist leninist. Fa diferenta intre cele 2 concepte si nu-mi mai trage de par afirmatiile. Ia de aici:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Anarchist_communism

  Nu-s adeptul luptelor de clasa si a revolutiilor socialiste; daca e vorba de revolutie socialista, adica de modificarea instantanee (la scara istorica) a claselor sociale, atunci in mod natural apare violenta si fara politie nu se poate face. De aceea eu nu-s pentru revolutie, ci doar pentru evolutie (evolutie progresiva spre comunism).

  "In loc sa te preocupi cum sa iei de la altii ca sa o duci mai bine, mai bine te-ai preocupa cum sa faci ceva care sa-ti asigure un nivel de trai cel putin decent"
  Un om care are 10 miliarde de dolari isi creste averea de la an la an fara sa depuna nici un fel de efort, este suficient sa-si incaseze dobanzile astronomice - platite de catre cei care au imprumuturi la banci, care muncesc pe rupte ca sa le plateasca si tot falimenteaza. Elitele financiare isi mai cresc averile la fiecare criza financiara, cand din neant niste banci dau faliment, si nici un bancher nu este tras la raspundere ci populatia de sclavi este pusa sa plateasca. Eu vad ca tie iti place foarte mult scavia si cred ca din cauza asta ai ajuns pe blogul asta, ca si alti oameni care au venit sa explice de ce sclavagismul e libertate.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Interesanta discutia, dar anarhistul bate o toba gresita simplificand niste lucruri mult mai complexe.
   1. Unii lucreaza "acolo" fiindca sunt de meserie. Discutia a pornit de la o pictorita de mecle... unde naiba as vrea sa lucreze o macheoza? Doar ca nu e asa simplu: daca nu e cerere pentru ce faci... nu faci, si daca nu faci nu produci malai, nu produci malai... nu ai 'maliga pe masa. Apoi plangi ca nu exista unul mult mai calificat, cu oua de strut, care sa creeze ceva ce tu nu poti, un loc de unde sa scoti malaiul. Pentru ca nu, nu fiecare practica meseria pe care o stie, altfel nu ar mai exista someri.
   Cand iei in zeflemea si o dai cu De ce lucreaza inginerul mecanic in fabrica? ignorand o nimica toata de vreo 5 ani de facultate si practica... ce vrei sa auzi ca sa iti para genial? Scoala e create tocmai fiindca exista fabric, ca cineva a finalizat niste programme si idei rezultand un system. Sa ignori ca unele lucruri sunt facute si inventate de catre persoane fizice, ce apoi vad oportunitati de piata si isi creaza fabrici... ca nu toate-s create de Stat. Vrei sa fii inginer mecanic in fabrica mea? Pai astea-s conditiile. Cum o dai tu e ca: daca esti inginer, SIGUR esti inginer in fabrica.
   Comunismul romanesc a produs stagnarea tehnologica in industrie si in agricultura tocmai din lipsa unui patron sau sef vizionar, care sa inteleaga cerintele pietii, care sa eficientizeze, etc. Ei au intrat in biznis luand cu japca tot, investitie zero. Pai nu e asa in lumea reala a economiei.
   2. Nu ai minte sau nu esti pasionat sau/si nu ai ouale necesare sa faci biznis? Deci nimeni nu ar trebui sa faca asta? Te plangi ca daca nu poti fi patron esti condamnat sa fii angajat? Tu cu cine te certi de fapt cu Patronatul sau cu Statul ca lasa sa existe Patronat si asta nu e corect pentru cei fara pasiune pentru covrigi si cafele?
   3. Anarhia asta comunista, ce o da cu fiecare dupa merit… cine stabileste meritul? Ce faci daca nu produci indeajuns? Ajutor social? Dar il meriti? Pe ce principiu il meriti? Ala care baga zi-lumina in fabrica, ce parere are el cand te va vedea ca tu esti prost si nu esti in stare sa produci si ce meriti iti e insufficient? Daca el considera ca tu nu meriti fiindca tu impingi hartii la un birou iar el bataturi in palme de la lopata? Dar stai un pic, asta s-a intamplat deja si am trait-o amandoi.
   Cine si cum il cuminteste pe cel care va considera ca el merita mai mult pe ce face? Cum abolesti invidia sau self-entitlement-ul? Prin propaganda? Prin Securitate, aparate represive?

   Cum sa ignori firea umana si sa crezi ca schimbi ce omul are in ADN: sclavie. Cu sclavia vin si stapanii de sclavi.
   Raspunsul nu este in communism, fie el si anarchist.

   JIJI aka HaHaHa

   Delete
 11. @Anonimului aharho-comunist p1

  "Ce intrebari idioate puneti voi capitalistii... Pai lucreaza acolo pt ca sunt de meserie chelneri, barmani sau bucatari. Fiecare practica meseria pe care o stie."

  Daca vezi ca esti prost platit, cat timp mai stai sa mori de foame ca boul? De ce nu iti schimbi meseria? Aaaa, uitasem! Voi asteptati totul pe tava, ca aveti "drepturi"! Pretindeti ca muriti de foame ca sunteti asupriti, dar de fapt muriti de foame ca sunteti prosti. Ce e asa mare jmecherie sa plimbi farfurii si pahare pe la mese? Multe persoane care practica acesta meserie sunt elevi si studenti fara nici o pregatire in domeniu. Vrei sa aibe salariu de programator senior? Atunci de ce nu invata programare? Il tine cineva? Dar ce sa vezi, idiotii astia cand vor mai multi bani se apuca de videochat erotic, de prostitutie si furturi. S-a umplut Europa de curve si hoti din Romania. De ce nu s-a umplut de programatori romani?


  "De ce lucreaza inginerul mecanic in fabrica? De ce lucreaza medicul in spital?"

  Mai "genialule", medicii si inginerii pleaca pe capete afara de mai multi ani si se duc sa lucreze pe meseriile lor si/sau pe bani mai multi. Chelnerii si bucatarii care pleaca afara se duc la prostitutie si furturi si tot o viata de sarac si de rahat au. Poti sa faci o difernta intre pregatirea unui medic sau inginer si a unui ospatar? Stii cati ani iti trebuie sa te specializezi in ele? Daca dai un anunt de angajare pentru medici sau ingineri vei primii cateva zeci de oferte. Daca dai un anunt de angajare pentru chelneri si ospatari vei primii cateva mii de oferte. Oare de ce mai "genialule" plin de "drepturi" si "egalitati"?

  Dar mai exista si alte situatii. De ex Londra este plina de ingineri, profesori si alte persoane cu studii superioare din Romania care fac taximetrie? Ospatarul si chelnerul de ce se duce la furat si prostitutie? De ce nu vor sa se "injoseasca" pentru un salariu de taximetrist de 1500 lire pe luna (sau cat o fi)? De ce voi toti comunistii tineti cu dintii de meseria voastra de rahat, din care muriti de foame si nu vreti sa va schimbati si adaptati la viata reala? Pentru ca voi sunteti "speciali" si aveti "drepturi"! Pai cum altfel?


  "Nu toata lumea are talent la a calca peste cadavre ca sa-si faca afacere."
  Esti un comunist arogant si mai putin inteligent care judeca toti oamenii la gramada, dupa niste sabloane aiuristice pe care si le-a stabilit in mintea lui de om bolnav psihic si frustrat social.


  "Un om care are 10 miliarde de dolari isi creste averea de la an la an fara sa depuna nici un fel de efort, este suficient sa-si incaseze dobanzile astronomice..."

  Acelasi lucru i se intampla si unui om care are 10 apartamente inchiriate. Intr-un an de zile mai cumpara inca unul doar din chirii. Bravo lor! Te oftici? Dar tu de ce nu ai? Probabil esti un geniu ospatar asuprit de patronul care te sclavageste despotic si prospera din "MUNCA TA"!

  ReplyDelete
  Replies
  1. @ Anonimul anticomunist

   "Daca vezi ca esti prost platit, cat timp mai stai sa mori de foame ca boul? De ce nu iti schimbi meseria? "
   Dar de ce vrei tu sa dai oamenilor solutii cu privire la ce au de facut? Ce cacat vi se pare anormal fratilor ca bucatarul sa se ocupe cu gatitul si bucataria, medicul cu medicina, iar zugravul cu zugraveala? Diviziunea asta a muncii e caracteristica unei societati normale, caci intr-o societate normala e nevoie de toate meseriile.

   "Mai "genialule", medicii si inginerii pleaca pe capete afara de mai multi ani si se duc sa lucreze pe meseriile lor si/sau pe bani mai multi."
   Pai si nu vad cum ar sustine fraza asta a ta capitalismul. Dimpotriva.

   "Acelasi lucru i se intampla si unui om care are 10 apartamente inchiriate. Intr-un an de zile mai cumpara inca unul doar din chirii. Bravo lor!"
   Daca acei oameni care traiesc din chirii nu vor sa fie de folos societatii in absolut nici un fel eu le-as nationaliza apartamentele si i-as trimite sa-si caute de lucru; le-as oferi si posibilitatea sa mearga la o scoala ca sa invete vreun lucru util de facut, ori la psiholog daca duc lipsa de motivatie. Insa daca in loc sa frece menta s-ar apuca singuri sa faca ceva folositor pentru ceilalti oameni, probabil ca i-as lasa sa-si scoata chirie mai departe, si in functie de utilitatea activitatii lor ar fi chiar probabil sa ii si sponsorizez suplimentar.
   Dar dupa cum vad acum, tu faci propaganda pe internet pentru ridicarea in slavi a parazitilor, iar asta nu este o activitate morala ori folositoare speciei noastre.

   "Probabil esti un geniu ospatar asuprit de patronul care te sclavageste despotic si prospera din "MUNCA TA"!"

   Regret sa te dezamagesc, dar nu-s ospatar, ci biolog la un institut de cercetare (ce sa-i faci, daca n-am fost in stare sa ling pe altii in cur si sa-mi trag si eu propriul institut de cercetare...).

   Delete
  2. @Anonimului parameciul-bolsevic

   Nu mi se pare anormal ca chelnerul si bucatarul sa se ocupe cu gatitul si bucataria, mi se pare anormal sa se planga de munca grea si prost platita tinand cont ca nu i-a fortat nimeni sa-si aleaga aceasta meserie si sa o practice in general sau intr-un loc anume. E nemultumit de cat castiga ca bucatar sau chelner? Sa faca altceva! Nu vrea? Atunci mai da-l in ma-sa, ca doar fiecare e raspunzator de propria lui viata. Cu exceptia cumunistilor bolsevici cu pretentii si drepturi.

   Fraza aia si inca una peste care ai sarit spune despre niste oameni care s-au adaptat la noile conditii si cerinte de piata. Adica vorbeste despre capitalism. Niste oameni care erau nemultumiti de locurile lor de munca sau de veniturile lor, au plecat in alte parti unde au gasit de lucru in conditii mai avantajoase. Unii lucreaza pe meseria lor, altii nu, sunt taximetristi. Dar in ambele cazuri nivelul lor de trai s-a imbunatatit. Asta pentru ca si-au miscat curul si si-au dat interesul. Spre deosebire de altii care doar se plang, sau vor totul servit de-a gata pe tava.

   Asta cu nationalizarea este o mentalitate de comunist sarac ratat si frustrat. Nu te mai oftica pe ce au altii, mai bine intreaba-te de ce nu ai tu? Raspunsul s-ar putea sa te surprinda.
   Vezi ca sunt multi dezvoltatori imobiliari prin toata tara care detin diverse cladiri si ansambluri rezidentiale in valoare de multe milioane, construite special doar pentru inchiriat. Daca tot esti tare in gura si mare viteaz cu nationalizarea si munca patriotica, pardon, in folosul comunitatii, s-ar putea sa ajungi pe fundul unui lac, sau macar transat printr-un geamantan sau canal ceva.

   Nu te priveste pe tine cum isi castiga cineva existenta. Sa detii o propietate pe care sa o inchiriezi sau arendezi este un lucru perfect legal si moral. Se practica dacand lumea si pamantul. Ei fac ceva util, doar pentru ei insisi. Nu au nici o "datorie" fata de nimeni. Pana la urma asta e scopul: un venit cel putin decent, obtinut cu cat mai putina munca. Nu exista motive reale sa vrei sa te trezesti in fiecare dimineata si sa mergi la munca sau sa tragi ca boul la jug. Doar daca esti bolsevic comunist.

   Tu ar trebui sa mergi la psiholog, sa incetezi sa-i mai judeci si insulti pe altii care au mai mult ca tine si sa te motivezi si sa intelegi ca nimeni nu o sa-ti dea nimic gratis. Tu vorbesti de "sa mearga la o scoala ca sa invete vreun lucru util de facut" dar te certi cu mine cand spun ca toti tampitii nemultumiti de cat castiga sa invete ceva nou si sa-si schimbe meseria?

   Mda, biolog la un institut de cercetare zici. Un sarac care lucreaza la o institutie de stat, probabil falimentara, al carui singur motiv de bucurie sunt diplomele si titlurile obtinute, care din pacate sunt inutile si nu asigura un trai decent.
   De asta tii cu dintii de vrajeala asta cu meseria si cariera. Probabil ai inceput sa realizezi ca pe piata reala a muncii de azi, esti somer. Nu ofera nimeni locuri de munca pentru biologi, iar cercetarea este la pamant. Nu are cum sa fie altfel, tainad cont ca in Romania productia de orice e la pamant, iar cele doua domenii sunt strans legate intre ele.

   Tot de asta si bati campii cu bogatanii care ar trebui sa-si doneze averea unor institute de cercetare, ca sa aveti si voi inadaptatii si inutilii un loc de munca, ca altfel muriti de foame. Mai cerceteaza tu cum se imulteste musetelul si divide parameciul, si in acelasi timp viseaza cum se confisca apartamentele inchiriate si se dau gratuit trogloditilor ca tine. Chiaburii aia nu mai sunt exterminati, sunt trimisi la psiholog. Ca ai un suflet bun.
   Dar...sa se faca dreptate, domnule!

   Delete
 12. @Anonimului aharho-comunist p2

  "Elitele financiare isi mai cresc averile la fiecare criza financiara, cand din neant niste banci dau faliment, si nici un bancher nu este tras la raspundere ci populatia de sclavi este pusa sa plateasca"

  Te-ai uitat pe facturile la energie electrica din Romania in ultimii 15 ani? Cine crezi ca a platit despagubirile pentru Caritas, Bancorex, FNI, etc? Dar banii furati de institutiile alea au ajuns la cine? Cine a platit si care au fost beneficiarii "certificatelor verzi" incasate tot pe facturile la electricitate si investitiile in parcuri eoliene? Nu cumva sunt toti politicieni romani? Unde vezi tu "elite"? Nu mai bine lasi tu in pace americanii si te preocupi de ce se intampla pe aici? Nastase, Basascu, Isarescu si alti mafioti din Romania te-au furat, nu Rockefeller si Goldman Sachs. Iar astia daca au ajuns aici nu au venit neinvitati. Aurul Romaniei a ajuns la Fort Knox pentru ca Isarescu a spus ca "prea mult aur poarta ghinion", nu ti l-au luat Rockefellerii cu japca! Si exploatarea de la Rosia Montana este servita pe tava de politicieni romani care au incasat un comision gras din afacere. Nu e luata cu japca. Crezi ca face cineva ceva daca statul roman spune NU?


  "Vezi ca mai multe dintre link-uri nu merg, nu le pot deschide"
  Toate linkurile merg parte bine, schimba-ti browserul.


  "Ca s-au strans niste prieteni si au hotarat sa faca bani din bere, ca 6 timisoreni cred in terapia cu bere, ca unul vrea cutare si crede cutare, ca altul crede cutare etc. Cu mizerii din astea gazetaresti vii la mine?"

  In unul din articole se spune asta:
  "Dintre ei, Loth Heinrich, Mircea Marius Corneliu si Moldovan Narcis apar si în actionariatul firmei din domeniul IT Datagroup - Int Srl (din Timisoara) cu afaceri de 10,5 mil. lei (2,5 mil. euro) în 2009."

  Uite aici oferta lor de servicii in IT:
  http://www.datagroup.ro/category/servicii/

  Acum intelegi de ce au o cifra de afaceri de 2.9 mil. euro in 2009? Vezi ce aptitudini si ocupatie profesionala au? Intelegi de ce castiga mai mult decat un chelner si decat tine?

  In acelasi articol se mai spune asta:
  "Actionarii au sustinut investitiile de 800.000 de euro derulate pana acum din surse proprii, iar "microfabrica" are cinci angajaţi. "Activitatea noastră a început la 1 ianuarie 2011, iar pentru acest an am bugetat vanzarea a 200.000 de litri de bere, exclusiv în Timisoara", a mai spus Heinrich Loth.
  Daca se ia un pret de minimum 8 lei pentru un litru (in restaurante), ar rezulta ca în valoare vanzarile ar putea sa fie de aproximativ 1,6 mil. lei (an jur de 400.000 de euro)."

  Acum intelegi de ce oamenii astia vor fii tot mai bogati, iar tu si chelnerii tai veti fi la fel de saraci sau chiar veti ajunge muritori de foame?

  Bai prostovanule, astea nu sunt mizerii gazetaresi, asta este viata reala. De ce te oftici si urasti oamenii care sunt mai destepti decat tine si care au rezultate mai bune decat tine in urma muncii lor? Stii de ce nu ai rezultatele si veniturile lor? De prost ce esti ba!
  Dar tu si toti bolsevicii astia comunisti si imputiti va tavaliti pe jos in spasme si cu spume la gura, ca toata lumea ar trebui sa puna totul la gramada si sa imparta in mod "egal" ca aveti "drepturi". Ce drepturi ai tu ba asupra rezultatelor muncii lor? Ce ai muncit tu acolo? Ai stat nopti nedormite sa inveti programare si sa lucrezi in outsourcing pentru clienti din alte tari? Ai stat nopti nedormite sa faci planuri de afaceri si sa dezvolti produse pentru afacerea de IT sau berarie? Scrii tu vre-o linie de cod sau lucrezi la "cazane" in berarie? Cum poti sa ai pretenia ca oamenii aia si altii ca ei sa-si imparta rezultatul muncii lor cu tine bai nesimtitule?

  ReplyDelete
  Replies
  1. @ Anonimul anticomunist

   "Nu mai bine lasi tu in pace americanii si te preocupi de ce se intampla pe aici? "
   Politica interna a Romaniei este dictata din afara; istoric vorbind, momentele in care nu s-a întamplat astfel sunt atat de putine si de nesemnificative incat nici nu merita sa fie amintite, in ciuda unor istorii cam romantate ale poporului roman, care ni s-au servit si inca ni se mai servesc.

   "Daca se ia un pret de minimum 8 lei pentru un litru (in restaurante), ar rezulta ca în valoare vanzarile ar putea sa fie de aproximativ 1,6 mil. lei (an jur de 400.000 de euro)."
   Bun, dar acolo e vorba de 5 angajati. E vorba de o mini-fabrica.
   Dar daca gandim problema la scara ceva mai mare, cu ceva mai multi angajati, patronul (sau patronii, daca-s mai multi asociati) isi iau partea groasa din profit, pe cand muncitorilor si inginerilor si in general restului angajatilor le ramane praful de pe toba.
   Daca-l pui pe respectivul patron (fie ca e patron de fabrica, de restaurant sau ce-o mai fi el) sa faca ceva singur cu manutele lui n-o sa faca niciun cartof degerat cu spanac degerat si cu o ceapa degerata. Ca sa faca treaba si profit, are nevoie de ALTI INDIVIZI, DE MULTI ALTI INDIVIZI.
   Daca il scot pe acel patron singur singurel pe camp sau unde are el plantatia de malt si hamei pt bere si il tin asa vreo 5 zile, el nici macar nu va putea supravietui; el nici macar nu ar avea cu ce sa-si produca propriul cacat, daramite sa produca bere, mancaruri, produse etc.

   In plus, ia stai putin, generalistic vorbind, cum a ajuns proprietarul fabricii sa detina fabrica? A construit el fabrica? Nu cred, nici un om (singur) nu are cum sa construiasca o fabrica intreaga, poate sa-l cheme si Superman. Chiar tu ai sustinut ca rezultatul muncii cuiva (fie bogat sau sărac) îi aparține lui, nu celor care vor sa traiasca pe spinarea lui (paraziți).
   Fabrica si cu tot ce tine de ea, aka mijloacele de productie, trebuie sa apartina celor care le-au produs, nu "proprietarului", care este un parazit. Vezi ca tezele tale se autocontrazic. Bine, eu nu-s de acord cu abordarea asta, nu o sustin, deoarce eu nu cred in proprietate, dar daca tu o sustii trebuie sa vezi de ce isi taie singura creanga de sub picioare.

   Delete
  2. @Anonimului parameciul-bolsevic

   Nu ma intereseaza cine dicteaza politica in Romania. Important e ca oitele mioritice o accepta si sustin. In 25 de ani, singura zvacnire impotriva a fost cu Rosia Montana. In rest liniste.


   Un patron pune la punct un "sistem" numit generic "afacere". Treaba lui este sa dezvolte si administreze sistemul respectiv, nu sa munceasa cot la cot cu angajatii. O afacere este inceputa si sustinuta din banii patronului, nu vin angajatii cu bani de acasa. Daca afacerea da faliment doar patronul pierde, angajatul baga mainile in buzunare si pleaca acasa. Eventual isi cauta de lucru in alta parte, dar in Romania, majoritatea fug la somaj mai intai. E bine sa iei niste bani nemunciti. Daca patronul are si credite care nu le poate plati din cauza falimentului, poate sa piarda totul.

   Tinand cont de aceste lucruri, orce om normal la cap, ar trebui sa realizeze ca o persoana care isi deschide o afacere din banii proprii si detine toate riscurile, nu o deschide sa faca jumi-juma cu angajatii. Tinand cont ca angajatii vin cu mainile in buzunare si nu isi asuma nici un risc, e cazul sa o lase mai usor cu pretentiile.
   Vrei beneficii depline? Fa-ti propria afacere! Dar asta vine la pachet si cu riscuri depline. Dar ce sa vezi? Multi nu vor sa-si asume ei propriile riscuri dar sunt tari in gura cand e vorba de riscurile si banii altora.

   Iar aia "multi alti indivizi", daca nu vor sa-si riste propriile resurse, avere si bani sunt invitati politicos s-o suga. Intelegi acum cum stau lucrurile?

   Si nu-l mai pune tu pe patron sa faca nimic, ca de aia a angajat oameni. Nu e treaba lui sa munceasca IN afacere. Treaba lui este sa munceasca LA afacere. Sa o administreze si dezvolte.
   Si nici la camp nu va merge. Productia de hamei si productia de bere sunt doua afaceri diferite. Mintea ta de parameci bolsevic nu poate sa inteleaga niste lucruri elementare.

   Pe vremea comunistilor productia era la CAP, utilajele la IAS, prelucrarea la moara, vinalcol, brutarie, ICIL, etc, ambalajele la sticlarie sau fabrica de hartie si vanzarea la Alimentara, Gostat, Aprozar si restaurante. Dar tu esti un parameci bolsevic cu IQ subunitar care nu intelegi pe ce lume traiesti si cum functioneaza o societate si o economie in mileniul 3.
   Vii cu metode de crescut porcul pentru jumari in batatura si te dai cunoscator in economie. Evident ca porcul e crescut de vecin in propria lui curte cu munca si resursele lui, tu doar vrei jumate din el ca ai "nevoi" si "drepturi".


   Generalistic vorbind oamenii aia au muncit in IT si cu banii castigati DIN MUNCA LOR PROPRIE au platit SI-AU CUMPARAT UTILAJELE de la alti oameni care produc asa ceva, nu de la Superman. Si uite asa AU DEVENIT PROPRIETARI iar FABRICA LE APARTINE. In mod normal treaba asta se numeste schimb economic.

   Generalistic vorbind TU ESTI FOARTE PROST! Cu toate diplomele tale ai o inteligenta si un rationament de Găgâ. Lucru explicabil pentru un parazit social a carei singura speranta pentru un trai mai bun este jefuirea altora care au.

   Delete
  3. "In 25 de ani, singura zvacnire impotriva a fost cu Rosia Montana"

   Si cu Pungesti as zice io....

   Delete
 13. @Anonimului aharho-comunist p3

  "Consider mult mai sanatoasa notiunea de uz al unui obiect sau a unei resurse. Insa de ce crezi tu ca este bine ca un om sa aiba drept de proprietate?"
  Asa e ca esti sarac lipit? Asa e ca de ofticos si uracios vrei ca si altii sa o duca la fel de rau ca tine? Ai vrea sa ai si tu chelnerule, ce au altii, numai ca nu te duce capul. Dar ai gasit solutia: "notiunea de uz", bineinteles in comun.


  "Hai sa spunem ca un mare bogatan moare si ii lasa mostenire fiului sau, care este un alcoolic nenorocit toata averea lui, pe care omul o va bea, astfel autodistrugandu-se. De ce nu este mai bine ca averea sa fie inmanata unui institut pentru cercetarea cauzelor alcoolismului si este mai bine sa fie bauta de catre tovarasul nostru?"

  Bogatanul moare si lasa averea FIULUI SAU, nu ALTCUIVA sau TIE. Daca fiul isi bea AVEREA PROPRIE, mostenita de la tatal sau, nu te priveste pe tine sau pe altcineva. Bogatanul nu a muncit pentru tine si alti sarantoci frustrati, a muncit pentru el si propria lui familie. Nu TU decizi ce sa faca fiecare cu AVEREA PROPRIE. S-o luati la cioc cu toate institutele si donatiile voastre de ratati sinistrii. Voi ratatilor, tot timpul decideti si sunteti viteji cu banii altora, nu cu ai vostrii, ca voi nu aveti bani si de aia tot insitati sa-i puna toti la comun, aia care au cu aia care nu au. In pusul asta "la comun" voi cumunisti sarantoci aveti doar de catigat, iar aia care au bani, au doar de pierdut.

  Mergi si spune-i lui Tiriac sa-si doneze averea, ca fiu'so e un drogat si un ratat. Vezi ce se intampla. Sa ne spui si noua cate flegme ai primit intre ochi de la Mustacius si cate zile ai mancat bataie de la garzile lui de corp prin beciuri sau vre-un luminis de padure ceva.


  "Eu spun ca un produs trebuie sa ajunga la persoanele care au cea mai mare nevoie de acel produs, fara a lua in consideratie cine il produce si de ce."
  Orice lucru trebuie sa ajunga la cine si-l permite nu la oricine, doar pentru simplul motiv ca acel cineva doar "exista" si are "drepturi". Ar fi bine sa nu mai spui nimic, ca oricum debitezi numai prostii. Din munca mea nu vei primi nimic gratis. Nici tu nici oricine altcineva.


  "Sigur, producatorii trebuie recompensati pentru munca lor cu alte produse, de care ei au nevoie, dar pe care ei nu pot sa le produca. De la fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa nevoi - asta este dictonul comunist clasic. In materie de cat valoreaza un produs, discutia ajunge invariabil in puncte moarte deoarece nu exista vreo metoda serioasa de-a valora un produs; valoarea produselor este relativa"

  Ne intoarcem la epoca de piatra. Tu imi dai 5 prune, eu iti dau un iPhone. E un schimb echitabil. Lucurile trebuie sa ajunga la oamenii care au nevoie. Si oricum, cine sunt eu sa stabilesc valoarea muncii mele sau cat merit eu? Eu insumi sunt relativ. Dar cantitatea ta de prostie, desi e IMENSA, e FIXA!

  "...fiecaruia dupa nevoi..."
  Nevoia de mu*e v-ati stabilot-o? Tu si comunistii tai o sa primiti multa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. @ Anonimul anticomunist

   "Asa e ca esti sarac lipit?"
   Din fericire (sau din pacate pt tine), nu.

   "Bogatanul moare si lasa averea FIULUI SAU, nu ALTCUIVA sau TIE. Daca fiul isi bea AVEREA PROPRIE, mostenita de la tatal sau, nu te priveste pe tine sau pe altcineva."
   Ba ma priveste.
   In primul rand, asa cum am mai zis, un om n-are cum sa stranga atata avere in timpul vietii lui decat daca este ajutat de alti oameni (parteneri, angajati, subalterni, spune-le cum vrei). Asa ca este vorba de cati bani isi trage lui insusi din afacere si de cati bani lasa celorlalti oameni care muncesc in afacere. El singur, ti-am zis, nu poate face nici macar un cartof degerat cu spanac degerat si cu o ceapa degerata; el nu poate munci cat 20 de oameni la un loc si daca el isi trage bani cat nu da altor 20 de oameni atunci este clar nu numai ca a inceput escrocheria ci ca este destul de avansata.
   In al doilea rand, conteaza ce faci cu banii, si conteaza asta deoarece cel mai important lucru este ceea ce faci cu viata ta in general. Cei mai multi oameni se angajeaza in anumite activitati cand sunt inca necopti la minte si nu stiu multe, isi contruiesc respectul de sine si intregul ego pe baza prestatiei lor si a rezultatelor lor in cadrul acelor activitati, si din cauza asta mai tarziu, chiar daca ei vad ca au apucat pe o cale gresita, nu se mai pot intoarce, asa cum nu se pot intoarce impotriva fiintei lor.

   "Nevoia de mu*e v-ati stabilot-o? Tu si comunistii tai o sa primiti multa."
   Criticile tale sunt futile (ca de altfel ale majoritatii capitalistilor), ele nici macar nu se refera la continutul propozitiilor pe care le afirm ci incearca sa faca niste atacuri la persoana, care nici macar acelea nu arata prea bine si prin urmare, ca putere de persuasiune sunt nule.
   Sa stii ca nu ma impresionezi prin insulte.Poti chiar sa scrii o intreaga postare numai si numai din insulte si tot efect nul va avea asupra mea. Asta pt ca nu dau 2 bani pe opiniile tale despre mine. Asa ca vezi tu, oricat ai incerca, nu ma poti jigni.

   Delete
  2. @Anonimului parameciul-bolsevic

   Ba nu te priveste pe tine cati bani castiga unii oameni (vorbind de cei castigati cinstit nu ilegal). Cu cat esti mai inteligent, muncitor si iti dai interesul mai mult, cu atat ai sanse sa castigi mai mult. Bineinteles, doar daca iti deschizi o afacere. Ca angajat i-ati gandul!
   Celorlalti oameni patronul nu le lasa NIMIC! Acesti oameni pentru munca depusa primesc SALARIU nu cota parte din profit, ca nu sunt actionari SUNT ANGAJATI. Cu cat vor avea locuri de munca mai banale, lipsite de aptitudini sau pregatiri speciale, cu atat vor concura mai multi pentru un loc de munca si vor fi platiti mai prost.

   Treba patronului este sa lucreze LA afacere nu IN afacere. Tu si aia ca tine care va lamentati nu faceti nici cat un cartof degerat. Pana una alta, patronul si-a facut propria lui afacere, adica sursa de venit si il doare in cot de trogloditi ca tine. Cu cat veti concura mai multi pentru un post cu ata salariul va fi mai mic. Nu-ti convine? Scoate banii din buzunar, asuma-ti riscurile si deschideti propria afacere?
   In ultimii ani tot mai multi carcotasi plini de "drepturi" ca si tine, sunt pusi pe bara de calculatoare, roboti si diverse automatizari. Pe langa faptul ca productivitatea a crescut mult, e atata linistee...

   Lasa filozofiile si morala cu cheltuiala banilor. Asa cu nimeni nu iti spune tie ce sa faci cu banii din portmoneul tau, abtine-te sa le mai spui altora ce sa faca cu ai lor. Nu te mai comporta ca o tata plina de intelepciune de pe marginea santului.

   Nu te insult eu. Te insulti singur. Cine iti citeste posturile se convige sigur de ce poti si cat de bun esti.

   Delete
  3. @Anonimului parameciul-bolsevic

   Nu am sa mai continui aceasta discutie. E inutil. Mi-am pierdut destul de mult timp aiurea.

   Delete
  4. @ Anonimul anticomunist (si nervos, tare nervos)

   "Cu cat esti mai inteligent, muncitor si iti dai interesul mai mult, cu atat ai sanse sa castigi mai mult."
   Minti cu nerusinare si dezinformezi!
   Daca-i asa, de ce Tesla a murit in mizerie bai capitalistule? De ce Van Gogh era sarac lipit si se imprumuta cu bani de la fra'su Theo? Zi ma. Astia nu produceau valoare mai "intreprinzatorule"? Astia nu meritau sa traiasca bine pt ceea ce faceau? Nesimtirea, lacomia si incultura voastra a capitalistilor e fara margini. In afara de castigatul banilor si manipulatul cifrelor prin acte nu va pricepeti la altceva.
   Daca vin la tine si te duc 10 zile pe o insula pustie, singur singurel, o sa vedem atunci cat si ce poti tu sa produci (in lipsa societatii si a altor oameni). Cred ca o sa faci pipi pe tine. Pariu ca intr-o saptamana mori de foame? Pariu ca nici focul nu esti in stare sa-l aprinzi? Pariu ca nicio planta salbatica n-o sa recunosti, ca sa stii daca-i buna de bagat la mat sau nu e buna?

   "Celorlalti oameni patronul nu le lasa NIMIC!"
   I-auzi domle! Si daca ceilalti oameni ii dau si ei mooie patronului si inceteaza lucrul, sa vedem ce mai castiga patronul atunci. Chiar is curios.

   "Pana una alta, patronul si-a facut propria lui afacere, adica sursa de venit si il doare in cot de trogloditi ca tine."
   Mi se rupe de afacerea patronului; eu vreau doar sa nu-si mai traga ala bani pt ceea ce nu face. Zici ca patronul a muncit LA afacere? Ma iei cu bullshitt-uri din astea? Valoarea este a acelora care O PRODUC, nu a acelora care stau pe margine. Valoarea este a inginerilor, tehnicienilor si muncitorilor din fabrica, nu a parazitului (aka patronul). Fara ingineri, tehnicieni si muncitori, patronul singur = 0 barat (stu ca nu-ti place sa auzi lucrul asta, dar asta e, adevarul doare).

   "Asa cu nimeni nu iti spune tie ce sa faci cu banii din portmoneul tau, abtine-te sa le mai spui altora ce sa faca cu ai lor."
   Cum nu imi spune nimeni ce sa fac cu banii mei? Bai mincinosule, voi capitalistii ati impanzit orasele si asezarile umane cu reclamele voastre colorate care indeamna la consumerism si la a cumpara la orice pas. La orice pas va vad pancartele cu beculete prin oras, pe strada, la tv, radio, cu tot felul de "oferte", "promotii", "superpromotii" si alte dejectii de genul. Si acum vii cu tupeul asta de borfas sa-mi zici ca nu mi se spune cum sa-mi cheltui banii?

   " O afacere este inceputa si sustinuta din banii patronului, nu vin angajatii cu bani de acasa."
   Mai, tu cred ca ai impresia ca esti la biserica capitalista. Incerci sa-mi propovaduiesti si sa-mi predici tot felul de absurditati ca un disc stricat, iar la intrebari nu raspunzi.
   De unde are patronul bani sa deschida o fabrica? Din munca anterioara? In ce-a constat acea munca anterioara si cati indivizi l-au ajutat in prestarea muncii?

   "Nu am sa mai continui aceasta discutie. E inutil. Mi-am pierdut destul de mult timp aiurea."
   Tataie, nu eu te-am obligat sa socializezi cu mine. Daca n-ai chef sa vorbesti cu mine, poti foarte bine sa-mi ignori existenta. Nu mai face pe victima ca nu ma pacalesti cu texte din astea luate de prin romanele de Sandra Brown.

   Delete
 14. @Anonimului aharho-comunist p4

  "Problema umanitatii este ca pozitiile de foarte mare putere sunt butoaie cu miere pentru cele mai sociopate si cele mai demente muste umane care se dau de ceasul mortii sa linga la aceste butoaie cu miere - pozitiile ce concentreaza foarte multa putere."

  Voi comunistii sunteti primii care roiti si bagati ghiara in butoiul cu miere. Comunistul are doua caracteristici de baza: este sarac si prost. Un cerc vicios. Saracia genereaza prostie si prostia genereaza saracie. Singura solutie a comunitului de a nu mai fi sarac este furtul. Mascat prin "egalitate" si "uzul comun al resurselor", evident "garantate" prin legi si "drepturi" pe care tot ei le dau.
  Daca esti impotriva, ai mari sanse sa fi exterminat, impreuna cu familia ta. S-a intamplat de multe ori in istorie si vorbim de sute de milioane de victime omorate, fara sa mai luam in calcul pe cei nenorociti pe viata sau carora li s-au interzis anumite drepturi in societate.

  Ai vazut tu comunist fara functie? Loviturile de stat din 1944 si 1989 au fost date de comunisti care au ocupat o gramada de functii de rangul 2 si 3. Dupa ce au capusat toate institutiile si economia statului au dat "lovitura de gratie" si au pus mana si pe "pozitiile de foarte mare putere". In timp ce ei s-au inbogatit majoritatea populatiei a saracit. Cine au fost cei care au saracit? Au fost oamenii intreprinzatori, inteligenti, muncitorii buni si profesionistii cu studii superioare. Nu saracii, aia su ramas la fel. Dar voi ipocritii nu mai vreti sa-i spuneti "colectivizare" si confiscarea averilor "chiaburilor", acum o tineti cu "donatiile", ca bogatanii au copii depravati si alcolici.

  Chiaburii din ziu de azi se imputineaza rapid pentru ca munca lor este jefuite prin diverse taxe si impozite din care parazitii sociali traiesc fara sa numceasca. Chiaburii din ziua de azi se numesc "clasa mijlocie", si in tari super socialiste ca Franta, Belgia, Suedia, etc sunt pe cale de disparitie, la fel ca si firmele mari care se muta in China.
  Acelasi lucru se intampla si in Romania de dupa 1989 care a ascuns comunismul sub o corcitura de tipul socialisto-neo-liberalism, in care doar comunistii cu carnete de partid, copii ai alora vechi au dreptul sa guste miere din butoi. Restul nu. De aia multi romani au emigrat si lucreaza sau si-au deschis afaceri in afara Romaniei si nu in tara.

  Ce sa spun, un analfabet la istorie si cu grave tulburari mentale, indeamna lumea sa adopte cea mai sungeroasa, nedreapta si furacioasa oranduire sociala, in care doar prostii si parazitii huzuresc, iar aia muncitori si inteligenti trag ca boii la jug pentru ca prostii sa o duca bine.


  PS: Penibil si inept esti tu. Afirmatiile tale nu au nici o logica. Pretinzi sa ai ce au altii desi tu nu ai nici un merit si nici nu oferi nimic la schimb.
  De la mine si de la alti oameni care suntem impotriva ciumei rosii numite comunism, tu si oamenii ca tine nu veti primi nimic si nici nu veti reusii sa ne luati ceva, acum in epoca globalizarii. Probabil nu veti avea nici bani de benzina sau pentru bilet de avion sa veniti dupa noi.
  Asa ca... Hai siktir bolsevic ratat, hot si criminal!

  ReplyDelete
 15. Raduleasca a ajuns de pomina

  http://www.towleroad.com/2015/04/romanian-tv-star-defends-partner-felix-baumgartners-attack-on-gay-rights.html

  ReplyDelete
 16. @Comunistu' in spasme cu spume la gura

  Ti s-a dat un exemplu mai sus, cum niste baieti cu cateva calculatoare au muncit pe web in strainatate si din banii castigati si-au cumparat o fabrica de bere. Dupa rationamentele dumitale de Gâgă, fabrica nu le apartine lor, care au creat valoare muncind in programare, fabrica apatrine celor 5 muncitori care imping roaba cu orz prin fabrica. Chiar daca aia 5 sunt analfabeti.
  Programatorii aia prosti care au muncit pentru strainatate si au adus bani in tara, pe care i-au investit intr-o alta afacere pe plan local, nu au nici un merit. Sa nu mai vorbim si de faptul ca pltesc impozite statului roman din doua afaceri, au angajat niste oameni si sustin si economia pe orizontala.

  "Munca anterioara" si detinerea proprietatii ar trebui sa fie foarte clara. Doar pentru oamenii normali la cap. Dumneata nu intrii in aceasta categorie.
  Dumneata esti RETARD domnule!


  Mai de vreme sau mai tarziu, ai sa fii nevoit sa-ti trimiti cv-ul pe undeva pe piata muncii. Atunci ai sa aflii si cat valorezi dumneata ca profesionist si cat valoreaze studiile alea pe urzici pe care le faci de o viata intreaga. S-ar putea sa ai un soc.

  Daca vrei sa vezi cat de bun esti si cata valoare are munca ta, publica studiile alea despre urzici in niste carti si vinde-le. Daca reusesti sa vinzi 60 000 de carti cu un profit net de 2 euro pe bucata, ai sa poti sa-ti cumperi si tu doua apartamente pe care sa le inchiriezi cu cate 300 de euro pe luna.

  OOPS!
  Tocmai ai devenit parazit social! Fereste-te de magarus, pardon, de bolsevicul ratat in spasme si cu spume la gura care vrea sa nationalizeze averile si sa trimita parazitii la scoala sa invete ceva util. Iar daca nu vor, trebuie sa fie trimisi la psiholog, sa capete o noua motivatie.
  OOPS!...I Did It Again!

  Trezeste-te din reverie! Nu ai sa vinzi nimic! Cine dracului cumpra carti cu studii despre buruieni? Nici macar colegii tai de servici nu vor cumpara. Daca si cu ei te comporti la fel de imbecil cum te comporti prin comentariile de aici, poti fi sigur ca te urasc de moarte. Fereste-te de spatiile mai intunecoase, sa nu-ti zica vre-o unul "BAU!" si sa faci un atac cerebral sau de cord ceva, sau fereste-te de ghetus, ca poate iti face vre-o unul vant, cazi si-ti spargi teasta seaca de pamant. Eu nu as rata nici o ocazie!


  Consumul excesiv de Rudotel si socuri electrice e grav daunator sanatatii. Vezi ca o sa inceapa lumea in halate albe sa te fugareasca pe strada sa te prinda. Nu, nu or sa te inchida la Balaceanca, ca esti foarte valoros! Te vor baga intr-un borcan mare si plin cu formol si vei ajunge intr-un raft la Antipa. Fix intre Femeia cu Barba si 3 Sani si Copiul cu Doua Capete. Sa fii tu Tata de Familie, acolo, in mijlocul lor!

  Probabil singura ta scapare ar fi sa fugi pe o insula pustie unde ai sa fii tare mandru ca stii sa faci focul si sa gatesti un vrej la protap sa umplii matul.
  Cu ce argumente mai vin unii! Si cat de debili mintali pot sa fie!
  Auzi ba, Enciclopedia Ambulanta a Buruienilor, cine crezi ca bate dintre astia: Bruzli sau Cichicean? Rahan sau Dr. Justice? Sandokan sau Piedone?


  Daca ai copii du-i si pe iei la scoala la care se studiaza buruienile, sa ajunga si ei ca tine, asa. Am auzit ca ce faci tu se cauta si iti asigura un nivel de trai bun. Or sa-ti calce pe urme, dupa ce ai sa pui tu o vorba buna la patronul in restaurantul caruia speli podeaua si wc-ul. Ei or sa serveasca la mese pentru inceput.
  Vezi sa nu cumva sa ajunga programatori, ca poate intr-o buna zi vor castiga suficienti bani pe care ii vor investi intr-o fabrica de bere.

  OOPS!
  Partea nasoala e ca vor trebui sa se fereasca de magarus, pardon, de bolsevicul ratat in spasme si cu spume la gura care vrea sa nationalizeze averile si sa trimita parazitii la scoala sa invete ceva util. Iar daca nu vor, trebuie sa fie trimisi la psiholog, sa capete o noua motivatie.
  OOPS!...I Did It Once, I Can Do It Again!

  ReplyDelete
  Replies
  1. @ capitalistul nervos

   De ce consideri tu ca munca pe web este superioara muncii unui medic care salveaza vieti sau decat a unuia care lucreaza in cercetare? De ce un intelectual ce lucreaza pe web merita remuneratie mai mare decat alt tip de intelectuali? Cum ai stabilit si calculat tu valoarea muncii fiecaruia de ti-a dat ca unii din domeniul x merita sa aiba bani, iar altii din domeniul y nu merita?

   Eu nu am spus ca un muncitor trebuie sa fie egal cu inginerul sau cu IT-istul. Eu spun ca rationamentul tau cum ca patronul e un fel de zeu si stapan absolut peste oameni si lucruri, este fals. Cat despre jobul meu, am scris si publicat articole, am tradus materiale din alte limbi, am inventariat vegetatie ierboasa si lemnoasa, am facut harti in Gis, deci nimic din ceea ce te-ar interesa pe tine. Am si castigat bani frumusei de pe urma acestora (mai ales a hartilor in Gis), deci stai linistit ca am cu ce-mi umple matul (poate chiar mai bine decat tine). Si am facut astea fara sa imi plec genunchii in fata zeului vostru banul. Eu folosesc banul ca pe un sclav, pe cand la voi e taman invers: banul e stapanul si voi sclavii. La ce curve de oameni sunteti voi capitalistii, cred ca ati fi in stare sa va lingeti patronul in cur la propriu (adica analingus) pt o bruma de profit.

   Decat sa am contact cu capitalisti ahtiati dupa bani ca voi, prefer oricand butoiul lui Diogene.
   Nu intelegi ca am bani suficienti si ca nu am nevoie de banii vostri si nici de societatea voastra?

   Delete
  2. @ComuniGistu'

   "De ce un intelectual ce lucreaza pe web merita remuneratie mai mare decat alt tip de intelectuali?"
   Pentru ca mai multi oameni sunt dispusi sa plateasca pentru serviciile lor. Adica exista o cerere mare pentru oferta lor. Pentru ce oferi tu nu exista cerere. Economia astazi functioneaza in funtie de cerere si oferta, nu de merite.
   Serviciul sau produsul tau, poate sa fie cel mai bun, dar daca nimeni nu e dispus sa plateasca pentru el, sau macar sa-l utilizeze gratis, atunci e inutil. ("gratis" nu exista, cineva tot trebuie sa plateasca pentru materie prima, productie, distributie, vanzare, cheltuieli curente, etc)

   Vezi care sunt veniturile unor programatori si care sunt veniturile unor biologi. Vezi cate locuri de munca si cate firme activeaza in domeniul programarii si cati angajati si firme sunt in domeniul biologiei. Comunistul nu produce in funcie de cerere, produce sa se afle in treaba si se mira de ce nimeni nu cumpara si da faliment.
   Productie fara cap si de dragul productiei sa faca fiecare din banii proprii, nu din banii altora sau ai "statului".

   Sa nu mai vorbim de faptul ca oamenii aia au prestat servicii pe pietele externe, piete dispuse sa plateasca de cateva ori mai mult dacat este dispusa sa plateasca piata romaneasca pentru exact acelasi serviciu. Iar concurenta pe piata globala este mult mai mare si nu oricine reuseste.

   priveste si asculta tot, cu mare atentie:
   http://bit.ly/1OtW1lH


   "Eu spun ca rationamentul tau cum ca patronul e un fel de zeu si stapan absolut peste oameni si lucruri, este fals"
   "Si am facut astea fara sa imi plec genunchii in fata zeului vostru banul. Eu folosesc banul ca pe un sclav, pe cand la voi e taman invers: banul e stapanul si voi sclavii. La ce curve de oameni sunteti voi capitalistii, cred ca ati fi in stare sa va lingeti patronul in cur la propriu (adica analingus) pt o bruma de profit."
   "Decat sa am contact cu capitalisti ahtiati dupa bani ca voi..."

   Nici dupa 50 de comentarii nu ai inteles absolut nimic. Esti plin de URA si foarte prost de felul tau. Iti permiti sa judeci toti oamenii in acelasi fel, dupa sabloanele tale aiuristice si pline de URA.


   "Cat despre jobul meu... Am si castigat bani frumusei de pe urma acestora..."
   Esti plin de URA si vrei sa confisti averea altor oameni care au mai mult ca tine. Acesta este un comportament de om sarac. Cel putin cu duhul. Sa nu mai zic ca vrei ca oamenii sa-si "doneze" averea unor institute de cercetare, adica taman unde sau in sectorul in care lucrezi tu. Sector aproape falimentar in momentul actual.


   "Nu intelegi ca am bani suficienti si ca nu am nevoie de banii vostri si nici de societatea voastra?"
   Daca ceea ce spui ar fi adevarat, atunci nu ai mai avea pretentii la confiscari, nationalizari sau "donatii". Te contrazici singur. Pentru ca esti plin de URA si foarte prost de felul tau.


   "@ Anonimul anticomunist (si nervos, tare nervos)"
   "@ capitalistul nervos"
   La inceput m-am adresat ca unui om rational si in deplinatatea facultatilor mintale, dar la un moment dat, cand am vazut ca nu am cui, am inceput si cu ironie. Dar tu confunzi ironia si mistocareala cu furia si mania. Dupa cum spuneam si mai sus, din atatea comentarii nu ai inteles nimic. Si esti plin de URA si foarte prost de felul tau.
   Sentimentul pe care mi-l provoci nu este de furie sau manaie, nu ma enervez. Nu este nici macara de mila sau compasiune. Este de scarba si greata. Si repet: esti plin de URA si foarte prost de felul tau. Obisnuieste-te cu asta! Peste tot pe unde ai sa mergi si ai sa interactionezi cu alti oameni, vor observa imediat URA si prostia care reiese din comportamentul tau de sociopat bolsevic si tantalau ratat.

   Delete
  3. @ Anticomunistule

   "Adica exista o cerere mare pentru oferta lor. Pentru ce oferi tu nu exista cerere. Economia astazi functioneaza in funtie de cerere si oferta, nu de merite. "

   Functioneaza un rahat pe baza cererii si ofertei. Cand a cerut careva sa-i fie impanzit orasul cu reclame si viata comandata de propaganda agresiva pentru exacerbarea cererii? Daca e cerere si oferta atunci cerere si oferta sa fie, sa-i lase pe oameni in pace sa ceara ceea ce le tuna capul, nu sa-i ameteasca non stop, sa-i manipuleze si sa-i induca in eroare pe toate canalele de comunicatie.

   In plus, chiar daca acceptam acest mecanism al cererii si ofertei, asta inseamna ca si nevoile fiecaruia is subiective, si astfel si cererile is facute dupa criterii la fel de subiective. Atunci cand zici ca fata de o anumita notiune toate parerile oamenilor sunt subiective, in fapt nu vrei sa discuti despre acea notiune, zici ca fiecare poate sa creada ce-i tuna lui prin cap despre ea. Aceasta teorie a subiectivitatii valorii muncii si prin urmare a subiectivitatii valorii produselor si serviciilor te pune foarte usor in situatia in care cei de la Metallica sunt milionari iar Nicola Tesla a murit lefter desi Metallica fara curent alternativ n-ar fi facut nici o branza, cu atat mai putin milioane de dolari. Te pune in situatia in care producatorii de dispozitive si instrumente folosite pentru exterminarea vietii umane si pentru distrugerea bunurilor altor oameni sa fie platiti cu mult mai gras decat sunt platiti cei care se ocupa cu producerea de dispozitive si instrumente folosite pentru imbunatatire si prelungirea vietii. De ce este atat de important pentru tine ca fiecare sa creada ce-i tuna lui prin cap despre cat valoreaza un anume produs sau serviciu? De ce este important ca fiecare sa creada ce doreste despre valoarea armamentului si despre valoarea medicamentelor, astfel incat industria razboiului sa prospere iar cea medicala sa fie sponsorizata la limita de jos?
   In care alt domeniu important al vietii avem noi luxul asta ca fiecare om sa creada ce-i trece lui prin cap? La scoala, in justitie, in administratie? Cum ar arata o jandarmerie in care parerile jandarmilor despre ce constituie infractiune si ce nu, sunt subiective? De ce economia trebuie sa fie teritoriul subiectivitatii?

   De asemenea, criteriul de selectie intr-o societate capitalista nu este bunatatea produsului, beneficiul consumatorului sau cat de ieftin e produsul, criteriul de selectie este PROFITUL, iar eu iti pot exemplifica cum profitul se bate cap in cap in anumite instante cu beneficiul consumatorului sau cu calitatea produsului.
   Eu cunosc suficient de multe despre capitalism, cerere si oferta si ce mai vrei tu. Mai sunt si alti oameni care sunt mult mai bine pregatiti decat patronii de trusturi in ceea ce priveste societatea in general, iar la cata putere de a disemina informatie au acesti patroni, dupa teoria ta ar trebui ca ei sa fie niste mari filozofi si niste modele de morala si de viziune. Cand colo ei sunt niste mafioti nebuni. Tu, ca si altii, crezi ca daca un om se pricepe sa faca bani atunci trebuie sa asculti de el ca de popa, si eu inteleg de unde vine aceasta idee - de peste tot; in toate mediile de informatie ti se transmite ideea ca bogatanii sunt niste mari modele dupa care sa te iei.

   Delete
  4. @ Anticomunistule

   "Vezi cate locuri de munca si cate firme activeaza in domeniul programarii si cati angajati si firme sunt in domeniul biologiei."
   Fara biologie si implicit ecologie, te pisi pe el de IT, pe fabricile de bere si alte minunatii. Prioritate trebuie sa fie bunastarea ecologica a planetei, nu bunastarea si umplerea burtilor si pungilor patronilor.
   Ziceai ca e ok ca un individ sa detina 10 case...Daca am consuma fiecare cat consuma un mare patron de trust si daca am avea fiecare cate 10 case, 5 avioane, 10 masini etc, etc, atunci ne-ar trebui 3 planete, nu una singura.
   Daca toti oamenii de pe planeta ar consuma atatea resurse pe cat este media consumului in U.S.A. (RAIUL VOSTRU CAPITALIST), atunci ne-ar trebui trei planete, nu una. Voi acuma risipiti pe prostii ceea ce mai tarziu altii nu vor putea sa foloseasca pentru lucruri vitale.

   Un patron nu s-ar putea sa fie bogat din cauza ca bogatii au avut dintotdeauna mai multe putere politica si economica decat saracii si au putut sa puna in picioare un sistem care ii avantajeaza pe ei fata de saraci?
   Daca un om ca Nicola Tesla a murit in saracie si cu datorii pe cap, ce poti tu sa spui despre modul in care valoreaza oamenii lucrurile care sunt intr-adevar pretioase si profitabile; consideri ca inventatorii produc mai putina valoare in societate decat bancherii? Vrei sa facem un experiment, sa punem pe 2 insule aproximativ identice 1000 de inventatori si 1000 de bancheri sa vedem cum se descurca? Hai sa o lasam chiar mai jos. Punem doar 500 de inventatori iar restul il umplem cu niste doctori, niste asistente, niste bucatari si niste electricieni sau chiar muncitori de jos precum gunoierii si chiar cativa agricultori in timp ce in partea cealalta pastram tot 1000 de bancheri pentru ca stim ca unii bancheri produc atata valoare in societate cat nu poate produce o tara intreaga intr-un an de zile.
   Te intreb deci daca crezi ca 1000 de bancheri produc mai multa valoare decat 1000 de inventatori. Ce parere ai totusi?

   Uite ce inseamna o tranzacție cu bani în capitalism: un schimb de efort în care fiecare parte e liberă să participe.
   Dupa cum stim, libertatea este un cuvant pentru abureala, unul care mascheaza ignorarea unor relatii cauzale care sunt foarte complexe. In orice schimb posibil, oamenii sunt conditionati de n factori sa plateasca o anumita suma de bani pentru un anumit serviciu. Este demonstrat ca in conditii diferite pot plati sume diferite pentru acelasi serviciu. Este constatat ca saracia le scade oamenilor din IQ, le ocupa spatiul cognitiv cu frica pentru ziua de maine si-i face sa ia decizii gresite in ceea ce-i priveste.Saracia este in adevar o operatiune de prostire a populatiei. Cui foloseste acest lucru?

   Apropo de cerere si oferta si tranzactii comerciale "liber consimtite".
   Daca niste cetateni se intrunesc si vor sa cumpere capul altuia, sa-l omoare si sa le fie adus capul aceluia, ai spune ca cumparatorii trebuie sa-si ceara scuze pentru asta, le-ai da voie? Este vorba de o piata a executiei; platesti pe unul sa-l omoare pe altul si sa-ti aduca capul aceluia. Tu dai banii, el iti da capul individului si apoi beti impreuna un pahar de vin; esti de acord cu aceasta tranzactie comerciala liber consfintita?

   Delete
  5. @ Anticomunistule

   "Vezi cate locuri de munca si cate firme activeaza in domeniul programarii si cati angajati si firme sunt in domeniul biologiei."
   Fara biologie si implicit ecologie, te pisi pe el de IT, pe fabricile de bere si alte minunatii. Prioritate trebuie sa fie bunastarea ecologica a planetei, nu bunastarea si umplerea burtilor si pungilor patronilor.
   Ziceai ca e ok ca un individ sa detina 10 case...Daca am consuma fiecare cat consuma un mare patron de trust si daca am avea fiecare cate 10 case, 5 avioane, 10 masini etc, etc, atunci ne-ar trebui 3 planete, nu una singura.
   Daca toti oamenii de pe planeta ar consuma atatea resurse pe cat este media consumului in U.S.A. (RAIUL VOSTRU CAPITALIST), atunci ne-ar trebui trei planete, nu una. Voi acuma risipiti pe prostii ceea ce mai tarziu altii nu vor putea sa foloseasca pentru lucruri vitale.

   Un patron nu s-ar putea sa fie bogat din cauza ca bogatii au avut dintotdeauna mai multe putere politica si economica decat saracii si au putut sa puna in picioare un sistem care ii avantajeaza pe ei fata de saraci?
   Daca un om ca Nicola Tesla a murit in saracie si cu datorii pe cap, ce poti tu sa spui despre modul in care valoreaza oamenii lucrurile care sunt intr-adevar pretioase si profitabile; consideri ca inventatorii produc mai putina valoare in societate decat bancherii? Vrei sa facem un experiment, sa punem pe 2 insule aproximativ identice 1000 de inventatori si 1000 de bancheri sa vedem cum se descurca? Hai sa o lasam chiar mai jos. Punem doar 500 de inventatori iar restul il umplem cu niste doctori, niste asistente, niste bucatari si niste electricieni sau chiar muncitori de jos precum gunoierii si chiar cativa agricultori in timp ce in partea cealalta pastram tot 1000 de bancheri pentru ca stim ca unii bancheri produc atata valoare in societate cat nu poate produce o tara intreaga intr-un an de zile.
   Te intreb deci daca crezi ca 1000 de bancheri produc mai multa valoare decat 1000 de inventatori. Ce parere ai totusi?

   Uite ce inseamna o tranzacție cu bani în capitalism: un schimb de efort în care fiecare parte e liberă să participe.
   Dupa cum stim, libertatea este un cuvant pentru abureala, unul care mascheaza ignorarea unor relatii cauzale care sunt foarte complexe. In orice schimb posibil, oamenii sunt conditionati de n factori sa plateasca o anumita suma de bani pentru un anumit serviciu. Este demonstrat ca in conditii diferite pot plati sume diferite pentru acelasi serviciu. Este constatat ca saracia le scade oamenilor din IQ, le ocupa spatiul cognitiv cu frica pentru ziua de maine si-i face sa ia decizii gresite in ceea ce-i priveste.Saracia este in adevar o operatiune de prostire a populatiei. Cui foloseste acest lucru?

   Apropo de cerere si oferta si tranzactii comerciale "liber consimtite".
   Daca niste cetateni se intrunesc si vor sa cumpere capul altuia, sa-l omoare si sa le fie adus capul aceluia, ai spune ca cumparatorii trebuie sa-si ceara scuze pentru asta, le-ai da voie? Este vorba de o piata a executiei; platesti pe unul sa-l omoare pe altul si sa-ti aduca capul aceluia. Tu dai banii, el iti da capul individului si apoi beti impreuna un pahar de vin; esti de acord cu aceasta tranzactie comerciala liber consfintita?

   Delete
  6. @ Anticomunistule (asta ar cam fi partea a 3-a)

   Pai principiile pe care le repeti pana la plictiseala sunt alea ca schimbul trebuie sa fie liber. Si spui ca capitalistii nu sunt escroci prin definitie deoarece ei nu inseala oamenii, sunt sfinti. Realitatea tovarase este ca daca impui astfel de schimburi libere in societate nu vei avea o societate capitalista (asa cum intelegi tu capitalismul) ci vei avea o societate de escroci, care ii vor termina nu doar pe cei pe care-i escrocheaza in mod direct, dar si pe ceilalti care nu pot rezista la o competitie financiara care nu este onesta. E ca si cand mi-ai spune ca crestinismul e bun deoarece daca toti oamenii ar fi cinstiti ar merge treburile beton. Da, o fi mergand dar nu poate fi pus in practica asa ceva. Tot nu mi-ai spus de ce schimburile de valoare trebuie sa fie excluse de la orice reglementare cand nici un alt sector al vietii umane nu beneficiaza de acest statut; de ce vrei sa prospere sarlatanii?

   Tu sustii mai direct sau mai voalat ca principiul capitalist spune că schimbul trebuie să fie mutual benefic și că părțile trebuie să acționeze liber.
   Si sa inteleg ca tu pentru a te asigura ca partile sa actioneze liber si ca schimbul sa fie mutual benefic nu trebuie decat sa-i pui pe cumparator si pe vanzator intr-o camera si sa-i lasi sa ajunga la o intelegere?


   Daca tu nu ai un sistem de masurare a valorii afara decat de libera intelegere intre cei care fac tranzactia nu poti sa-mi spui ca proprietatea este o reflexie corecta a muncii tale. Corect dupa ce standarde? Procedeul de libera intelegere este unul nici macar pseudostiintific ci chiar mai jos de atata. Iar asta este oricum o pseudoproblema. De ce proprietatea trebuie sa fie o reflexie a muncii tale; de ce este asta mai important decat bunastarea intregii populatii si implicit a ta? Comunistii zic ca sa se ia de la fiecare dupa posibilitati si sa se dea celuilalt dupa nevoi. Asta inseamna deci ca nu te lasa pe tine nevoias, caci dup-aia ar trebuie sa primesti si tu de la altii, dupa posibilitati. De ce ar fi mai important intr-o structura biologica mai larga ca ceea ce este necesar intr-o parte sa stea degeaba in alte parti? Ideologiile astea sunt cheaguri de sange, obturari ale cailor respiratorii; infarcturi. De ce ceea ce este necesar unora nu trebuie traficat la ei ci tinut la cei care n-au nevoie? Ce se intampla intr-un organism atunci cand substantele de care au nevoie organele pentru a functiona nu mai ajung la acele organe? Sinistra ideologie, asta cu proprietatea. Uitati-va si voi pe cer, sa vedeti cata proprietate este acolo pe care n-o detine nimeni.

   Delete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.