Doctor Yourself

Thursday, March 19, 2015

Saracia in Canada


Prin North America saracia e aproape generalizata. Usor usor, societatea va avea doar doua clase : saraci si bogati. Clasa de mijloc e pe cale de disparitie.

In USA, 1 din 3 familii sunt clasificate ca " muncitori saraci "  si cifrele sunt mai mari pentru minoritati :


Aproape o treime dintre familiile din America, sunt sarace. Recensamantul USA pentru 2013 arata ca 10,6 milioane din 32,6 milioane de familii de muncitori au venituri cu 200 % sub nivelul oficial de saracie, conform cu un nou raport facut de Working Poor Families Project. 

Negrii, latinoo si indienii americani sunt 58 % dintre saraci.


Nici in Canada, lucrurile nu sunt prea vesele, ca astia traiesc pe datorie : datoria pe gospodarie in Canada este de 163,3 % pe familie. Astia se imprumuta mai mult decat castiga, doar ca sa supravietuiasca de la o luna la alta.


Dough Porter, economist sef la Bank of Montreal spune ca s-a ajuns in situatia asta, din cauza ca preturile imobiliarelor in Toronto si Vancouver sunt enorme ( bula imobiliara in continua expansiune ) iar Bank of Canada prectica dobanzi foarte mici ( si astfel incurajeaza indatorarea fara masura a populatiei ).

Si mai spune nenea economist, cum scaderea pretului la petrol ameninta economia canadiana, care se bazeaza pe industria petrolului din Alberta.


Motorul economiei canadiene ( dupa exploatarea imigrantilor ) este industria petrolului din Alberta. Alberta a importat muncitori straini adusi cu constract de munca din intreaga lume, pentru ca ii pot angaja in contitii mai dezavantajoase decat daca ar angaja un canadian. 
       Au venit in disperare muncitori straini cu contract temporar , ca a fost mare scandal in presa canadiana din cauza asta ( am scris la vremea respectiva ), pentru ca lege apermite angajatorilor sa ii plateasca mai putin decat pe canadieni si ca iau painea de la gura canadienilor, etc. 

De curand, au inceput sa concedieze muncitorii din industria petroliera din Alberta :


Nexen Energy, Talisman Energy si Conoco Phillips sunt ultimele corporatii care au anuntat concedieri in Calgary. 
Nexen a anuntat ca va taia 400 joburi, ca raspuns la recenta scadere din industria petrolului. Majoritatea concedierilor va afecta personalul de la sediul din Calgary.

Talisman Canada spune ca isi va reduce personalul cu 10-15 % , ca sa poata manageria scaderea pretului la titei. Va concedia 200 de angajati, majoritatea de la sediul principal al companiei, din Calgary.


Conoco Phillips a anuntat ca va taia 7 % din personalul canadian - in total, 200 de joburi. 

Pretul petrolului a scazut cu mai mult de 50 % din iunie incoace, iar sectorul de petrol si gaze a facut 75.000  concedieri in toata lumea, din anul trecut incoace, a anuntat Forbes. 

In ultima decada, Alberta a fost provincia cu cea mai mare creare de joburi, cele mai multe fiind in industria petrolului si a gazului. 
Saptamana trecuta, Statistics Canada a raportat ca angajarile in Alberta au scazut cu 14.000 in februarie, cea mai mare pierdere de joburi de cand a inceput recesiunea, in 2009.


Procentul oamenilor fara joburi a crescut cu 6,8 % pe piata muncii, din cauza problemei petrolului :

Angajatorii au taiat 1.000 joburi luna trecuta, atat din ndustria resurselor naturale, cat si din  fabrici. Rata oamenilor fara joburi din tara a crescut cu 6,8 % in februarie, conform cu Statistics Canada. 

Dar si statisticile astea, pun la numaratoare doar oamenii care cauta in mod activ de munca, restul sunt sariti de la numaratoare ( am scris de nenumarate pri pe blog despre asta ).


Scaderea pretului la petrol a avut un impact in sectorul resurselor naturale din Canada , taind 26.000 de joburi in ultimele doua luni. In Alberta, procentul oamenilor fara job a crescut cu 5,3 % in ultima luna, cea mai mare crestere din septembrie 2011 .

Alberta a taiat 14.000 joburi din sectorul energetic, retail si manufactura. Nova Scotia a taiat 4.400 joburi iar Newfoundland a pierdut 3.000 joburi.
Quebecul a adaugat 16.000 joburi, dar toate sunt part-time .

Fabricile au pierdut cel mai mare numar de joburi  in mai mult de 3 ani, situandu-se pe al doile acel mai jos nivel, datorita lipsei joburilor. Manufacturile au taiat 19.900 pozitii luna trecuta, cel mai mare declin din octombrie 2011 incoace si celemai multe reduceri sunt in Alberta si Ontario.


Cei mai mult oameni fara joburi  sunt in randul barbatilor de 55 de ani sau mai batrani si in randul tinerilor. Procentul tinerilor fara job a crescut la 13,3 %. ajustat dupa regulile de calcul ale USA, procentul oamenilor fara job a fost in Canada de 5,9 % luna trecuta, iar in USA a fost de 5,5 %

             Nu doar ca a scazut numarul de joburi in Canada, insa a scazut si calitatea lor :


Calitatea joburilor din Canada a ajuns la cel mai scazut nivel din ultimele doua decade, spun analiztii de la banca CIBC.

Indexul calitatii angajatilor compilat de CIBC , a urmarit joburile part-time vis a vis de joburile full-time, joburile platite vis-a vis de self employment si compensatiile, iar rezultatul arata o scadere la cel mai mic nivel, conform cu Benjamin Tal, economistul sef al bancii CIBC. Datele analizate au mers in urma, pana in 1989.


Din 1980 incoace, numarul pozitiilor part-time a crescut " mult mai repede " decat numarul joburilor full time.

Joburile self employment sunt mai putin stabile si in medie, sunt mai prost platite in ultimii 25 de ani, iar in ultimii 4 ani numarul lor a crescut de 4 ori mai repede decat numarul joburilor cu salariu .

Joburile full time sunt , in general, de o calitate mai buna decat joburile part-time si self-employment, dar nu toate joburile full time sunt create egale.  Numarul joburilor  full time prost platite au crescut mai repede decat numarul joburilor platite mediu si care au crescut mai repede decat numarul joburilor bine platite. 
Asta a fost situatia pentru mai mult de ultimele doua decade. Mai mult, in ultimul an a crescut distanta dintre joburile prost platite si joburile bine platite, iar joburile prost platite au crescut de doua ori mai repede decat cele bine platite.


       Indiferent de situatia economiei, in Canada preturile cresc incontinuu. Nu si salariile !


 Declinul dolarului canadian forteaza managerii magazinelor sa creasca preturile ( dar ei lecresteau si cand dolarul era puternic ).


Un survey al Retail Council Canada, arata ca 70 % dintre respondenti au declarat luna trecuta ca vor creste preturile la retail, intre 1-5 %.
Alti 18 %  se asteapta ca preturile sa creasca mai mult de 5 %.

Pretextul este ca retailerii canadieni isi cumpara marfa din USA, iar dolarul canadian a scazut cu aproape 16 % din 2014 incoace. Dar si cand dolarul canadian era puternic, preturile cresteau incontinuu in Canada si tot timpul erau mult maimari decat in USA.


Vanzatorii pun preturi mai mari, iar retailerii vor trece consumatorilor aceasta crestere. Consumatorii vor constata curand cresteri dramatice de preturi la anumite categorii, precum biletele de avion, vacantele in tarcuri, masini, haine si mancare.


Mastermind Toys, cea mai mare corporati ede jucarii din tara, se asteapta sa creasca unele preturi intre 1-5 %, cele mai multe preturi vor creste la jucariile cu cele mai mici preturi.

Mastermind Toys a crescut recent preturile cu 12 % la Rainbow Loom kit in ultimul an ( de la 16,99 la 18,99 $ ). Corporatia isi cumpara cele mai multe jucarii in dolari USA.


Deja pretul la mancare a crescut accelerat si nu doar dincauz adolarului. Preturile au crescut cu 1 % in ianuarie anul trecut, cu inflatia la mancare de 4,6 %, ce amai mare crestere din noiembrie 2011 incoace.


In conditiile date, cele mai multe companii incep sa isi reduca pachetel la marfa oferita sau sa reduca , continutul din fiecare pachet.

Cercetarile arata ca, consumatorii sunt in general mult mai sensibili la schimbarile de preturi decat la cantitatea de bunuri pe care le cumpara de aceiasi bani.
O alta modalitate de a deghiza cresterea de preturi este sa pui denumiri pompoase care suna bine, pe pachetele cu bunuri mai putine. De exemplu, pentru cutii de luat cu tine, scrii ca sunt " mult mai usor de plimbat " si le faci mai mici, sau le botezi " mai verzi " sau " mai sanatos " ( mai putine calorii ).


In timp ce populatia saraceste de la o zi la alta, bogatii se aduna gramada in Toronto ( capitala mondiala unde Mafia Italiana isi spala banii ).


In Toronto creste distanta dintre saraci si super-bogati : cu exceptia New York, Toronto are cei mai multi rezidenti super bogati fata de orice alt oras din North America. 

Raportul facut de consultantul imobiliar Knoght Frank, situeaza Tornto al 12 lea " cel mai important oras " din lume, pentru oamenii care detin 30 milioane de dolari sau chiar mai mult. 

Surveyul a gasit ca in Toronto sunt 1,216 super bogati : al doilea oras plin de bogatasi din North America, dupa New York ce are 3.008 super bogati . Los Angeles are doar 969 oameni care detin maimult de 30 milioane dolari fiecare, iar Chicago are 827 bogatasi.

 Doar in Londra sunt mai multi bogatasi, maimulti chiar decat in NEW York : 4.364 rezidenti super bogati.


In Toronto , procentul  plozilor care traiesc in saracie este celmai mare din Canada : 29 % . In ciuda mult trambitatei reveniri din recesiune ( in Canada au anuntat in 2009 ca am iesit din criza. Canada a iesit din recesiune, chiar inainte ca aceasta sa inceapa ), cantinele saracilor din Toronto au din ce in ce mai multi clienti : cu 20 % maimulti anul trecut, decat anul anterior.


69 comments:

 1. Am locuit in Toronto 2 ani si jumatate. M-a simtit ca-n India. Daca as fi gasit blogul tau inainte sa plec in Canada poate m-as fi linistit si n-as mai fi cheltuit o multime de bani si timp sa emigrez intr-o tara unde pretutindeni vezi numai si numai indieni cu niste fete extrem de urate. Uneori ma intrebam cum este posibil sa lase Dumnezeu pe pamant fiinte atat de urate, chiar si caracterul urat. Tiaganii dor vin din India...nu-i asa?! Am mai scris pe Realizat.ro dar moderatorii taie orice sugereaza ca viata in Canada este grea, astfel ca de pe acel site este imposibil sa-ti dai seama ce te asteapta cand aterizezi in Toronto. Intr-un cuvant, Toronto este esenta exploatarii. Parca toti oportunistii, banditii, mafiotii, excocii imobiliari s-au adunat in Toronto. Muncesti in India sau Toronto este aceeasi senzatie. Joburi prost platite, numai indieni care manaca cu mainile ca niste purcei, ragaie ca niste animale iar mancarea lor si ei miros exact ca o mancare stricata. In Toronto am suferit foarte tare din cauza mirosurilor insuportabile de imputiciune indiana si chinezeasca. Numai cand ajungi acolo si esti nevoit sa-ti iei serviciu si sa locuiesti si muncesti cu aia incepi sa realizezi ce-ai putut sa faci.

  ReplyDelete
 2. In 2006 in East York erau deja indieni, dar era si o comunitare greceasca destul de mare, cu biserica si tot tacamul. Acum, grecii s-au mutat, ca nu se mai putea, si a ramas doar ditamai biserica si cardurile de indieni.
  Scolii generale din East York i-au atasat vreo 30 de clase intre timp, ca s-au inmultit puradeii ca paduchii, fara numar, si nu dau semne ca s-ar opri din puit. Cand scapa puradeii de la scoala, e flood pe strazi, nu mai poti pasi fara sa dai peste vreunul din ei.
  Cu asta se ocupa majoritatea indienilor pe aici : cu boracitul si traitul pe ajutoare socoale. Parazitism in forma pura.

  Am inteles ca albii sunt doar 14 % in Tornto.

  ReplyDelete
 3. Pai si ce-a mai ramas din mitul canadian, unde intalnesti oameni integri vorbitori de engleza sau franceza? In Toronto se vorbeste indiana, chineza si araba. Pentru ce sa ma duc in Toronto daca mai toti colegii mei de serviciu, vecini, sunt cu totii indieni. Daca as fi dorit atat de mult indienii, m-as fi dus in India direct, era aceeasi situatie.Pentru ce sa mai calatoresc la capatul lumii ca sa vad oameni infasurati in panze albe care merg iarna prin zapada in papuci fara ciorapi. Toronto a ajuns Noaptea Mintii. Toronto egal tiganie, saracie si sclavagism.
  Doar 14% canadieni in Toronto?! Cred ca mai putin.
  Seara cand conduceam masina aveam impresia la semafor ca masinile mergeau singure, fara sofer, pentru ca indienii nu se vedeau in intuneric.
  La scoli vezi numai copii indieni, arabi, care se joaca exact ca tiganii din Romania.
  Bancile de pe marginea terenurilor de sport sunt ocupate numai de indience si araboaice cu fetel acoperte in negru. Fac o mizerie incredibila.
  Ce a mai ramas bun din ideea de Canada?
  Alex S

  ReplyDelete
 4. Ce-a mai ramas bun din idee ade Canada ? Ideea ( ajunsa acum la nivel de utopie ) ! Visul, propaganda vanduta naivilor, ca sa emigreze in Rai.

  ReplyDelete
 5. realizat.ro nu exista, probabil asta este adresa corecta:
  http://www.realizat.com/index.php

  @Anonymous at 9:28:00 & Tzipi
  Bai, dar cum indrazniti voi sa-i vorbiti de rau si sa-i insultati pe indieni si pe verisorii lor pakistanezi si bangladeshieni? Asa "civilizatii" vechi, cu o cultura bogata si plina de intelepciune, merita tot repectul! Bonus daca sunt si musulmani.
  Cum sa spui ca se inmultesc ca soarecii, sunt paraziti sociali, sau mancarea lor cu look de voma e scarboasa si pute? Mai aveti tupeul sa spuneti ca mai sunt si urati fizic? Dar la voi frumusetea sufleteasca nu contaza?

  Cica mananca cu mana si ragaiie la masa? Auzi tupeu! Pai in lumea asta multiculturala si diversa unde este toleranta voastra?

  La ei acasa se caca in mijlocul strazii sau pe camp ca nu au canalizare, wc-uri publice sau macar o groapa in fundul curtii. Dar voi impertinentilor nici macar nu intelegeti ca ei nu se caca, ei se purifica. Fizic si spiritual bineanteles.

  https://www.google.ro/search?q=indians+shitind+on+the+street&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=YOYKVeuAF8j6UquthPgD&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1253&bih=900#imgdii=_

  Bai dar daca intri intr-un wc public si vezi pe pereti dare de cacat lasate cu mana, de unde stii bai rasistule ca a fost un indian? Ce esti tu Nostradamus? Sau Mama Omida? Si daca s-a sters cu mana la cur si a manjit peretii cu dare de cacat ce? Dupa ce s-a purificat si-a imprastiat spiritualitatea sa o faca cunoscuta si imbecililor de pe alte continente. Nu de alta dar sa nu moara prosti.

  Asta este imnul lor national:
  https://www.youtube.com/watch?v=_Pj4L7C2twI

  Au si site dedicat:
  http://www.poo2loo.com/

  Fac si flash mob-uri:
  https://www.youtube.com/watch?v=qe6qphMwtgA

  ReplyDelete
 6. Articol corect, documentat....ok...Dar din comentarii, "mare", ce rezulta? Ca indienii sunt de vina pentru toata situatia asta? Mai sa fie....eu nu ma gandisem! Eu credeam ca sunt si ei victime ca si noi, aia albi si stralucitori....
  Oi fi nimerit eu printre niste indieni de soi, care au job-uri bune, ba chiar afaceri, un nivel de trai decent, au copii bine educati...(am mai povestit despre astea pe aici). Pe cand voi ati dat numai peste ceilalti....
  Nasol....
  Gabriela

  ReplyDelete
 7. indienii sunt ca ciuma ... se inmultesc ca sobolanii si ocupa tot ce prind ... s-au adaptat in canada la congel plecand din india de la temperaturi tropicale ... noi romanasii ca si occidentalii de altfel ne-am obisnuit sa ne plangem si sa avem pretentia de indivizi superiori !!!
  intr-o societate capitalista conteaza doar profitul si daca indianul e mai profitabil decat romanul o sa-i ia locul indiferent ca mananca cu picioarele si ragaie la masa !
  Asa ca , parerea mea e sa nu va mai plangeti atata si sa priviti indienii ca o competitie care trebuie eliminata prin valoare si nu prin ideii ca nu arata bine , mananca cu picioarele si ragaie !
  Mike

  ReplyDelete
  Replies
  1. @Mike...
   Incepusesi bine, dar ai vazut ca ti-au sarit in cap "superiorii" anonimi si ai intors-o....Eu zic s-o tii cum incepusesi, ca era mai bine, adica era ce gandeai tu, nu ce te-au impins altii sa declari ca sa faci "frumos".
   Gabriela
   P.S. Celor care cred ca eu comentez si cu alte nick-uri sau anonim, sa se linisteasca: am acelasi nume (al meu personal) pe orice blog ori site pe care comentez. De altfel daca a avut cineva ocazia sa mai citeasca ce am comentat pe la altii, o sa vedeti ca si ideile sunt aceleasi, nu ma schimb dupa cum bate vantul. Cam asa-s oamenii "Inferiori si prosti".

   Delete
 8. Mai Mike gresesti profund. Indienii chiar daca au venit in Canada cu cativa ani inaintea ta,tot niste involuati, needucati raman.Trebuiea sa treaca cel putin cateva generatii ca sa-si schimbe obiceiurile tiganesti.
  Ai observat ce a spus Tzipy? Numai 14% albi si probabil 2-3% canadieni.
  Toronto este Mumbay. De ce nu te duci sa muncesti in Mumbay, este la fel.
  Indienii muncesc pentru bani foarte putini, traiesc la comun cate 20 in 2 camere exact ca tiganii din RO, se poarta la fel. Daca tu nu vezi ca societatea canadiana a decazut si are apucaturi indiene, asta este stai acolo sa te indienizezi si tu si familia ta. Eu n-am vazut in Canada indieni educati, am vazut doar indieni prefacuti ca sunt educati.Normall ca sunt mai eficinti decat romanii pentru ca traiesc la comun 20 de persoane intr-o camera, asta face parte din cultura lor, este ca respiratul, Fiecare plateste pentru rental cate 50 cad/luna, tu platesti 1300cad/luna. Nu-i acelasi lucru. Indianul poate munci si pentru 1000cad/luna, tot ramane cu bani mai multi decat tine care sa spunem iei 2500cad/luna. Lucrurile sunt extrem de interconectate in viata, nu privi superficial ca este mai eficient decat tine.Este doar o chestiune de timp pana o sa-ti ia un indian job-ul la jumatate de pret, Atunci o sa intelegi cuvintele mele. Asta inseamna intr0un cuvant saracie si nesiguranta mai multa in viitor.Exact asta era si subiectul discutiei cu Tzipy, SARACIA crescand in Canada.
  Tu probabil n-ai timp sa vezi toate astea pentru ca esti un mic robot intr-o fabrica de indieni, unde-ti petreci viata la serviciu cu indienii, nu acasa cu familia.
  Am observat ca oamenii cu cat sunt mai ignoranti nu mai au timp sa vada si ce se petrece in jurul lor, se concentreaza nebuneste pe niste idei marunte.
  Finlanda vrea sa treaca la program de lucru obligatoriu de max 6 ore pe zi. indienii muncesc curent 12 ore pe zi, inclusiv sambata si duminica.
  Cica statul in familie, educatia, o sa-ti ofere beneficii mai mari decat sa muncesti ca prostul, dar pentru asta-ti trebuie "deschidere".

  ReplyDelete
  Replies
  1. "...nu privi superficial ca este mai eficient decat tine..."

   Eficienta este o iluzie. Este mai eficient la ce? Sau in ce conditii? Pe ce perioade de timp? Ce conteaza este cati bani iti raman in buzunar la sfarsit de luna. Adica profitul.
   Profitul este al celui care angajeaza indieni, eventual la negru, nu al indianului care munceste pe un pumn de firfirei si sta 20 intr-o camera. Indianul este doar sclavul.

   "Este doar o chestiune de timp pana o sa-ti ia un indian job-ul la jumatate de pret"

   De ce credeti ca e invazia asta de emigranti non-europeni si sud americani in Europa, America de Nord, Australia sau Noua Zeenlanda? Cerdeti ca sunt adusi pentru ca sunt frumosi, destepti, civilizati, culti, etc? Sunt adusi pe post de sclavi pentru ca occidentalii nu mai vor sa munceasca. Tocmai aici este jmecheria.
   Tu nu trebuie sa fii ala care concureaza cu indianul, africanul, orientalul sau asiaticul, tu trebuie sa fii ala care ii angajeaza.
   Si daca mai si-mi spuneti ca indienii sunt experti IT, pe cuvantul meu ca vin dupa voi, acolo unde sunteti si va trag o mama de bataie... Intr-un cuvant: LOL!

   Sincer vorbind, nu am inteles nici o data de ce o persoana cu o educatie si cu aptitudini decente isi cauta un loc de munca in loc sa munceasca pe cont propriu sau sa-si deschida o firma. De ce sa concurezi cu toti tantalaii pemtru un loc de munca prost platit cand poti sa lucrezi pentru tine. De ce oamenii inca nu realizeaza ca in momentul in care esti angajat esti prost platit si cocosat de taxe si impozite. O "persoana juridica" are taxe mai mici plus o gramada de scutiri, deuceri, etc. De ce sa-ti dai aptitudinile, priceperea si performanta, pe nimic unui patron ca el sa le vanda mai departe, cand poti sa le vinzi tu direct, la prima mana?

   Nu mai cautati un loc de munca,
   CAUTATI CLIENTI!

   Nu mai trimiteti CV-uri,
   TRIMITETI OFERTE!

   Si din momentul asta o sa va doara fix in coor de indieni si toti sclavii astia adusi de prin toate gropile de gunoi. Uite specialistii, eventual IT:
   https://www.google.ro/search?biw=1253&bih=900&tbm=isch&q=garbage+on+roads+in+india&revid=597182676&sa=X&ei=BTkMVdeRLIThavzxgoAL&ved=0CCAQ1QIoAA

   Probabil au aptitudini bune motrice. LOL!

   Delete
  2. Mi-a placut comentariul tau. Ai mare dreptate despre indieni si alti asa numiti specialisti adusi in numar mare de la distanta foarte mare.

   Delete
 9. Decinu exista individ mai lenes , mai mincinos si care sa te faca pe la spate decat indenii. Astia vin aici direct din cacatul de pe strazile Mumbay-ului si au niste ifose in cap, de te sperii ! Toti se dau super educati, (desi cand te uiti la ei, numai ca nu e curge din gura ) si se vor manageri si inposturi de conducere, pentru ca li se cuvine prin nastere.
  Mint, se prefac, recurg la tertipuri ca sa paseze din obligatiile lor de serviciu altora ( pentru ca ei sunt putori si incompetenti in cele mai multe cazuri ) : o sa faca orice ca sa ajunga in varf si calca pe cadavre pentru asta. Exact la fel cum fac si tiganii nostri din Romania, ca sunt aceeasi specie. cine a lucrat cu indieni sau a avut interactiune cu ei, stie despre ce vorbesc. Cine nu ...are capul plin cu romantisme despre indieni educati ( pai aia sunt mai rari ca margaritarele ! )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apropo, toti romanii care lucreaza prin strainatate si au colegi indieni de serviciu se plang de ei. Ba ca put in general sau a curry in special, ba ca sunt nespalati, lenesi, prosti, mincinosi, hoti si mai ales salb profesionistii.

   Sa nu mai vorbim de cei din sectorul IT care sunt PRAF pur si simplu. Faptul ca anumite firme de IT si-au deschis un call center prin India, unde idianu da cu "Hello" si "pentru functia X apasati tasta 3" la un telefon, asta nu il face pe indian expert IT si India o tara se experti IT sau hacker. Muncitorul la call center este cu o treapta mai sus decat spalatorul de wc-uri si podele.
   Auzi, India, Pakistan si Bangladesh, tari de experti IT!
   HaHaHa! Guma mileniului 3!

   Delete
 10. Nu am scris ca sa le iau apararea la indieni , lucrez cu ei si le cunosc atitudinile intr-o buna masura ... intr-un fel sunt ca romanii , nu neaparat tziganii , poate doar la aspect ... barfitori , profitori , lingusitori la sef , slugarnici in fata si pe la spate iti infig cutitul ... intr-un cuvat romanasi autentici de la mama lor !
  Chestia e ca dincolo de aia care traiesc cu zecile intr-o camera mai sunt si dintr-aia pe post de sefi sau ingineri , doctori etc ... dar , obiceiurile raman aceleasi probabil pentru ca nu trebuie el sa se adapteze la societatea asa zisa canadiana ci mai degraba canadienii la mumbay ...
  Mentalitatea indianului e de sluga care cauta sa parvina prin orice mijloace , isi linguseste seful iar dupa ce-i ia locul ii da si la cap sa scape definitiv de el ... asta au in sange , probabil si pentru ca sunt prea multi si lupta de supravietuire e mare ( ca sa nu zic competitia )
  Mike

  ReplyDelete
 11. Mike, indienii mai au ceva in plus fata de romanasi : instinctul ala parazitare si de supravietuire atat de puternic, incat ar calca pe cadavre ca sa le fie lor putin mai bine. Asta o vezi la tiganii din Romania, dar romanasul nu e dotat cu asa ceva si de asta va pierde de fiecare data in fata tiganilor ( indienilor ). Romanasul e mai bleg, mai cu Miorita, asa ...


  ReplyDelete
 12. Mai Mike, Une-i vezi tu asa de educati si competitivi pe indieni?

  ReplyDelete
 13. In 8-9 ani de cand suntem noi in Canada, am intalnit un singur indian, unul singur, care era competent in meserie, educat si cu bun simt. Restul sutn ca tiganii nostrii, doar ca au oleaca de spoiala in plus.

  ReplyDelete
 14. Mike s-a metamorfozat, intr-un post spune ca pe indieni trebuie sa-i privim ca pe niste competitori educati, Iata:"priviti indienii ca o competitie care trebuie eliminata prin valoare si nu prin ideii ca nu arata bine , mananca cu picioarele si ragaie".
  In alt post i-ai facut "barfitori , profitori , lingusitori la sef , slugarnici in fata si pe la spate iti infig cutitul ... intr-un cuvat romanasi autentici de la mama lor ".
  Of..greu!
  Alex S

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lasa-l pe "Mike". Am mai vazut comentarii cu acest nickname si pe alte bloguri. Toate sunt rupte de realitate. Comportamentul tipic ce "Alice in Wonderland". Nu stie pe ce lume traieste si nici nu intelege nimic.

   Delete
 15. A picat stirea asta exact pe subiect:

  http://news.yahoo.com/600-indian-students-expelled-cheating-school-exams-084716655.html

  JIJI aka HaHaha

  ReplyDelete
  Replies
  1. Examenu ca examenu, dar scoala arata beton. Banuiesc ca este ultra dotata, iar profesorii sunt toti experti si genii. Acolo se pregatesc "profesionistii" care vor emigra in tarile vestice. Culmea e ca unii oameni se tem de "competitie" si le e frica sa nu ramana pe din afara din cauza indienilor.

   Se pare ca unii oameni fac pe ei de frica din cauza imigrantilor indieni si non europeni. Am mai postat niste linkuri dar am sa le mai postez inca o data. Sper sa trecem de la "multi vad, putini pricep" la "cine vede, pricepe". Cititi cu atentie, bagati-le in bookmak si cand mai aveti indoieli mai cititile inca o data:
   http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/immigration/10484225/Eastern-European-immigrants-overwhelming-benefit-UK-economy.html
   http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/11/05/immigration-immigrants-taxes-benefits_n_6101462.html
   http://www.theguardian.com/uk-news/2014/nov/05/eu-migrants-uk-gains-20bn-ucl-study
   http://www.dailymail.co.uk/news/article-2821151/Non-EU-migrants-State-costing-British-finances-120billion-1995.html

   Acum dupa ce ati citit articolele respective puneti-va urmatoarele intrebari:
   Cine este persoana si ce aptitudini, pregatire profesionala si experienta are? De ce se teme ca intr-o concurenta directa pentru un loc de munca cu un indian va pierde?
   Bonus:
   Cine angajeaza indieni si de ce ai vrea sa concurezi cu ei pentru acelasi loc de munca? Care sunt conditiile de munca acolo? Dar mediul profesional? Poti sa te dezvolti si sa evoluezi profesional in firma respectiva? Dar platile si beneficiile salariale cum sunt?
   Va spun eu cum sunt: ca pentru indieni!

   Pe mine ma mira ca inca mai sunt romani care sar la gatul altor romani pentru niste analfabeti si jegosi toxici. Eu nu spun ca Romania este o perla, iar romanii specie protejata, dar cum sa compari un specialist roman cu un indian sau mai stiu si eu ce cautator din asta prin gunoaie. Ce spun eu aici nu are nici otreaba cu nationalismul sau mandria nationala. Urmariti un scurt videoclip si apoi spuneti-mi unde gasiti asa ceva in Romania:
   https://www.youtube.com/watch?v=G823aqIUJMU

   Sa comparam si sistemele de invatamant?

   Delete
 16. Toate ca toate, dar sa nu trebuiasca sa conversezi cu un indian ! Voi ati vazut cum vorbesc astia engleza ? Ring-ding-ding dig, ca Broasca Dilie !

  ReplyDelete
 17. http://www.mercurynews.com/science/ci_27751473/genetically-modified-apples-and-potatoes-approved-by-fda

  ReplyDelete
 18. Ce frumos....s-a pornit de la un articol despre saracia in Canada si s-a ajuns la o multime de comentarii in care indienii sunt facuti albie de porci....(am zis eu ca ei sunt vinovati, deci o merita!!!)
  Si majoritatea comentariilor nu sunt semnate, deci neasumate nici macar de un nick...
  Frumos....aici se dovedeste "superioritatea" romanilor comentatori pe aici.
  Gabriela

  ReplyDelete
  Replies
  1. "...despre saracia in Canada si s-a ajuns la o multime de comentarii in care indienii sunt facuti albie de porci..."

   Dupa tine cine crezi ca genereaza saracia? Am postat niste articole referitoare la UK. Le-ai citit? Nu sunt despre Canada dar, e "Aceeasi Marie cu alta palarie".
   O explicatie mai clara ca in articolul asta nu cred ca exista:
   http://www.dailymail.co.uk/news/article-2821151/Non-EU-migrants-State-costing-British-finances-120billion-1995.html

   Stii ce e ala "deficit bugetar"? Inseamna ca un stat "manamca" mai mult decat produce. In articolul de mai sus este explicat foarte clar cine mananca si cine produce.

   Vrei sa stii cine imparte? Politicienii.
   Acesti paraziti sociali isi baga mainile pana la umar in buzunarele oamenilor care muncesc si dupa ce isi opresc pentru ei o parte consistenta dau restul altor paraziti sociali: indienii si verisorii lor, africanii, musulmanii si asiaticii.

   Alta metoda de a face rost de bani sunt imprumuturile. Astea trebuie platite integral + dobanda aferenta. Cine crezi ca le va plati? Tot aia care muncesc si produc ceva, prin noi taxe si impozite. Doar nu credeai ca politicienii platesc din propriul buzunar.

   In urma cu cativa ani, primul parazit al Frantei, Francois Hollande vroia sa puna un impozit pe venit de 75% asupra veniturilor mari. Asa e cand nu mucesti tu pentru bani si iti permiti sa devii stapan pe banii si munca altuia. Ce mai, Dumnezeu pe pamant!
   http://www.cotidianul.ro/franta-renunta-la-taxa-de-75-asupra-averilor-mari-254265/

   Dar mai exista si oameni normali la cap, care isi cunosc interesul si ii scuipa pe paraziti direct in ochi. Fara frica, fara rusine.
   http://www.gandul.info/international/depardieu-renunta-la-cetatenia-franceza-am-platit-taxe-de-145-de-milioane-de-euro-nu-merit-sa-fiu-tratat-asa-10395014

   Si uite cu ocazia asta ai aflat de ce antreprenorii si firmele refuza sa plateasca taxe si se muta in offshore sau cu totul in China. Si in acelasi timp poate intelegi si faptul ca in timp ce locurile de munca dispar, productia scade iar taxele si impozitele cresc. Sa nu mai vorbim si de analfabetii aia la care le ei tu apararea, pe langa faptul ca pun presiune pe locurile de munca existente mai si voteaza si sustin o clasa politica corupta. Si uite asa a venit si "recesiunea".

   Asa este peste tot: parazit la parazit trage. Inclusiv in Romania.
   http://www.piticigratis.com/2014/07/daca-platesti-taxe-esti-prostul-lor/


   "Si majoritatea comentariilor nu sunt semnate, deci neasumate nici macar de un nick...
   Frumos....aici se dovedeste "superioritatea" romanilor comentatori pe aici."

   Pe bune? Chiar asta este problema ta? LOL!

   Delete
 19. P.S. Romanilor "superiori", indiferent de unde comentari: uitati-va pe site-urile spitalelor din Canada, pe listele doctorilor de familie si de orice fel si vedeti cam cati din ei sunt indieni, pakistanezi, bangladesteni, africani, arabi etc...
  Ca sa nu mai zic ce mi s-a spus cand am ajuns aici: ca cei mai buni doctori sunt considerari aici indienii....Asta vorbeste si despre cat de buni sunt doctorii lor (canadieni), dar nu numai....
  Acuma ma intreb in spatele anonimilor comentatori ce somitati stau si in care materii???
  Prima mea doctorita de familie era pakistaneza, am schimbat-o ca m-am mutat, dar n-as da-o nici in viatza viitoare pe unul canadian....As da-o eventual pe un roman, dar astia sunt aproape inexistenti in zonele pe unde am stat eu.
  Mie imi vine greu sa cred ca sunteti asa de limitati sa va considerati superiori doar pentru ca v-ati nascut albi.
  Ii asemanati pe indieni cu tziganii, facandu-va ca uitati ca majoritatea tziganilor din Romania, deci aia pe care-i cunoastem, n-au nici o treaba cu munca, nici macar pe bani multi, dar au mare treaba cu buzunarele si gentile noastre...
  Gabriela

  ReplyDelete
  Replies
  1. Corect Gabriela, trebuie sa nu uitam ca la batrinete operatiile noastre vor fi executate de chirurgi indieni, pakistanezi, iar cutiile craniene vor fi decupate pentru curatarea cancerului de la trancaneala nonstop si joaca pe Iphone-uri de catre chinezi si neorochirurgi " tigani" din Bangladej, care studiaza in prezent...asa ca este necesar sa fim politicosi cu ei asa cum ei si citiva baieti iudaici pe ici colo(desi de cind cu entertainment busines nu prea mai este la moda printre ei, s-au lenevit si ei)vor fi singurii in stare sa inceapa si sa termine medicina. Este incredibil cum pe ei saracia CONTINUA SA-I stimuleze si sa-i ambitioneze la invatat. Il cunosc pe un baiat indian prieten cu o cunostinta de a mea care locuia foarte modest intr-un - one bedroom- cu un frate handicapat-motor si cu mama lui, o femeie maruntica care statea acasa si avea grija de fratele lui, iar tatal era plecat inapoi in India...E, acest tinar ciocolatiu simpatic, singur fara meditatii a reusit ceva ce practic este imposibil de realizat in Canada - sa intre la medicina - fara meditatii serioase si zeci de mii de dolari investiti...iar acum se specializeaza in exact NEURO-Chirurgie .
   Vreau de asemenea sa mentionez ca din poate sutele de familii cu copii pe care le-am cunoscut direct sau indirect, din auzite si din intrebat direct cind dau de romani(ca-s curios si am statisticile mele) NICI UNUL NU A REUSIT sa INTRE LA MEDICINA, precizez, IN CANADA(si au incercat). Extrem de putinele cazuri sunt cind asa tangential ajung sa studieze fizica sau matematica in combinatii cu Ecologie si alte domenii afiliate de departe stiintelor, in rest, marea majoritate merg pe joburi care NU duc nicaieri, decit la maxim posturi de manager in magazine de desfacere...iar multi nici macar acolo, pun marfa pe raft si spera sa ajunga psihologi sau arheologi.
   Este trist, si personal vad in multe comentarii de mai sus dincolo de furia indreptata impotriva celor care REUSESC...., amaraciunea din sufletele acestor oameni care vad cum copiii lor nu fac mai nimic dpdv profesional si in multe cazuri ramin pe linga fusta parintilor in basement-uri ciupind de la ei, de-un insurance la masini, de un smart=phone, etc

   citadela

   Delete
  2. Eu nu stiu cum e in Canada, dar stiu cum e in Europa si Romania.
   Oare de ce in orasele mari din Romania si in Bucuresti se organizeaza targuri de joburi de cate daua ori pe an de catre diverse state europene? In special de catre UK, Franta si Irlanda. Astia sunt cei mai disperati. Ce fel de personal si cu ce calificari crezi ca cauta?
   Crezi ca au venit dupa "capsunari"? Iti spun eu ve vor: personal medical si specialist IT.

   Ia aruca o privire si vezi cati gunoieri, pardon specialisti de aia pe care ii lauzi tu au:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Ethnic_groups_in_the_United_Kingdom

   Daca au atatia de ce mai vin la "vanatoare" in Romania? De buni ce sunt?


   "Acuma ma intreb in spatele anonimilor comentatori ce somitati stau si in care materii???"

   De ce intrebi despre "materii"? Crezi ca, comentariile sunt facute de scolari? Poate ne intrebi si de note.
   Fara suparare, dar ai o viziune total eronata despre viata si comportamentul unui om adult. Premiul unui om adult este profitul/venitul, nu diploma si coronita. Jocul in viata unui adult este pe bani nu pe note. Fara bani mori de foame, iar in ziua de azi cand totul este schimbator sa vorbesti despre cariera, titluri si functii mi se pare absurd. Cine se adapteaza traieste bine, cine nu moare de foame.
   In urma cu cateva generatii, arau unii care isi scriau pe usa de la intrare inainte numelui: Bacalaureat.


   "Mie imi vine greu sa cred ca sunteti asa de limitati sa va considerati superiori doar pentru ca v-ati nascut albi."

   Eu am vorbit despre igiena, cultura, civilizatie, pregatire profesionala, comportament, iar tu vorbesti despre RASA.


   "Ii asemanati pe indieni cu tziganii, facandu-va ca uitati ca majoritatea tziganilor din Romania"

   Sunt aceeasi rasa, mai da-i in ma-sa. Atata scadal pentru toate rasele de tigani. Toti sunt la fel. Aia curati, civilizati, educati, sunt raritati, nu media.
   Vezi originea raiei si malariei din Romania:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Romani_people

   Delete
  3. Materia" de fapt este doemniul de specializare, ce ai terminat daca i studii superioare. Stai calm nu te mai lega de orice cuvintel

   Citadela(C)

   Delete
  4. Ce URAT cand cineva spune "tigani" atat de denigrator si incununat cu un limbaj care-i arata nivelul de cultura, intelegere si toleranta.
   Ce-ar fi sa gandim despre toti ca despre OAMENI???
   Cine va da dreptul sa judecati atat de usor si-atat de nedrept?

   Delete
  5. Corect, Gabriela!
   Culoarea pielii NU are voie sa indreptateasca pe nimeni sa se simta superior altuia!
   Dar pentru aceasta trebuie sa ai o anumita capacitate de intelegere, inima si... mai multa sau mai putina educatie in acest sens.
   Practic, vai de cei fara aceste trei componente. Ii condamna pe altii, omitand ca ei sunt intr-o stare mult mai jalnica!
   Lilian

   Delete
  6. Lilian si Gabriela isi tin isonul unul altuia, lucreaza in echipa. Nice! Si cu ce platitudini de 2 bani vin, nici macar ei nu le cred, dar le posteaza pentru a stirni kktul pe blog, adica tot tipic securist. Pedofilii sint oameni? OK. Criminalii sint oameni? Sadicii sint oameni? O cioara borita care te face la buzunare e OK? Un chinez care te face sandvis si te baga in valiza presupun ca tot asa e, nu? Unul din Cosa Nostra e OK, nu? Daca vin si-ti mitraliez familia, nu o sa ai nimic cu mine, nu? Apropo, pe si mai scurt, vizavi de aberatiile masive pe care le-ai scris. Albii si galbenii le sint superiori negrilor. Albii le sint superiori galbenilor si negrilor. Nu o spun eu, o spune istoria, oficiala si neoficiala, o spune realitatea. Cind Europa il avea pe Titian sau Michelangelo, negrii erau tot in copac si presupun ca tot albii erau/sint de vina, nu? Cam cu e acum cu vrajeala din Ferguson, sprijinita de Soros cu ce scop prietenii stiu de ce. Va recomand amindurora o plimbare prin Ferentari, noaptea, sau macar in Central South sau Compton. Vindecare de prostie garantata. Pe veci.

   Delete
  7. @Anon (posibil Gabriela) - mai studiaza niste istorie. "Tigani" este denumirea normala a acestei etnii parazitare. Sa le spune "rromi", asa cum ni s-au spalat creierii din 90 incoace, la indemnul jidanilor "multiculturalisti" care au distrus, printre altii, tara asta? Mars la kkt, japita securista!

   Delete
  8. @Anonimului de la ora 19:00 pm (eu banuiesc cine-i).
   Daca te inchini la ban si asta-i singura valoare pentru tine, nu ma mir ca vorbim limbi diferite.

   Inteleg ca pentru tine, unul semianalfabet cum ii cunoastem noi prin Romania, poate fi si mai brunet, care stie cum sa faca o combinatie, un smen, o golanie (dupa care le multiplica de zeci de ori) si face bani, este net superior unui doctor! Doamne....iti recomand un film mai pentru copii, asa...."Matilda" sa vezi ce replica ii da profesoara tatalui Matildei, care era un smenar plin de bani si-i privea de sus pe cei cu scoala....
   E grele si cu viata asta....cred ca o s-o raresc si cu comentariile pe aici, ca am senzatia ca-mi cam pierd timpul....

   In alta ordine de idei: voi toti care comentari impotriva indienilor si a altor "Tigani" suferiti de ceea ce eu numesc complexul "cainele si caztelul". Voi vreti egalitate cu cainii, dar nu si cu catzeii. Uitati ca noi, ca romani, abia am iesit dintr-o oranduire care ne-a egalizat pe toti (unii ar spune saracit, nu?, chiar daca in schimb ne-a educat), suntem priviti prin Europa ca tzigani si capsunari, dar ne-am gasit acuma fatza de cine sa ne aratam superiori.....ma refer la aia care se considera asa!

   Iar ca tzara, stati un pic sa vedeti in ce directie o ia India in cativa ani si apoi mai vorbim despre superioritatzi....

   Jalnic....Jalnic....Jalnic.... Deja mi-e sila...

   Gabriela

   Delete
  9. @Christinne
   In sfarsit, am beneficiat si eu de injuraturile din dotare. Phiu....Mi-am luat de-o grija de acum! Si carevasazica asa: securisti, tzigani, prosti etc...cam sarac repertoriul. Mai imbogateste-l, ca devii plictisitoare. Pun pariu ca esti blonda cu ochii albastri, nu? Si sange albastru la purtator....Vai de capul nostru!
   Cand vezi ca exista oameni ca matale, se mai mira cineva ca nazismul a fost posibil? Ba inca ce viitor luminos are....
   Bleah.....

   Gabriela

   Delete
  10. Silviu
   @Christinne: cand europenii il aveau pe Titian sau pe Michelangelo, britanicii macelareau 200 milioane chinezi (cifre aproximative) in razboiul opiului, olandezii mai restrictivi doar cateva sute de mii incepand cu Congo (considerata cea mai bogata tara de pe pamant: avea aur, diamante, pamant bun de agricultura, mai nou are petrol si coltan; sclavii din Congo erau foarte apreciati, sanatosi si eficienti). Pot continua cu macelurile spaniole si olandeze ale oraselor africane din Africa de Sud din acea perioada - comertul din India si insulele din Oceanul Indian treceau p-acolo, orase infloritoare pana au trecut galioanele europene si le-au sters intru infiintarea unor misiuni comerciale personale. Citeaste si partea adversa, poate iti revizuiesti atitudinea. Cat despre indieni, perla Coroanei ai idee cum a fost obtinuta? Nu zic ca ar fi indienii niste extraordinari. Dar poate exista niste si motive independente de ei care i-a facut asa. Orice acţiune creaza o forţă de reacţiune îndreptată în partea opusă. Occidentul decade iar Orientul se ridica. Orientalizarea Occidentului este doar o consecinta.

   Delete
  11. Draga Silviu,
   Multumesc mult pentru comentariu. L-am si arhivat...;) Iti vine sa crezi cum "cultzii" care frecventeaza acest forum, care citesc carti de hartie, care se informeaza, au scapat informatia asta? Duh.....
   Arogantza este desigur o caracteristica a oamenilor "intelighenti"...si aerele de superioritate de asemenea! :(
   Citeam deunazi pe yahoo news o stire despre un copil scolit acasa care la 10 ani a fost acceptat la universitate, prin UK. Cand am deschis articolul, mare ce sa vezi? Copilul era o negresa originara din Nigeria...maica-sa inginera, ea o scolise acasa. Asta o sa-i dea apa la moara lui Tzipi cu home schooling-ul, dar ce ne facem cu superioritatea rasei albe????
   Gabriela

   Delete
  12. Silviu
   Nu sunt posesorul vreunor stiinte deosebite, caut sa vad si partea cealalta. Pentru ca pana acum am gasit invariabil una, si in 90% cazuri am fost surprins de ceea ce am aflat. In privinta "cultzilor", daca nu ai interes sa sapi, nu ai de ce sa cauti si alte informatii. Imi amintesc si de un film cu descoperirea izvoarelor Nilului (parca), dar de acolo am retinut discursul despre cetatenii Africii - negrii, adica - si zice personajul principal: " Da, negrii sunt lenesi, da, nu sunt cultivati in sensul european" si mai zice cateva, dar si explica faptul ca in Africa la 40 grade la umbra este greu sa fii harnic, au cateva ore in care pot face agricultura, restul subzistentei trebuie sa fie furnizat din alte activitati, conditionarea genetica exista (adevarat, nu consider ca si scuza amintita lene). Apropos de Congo, pe vremea vizitei olandezilor era regat puternic al zonei, avea armata proprie si sistem de legi, era regat infloritor. Au fost inarmate cu armament european cateva triburi marginase iar restul e istorie.

   Delete
  13. @Silviu,
   Intamplarea face ca eu am fost in Congo (sotul meu a lucrat acolo) si intr-adevar, europenii si cei care isi permit stau numai in casa cu aer conditionat. Da, e greu sa fii harnic in temperatura si umezeala aia. De altfel, eu cred ca nu intamplator anumite rase sunt plasate intr-o anumita zona. Cum ar fi sa fie blonzii aia nordici in Africa? Cum ar reactiona la soare?
   Da, si eu caut mereu sa vad si partea neoficiala fie prin studiu, fie prin cercetare si constatare personala. Normal ca experienta personala e de baza....Acum, ca nu mai suntem inchisi in Romania, avem ocazia sa cunoastem alte tzari, alte culturi, alte natzii si sa ne facem o parere personala dupa propriile experientze. Iar mie nici nu-mi place sa ii judec pe altii (prea mult) si inteleg ca fiecare s-a dezvoltat dupa conditiile pe care le-a avut. Si cum am dat exemplul cu fetita nigeriana....daca ar fi ramas in Nigeria si parintii ei nu ar fi avut bani, ar fi fost un copil banal, ba poate semianalfabet. De aceea as vrea ca oamenii sa fie comparati unii cu altii la aceleasi conditii de dezvoltare....
   In Romania, inainte de comunism, tzara era una plina de noroaie, bordeie, cu o populatie care invata in medie 4-7 clase. Cum s-a transformat tzara in 50 de ani, o cam stim...chiar daca unii avem nostalgii (interbelice in spetza). Aici nu e vorba de politica, vorbesc d.p.d.v. economic.
   Gabriela

   Delete
 20. Bineinteles ca exista si indieni asa zisi inteligenti sau "cu facultate" intelectuali , iar unii datorita faptului ca au pornit de jos au competitia in sange si fac orice pentru a ajunge in varf. Pe fata ei sunt lingusitori atata timp cat au un avantaj de la tine ( ca romanasii ) dar cand nu mai au nevoie de tine ti-o trag de nu te vezi !
  Doamne ajuta si sa speram ca emigratia in europa va fi limitata si corporatiile interesate doar in profit nu vor importa indieni si chinezi ca dracu ne ia pe toti !!!
  Indianu' , educat sau nu pleaca de jos si fie ca sunt o mie sau o suta de mii tot ajunge unul in varf mare sef !
  Cand sunt intre ei se mananca unii pe altii ( ca romanasii ) dar cand sunt cu strainii ii mananca pe ei si poate sa scrie mama canada pe tine ca daca poate sa-ti dea in cap iti da !
  Un stimabil mai sus nu intelegea cum un indian competitiv , educat poate fi si o lepra in acelasi timp ( la caracter ) , ca un romanas pur sange cum gasesti cu gramada in parlamentul romaniei si mai recent prin puscarii adusi de DNA ... ii dau un simplu exemplu ... a.nastase , mare om ,intelectual finut , om de litere si amator de pictura , avocat de prestigiu ... in schimb caracter de soparla !!
  Mike

  ReplyDelete
 21. Ee...cam asta este sistemul de educatie indian: http://stiri.tvr.ro/india-parintii-escaladeaza-zidurile-unei-scoli-ca-sa-le-dea-fituici-elevilor_58055.html.
  Gabriela, ti se pare cumva ca seamana cu sistemul de educatie din Ro sau Canada.
  In Canada am avut la serviciu niste indieni care au absolvit niste colegii in Canada. Erau multimea vida. Zero. Nu cunosteau nici cele mai elementare chestiuni. Pe un indian l-a costat scoala in Canada vreo 40K CAD. Scoala in Canada este o alta mare hotie si smecherie.
  Pe langa faptul ca este foarte sbaba mai este si foarte scumpa. Hi! D-aia nu recunosc canadienii scolile din EU, trebuie sa cheltuiesti banii din nou, banii pe care nu-i ai, sa fii coleg de scoala cu indienii, paki, iranienii . Poate asa te obisnuiesti cu ei in societate, in plus devii dator pe viata in Canada.
  Alex.

  ReplyDelete
  Replies
  1. @Alex.
   Unde dai si unde crapa....
   Nu numai pe indieni ii costa scoala atat in Canada, ca n-au preturi pe rase aici. In rest, ce spui n-are nici o legatura cu ce am comentat eu....
   Daca esti din corul superiorilor, mai vedem noi la urma (in timp). Unii spun ca asta ar fi o amenintare....n-are nici o treaba cu amenintzarea, este doar un indemn la reflectie. Vad ca am nimerit cu niste comentatori care-s unul si unul, care mai de care, "miezul din dodoasca", ca sa-l citez pe alt clasic in viatza....nici nu-i mai spun numele, ca-l stie toata lumea.
   O s-o raresc pe aici, ca nu prea ma asortez (foarte multi oameni plini de certitudini pe aici, apropo de o gluma pe care am pomenit-o ieri)...iar la articolele legate de religie si domenii conexe, am promis ca nu ma mai bag, mi-am spus parerea la unul, valabil pentru oricare.
   Gabriela

   Delete
 22. Referitor la uritenia natiilor din Toronto, cred ca zicala "ride ciob de oala sparta" se potriveste de minune. Mai bine intrebati-i pe straini ce parere au ei despre frumusetea natiei romanesti in mare... si sa vedeti ca nimeni nu o sa se inghesuie la a admira "frumusetile patriei" si nu fac referire la tigani.

  De exemplu nu pot uita cind un italian plecat la agatat in Europa de Est, pe drumul de intoarcere Budapesta-Venetia, imi povestea cum s-a dat jos in Gara de Nord sa vada care-i mersul in Bucuresti in privinta femeilor, si vazind ca toate sunt marunte si brunete, s-a suit inapoi in tren si a plecat imediat catre Kiev unde zicea ca toate sunt inalte zvelte, blonde cu ochi de culoare deschisa, si arata ca niste zeite care le intrec fara probleme si pe italience de care zicea ca s-au timpit si numai fite de capul lor.

  C.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, Citadela!
   Dar cum "indraznesti" sa afirmi ca romancele ar fi urate? In spatele ecranului calculatorului suntem toate Miss Universe 90-60-90! Cine esti tu sa ne-o spui asa, de la obraz?

   In alta ordine de idei si vorbind serios, n-am fost in Italia, dar mi s-a spus ca italiencele sunt urate cu spume. Cat despre alea marunte su brunete....dar italiencele cum sunt?! Italienii pe care-i vad pe aici sunt majoritatea cu aspect tziganos....Eu nu-i critic, asa le este natzia.

   Gabriela

   Delete
  2. 99 % din italienii din N America provin din cei rupti in fund, neamurile proaste din Sicilia, Palermo, cam...mai toti hoti din tata-n fiu, inclusiv si toate stelele astea de cinema tot din sudul sarac si violent, alde Pacino, de Niro, si altii/altele. Nordul Italiei este cu totul altfel si cu totul alte fetze si obiceiuri ...mult mai cizelate, europene.
   C.

   Delete
  3. Citadela,
   Eu n-am nimic cu culorile oamenilor, nu simt nici o superioritate rasiala. Ma bucur ca m-am nascut alba, pentru ca altfel as fi suportat toata viatza prejudecata asta, ca as fi inferioara din cauza culorii. Asta este singurul motiv pentru care ma bucur ca-s alba. Pentru ca altfel as fi fost discriminata!
   Despre italienii de prin sud unde stau eu, am auzit ca sunt mai mult sicilieni si ca au fost f saraci la ei, de aceea sunt priviti cu neincredere, ca toti cei care au venit sa dea lovitura intr-o alta tzara. Cand vii sa dai lovitura si sa te imbogatesti (multi au reusit!...), n-ai mama, n-ai tata, jupoi pe oricine iti iese in cale. Sunt priviti cu neincredere pe aici, ca necinstiti. Dar noi stim ca avem si noi "falitii nostri". La cati romani necinstiti am intalnit eu, sa fim noi sanatosi! Se cam cunoaste ca suntem neamuri....(de la Ram ne tragem nu?)
   Gabriela

   Delete
  4. Rasismul nu are legatura cu culoarea pielii, ci cu totul altceva ( chestiile pe care oamenii le-au tot spus aici despre indieni ).

   Delete
 23. :0) comparativ cu alte natii trebuie sa recunoastem ca...este loc de mai bine, evidentiindu-se mai ales la batrinete
  C.

  ReplyDelete
 24. @ Gabriela.
  Pentru tine totul este roz in Canada. Nu traiesti pe datorie, nu exista picior de indian in Canada, asigurarile f mici, vremea frumoasa si calduroasa, se gasesc job-uri garla, scoala costa nimic, invatamantul excelent, recunosc studiile ( mai ales ale indienilor), bancile nu au comisioane sau dobanzi, pensii mari, sanatate ieftina si buna, nu divorteaza nimeni in Canada. Daaa, Canada este raiul pe pamant.
  Alex

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ce spui tu mai Alexelule? De unde ai ajuns la concluziile astea? Daaaaa.....Destept baiat (fata?)! Sa nu fie deochi!
   Gabriela
   P.S. Indienii originali ii inlocuiesc pe aia aborigeni, aia exterminati de colonisti. Pentru ca in viatza totul se plateste. Cui nu-i place in "rai", sa se care...
   Si da...eu nu traiesc pe datorie in Canada. Am avut o casa si am scapat de ea, deci si de datorii. N-am trait pe datorie nici in Romania, pentru ca eu stiu sa ma intind cat imi e plapuma. De altfel, nu esti desigur la curent cu declaratiile mele pe acest blog. Eu sunt pe cale sa inchei experienta canadiana. Si nu din cauza indienilor. Astia ar fi ultimul lucru care ma deranjeaza in Canada, absolut ultimul.
   Multumesc!

   Delete
  2. decat sa te intorci in romanika iti recomand eventual coasta spaniola dela barcelona la giblartar ... excelenta pentru o viata linistita ( de pensionar ) ...

   Delete
  3. Draga Anonimule,
   Multumesc de sugestie si bunele intentii. Te cred, dar eu ma intorc in Romania pentru ca iubesc Romania. Nu prea merge declaratia asta cu specificul blogului, dar asta este situatia mea! Si inca n-am ajuns la pensie, desi mi-ar placea (nu varsta, ci conditia de pensionar).
   De altfel, exista o multime de occidentali care aleg sa traiasca in Romania, in ciuda faptului ca noi fugim. Fiecare alege dupa propriile experiente.
   Gabriela

   Delete
  4. True...multi străini aleg sa se stabilească in Romania. Cu o pensie buna sau o chirie din tara de bastina (Occident) sunt boieri aici. Din ce am citit, preferă zone rurale, pitoresti, unde sunt de a dretul uluiti de frumusetea locurilor, mâncare ieftina si gustoasa, naturala, etc.

   Delete
  5. La ce furtuna se apropie(momentan aminata prin artificii bancare) se pare ca trebuie sa uitam de pensii. Expertii zic ca absolut toate fondurile de pensii de stat si private vor fi aruncate in JOC, precum colacele de salvare de pe Titanic....si se pare ca cei care vor mai avea joburi vor trebui sa munceasca pina-i scoate cu picioarele inainte.
   C.

   Delete
  6. Mai exista varianta bani stransi la ciorap si la pensie, mutati in Sud America, unde voiata este foarte ieftina. Acum 2-3 ani am cunoscut in Toronto o familie de romani in varsta, care se pensionasera si isi cumparasera casa in Costa Rica si erau pe picior de mutare. Bine , Costa Rica e o destinatie destul de scumpa si cu multe restrictii, dar in Sud America exista tari mai prietenoase si mult mai ieftine ( Cochabamba - primavara eterna, sau Copacabana in Bolivia, de exemplu ).

   Delete
  7. Mda, sa speram ca cumva, cumva se va redresa problema banilor desi din ce spune si D orlov pe blogul lui colapsul financiar va fi fara precedent, el recomandind tuturor sa nu ne prinda pe continentul N American.
   http://cluborlov.blogspot.ca/

   C.

   Delete
 25. Eu nu m-as intoarce in Ro pina nu se clarifica colapsul financiar iminent si razboiul impotriva Rusiei via Ucraina. Nu ca ar fi mai safe in Canada la o adica...
  C.

  ReplyDelete
 26. Asta ziceam si eu : in caz de razboi, Romania va fi in prima linie a frontului ... Pana nu se lamuresc lucrurile cu Rusia-Ucraina, nici Europa nu mai este o destinatie, ca razboiul se va duce in mare parte in Europa.
  Nu ca e mai safe in Canada, da' macar e mai aproape de Sud America si alte destinatii.

  ReplyDelete
 27. corect, Tzipi. Mi-au placut mult seria de fotografii din Bolivia. Ai fost cumva cu un grup organizat?
  C.

  ReplyDelete
 28. Nuuuu ! Am oroare de tururi organizate, ca pierd foarte mult timp si sunt ultra-scumpe, plus ca te forteaza ca vizitezi si toate mizeriile pe care nu le-ai vrea. Nu ma duc cu tur decat daca nu exista si nu exista varianta sa merg de capul meu.
  Mi-am planificat singura toata vacanta, booking, facut harti, bilete de autobuz si tren cumparate in avans, etc. Ne-am dus singuri, cu rucsacul in spate.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eu am fost in Mexic 3 sapt, din Mexico City pina-n Playa del Carmen din oras in oras, prin diverse zone, cu Gap adventure tours si a fost foarte bine , doar cu un ghid - o fetiscana americanca care s-a mutat in Costa Rica, care doar ne recomanda pe unde sa mergem si ce piramide sa vedem si a fost perfect si interesant mai ales prin zona de jungla, in Palenque...de PICI!. Ei aveau totul platit, hoteluri, bussing, sfaturi, safety, etc si nu a costat o mina si-un picior, recomandat pentru cineva care nu a mai fost pe acolo.

   De aia zic ca in Canada daca te descurci cu o meserie mai domneasca(invatamint, guvern, self employed) si stai mai pe linga anglosaxoni combinat cu ceva hobby-uri( surfing, schiat, snorkelling, camping, pescuit in Caraibe si vacante lungi prin Europa , de ex. scuba diving in muzeul arheologic subacvatic inTurcia! ..ce mai ..l-ai prins pe Dumnezeu de-un chishior! :)

   C.

   Delete
  2. Erau tururi din astea si in Peru, da' eu am facut cu nervii numai cand m-am uitat pe saiturilelor, cum pierdeau vremea big time.

   Turcia as vizita-o si eu, da' pe cont propriu, insa nu imi permit. Costa mult prea mult, pentru buzunarul meu.

   Delete
  3. Costurile pentru Turcia, Tzipi, le poti micsora mult daca o legi de Romania ca punct de plecare nu din Toronto, unde arde... Hotelurile BUNE, nu jafurile, sunt ieftine pentru noi(dar trebuie sa negociezi balcanic cu ei ca stii ca sunt hoti... te faci ca iesi SICTIRIT :) din hotel si intri in cel de viz-a viz, la fel cum fac ei la piata...in rest, mincarea-i buna peste tot, iar transportul este foarte bine pus la punct si accesibil. Pentru mine a fost socant de frumos si impresionant...palatul Topkapi, Bosforul, Moskeele, ruinele byzantine.
   C.

   Delete
  4. Preturile sunt in functie de ce doresti sa vezi in Turcia. Daca te stabilesti la un hotel si te invarti prin orase, de acord ca este ieftin, insa pe mine nu ma intereseaza absolut deloc acest tip de vacanta. Ca la fel de bine dorm si in patul meu de acasa, si in hotelul lor de lux. Nu ma duc in vacanta ca sa beneficiez de lux. Pentru mine o camera cu pat, dus si liniste este sufiecient.

   Daca vrei sa mergi din loc in loc sa vezi chestii in natura si locuri arheologice, asta costa, pentru ca sunt departe una de alta, greu accesibile de regula si cazarea e scumpa pe coclauri.

   Delete
 29. @Gabriela
  este de apreciat naturelul simtitor pe care-l posedati, dar realismul spune ca toata lumea este in competitie cu toata lumea, iar asta include statele/companiile de pe acelasi palier/angajatii cu aceeasi pregatire si, surpriza, rasele de pe fata globului asta.
  genetica deja a demonstrat ca dpdv al genelor exista rase.
  si mai surprinzator, pana si sugacii au habar de chestia asta:
  http://seattle.cbslocal.com/2014/04/16/study-babies-show-racial-bias/

  in ce priveste genetica versus mediul in care te dezvolti, cititi despre Minnesota Transracial Adoption Study

  exceptii de la orice stereotip observabil in lumea inconjuratoare exista si vor exista, dar ele nu vor inlocui stereotipiile (spre exemplu tipice: capitalismului-profitul e dumnezeu, romanilor-victimele istoriei, africanilor-lenesi si needucati-pe asta o spun din proprie experienta, japonezilor-sobrietate cu orice pret si onoare e mai presus de altceva etc.)

  de ce se forteaza ignorarea unor lucruri usor observabile de catre oricine(inclusiv la prietenii nostri indienii), v-ati intrebat?
  v-ati intrebat de ce ar trebui sa ne simtim noi vinovati pt lucruri pe care le-au facut unii acum 2-3-4-500 de ani in urma?
  si mai intrebati-va de ce nu puteti fi multiculturala vizitand culturile respective, ca turist, la ele acasa si sunteti fortata, de catre politruci care au luat-o razna in virtutea asa-zisei "corectitudini politice",sa le inghititi zilnic, desi acele culturi habar nu au ce-i aia "cp" si nici nu-s interesate sa stie decat daca pot profita(iarasi, competitia) de pe urma ei?

  haideti, nu e chiar atat de greu sa faceti diferenta intre exceptii si stereotipii si-apoi poate sa va intrebati si daca valul asta e dirijat intentionat sau nu (vedeti cine a fost si ce rol a avut

  va plac exceptiile, luati-o pe asta: Anthony johnson vs. John Casor, apropo la ce faceau unii acum x-sute de ani, lucru pt care noi, cei de acum, ar trebui sa stam ghiocel in fata competitiei si nu cumva sa spunem/scriem ceva negativ, chiar daca este adevarat

  in final imi permit sa va citez: "Bleah..."

  ReplyDelete
  Replies
  1. Draga Anonimule de la ora 7 (ca e plin de anonimi pe aici),
   Inteleg ca mi te adresezi, dar nu inteleg pe la ce subiect. Commentul este izolat pe aici. Daca este la ala cu rasele....nu vad unde-i contradictia aia finalizata cu Bleah....
   Nu-mi plac neaparat exceptiile si nu pe alea ma bazez....cred ca am spus-o destul de clar ca vreau sa apreciem diferite rase si indivizi la aceleasi conditii de dezvoltare. Si asta s-a cam dovedit prin tzarile asa-zis civilizate ori in cele foste comuniste, unde lasand la o parte "cei 7 ani de acasa", toti cei care au avut creiere in cap si conditii, au excelat in diverse domenii. Ca au continuat sa manance cu mana, sa ragaie si sa se scarpine-n 3 litere in public, asta-i alta poveste.
   In final imi permit sa reamintesc oricui ca la mine constatarea personala este de baza, nu ma incred in studii si cercetari (s-a discutat chiar zilele astea pe aici ca depinde cine le-a platit si ce voia ala care a platit sa dovedeasca). Da, uneori studiile corespund cu ce am constatat si eu, alteori din contra.
   Si imi pare rau de cei care se incred mai mult in studii si statistici decat in ce se vede cu ochiul liber si in propria intuitie!
   Si in general nu-mi plac comentariile de genul "ba pe-a ma-tii", fie si exprimate la persoana a doua plural. Ideea e subinteleasa. Nu ma dau in vant nici dupa alea cu "ai dreptate, corect...", m-au comentat unii si asa si poate fi interpretata ca ma cunosc si au vrut sa-mi cante in struna. Nu cunosc personal nici o persoana care comenteaza pe acest blog (poate oi cunoaste vreun anonim, ca lumea e mica, dar atat timp cat e anonim, habar nu am cine-i)
   Da, am "naturelul simtitor" si ma simt foarte bine asa, nu o consider vreo slabiciune sau handicap!
   Capisci?
   Gabriela
   P.S. Commentul pare scris de cineva care a fost invins de competitia cu aia inferiorii....Poate ma insel, dar e doar o constatare personala, cum spuneam mai sus....;)
   Apropo de babies si rase: fetita mea, cand era de cateva luni, a primit vizita unei negrese cu copilul ei de aceeasi varsta cu a mea, mulatru. Mie imi era frica sa nu se sperie cand o vede pe aia neagra. Surpriza: ea a vazut doar un om si a reactionat ca la oricare altul. Probabil fiica-mea este o exceptie si nu se incadreaza in studiile voastre....
   P.P.S. Cat despre multiculturalitate, si noi, asa albi si frumosi cum suntem (sau ne credem), suntem aici pe la astia o alta cultura, o cu totul alta Marie si cu alta palarie...N-am inventat eu curentul asta si nici nu-l sustin (eu ma intorc acasa, locul meu nu este aici), asa ca nu inteleg rostul interpelarii.

   Delete
  2. @Gabriela
   1. Doamna draga, "Bleah..."-ul era directionat catre subiectul comentariului meu, anume fortarea unei mase de oameni sa accepte fara cracnire o stare de fapt care rezoneaza din strafundurile disonantei cognitive&ignorarii/manipularii crase a unor date stiintifice/genetice.

   Sa avem Diversitate etnica(vai, ce frumos! ar spune naturelul simtitor; si in prima faza sunt de acord, doar ca se uita conditiile socio-economice create pe termen scurt/mediu si lung).

   Profund disonant nr 1-Una dintre consecintele diversitatii fortate de acum care este? In 50-100 de ani(extrapoland de la situatia de fata), taman lipsa diversitatii din cauza metisarii.

   Profund disonant nr 2-De ce doar Europa si US sunt atat de bombardate, in timp ce orientul mijlociu, Asia(cu exceptia unor timide si recente incercari in japonia), America de sud, Africa(cu exceptia prezentei chinezilor) sunt bine merci in lipsa lor de diversitate si netrase de urechi pe aceasta tema?

   Spuneti ca sa apreciem indivizii si rasele, n-am nimic impotriva:
   - subiectiv - la nivel personal am intalnit exceptii si m-au surprins placut (naturelul simtitor)
   - obiectiv - ramane cum am stabilit, exista competite, iar rasa alba pe care o mentionati nu este cea mai si cea mai in orice (am mai dat acest link odata la un art mai recent decat acesta, http://tinyurl.com/nnrlkw2 )-a se vedea superioritatea asiaticilor in acest caz; din ce motive este asa se poate discuta

   Exemplul Dvs. personal cu fetitele se incadreaza in subiectiv si este departe de structura acelui studiu, cea mai frapanta diferenta fiind posibilitatea de a alege. Pe scurt din concluzia studiului:
   >>In conclusion, the results of the current study suggest that infants can use fairness concerns to guide their social selections. However, infants also take into consideration the race of individuals, and the consequences of the behavior of these individuals for their own- versus other-race individuals.<<
   A se observa ca fair-play-ul, nu doar rasa joaca un rol important in rezultatele studiului.

   La final, "ad hominem"-ul Dvs. a cazut pe langa din mai multe motive, dar primul vi l-am expus la inceputul acestui comentariu. Incercati sa combateti ideile, nu persoanele, apropo de fair-play.

   Delete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.