Doctor Yourself

Monday, March 2, 2015

Saracia in Canada


 Propaganda face eforturi sa convinga prostimea ca traiesc in " the best country of the world " : mai bine de atat nu se poate sa primesti in viata asta. Raiul pe pamant ! 
Iar tu esti norocosul care sclavageste aici, pentru ca nu oricine are  " oportunitatea" de a trai in Rai !


Politicienii au iesit in presa cu declaratii care mai de care mai penibile, de lamurit prostimea ca nicaieri in lume nu se traiese asa bine ca in Canada, in special in Toronto. Taceti si nu va mai vaietati ca e din ce in ce mai rau in Canada ! V-am zis doar ca mai bine de atat nu se poate ! 

De ce e atat de bine in Canada ? Pentru ca daca esti politician si iti uiti geanta cu acte in taxi, iti va fi returnata ! Grozav ! 


Zic si eu : daca ai fi un Neica Nimeni si ti-ai uita in taxi geanta burdusita cu dolari, nu-i asa ca ai primi-o inapoi intacta ? Sigur ca daaa ! Si marmota invelea ciocolata in staniol.


Manipularea continua cu erori de rationement cu care sa derutam prostimea ca daca ti-a fost returnata geanta pierduta in taxi, rezulta ca Toronto e un oras safe in care sa traiesti. Mda. Daca s-a gasit un om cinstit sa-ti de ageanta inapoi, rezulta ca e plin orasul de oameni cinstiti, Raiul pe pamant ! 

Eroare de rationament banala, insa functioneaza perfect, pentru ca prostimea e irationala si nu gandeste, deci nu va constata manipularea grosolana la care e supusa. E simplu : 1 = numar, 2 = numar, de unde rezulta ca 1 = 2 ...


Si daca traiesti in Rai, cum sa nu te bati cu pumnul in piept si sa faci bani din prostia celor manipulati cu lozincile fluturate de propaganda ?  Ca doar e plin de prosti care cred ca traiesc in " the best country of the world ", pentru ca asa au auzit ei la televizor si au citit prin ziare !


Pentru 25 $ + taxe, poti sa-ti cumperi un tricou ce valoreaza 3 $ in China Town, dar pe care sunt inscrise numele cartierelor din Torontesti ! Grandomania se plateste. La fel si prostia.


In timp ce canadienii pocnesc de atatmandrie ca traiesc in cele mai bune conditii din lume, ever, realitatea e din ce in ce mai sinistra in Rai : inegalitatea veniturilor a crescut mai mult decat dublul mediei nationale :


Raportul " The Opportunity Equation " al United Way a gasit ca inegalitatea in Toronto a crescut intr-o rata mai mare decat media nationala.
Daca nu se vor lua masuri, Toronto este in risc de a deveni capitala inegalitatii din Canada, spune raportul.


Raportul se bazeaza pe procentul veniturilor inegale din gospodariile oamenilor, din perioada 1980 - 2005.
Comparat cu orasele majore din Canada, inegalitatea veniturilor canadienilor din Toronto a crescut cu 31 %, comparat cu 28 % in Calgary, 17 % in Vancouver si 15 $ in Montreal.

Inegalitatea in randul indivizilor in Toronto a crescut cu 23 %, in perioada in care cresterea inegalitatii la nivel national a fost de doar 6 % .Raportul a folosit date de la Statistics Canada si dintr-un survey special facut pe 2.648 persoane .


                              1 din 5 rezidenti din Ontario sunt tehnic in insolventa :


Aproape 1 din 5 rezidenti din Ontario datoreaza mai mult decat castiga, asta facandu-i tehnic insolventi si in risc de faliment.

Canadienii din Est datoreaza mai mult decat castiga : 28 % in Quebec, 14 $ in Atlantic Canada. Rezidentii din Alberta, Saskatchewan si Manitoba au 23 %, iar rezidentii din Ontario 16 %, cei din British Columbia 14 % .

Surveyul a fost facut de Ipsos Reid, pentru MNP Ltd, o companie de insolventa canadiana si a gasit ca, canadienii sunt periculos de ignoranti despre nivelele lor de indatorare. Rata de indatorare medie cu veniturile in Canada este de 48 % 
Cifra reala este de 162 % .

Asta-i tara care traieste pe datorie. Normal ca prostimea e ignoranta in cee ace priveste datoriile la banca, pentru ca pe canadieni i-au dresat de mici ca asa e normal, sa traiasca pe datorie si sa cumpere cu bani pe care nu ii au, bunuri de care nu au nevoie si apoi sa munceasca ca sclavii sa plateasca dobanzile la banca. Prostia se plateste.


 Tinerii canadieni intre 18 -0 34 de ani sunt cei mai predispusi ( 34 % ) sa fie insolventi, cei intre 35 - 54 de ani au 20 %, iar batranii doar 10 % . Alti insolventi notabili sunt chiriasii ( 30 % ) si puitorii ( 29 % ).
Pe bune, cat de dobitoci pot fi astia care puiesc fara a avea finantele necesare sa-si creasca si sa plateasca taxele scolare ale plozilor ? Si apoi se baga in datorii, ca sa-i cumpere lapte praf boracului ...


Costul vietii in Canada a crescut foarte mult in ultimii ani ( in special costul mancarii ), salariile sunt foarte mici si nu au crescut de zeci de ani, iar canadienii traiesc de la un salariu la altul si sunt bagati in datorii pana in gat. Nu-i de mirare ca au inceput sa cumpere tot mai multe lucruri second-hand, pentru ca alea noi sunt scumpe si nu prea si le mai pot permite :Second-Hand Economy Index  este o cercatere facuta de University of Toronto si Montreal's Observatorire de la Consommation Responsable si a gasit ca aproape 34 bilioane de dolari din GDP-ul tarii vin din cumpararea lucrurilor second hand .


Anual, o familie de canadieni economiseste 1.150 $ cumparand lucruri uzate. Canadienii cumpara second hand haine, pantofi, accesorii de moda, lucruri pentru boraci si produse de distractie ( carti si DVD ).


Cel mai comun motiv pentru care canadienii cumpara lucruri second hand, este sa faca economie la bani ( 75 % ), apoi urmat de gargara ipocrita ( 65 % vor sa salveze planeta ), vantori de comori 58 % .

Raportul a fost facut pe rezultatele unui survey din 2003 ( oh, pai de atunci canadienii au saracit big time, pana in zilele noastre ! ) .

Canadienii vor sa munceasca, doar ca nu prea au unde, asa ca au renuntat sa mai caute de munca :Procentul canadienilor apti de munca, dar care nu muncesc si nici macar nu isi cauta un job este la nivel istoric in ultimii ani. Rata de participare la munca a barbatilor intre 25 - 54 de ani este ce amai mica, de cand Statistics Canada colecteaza date.

Rata de participare a femeilor a crescut din 1950 si  ainceput sa stagneze incepand cu 2006.


Dupa ce ca n-au unde munci, ca totul s-a sumpit si sunt plini de datorii ca si cainele de  purici, canadienii au mai primit o lovitura financiara : dolarul canadian s-a devalorizat big time, iar costul vietii a crescut si mai mult.


Economistul sef al Bancii Canadei, Douglas Porter spune ca preturile au scazut cu 0,2 % din decembrie in ianuarie si au inceput sa creasca doar cu 1 % cu o saptamana mai devreme.


Pretul mancarii a crescut il utimele 12 luni cu 4,6 % . Pretul mancarii in supermarket a crescut cu 5,4 % iar mancarea din restaurante cu 2,8 % anual. Costul hainelor a crescut cu 2,1 %, iar al masinilor cu 1,2 % .
Costul fructelor proaspete a crescut cu 8,9 % iar a legumelor cu 10,9 % . Restaurantele fast-food au crescut preturile cu 1 % pe luna, una din cea mai mare crestere din ultimii 20 %. 
Pretul cartilor a crescut si el. 

Asa numitul pret de baza a crescut cu 0,2 % intr-o luna si cu 2,2 % in 12 luni , spune rap[ortul lui David Parkinson.

Dolarul canadian a atins un punct de 79,78 % comparativ cu dolarul USA.


Astea fiind conditiile minunate din Rai, canadienii nu isi mai permit sa se pensioneze la 65 de ani , ci mult mai tarziu. Am tot spus pe blog ca pensia de stat nu ajunge nici sa-ti platesti mancarea pe o luna, daramite sa traiesti din ea ! 
     Canadienii traiesc din banii pe care i-au strans la ciorap, daca si-au permis sa economiseasca. Sau isi vand casele si traiesc din banii aia, rugandu-se sa nu moara iainte de a se termina banii. Cei care sunt in putere, muncesc pana ii cauta moartea pe acasa.


Numarul canadienilor care considera ca vor fi fortati sa munceasca peste 65 de ani, a depasit numarul celor care spera sa se poata pensiona la 65 de ani - asa zice un nou survey. 

Este prima oara in ultimii 7 ani cand mai multi respondenti au spus ca se asteapta sa munceasca full time decat cei care se asteapta sa se poata pensiona.


Datele surveyului facut de Ipsos Reid in decembrie pe 3.000 muncitori canadieni intre 30-65 ani, comparativ cu 400 de canadieni pensionati. 

6 din 10 respondenti se asteapta sa munceasca si dupa varsta pensionarii, iar 27 % cred ca isi vor pute apermite sa se pensioneze la varsta de 65 de ani.  In 2008, 48 % credeau ca vor munci pana ii cauta moartea pe acasa, iar 51 % se asteptau sa se poata pensiona la 65 de ani.


     Si acuma repetati cu convingere dupa mine " Canada e the best country of the world " !


3 din 4 canadieni sunt mandri sa fluture Frunza de artar si aproape 8 din 10 candieni cred ca, Canada e the best country of the world, spune un nou chestionar.

Leger survey a fost publicat de QMI Agency for National Flag of Canada Day. Cei mai mandri ca traiesc in Rai, sunt canadienii din Alberta si Ontario, conform cu chestionarul facut pe 1.500 de canadieni.

Femeile au raportat mai mult patriotism decat barbatii. Pai nu-i de mirare rezultatul , ca muierile sunt cele mai proaste animale de pe planeta ! Cat de redus trebuie sa fie cineva, ca sa fie mandru ca l-a fatat ma's aintr-iun loc si nu in altul ?  Cat de redus trebuie sa fie cineva, ca sa se identifice cu o natie, un popor si sa fie mandru de asta ?


Trei sferturi dintre respondenti au declarat ca afisarea steagului canadian ii da un sens de mandrie in Canada. 
Cifre similare au declarat ca, " Canada este cea mai buna tara din lume " ( si marmota invelea ciocolata in staniol ) si se simt mandri cand imbraca un tricou ce are imprimata pe el frunz ade artar.


Propaganda ne scoate ochii cu surveyul ala patriotic, in timp ce oamenii scriu ep forumurile ziarelor ca nu dau 2 bani pe bulshitul cu care ne indoapa propaganda .

Canada este una din cele mai prost manageriate tari din lume, iar populatia canadiana e una din cele mai proaste ( mare adevar ! ) Totul e vandut .
Un exeplu : Norvegia pastreaza 44 $ pe fiecare barrel de petrol extras. Alberta, Canada pastreaza undeva in jur de 4 $ / barrel. 
Norvegia a inceput un fond la 15 ani dupa ce Alberta a fondat acelasi fond, in care strange banii din petrol si a strans 1 trilion de dolari USA. Fondul din Alberta, inceput cu 15 ani mai devreme decat al norvegienilor, a strans doar  15 bilioane dolari ( referinta : Globe and Mail ). Vedeti unde e problema ?

In Ottawa, am asteptat 30 de ani pentrru ca linia ferata sa fie partial construita in 2008, dar nu ofera WC-uri in nici o statie. Pana cand proiectul va fi terminat, va costa probabil dublu. Oriunde te uiti, infrastructura se sfarama sau are nevoie de reparatii. Spiotalele din Ottawa sunt jenante.


Au fost intrebati 1.500 de canadieni pentru surveyul asta patriotic ? e ridicol si insultator ca un studiu de asa marime ( mai bine zis micime ) est egeneralizat ca fiind adevarat pentru 35 + milioane de canadieni care traiesc in tara asta.  Asta reprezinta 0,004 % din populatia totala.


Canada inca plateste taxe uriase catre Anglia ! 140 de ani mai tarziu ?  Asta arata ca, Canada NU este tara ta, ci apartine Reginei !  

( Intreg pamantul Canadei, cu exceptia rezervatiilor unde i-au inchis pe pieile rosii, apartine Reginei si nu poate fi cumparat. Pamantul de sub casa iti este inchiriat si esti expropriat oricand primaria are chef. Iti iei casa in spate ca melcu' si te muti pe alta parcela. Au fost cazuri prezentate in presa canadiana ).


Uitati-va in oglinda si verificati cine cu adevarat DETINE Canada ! Nu oamenii sunt proprietarii tarii , ci ei sunt doar managerii tarii.


79 comments:

 1. http://finance.yahoo.com/news/what-to-do-when-daycare-costs-more-than-college-221129102.html

  ReplyDelete
 2. Un anumit procent dintre canadieni sunt la fel de saraci si de lipsiti de perspective precum romanii din Romania. Ba chiar am putea spune ca au mai putine optiuni, fiindca pentru ei nu e posibil "mersul la lucru in Europa" - activitate care pentru multi romani care fac asta presupune ca lucreaza 6 luni pe an si huzuresc celalalte 6 luni in Romania intr-o proprietate personala de multe ori mai durabila si mai bine pusa la punct decat una similara din Canada. Canadienii saraci au 2-3 saptamani de concediu pe an, un job de kkt, mobiliate sociala drastic limitata, o pensie foarte mica (mai ales daca au avut si contributii mici), un sistem medical discutabil (speranta de viata e intr-adevar ceva mai mare in Canada, dar daca ne gandim cate "distractii" au romanii in timpul vietii - fumat, alcool, fara sport, fara controale periodice - e chiar discutabil daca la nivel macro sistemul canadian e chiar superior comparativ cu cel romanesc) dar mai presus de toate - o clima groaznica. In vest sunt si zone cu climat mai putin friguros, insa cu mult mai multa ploaie si mai putine zile insorite.

  Treaba asta cu "best place" o zic si americanii si si multe alte popoare. La fel, fiecare barbat trebuie sa spuna ca nevasta lui e cea mai frumoasa femeie.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Cine are 2-3 saptamani de concediu pe an e boier ! Standardul sunt fix 10 zile, si doar daca angajatorul se milostiveste, mai adauga cate o zi pentru fiecare an lucrat in compania lui. Dar angajatorii binevoitori sunt rari, pentru ca nu le convine sa te plateasca in timp ce tu stai cu burta la soare prin tarile calde.

   Delete
  2. probabil vorbesti de amarastenii care lucreaza la negru sau amarasteni in general , nu cred ca la nivel de clasa medie cu contract de munca sunt date doar 10 zile concediu !!

   Delete
  3. Tu poti sa crezi ce vrei tu, dar noi aici nu credem, ca nu suntem la biserica.
   Eu si celalat Anonim am vorbit pe dovezi ( legea canadiana si situatia in care sunt angajatii pe aici ) . Daca pe tine nici dovezile nu te conving , asta deja e problema ta si nu a mea.

   Hint : mergi pe blogurile si forumurile aplaudacilor din Canada, ca aia te mint si iti spun doar ce vrei tu sa auzi !

   Delete
  4. as vrea sa te cred dar ma gandesc ca pana si in romanika sunt 22 zile de concediu cel putin ...

   Delete
  5. Anonymous, I hate to burst your bubble, dar intr-adevar standardul este de 10 zile (lucratoare) de concediu, echivalentul a 2 saptamani. Unele companii insa ofera si 3+ sapt. Asta insa daca esti angajat permanent, nu pe contract.
   M

   Delete
 3. http://www.globalresearch.ca/destroying-history-and-civilization-in-the-middle-east/5434378

  ReplyDelete
 4. Daca e asa de kkt in Canada, de ce mai stai?

  ReplyDelete
 5. toti trantorii care apartin de asa zisa coroana britanica sunt indivizi care huzuresc pe banii fraierilor ... aici sunt de partea frantzujilor care i-au casapit cand au vazut ce hram poarta ! Vive la republique !
  mari handicapatzi trebuie sa fie canadienii sa plateasca la englejoi bani pe pamantul canadian !!
  si nu in ultimul rand sa stii ca ploditorii nu sunt prosti , la fel ca ciorile din romanika , plodesc la greu si pe urma traiesc din alocatii , ca na , la dita mai statul se gasesc fraieri destui care sa-i sponsorizeze si pe ei ca au greutati !!
  mike

  ReplyDelete
 6. Mike: Da, ploditorii traiesc de pe urma alocatiilor, dar traiesc la limita saraciei. Decat o viata petrecuta ca sluga la boraci (pentru a-ti asigura o minima supravietuire )... moartea e preferabila.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nu neaparat sunt saraci Tzipi multi se descurca foarte bine chiar, totul este sa nu fi prost facut gramada...gindeste-te ca daca tot ai plodul tau mai poti adauga unul sau doi de care sa ai grija si probabil ca stii si tu ca-i min 500(800 de regula) bacsi pe luna/copchil...deci se descurca si probabil ca cunosti si tu cazuri...iar taxe neam...bravo lor!
   CITA DE LA

   Delete
  2. Bine ai venit la mine pe blog, Citadela !
   Cunosc si romanii care practica treaba asta , insa au perfectionat-o, in sensul ca divorteaza in acte, dar continua sa locuiasca impreuna ( el isi face mutatie in alta parte, doar in acte ). Ea se da mama singura cu doi boraci de crescut, fara job si obtine o gramada de beneficii ca mama singura ( gradinita gratis, etc ), plus ajutor social. In timpul asta, el merge la munca si aduce bani in casa.

   Delete
 7. Saracia din Canada, orasele de corturi din SUA, recesiunea prelungita din UE,prabusirea iminenta a economiei chinezesti(info de ultima ora), zdranganit de arme in Rusia...Ce mai urmeaza?
  Mario Silva

  ReplyDelete
  Replies
  1. @Mario Silva:
   http://www.jw.org/ro/publicatii/carti/invata-biblia/asa-a-vrut-dumnezeu/
   De-aici poti afla ce spune Cartea Cartilor despre viitor.

   Delete
  2. cand o sa te impiedici de mohamezi pe strada sa nu mai ai loc de ei sa vezi ce religioasa devi matale ...

   Delete
  3. Zanganit armele si spumele la gura le fac doar ucrofascistii impinsi de cabala oligarhica isterizata a lumii...rusii ca-ntotdeauna in istorie SE APARA. Rusii nu au atacat occidentul NICIODATA, pe cind occidentul i-a atacat in NENUMARATE RINDURI ca sa le fure bogatiile.

   Razboi insa, la modul strict nu prea cred ca o sa aibe loc, ci doar un suvoi nesfirsit de spume si istericale ale amerlocilor cabalisti care nu vor sa se prabuseasca financiar fara sa se duca cu toti de git in haul iadului
   cita de la

   Delete
 8. Mario : Urmeaza razboi mondial , ca americanii investesc o gramada de bani in provocarea si mentinerea maidanului ucrainean si fac eforturi supraomenesti sa provoace un razboi cu Rusia.

  Economia de pe intreaga planeta, nu e una bazata pe productioe, ci e o schema piramidala bazata pe consum si la interbale regulate se prabuseste ( ca orice Caritas ). Atunci se reseteaza "economia" cu un razboi mondial devastator, dupa care sa reporneasca jocul piramidal prin reconstructia a tot ce a daramat razboiul.
  Si uite asa, tarile parincipante la razboi trebuie sa refaca tot, se creaza locuri de munca, se mai rareste din populatie ( ca suntem pre amulti ), iar stapanii de sclavi fac o avere de pe urma provocarii razboiului. Dupa care urmeaza o perioada de " inflorire " economica ... pana la urmatoarea prabusire a Caritasului.

  ReplyDelete
  Replies
  1. false ... razboiul intre puterile mondiale gen sua & russia nu mai e posibil acum datorita armamentului nuclear ... daca e folosit , ne-am fript cu totii

   Delete
  2. Da, ma obsedeaza si pe mine ciclicitatea asta a societatii care se bazeaza pe alternanta dezastru-reconstructie.Singura scapare ar fi un salt tehnologic major care sa revolutioneze economia mondiala.Problema cea mai mare ramane suprapopularea si standardele de viata din ce in ce mai ridicate asteptate de oameni. Plus ca cei care procreaza in nestire sunt cei care au cel mai putin de oferit societatii. Poate se va reglementa si asta odata, sa nu mai vedem copii nascuti pe care nu si-i asuma nimeni.
   Ma uitam la Sandu, tiganul ala din Baia Mare intervievat in Londra, care a facut cinci copii si care astapta sa-i dea cineva(statul) bani sa-i creasca.Ala a primit de la primarie casa sociala, pe care a adus-o la stadiu de ruina in cativa ani. Si mai si tipa ca a construit primarul zid in jurul jegului facut de tigani. Ala tipa ca e discriminare, nu ca zidul e facut sa nu mai arunce copiii nesupravegheati cu pietre in masini.
   Cred ca procrearea trebuie reglementata urgent!
   Mario Silva

   Delete
  3. si eu cand am zis ca singura solutie cu ciorile e exterminarea am fost considerat rasist ...

   Delete
  4. Silviu,
   Pai, esti. Exterminarea trebuie sa fie democratica.
   Anonimul cu "false": razboiul din Vietman s-a purtat tot in umbra atomului. Cred ca Tzipi are dreptate in privinta razboiului (si nu o spun cu placere, ultima generatie de teristi din Romania m-a inclus - sunt rezervist, in caz de razboi sunt in secunda doi in prima linie. Desi ca fiu de militar de cariera as fi fost chemat oricum).
   Tzipi: ti-as da dreptate in privinta ciclicitatii care ne-ar ingropa intr-un stil orwellian, cu 3 imperii care se bat perpetuu. Dar, "apud" Michel Rupert si John Perkins, nu mai consider acest lucru realizabil.

   Delete
  5. corect tzipi
   cita de la

   Delete
 9. Mario : nu e nevoie de saltul tehnologic, ci de reorganizare societatii in alt mod decat cel sclavagist. Insa cei care conduc lumea, nu vor accepta niciodata sa elibereze sclavii.

  Standardele de viata asteptate de oameni sunt posibile in acest moment, cu tehnologia pe care deja o avem si putem obtine asta chiar cu 2-3 ore de munca pe zi, nu 8 cat e acum. Problema este ca daca permiti omului standarde mari de viata, el va refuza sa munceasca zi lumina si se va limita la cele 2-3 ore / zi. Iar sistemul sclavagist este impus ins ocietatea umana tocmai pentru a forta omul sa munceasca zi lumina, adica sa il tina ocupat, sa nu mai aiba timp sa-si traiasca vioata si sa studieze, sa descopere chestii pe care stapanii lumi le vor acunse de ochii prostimii.
  Pentru ca sa tii prostimea in ignoranta, tot ce trebuie sa faci, este sa o tii ocupata, fortand-o sa munceasca zi lumina pentru a avea ce manca a doua zi. Daca dispare disperarea asta pentru supravietuire, omul va refuz asa munceasca zi lumina, ca nimeni nu e chiar atat de tampit. Pana la urma si la coada, nu e vorba despre bani, nu e vorba nici despre economie, ci de a tine populatia ocupata.
  Am ajuns in punctul in care ori scad foarte mult numarul de ore lucrate / zi ( ca deja avem de toate, nu mai putem consuma in prostie ), ori darama Caritasul, ca sa aiba cu ce sa ii tina ocupati pe oameni. Si vor lege sa darame Caritasul, pentru ca este mult mai important sa tina ocupate mintile oamenilor prin munca zi lumina, decat sa le permita sa isi traiasca viata cu un strop de libertate.

  ReplyDelete
  Replies
  1. problema e ca daca omul si aici vorbim de masa mare de oameni au de lucru doar 2-3 ore ce o sa faca in timpul liber ??? eu zic ca se vor plictisi ...
   mike

   Delete
  2. Babuinii nu stiu ce vor face : o sa moara de plictiseala, ca mai mult nu-i ajuta neuronu' ... Astia se plictisesc si dupa ce vin de la un serviciu de 8 ore. Cunosc muieri care s-au apucat de puit, pe motiv ca se plictiseau toata ziua singure ( cele care nu aveau job ), iar celelalte se plictiseau dupa ce veneau de la job ...
   Deja exista modalitati de a tine prostimea ocupata : cluburi, shopping, televizor, carti de povesti pentru aia mai rasariti, sporturi la tv, alcool, flirt, moda, vedete, etc. Sunt foarte ocupati cu treburile astea.

   Pana al urma, fiecare cu cat il ajuta capu' . Eu sunt convinsa ca prostimii nu i se va permite timp liber, tocmai ca sa nu se autoeduce si sa nu se trezeasca din transa.

   Delete
  3. Silviu
   Riscant sa eliberezi sclavi. Uite o poveste: "Vechiul regim si Revolutia", autor Alexis de Tocqueville, daca ai timp si dorinta sa o parcurgi, acopera ceve din ce zici.

   Delete
  4. Multumesc, o sa ma uit peste ea !
   Pe sclavi nu o sa-i elibereze nimeni : se elibereaza singuri sau vor ramane sclavi pe vecie. Da, e periculos sa eliberezi sclavi babuini.

   Delete
 10. Am gasit pe blogul "ceicunoi" un comentariu semnat Bota Ilie (daca nu ma insel), in care descrie foarte bine si intr-un stil haios, capitalismul. Este aceeasi idee cu ce expuneti voi, dar...exact la tzinta! Sper sa incapa tot comentul intr-un mesaj. Deci dau citatul:
  Capitalismul este un SISTEM aiurea-ş-anapoda , capitalismul este de fapt : ==SISTEMUL aflatului-n treabă== .
  În capitalism : îi bine când îi rău , şi-i rău când îi bine .
  Ca să funcţioneze bine , capitalismul are neaparată nevoie de genocid planetar şi de războiaie mondiale devastatoare cu mari distrugeri materiale .
  Aşadar , capitalismul îi bun DOAR după război şi DOAR la începuturile construirii şi industrializării , adică :
  doar atunci când nu ai nimic , iar atunci capitalismul te ajută să construieşti pe rupte …
  …Da , dar după ce le-ai terminat de construit pe toate , atunci capitalismul te face să le distrugi şi apoi să le re.re.re.construieşti din nou , adică ciclic , adică : ==DOAR ca să te afli-n-treabă== ….
  ..şi tot în categoria asta intră şi Programul Rabla , uzura morală şi/sau tehnică pre.programată a produselor tehnice ….
  După WW2 , Germania Vestică a importat forţă de muncă şi a funcţionat perfect ; însă treaba asta a durat doar până prin anii °70 , adică :
  =DOAR până s-a terminat cu reconstrucţia ţării de după război= .
  Deci , atunci când de fapt trebuia să înceapă binele , de fapt atunci a început răul , adică : şomaj , plânsete , vaiete-ş-jale …
  Pe vremuri , veneau turcii şi ne jefuiau grânele , iar apoi le duceau la ei acasă şi se bucurau şi se veseleau cu toţii ;
  treaba aia era chiar deloc morală , însă dpdv tehnic şi aritmetic : era un lucru logic . … … .
  Dacă şi în actualele condiţii ale economiei de piaţă , deci dacă şi azi turcii ar proceda la fel , atunci :
  fermierii turci i-ar aştepta la graniţă cu roşii şi cu ouă-clocite şi le-ar răsturna căruţele :
  -Măi derbedeilor !… noi nu ne putem vinde grăunţele noastre că anul ăsta am avut criză de supra.producţie (adică criză-rea de supra.bine , adică : un bine-rău) , iar voi ne aduceţi altele pe cap !! ……
  ..…-Duceţi-le înapoi şi să nu vă mai prind că mai faceţi chestii d-astea !…….
  Într-un SISTEM normal de conducere a lumii (însă nu în economia de piaţă) : automatizarea , super.tehnologizarea şi robotizarea ar trebuii să fie un lucru bun-ş-logic , însă în capitalism asta înseamnă de fapt dezastru , adică :
  şomaj , vaiete-ş-plânsete …
  Aşadar , societatea bazată DOAR pe consum şi pe profit-cu-orice-preţ , adică :
  =capitalismul= este o societate tare-tare anapoda ;
  capitalismul funcţionează cel mai bine =DOAR după război= .
  După război , ABSOLUT toată lumea are de lucru .
  Unu` sapă un şanţ , un altul astupă un alt şanţ sau o groapă ;
  în construcţii se lucrează pe rupte (câte 25 de ore pe zi) .
  Şomeri nu mai sunt chiar DELOC , c-au murit toţi pe front , ba dimpotrivă :
  ÎNCĂ se mai importă forţă de muncă din alte ţări … … … ….. ….
  Însă după ce totu-i în regulă , adică după ce toată lumea-i îndestulată şi şi-a cumpărat tot-tot ce-i trebuie ;
  deci după ce toată lumea are de toate …abia atunci începe =DEZASTRUL= societăţii-de-consum numită capitalism :
  Aşadar : toată lumea are de toate , deci :
  fabricile numai au cui vinde produsele , aşadar :
  se închid fabricile , explodează şomajul : plânsete-ş-vaiete .
  În mod LOGIC şi într-o societate şi SISTEM LOGICE (adică nu în Societatea de Consum) :
  super.tehnologizarea şi robotizarea producţiei , asta ar trebui să fie un motiv :
  de bucurie , de extaz şi de linişte , de îndestulare şi de relaxare .
  Însă în ca.capitalismul societăţii-de-consum , asta înseamnă de fapt un =DEZASTRU= , aşadar atunci :
  creşte şomajul , se închid fabricile..etc..
  Aşadar , în ca.capitalismul societăţii-de-consum , de fapt :
  binele înseamnă : RĂU … iar răul însemnă : BINE .
  “””Omul occidental nu trăieşte , el doar FUNCŢIONEAZĂ”””……….Indhira Gandhi .
  Gabriela

  ReplyDelete
  Replies
  1. gaby , babe , dar nu te-ai gandit si tu sa dai doar link-ul , nu era nevoie de copy-paste ...
   mike

   Delete
  2. Mike, darling, comentariul asta era unul din vreo 250 de comentarii la un articol. M-am gandit ca n-are rost sa dau linkul ca sa caute lumea acul in carul cu fan...Am selectat exact ce mi s-a parut in ton cu subiectul discutat aici.
   Gabriela

   Delete
  3. adica , ai selectat doar ce-ti place , pai si daca intentiile autorului erau altele decat comentariile unora ? eu cum pot afla acum ?
   capitalismul este deocamdata ceva mai bun decat alternativa ... comunismul , pana ce apare alta doctrina trebuie sa ne multumim cu el si sa ne bucuram ca nu am luat-o pe calea coreei de nord ...
   capitalismul iti ofera libertate de miscare si alegere intr-o oarecare masura ... dar in aceelasi timp e o societate a profitului iar persoanele de o inteligenta medie risca sa fie loviti din plin , un ex. in romanika ar fi desteptii cu credite in franci elvetieni si ca sa generalizam un pic cei cu credite in general ... pai ce , e vina capitalismului ca au luat ei credite ca pelicanii si ca acum nu mai au de unde sa plateasca ?
   mike

   Delete
  4. “””Omul occidental nu trăieşte , el doar FUNCŢIONEAZĂ”””……….Indhira Gandhi
   Daaa! Tiganul din Gandhi spune cumva ,,traieste clipa".De aia majoritatea conationalilor lui n-au nici chiloti pe ei.
   Inspirat citatul!
   Mario Silva

   Delete
  5. Asta e din ciclul " confunzi marfa cu ambalajul si opinia cu autorul ei ".

   Sa vedem : este adevarata afiormatia ca omul occidental nu traieste, ci doar functioneaza ? Este 100 % adevarata. Sunt pline strazile din Occident cu morti vii, zombi.

   Ce legatura are India cu faptul ca occidentalii sunt niste zombi ? Nici una ! Nu despre indieni era vorba, ci despre occidentali.

   Indhira nu a venit sa propuna un sistem mai bun pentru occidentali, nici nu a afirmat ca viata din India e mai buna, nici nu a promovat sistemul indian ca o solutie mai buna la occident. Indiferent cum traiesc indienii , indiferent ca au sau nu chiloti pe ei, asta nu schimba cu nimic acuratetea afirmatiei Indhirei despre occidentali, care e 100 % adevarata.

   No offense, dar ai confundat informatia cu persoana celui care ti-o serveste !

   Delete
  6. Intai, Gabriela a facut un expozeu minunat,cu care sunt de acord. Stiu ca nu are mare importanta ce cred eu despre lume sau viata, insa am o deprindere, cred eu, in capul meu, sanatoasa: daca cineva imi spune ca sunt prost, nu ma isterizez ca o muiere proasta ci ma uit intai cine o spune. Daca o spunea serenisimul imparat Akihito, aveam o problema, fiindca e exponentul unui popor de robotei curati, inteligenti, harnici,etc. Daca ai fost doamna prim ministru in India, cu canalizare la vedere, cu morti parliti putin(de saraci ce sunt,ca n-au bani de lemne) aruncati in Gange, de unde restul populatiri bea apa...Poate ai dreptate, dar nu mi-o spune tu, coana prim ministru, peste un popor care doarme in strada si scrie pe laba piciorului pretul deranjului de a-l deranja/angaja. Sa nu mai vorbim de segregarea sociala in caste pe care o mai vezi la Sfanta Maimuta. Asta e sinonima cu bancul nemtesc despre cocosul galic(frantuzesc):singura pasare care canta cu picioarele in cacat.
   Inca o data:Gabriela are dreptate, Indira o sa aibe dreptate dupa ce-si rezolva canalizarea.
   Sunt rau, indienii n-o meritau pe Gandhi, care e o doamna pusa sa pazeasca maimutele.
   Sunt inca sub imperiul revoltei dupa violul in grup,ala din autobuz din India si unde toti, avocati, ziaristi au zis ca victima e de vina(au violat-o 6 indi,plus ca i-au omorat prietenul).
   Mario Silva

   Delete
  7. Mai incerc o data : nu are importanta cine aduce informatia, ci conteaza doar informatia. Tu practic imi spui mai sus ca judeci o informatie daca e adevarata sau nu, nu dupa dovezile pe care se sustine, ci ... dupa calitatile celui care te informeaza. Mie imi pare o eroare de rationament, no offense !

   Continuand rationamentul tau, rezulta ca au dreptate doar oamenii care au dovedit anumite calitati ( pentru tine ), restul ... n-are importanta ce spun. Despre frumusete poate vorbi doar Claudia Shiffer, ca stramba de la coltul strazii, are opinii, dar nu valoreaza 2 bani, tocmai pentru ca ... nu e Clauda Shiffer.

   Pentru mine, tot ce conteaza este ca informatia sa fie corecta, adevarata ( sustinuta de dovezi ). Ca in rest, poate sa mi-o latre si Azorel, ca nu are nici o importanta .

   Delete
  8. @Mario Silva...
   Am impresia ca Tzipi are dreptate cand spune ca ai confunda marfa cu ambalajul....
   In primul rand, ma bagi pe mine cam mult in ecuatie, desi am dat doar un citat din gandirea cuiva care semneaza Bota Ilie, care la randul lui a dat un citat din Indira Ghandi (real sau nu, eu nu stiu...).
   In primul rand despre Indira Gandhi vorbim doar la trecut, ca e moarta demult, asasinata. In al doilea rand, intamplarea face ca chiar aseara, prietenul nostru indian mi-a facut un expozeu despre politica din India, si am aflat cate ceva despre Indira....Printre altele, ca a facut multe lucruri bune pentru India. Sa nu uitam ca indienii au iesit de sub jugul "civilizator" britanic doar in secolul trecut...
   Pentru indieni, data fiind cultura si spiritualitatea lor, partea materiala a vietii nu conteaza atat de mult (bine, exista indienii ajunsi pe aici care s-au transformat in materialisti, dar nu prea ii prinde postura). Este treaba lor daca au sau nu canalizare....Parerea mea este ca indienii sunt o natzie in plina ascensiune, fie ca le place asta rasistilor, fie ca nu...
   Si apropo de citatul din Indira...constatarea mea personala este ca indienii sunt vii....cu sau fara canalizare. Iar despre occidentali, ca sunt morti....chiar si Tzipi o confirma, care e destul de materialista (ca sa nu zic foarte, sa nu se supere....;) ).
   Gabriela

   Delete
  9. Nu sunt materialista, Gabriela, doar ca nu pun botu' la spiritualitatea pentru turme ( religii, abureli spirituale, tumbe si evolutii si ascensiuni spirituale, etc. ). E plina lumea de ele si singurul lor scop este sa serveasca maselor o picatura de miere intr-un borcan de cacat , cu scopul de a le controla si a le indeparta de posibilitatea de a intelege cine suntem.

   Delete
  10. Tzipi, am postat aseara un mesaj raspuns pentru Mike referitor la presupusa scoatere din context a mesajului si observ ca nu mi l-ai publicat. Intentionat sau l-ai scapat?
   Multumesc,
   Gabriela

   Delete
  11. Azi dimineata cand m-am trezit, am gasit mesajul tau si l-am aprobat.
   Ar trebui sa fie postat pe la articolul corespunzator.

   Delete
  12. Gabriela&Tzipi
   Am citit ca e articolul lui Bota si stiu ca Indira a fost asasinata in '84. Plus ca nu-s rasist, doar ca prefer oricand un japonez unui indian.
   Tzipi,mai incerc o data:
   Mie doamna Gandhi imi spune, dupa ce am extras radical din citat:
   Omul occidental FUNCTIONEAZA, indianul TRAIESTE(dupa parerea mea in cacat).
   Pretuiesc adevarul lui Azorel daca imi spune unde e Nordul, pentru rationamente mai profunde trebuie sa fi facut ceva remarcabil sa conteze ce spui.
   Mario Silva

   Delete
  13. Mario : Eu am alergie la indieni, ca majoritatea sunt niste jegosi si oameni de proasta calitate ( tigani cu toate naravurile specifice ). Dar asta nu inseamna ca Indira nu are dreptate in afirmatia pe care a facut-o despre occidentali. De fapt, ce are sula cu prefectura ?

   Delete
  14. Scuze! Am o aversiune fata de tipul asta de discurs. Poate si pentru ca seamana cu ce zicea un popa cand a intrat Romania in UE: ,, Ei ne inbogateasc material si noi ii spiritualizam".(jura-te!)
   Plus ca e discursul tipic al neispravitului: uite ba! ala are frigiderul plin dar ,,functioneaza" (sa o parafrazam pe Gandhi) cam mult pe la serviciu.Mai bine de mine ca n'am si nici nu-mi doresc.
   Si mai e ceva! Te cred ca dezavuezi modul de viata occidental daca refuzi automobilul si mergi mai departe cu elefantul inhamat.
   Altfel e o treaba indiana...luam ce ne convine, dupa care dam cu cacat in ventilator.
   Asta cu zombi, asa e! Am vazut oameni care aveau cate un proiect personal(pasiune, ca nu-l punea nici naiba,avea din ce trai) si care nu mai vedea nimic in jur(zombi), si oameni care ,,traiesc" viata(vezi Gandhi) si care stau pe social si pleaca zilnic la pescuit(sunt saraci ca niste soareci).
   Mario Silva

   Delete
  15. Eu ti-am mai zis : nu are importanta CINE spune, ci conteaza doar CE spune.
   Ne convine sau nu, sistemul occidental exact asta face : sclavizeaza oamenii in asemenea hal, incat nu mai au timp sa traiasca, ci doar sa functioneze.
   Asta nu inseamna ca ridica nimeni in slavi saracia, pe motiv ca te lasa sa iti traiesti viata. Nu despre asta era vorba, dar tu o tot dai cu chestiile personale de tip " uite cine vorbeste", care nu au nici o legatura discutia.

   Delete
  16. Parerea mea e ca poate,ce spune femeia aia(afirmatia a fost facuta cand marina SUA se pregatea sa atace India, care era in razboi cu Pakistanul pentru Regiunea Kashmir, prin '73 parca) se verifica in Canada poate.Am fost la Geneva si am vazut oameni care munceau 3-4 ore pe zi,care aveau abonamente la filarmonica.In Italia e la fel, in Franta, ma uitam cum aia iau pranzul in 3 ore, in Anglia mai muncesc doar imigrantii(ca le dati voi canadezii ,impreuna cu South Africa,Australia si Noua Zeelanda bani sa huzureasca).Personal am tras vreo trei ani de sclavie ca a vrut mușchiu meu casa pe pamant pe langa apartamentul de oras, sckavie asumata.Acum citesc, lucrez mai putin,era sa zic mai deloc, ca a disparut incrancenarea.Sotia munceste 20 de ore/saptamana, etc.Restul de timp pentru noi.
   Deci unde se verifica citatul din Gandhi, in ceea ce ma priveste? Sau la ceilalti occidentali pe care-i stiu?
   Aaa! Mai stiu eu un slogan ca ala de mai sus:
   ,,Nu e peste ca stavridul si echipa ca Rapidul" de Gicu( da la galerie)
   Nu toti ne-am aruncat jumatate de viata la gunoi, pentru o iluzie canadeza.Scuze! as mai scrie, dar trebuie sa duc un prieten la aeroport, pleaca la Dortmund sa viziteze orasul...De la inceputul anului a mai fost la Londra si la Amsterdam( de saraci ce ne aflam). Si prietenul e doar un parlit de avocat...
   Mario Silva

   Delete
  17. Daca muncesti mai putin de 8 ore, nu inseamna ca traiesti. Inseamna doar ca ai niste timp liber in plus.

   Delete
  18. Despre indieni:
   Nu stiu ce experiente personale ati avut voi cu indienii. Noi ne-am imprietenit cu o familie care se mutase langa noi (ulterior noi ne-am mutat de acolo, dar am ramas prieteni). La inceput, fata mea nu voia sa se joace in ruptul capului cu fata lor, zicea ca e tziganca (vazuse ea destui prin Ro si mama mea o invatase ca tiganii sunt bau-bau). Dupa cateva luni s-a "muiat", s-au imprietenit....si de atunci au ramas prietene, pretrecand impreuna timp de f buna calitate in comparatie cu ala petrecut cu copiii de romani sau de canadieni.
   Ei ne-au invitat la cateva evenimente din comunitatea lor, unul in Toronto. Am vazut acolo un grup mare de indieni foarte potoliti, politicosi, amabili, iar copiii lor foarte bine crescuti, inteligenti si fara ifosele copiilor de romani sau de canadieni...se jucau frumos si se comportau corect, fara sa incerce sa arate care-i mai smecher si mai sef ori sa se dea jigniti (am vazut eu si prin Romania si pe aici, niste comportamente total aberante la copii, care denota ca de mici ii invata sa nu aiba nici un principiu moral, ci sa functioneze doar dupa legea junglei)...
   Mie mi-au facut o impresie foarte buna indienii, chiar daca sunt mai primitivi si mai traditionalisti in general, nu sunt asa de curati la standardele occidentale...iar de mancarea lor m-am indragostit ireversibil....
   Nu am fost in India, dar imi doresc sa ajung.

   Cat despre cel ce semneaza Mario Silva...am impresia ca are niste complexe in ceea ce priveste apartanentza la un grup, anume acela a oamenilor de succes care au bani si traiesc bine....Eu una am trecut prin perioade de tot felul: si cu bani si fara, si plimbata prin lume si tinuta acasa din lipsa banilor...etc...pentru mine banul nu defineste fiintza umana, nici nu-i includ la destepti si buni pe aia care ii au, si la prosti si ratati pe aia care nu-i au. Omul se caracterizeaza prin alte insusiri si calitati din punctul meu de vedere. Pe locul I este omenia si moralitatea...daca nu le ai, pentru mine poti sa ai toti banii din lume. Iar daca le ai, poti sa fii un indian homeless care este aruncat in Gange ca n-are bani de inmormantare.
   Am observat ca multi romani au complexul saraciei, de aia s-a ajuns in Romania la excesele care se stiu, dupa 1989....trebuie sa fim cat mai lacomi si mai imorali, sa strangem bani multi prin orice mijloace, ca sa nu mai cadem in saracie....Si mai vrem egalitate cu cainii, nu si cu catzeii...ASA ESTE?
   Recunoasteti sau nu, va recunoasteti sau nu...realitatea din Romania, dar si din lume, vorbeste...Pe aici i-am cunoscut mai bine si pe romani (aia de aici, nu vreau sa generalizez): te-ar manca () cu fulgi cu tot daca ai realizat si afisat mai mult decat ei. Daca ai ajuns cumva sa ai bani si succes, ei trebuie sa faca tot posibilul sa te faca sa-i pierzi ori sa-ti minimizeze realizarile, pentru ca unii/unele dintre ei au facut curatenie prin case sau mai fac si acum....
   In orice caz, ca sa ajungi in unele joburi bine platite sau in moristi care functioneaza si iti ies bani, din punctul meu de vedere este chestie de noroc...iar uneori depinde cate compromisuri esti gata sa faci si cat de profunde, pentru banii pe care ii castigi.
   Gabriela

   Delete
  19. Bine punctat Gabriela. Nota 10 pt comentariu.

   Cristina

   Delete
 11. Buna Tzipi am citit articolul tau despre Raiul in care traim si sint 100% de acord cu tine!Sintem foarte hotarati sa plecam inapoi in Romanika ,Canada a devenit o menghina care se tot stringe si ne preseaza la nesfirsit pina o sa ne stoarca de tot,work,sleep si.......again.Nu ai viata sociala (pentru ca nu ai timp),stilul british nu mi-se potriveste asa ca.....
  Sintem printre putini fericiti care si-au platit casa,la anul,cre vine vindem,'placajul (casa)luam ;cascavalul' (banutii) cumparam 5-6 apartamente (in frumosul oras Brasov) si plecam sin gaoaza (Canada) pentru totdeauna. Cu stima un Brasovean!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Brasoveanului norocos (si sper sa fiti norocosi pana la capat): aici nu ai viata sociala nici daca ai timp (eu una, am avut si inca am timp!). Nu ai pentru ca nu ai cu cine sa ai (da, astia sunt diferiti total de noi, poti socializa cel mult cu alti imigranti), iar calitatea majoritatii romanilor ajunsi pe aici, este mai mult decat indoielnica. Eu mi-am luat tzepele mele si, ca multi alti romani, acum suflu si in iaurt, desi categoric nu-mi place sa generalizez....
   Foarte multi dintre romani sunt aplaudacii de care vorbeste si Tzipi pe aici...au o viatza mizerabila, dar pentru ca au ocazia sa castige ceva lovele....asta-i raiul pe pamant!...Noi plecam anul asta...deci ne vedem in Romania! Mie nu mi-e frica de razboi...daca ne-o fi dat sa murim, murim si aici intr-un accident pe autostrada....si daca nu murim, atunci o sa traim....Cu o moarte toti suntem datori! Si n-avem nici o idee cand o sa vina, asa ca mi se pare inutil sa ne ascundem!
   Gabriela

   Delete
  2. N-ai inteles : moartea e cea mai mica problema atunci cand te afli in razboi. Viata intr-un teritoriu aflat in razboi, este un cosmar non-stop.

   Delete
  3. Tzipi, poate ai dreptate, adica sigur ai dintr-un punct de vedere. Nu am experienta razboiului din fericire, pe noi ne ducea Ceausescu sa facem mitinguri pentru pace, iar noi faceam misto non-stop, ca habar nu aveam valoarea pacii....
   Ce vreau sa spun este ca un cosmar este si viata aici, fara asistentza medicala....chiar zilele astea am vazut la tv la stiri, doua femei cu o problema grava de sold, aveau nevoie de operatie de reconstructie sau cam asa ceva si aveau de asteptat cu anii in dureri atroce. Una din ele, de 85 de ani, spunea ca de la pastilele alea tari a inceput sa aiba halucinatzii....Ceallata avea doar vreo 60....si mai avea de asteptat 2 ani pentru operatie. Deci aici, in "rai", doar pentru cei sanatosi nu este un cosmar. Inca....
   Gabriela

   Delete
 12. Buna Brasoveanule ! Esti norocos ca iti permiti sa pleci din Canada ( eu mai am de tras ) ! Eu zic sa aveti in vedere si faptul ca Romanika va fi exact pe linia frontului viitorului razboi . Ar fi minunat sa renunte americanii la obsesia unui razboi cu rusii, dar nu pre acred ( deja au investit prea mult in asta ).

  ReplyDelete
  Replies
  1. rusii o sa se dezmembreze singuri fara razboi ... daca petrolul ramane sub 50 usd pe 1-2 ani rusii se bat singuri , americanii doar baga zanzanie si trimit drone ... in numele ukrainienilor

   Delete
 13. Romanas la furat in UK. Si, precum se vede, nu e tigan

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2979303/Romanian-pickpocket-caught-22-stolen-mobile-phones-Kasabian-gig-days-arriving-Britain-better-life.html

  ReplyDelete
 14. I-auzi fratioare, sunt saraci torontenii, pai noi ce sa mai zicem atunci? :)) Deci de-aia nu mai fac ei propaganda in ziarele romanesti ca in anii '90 cand vedeai peste tot "choisissez le quebec". Si totusi, populatia tot creste, atunci cum va explicati? Astia care emigreaza in noul val sunt niste prosti, nu stiu unde vin, nu se informeaza si ei inainte?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Domnu' Traian,
   Eu sunt dintre cei care au venit la pomul laudat. Ni s-a parut ca nu se mai poate in Romania. De informat, ne-am informat...dar si acum vei gasi, ca si atunci, informatii pro si contra. Unul din motivele pentru care populatia creste prin fostele colonii britanice (tocmai am citit pe un site al imigrantilor din Noua Zeelanda, alta minciuna, alta tzeapa...) este ca multi vin, cheltuie toti banii cu care au venit (imigrarea la astia nu e pentru saraci....), dupa care raman blocati aici, ca n-au bani nici de un bilet de avion....Plus ca le este rusine sa se intoarca inapoi cu coada intre picioare. Eu stiu destui din astia care au ajuns aici si nu si-au mai vizitat familia din Romania de ani de zile, nu ca n-au vrut, ci sa nu si-au permis.
   Daca vrei sa vezi cum este in Canada, acest blog este destul de bun si bogat in informatie. Daca ar fi existat asa ceva cand am venit noi, nu cred ca mai puneam botul la lozinca lor "pentru o viata mai buna"....lozinca in urma carora o multime de romani, inclusiv copii, au murit aici de cancere, sau chiar boli banale, pentru ca medicina lor este prin anii '50 (plus ca nu le pasa absolut deloc de viata umana, atat timp cat are balta peste si imigranti continua sa vina)...sau au murit in accidente etc....Deci unii deja si-au dat viata pentru o lozinca gaunoasa....
   Gabriela

   Delete
  2. Buna Gabriela!In sfirsit vad o persoana cu capul pe umeri si mai indirjita decit noi.Am crezut ca numai noi sintem porniti cu atita ura pe acest system dar vad ca tu ne intreci si ma bucur sa vad ca infirsit unii au inceput sa vada lucrurile diferit fata de cum le prezinta propaganda canadeza!
   Ai dreptate acest blog e mana cereasca pentru cei care vor sa mai enigreze in Rai,Tzipi prezinta in felul ei lucrurile de aici dar cine are mintea intreaga la cap o sa inteleaga toate lucrurile pe care ea le scrie aici ,te rog sa ma crezi ca noi sintem 100% de accord cu tot ce scri Tzipi mai putin cuvintele de gen (fatatoare,puitori,boraci) in rest e ok.
   La pomul laudat au venit cu toti datorita marketingului pe care il fac cei de la putere sa aduca forta de munca care la rindul ei e producatoare de TAXE,aici e toata smecheria,venind aici vei avea nevoie de chirie,telefon,cablu,masina,consini,curent ,gaz,benzina,deci esti un producator de taxe si asta e singurul lucru care conteaza pentru ei....nu noi.Noi sintem aici doar un numar ,(sin)acelasi lucru l-au facut si nazisti la Auschwitz.......numai ca acolo era tatuat,aici te gaeste pe calculator..
   La un simplu search o sa vezi ca in ultimi 8 ani aici sau cam dublat preturile la cam toate ,casa,mincare,numai curentul e cu 40% pretul mai mare ca anul trecut si unde????!!?in Canada cel mai mare si mai iefti producator de energie electrica din lume!!!
   NoI am fost acasa de 4 ori in 8 ani si mergem la vara din nou inainte de a pleca definitive de aici,stim si noi o groaza de aplaudaci care au fost acasa in 7 ani odata din cauza ca nu-si permit,viata a devenit foarte scumpa in Rai.
   Cancerul?Brrrrrr e ca si gripa vorba lui Tzipi,pai cum vrei sa fie cind mincam numai cianuri....
   Cu respect Brasoveanul Norocos!!

   Delete
  3. Brasoveanule Norocos, nu esti singurul care s-a prins de tzeapa din Canada si care s-a intors in Romania sau in Europa. Eu cunosc personal vreo 3-4 cupluri, fara cei pe care ii cunosc doar de pe net ! Dar oamenii nu vorbesc despre asta, pentru ca le sar aplaudacii in cap si ii fac in tot felul. In special pe forumul romanilor din Canada, e un comando de baieti cu ochi albastrii care cu asta se ocupa : reduc la tacere, discrediteaza, ridiculizeaza si baneaza orice user care nu proslaveste Canada.

   Cu imigratia in Canada , cam asta era smecheria : aduceau imigranti care plateau taxe, veneau cu bani ( ca isi vindeau apartamentele din tarile de origine ) si faceau munca de jos in Canada. Isi cheltuiau banii in economia acestei tari, mai plateau si niste cursuri, os coala, dupa care isi dadeau seama ca 80 % din joburi de pe piata sunt hidden jobs si ei nu au pile ca sa afle despre ele.

   Astia isi luat bagajelu' si la gara , imediat cum gaseau un job prin lume alarga. In 2007, ministrul imigratiei de atunci, declara in presa ca, Canada este ca un hotel in care imigrantii vin si pleaca dupa ce isi iau cetatenia ( de ce oare ? ! ! ) Lor le convenea maxim , pentru ca imigrantul, dupa ce isi cheltuia toto banutii, nu mai ramane asa impovareze piata muncii canadiana, ci pleca : in locul lui venea alt fraier ce se chinuia 4-5 ani cu joburi de supravietuire, timp in care joburile bune ramaneau pentru canadieni ( ca ei au pilele necesare ).
   Problema de cand cu criza economica, este ca imigrantii nu prea isi mai permit sa plece cum faceau inainte de criza. Asa ca stau si impovareaza piata muncii sau primesc ajutoare sociale, in timp ce vaneaza un job prin lume, ca sa se poata muta din Canada. Acum e foarte riscant sa plece fara un job asigurat. Cum pleaca din ce in ce mai putin imigranti dupa ce obtin cetatenia, Canada a fost fortata sa reduca masiv imigratia, prin marirea timpilor de procesare a dosarelor de imigratie. Pai nu poate sa-i aduca sa ii puna pe toti gramada si sa-i tina pe ajutoare soaciale !
   S-a f...t jocul imigratiei in Canada, fix din cauza ca imigrantii nu mai pot ... emigra din Canada !

   Delete
  4. @Brasoveanului Norocos
   Cred ca multi romani nu vad realitatea de aici din cauza ipocriziei in care traiesc. Mai cred ca ipocritii sunt primele victime ale propriei ipocrizii...sunt primii care se hranesc cu imaginea pe care ulterior o servesc si altora. Un exemplu: noi am venit aici ca am ales noi (dupa informatiile pe care le aveam, am mai explicat si mai sus), dar in Ontario am venit la o familie din orasul nostru, la ei am stat primele 12 zile, altfel ajungeam prin Quebec, unde aplicasem. Bine, ca ei amandoi imi facusera capul mare pe messenger sau discutii telefonice despre cum este "in tzara asta" si cand el folosea expresia "in tzara asta", parca i se muia limba...se topea tot de induiosare....
   Noi am venit in 2010 si in 2012 deja ma lamurisem si ma hotarasem ca nu e locul meu aici, i-am convins si pe ai mei...Le-am spus si prietenilor astora ce am decis si...surpriza: desi nu auzisem nici un cuvintzel rau de Canada pana atunci, nevasta-sa a inceput sa-mi spuna brusc, ca nici ei nu-i place, mi-a insirat si ea ce nu-i place si mi-a spus ca ar pleca, dar ii e teama ca nu ar gasi o sursa de venit inapoi in Romania....
   Deci fata asta (ca sa-i zic asa) n-a indraznit niciodata sa-si exprime fatza de noi parerea despre Canada, doar dupa ce eu am deschis discutia, s-a deschis si ea...
   Cred ca unora le este frica sa-si recunoasca si asume propriile sentimente....nu stiu cum s-o chema fenomenul asta, dar se pare ca exista...
   Gabriela

   Delete
  5. De cand cu criza, canadienii au cam schimbat tactica si aduc emigranti chinezi care vin cu bani si care practic, isi cumpara libertatea. De asta sunt si preturile astea astronomice la case. Se bat astia pe case de nu va inchipuiti; se face licitatie la ele in Toronto. Ba chiar mai nou, de vreo 2 ani, daca ai min 35% downpayment cand faci mortgage bancile pot oferi imprumuturi fara alte dovezi de venit.

   Cristina

   Delete
  6. Traian, Londra, Canada, US sunt locurile unde milionarii ASIEI, RUSIEI, INDIA si alte tari mai mici ISI PARCHEAZA BANII SCOSI DIN TARILE ALEA, deoarece angloizii si amerlocii sunt experti in a destabiliza acele regiuni si a baga sperietii in cei cu bani...intelegi, ii SCUTURA CA PE NISTE SOBOLANI SI-I SPERIE CU BAU BAUL RAZBOIULUI, propaganda de tot felul, iar daca "sobolanii" GRASI incep sa fie neincrezatori in propaganda, atunci vesticii morti de foame si care DEPIND EXISTENTIAL DE ACETE SURSE DE VENIT JEFUIRI DIN ALTE REGIUNI, o pun IMEDIAT de o interventie militara, sau razboi proxi, pentru a fi ABSOLUT CONVINGATORI ca daca sobolanii nu-si trimit IMEDIAT banii si familiile la LONDRA(care-i #1 IN LUME ca LOC DE PARCARE A BANILOR SI primirea milionarilor) atunci acesti sobolani scuturati si speriati isi vor pierde cascavalul...
   Canada, Londra sunt "retirement paradise"...enorm de multi vin doar pentru pensionare in mijlocul milioanelor shutite din China si Rusia(de ex)...ii vezi cum misuna prin COSTCO in masini de lux SUV-uri si sedanuri scumpe si nu vorbesc o boaba engleza deoarece asta-i irelevant cind impingi branita Canadei cu capul deoarece ai valizele pline de aur si saci de bani.

   cita de la

   Delete
  7. Hei, Citadela....welcome!
   Bun comentariu....multumim de informatie.
   Gabriela

   Delete
 15. Tzipi, jocul imigratiei nu o sa se .uta atita timp cit hirtiutele verzi care tapeteaza IMAGINEA OCCIDENTULUI vor fi tiparite in prostie fara acoperire, cu Canada ca o extensie a amerlocilor, insa acum din ce se vede... ne apropiem de finalul acestei gaselnite care a imjplinit in 2013 virsta venerabila de 100 de ani de cind a fost infiintata banca federala.
  Imigratia ASTORA, ca institutie GLOBALISTA...lucreaza in planuri multiple, cel de jaf si culegere a cremei si a valorilor banesti de pe tot globul fiind numai unul din telurile lor smechere...si trebuie sa recunoastem ca sunt ASI la capitolul asta...de embeleshment cu nectar pina intri in floarea cu dinti... Inegrirea populatiei si amestecul ei cu marginalizarea albilor fiind alta foarte importanta pentru ce urmeaza. Toronto fara GTA este deja sigur sarit de 80% de culoare, Scarborough, cred ca impinge usor peste 85% daca nu mai mult. Scolile de acolo practic NU MAI AU CAUCAZIENI, iar cei citiva pierduti printre sutele de maronii sunt deseori cu probleme psihice, Special Ed. din familii de drogangii si trailer trash.

  cita de la

  ReplyDelete
 16. Citadela, trebuie sa admit ca sistemul pervers din North America este foarte bine pus la punct pentru exploatarea sclavilor. E chiar stralucit, in special in ademenirea naivilor, sa vina in Rai. Insa nu inteleg de ce au incetinut foarte mult imigratia, daca zici ca nu se f.. te jocul. Ai vreo idee, ca mie imi scapa ?

  Da, adevarul este ca albii sunt marfa rara prin Toronto. Au umplut tara de colorati, care au se comporta ca in ograda lui taica'sau, in special ca autoritatile si legea le cauta in coane si ii pupa in cur. colonie de sclavi cacanii, nu altceva !

  ReplyDelete
 17. Sarantocilor stiu ca le-au mai frinat/oprit accesul, deoarece deja si-au facut PLINUL...Indienii stii ca-si aduc neamurile pina la ultimul nepot, si pina nu-si aduc pe toti 50 din familie nu se lasa. Ideea este ca Canada si US dupa cum bine cred ca stii sunt in rahat financiar, se lichideaza industria, se micsoreaza bugetele, Pickering- power Plant-ul se inchide in 5 ani, GM-ul din Oshawa..deci reducere clara de populatie...si oricum fiind brambureala mare, destabilizare si razboaie locale cam peste tot in lume, ASTORA le intra destui bogati pentru a-si indeplini planul anual de 250 000...multe sunt ascunse...nu avem de unde stii adevarul din statistici...mai ales ca asta face parte din IMAGINE = milionarii ademeniti = BANI pentru banci...deci teritoriu tinut in secret
  C.

  ReplyDelete
 18. Imigrantilor le-a franat accesul big tine, dar ii primesc pe ucrainieni cu bratele deschise ( doar 1 an dureaza imigratia din Ucraina, insa din restul Est Eurupean , cate 5 ani si chiar mai mult ). Indienii stiu ca vin in continuare, cu tot neamul, pentru ca ei nu trec prin filtrul de imigartie, ca romanii si restul natiilor.

  Pe milionari ii ademenesc sa vina aici, dar cu populatia ce fac ? Banuiesc ca nu au interesul sa ii tina forever pe ajutor social. Oricum ar fi... interesante vremuri se apropie. Mie imi miroase a incaierare mondiala.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nu stiam ca imigratia din Ucraina dureaza doar 1 an. Adica e clar ca sunt incurajati ucrainienii sa vina aici. Adica....care din ei? Cei cu bani, cu studii si calificati. Adica mie mi se pare ca este vechea retzeta: avem un teritoriu de jefuit sau de ocupat din diverse motive, atunci sa-i ademenim pe cei mai destepti si mai buni dintre ei (creiere si fortza de munca calificata), ca sa ne facem misiunea mult mai usoara....Din Romania cata materie cenusie a emigrat? Fara numar...
   Azi am vorbit cu un egiptean...cam la 40 de ani venit aici de cativa ani, parintii lui erau deja aici. Mi-a spus ca stie de la taica-su ca in Egipt veneau, in anii 60-70, ingineri romani specializati, care ii antrenau pe ai lor. Din Romania si Ungaria importau produse tehnice de f buna calitate. Stie ca Ceausescu era un good guy...Si atunci am facut legatura: pentru egipteni si nu numai, era un good guy...daca intrebi pe orice canadian (ma refer la aia care stiu ca mai exista si alte continente pe lume), aia au auzit ca Ceausescu era un bad guy....nasol tare! Atunci am avut revelatia ca trebuie sa te uiti la cel care o spune: pentru un infractor, cel mai bad guy este procurorul. Pentru victima, procurorul e the good guy, omul in care iti pui toate sperantele sa faca o cercetare corecta si sa-l trimita pe infractor in judecata. Si apoi mi-am dat definitia internationala a dictatorului: un dictator este unul care, ajuns la carma unei tzari, nu le permite imperialistilor (lacustelor mondiale) sa exploateze tzara respectiva si populatia ei. Si cam atat...
   Gabriela

   Delete
 19. Corect Gabriela, Ucraina este o prospatura, de aceea i se acorda prioritate, pentru ca ceilalti sacali sa nu le ia ciolanul. Este ca si cum leu fiind de abia ce ai ucis o gazela si o dezosezi rapid inainte de a tabari vulturii, ciorile si sacalii....ce ramine pentru mai tirziu sunt ramasite si firimituri de pe oase. Acum la inceput se cara in occident banii, milionarii, aurul, tablourile, bronzurile, si evident si forta calificata de munca la patron.

  Foarte corecta concluzia referitor la dictatori...care asa cum ai zis, sunt aparatorii natiunilor din care fac parte, in opozitie cu pradatorii care-i dau tircoale LA NESFIRSIT, pina-si ating telul. De ce crezi ca toti inainte de a fi atacati de vest, au fost facuti incontinuu dictatori singerosi, regimuri singeroase...asta-i o TEHNOLOGIE DE ATAC care dupa cum vezi functioneaza si prinde si la masele welferiste carora li se da de inteles corelatia, JAF planetar = bani SI PENTRU ajutoare sociale diverse pentru 116 milioane de oameni (doar in America)...de acolo si sustinerea razboaielor

  C.

  ReplyDelete
 20. ATENTIE! Alta faza care nu este destul discutata:
  DIvorturile locale chiar si cele ale amarastenilor, gen muncitori si welferisti cirpa-n cur sunt de asemenea profitabile pentru economie si clasa care trage sforile:

  In loc de o chirie, fraierii vor plati DOUA
  In loc de un abonament telefonic, cablu, gaze, lumina, gunoi, samd SE VOR PLATI DOUA
  Deseori, in loc de o masina, o asigurare, un rezervor...la fel, vor fi doua
  Totul de dubleaza.
  Sistemul juridic primeste fonduri pentru ca consilierii, judecatorii si avocatii(care-s nepotii si copiii judecatorilor si a altor smecheri) sa fie platiti, si sunt o intreaga armata

  ReplyDelete
  Replies
  1. Excelenta observatie....Stiam ca feminismul a fost inventat pentru distrugerea familiei, dar nu m-am gandit ca devine atat de profitabil pe toate planurile....Da...capitalismul este doar despre profit, nu are nici o legatura cu fiintza umana.
   Gabriela

   Delete
 21. Pentru alte amanunte mai veniti si voi in vizita la Thinkagain.ro, unde gasiti articole scrise bine de tot
  http://www.thinkagain.ro/cea-mai-bogata-natiune-de-pe-planeta-este-rusia/#comment-28826

  Tzipi, multe dintre intrebarile puse nu se pot discuta in public. Tu cu Gabriela sunteti foarte istete si se vede ca cititi si va informati temeinic.

  ReplyDelete
 22. Il citesc in mod regulat pe Thinkagain.

  Inteleg ca nu se poate raspunde in public la unele intrebari. Pe email, se poate ?

  ReplyDelete
 23. da sigur, hai ca mai vorbim

  C.

  ReplyDelete
 24. Exact Gabriela, si as adauga ca legislatia casatoriei din Canada si US A FOST in asa fel INTOCMITA si gindita de leprele cabale care conduc, ca in loc sa fie o uniune FIREASCA a doi oameni care se iubesc este un fel de sperietoare, un act de-a dreptul sinistru pe care daca il semnezi fara sa ai o lista de CONDITII CLARE GINDITE LA RECE PE CARE SA LE BIFEZI!!!,...esti practic mort, legat de miini si de picioare, iti semnezi viata si tot ce ai reusit sa acumulezi....de aceea si numarul mic de casatorii a celor cu profesii peste cea de pus marfa pe raft. Toti sunt cu morcovul in cur cind vad citi nenorociti si nenorocite sunt in jur care altceva nu fac decit sa invete legislatia si cum sa duca la o adica partenerul de nas
  Punctual, rapid:

  1. Trebuie sa fii la acelasi nivel de salarizare cu sotia...si sa ramina asa( conditie mutual acceptata)...deoarece efectiv daca trec 6 luni sau ani intregi...si casatoria se destrama, devi bun de plata, deoarece ai cistigat mai mult ca ea, adica ai PICAT DE PROST, si LEGILE te-au EXPUS LA JUPUIRE. Daca nu munceste deloc....nici nu mai vorbim ce patesti.

  2. Daca insa sa zicem ca esti ca slab de duh si ajungi "mort dupa ea" iar ea te manevreaza, ca-i dragoste mare... si refuza sa munceasca....ESTI MUUULT MAI CISTIGAT SA RENUNTI SI TU LA PROFESIE SI MUNCA SI AMINDOI SA TRAITI PE WELLFAIR!...deoarece la ruperea relatiei care aproape sigur urmeaza nu poate sa-ti ia decit praful de pe toba...adica sula-n brate....lucru care nu poate decit sa-ti puna un zimbet pe buze in timp ce te retragi fara sa-ti lingi ranile!!!

  3. Ca urmare...mereu trebuie sa nu lasi nimic la voia intimplarii sau a increderii in celalalt. Chiar si cei /cele aduse prin casatorie din Romania sau cu care imigrezi in Canada..dupa un timp se schimba.
  ...si nu este vorba de lipsa iubirii, ci de respect reciproc. Daca unul dintre parteneri f..e buha si te duce cu vorba ca ODATA in viitor isi va gasi de lucru...relatia trebuie oprita in cel mai scurt timp....NU MAI LOCUIESTI IN ROMANIA ci in CANADA...unde daca eziti si o dai pe sentimentalism cind ai de a face cu un lup rapitor (SUSTINUT de LEGE) VEI FI CU SIGURANTA MINCAT CU FULGI CU TOT.

  cita de la

  ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.