Doctor Yourself

Friday, December 12, 2014

Paracas

Paracasul e .. special. E un foarte mic sat de pescari impartit in doua parti ce nu se intalnesc niciodata : favelas ...


   ... unde traiesc localniciisi in fiecare noapte urla manelele si fac gratare. E un circ continuu in fiecare noapte.


... si partea cosmetizata a orasului, pentru turisti, unde e circ si aici in fiecare noapte. In Paracas se aduna toti babuinii ca sa se dea peste cao si se comporta ca atare, pentru ca nimeni nu indrazneste sa le spuna nimic. Pana la urma, circoteca face parte din viata fiecarui satean din Paracas.
    Babuinii  urla in fiecare noapte, se vanzolesc prin hoteluri cat e noaptea de lunga , urland si facand zgomot, of course, ca babuinului nu ii pasa de nimic.  Restaurantele si discoteca ( sau ce dracu ; fi aia ), urla cat e noaptea de lunga. Deci n-am inteles de ce ce babuniii nu pot manca in liniste, fara sa le urle muzica in cap sa se auda pe cateva strazi in jurul lor. Sau de ce nu pot merge sa se maimuteze in discoteca fara sa dea muzica la maximum, ca nu's surzi .


                     Toate zoaiele si toate scursorile turismului , in Paracas se aduna.


Din nefericire, a trebuit sa dormim doua nopti in Paracas. Dormit era putin spus, ca am dormit iepureste, cum pateam in Romania, cand urlau tiganii manele toata noaptea. Aici urlau turistii aia cu ifose, in special americancele si spaniolii veniti din Spania.
Deci astia mergeau prin curtea hotelului urland la 11 noaptea, ca nu-i ajuta bunul simt sa vorbeasca decent. A trebuit sa ies in balcon, de la etajul 2, sa-i intreb daca vorbesc engleza. Nu, ei vorbeau, ca vin din Spania. Nu-i bai, las' ca iti spun pe limba ta sa incetezi cu urlatul, ca nu esti in ograda lu' ma'ta si deranjezi oamenii din jur !
      A doua zi de dimineata , s-a inverzit in locul hotelului cand ne-a auzit vorbind romaneste. De atunci , cand ne intalneam cu grupul spaniolilor, ca la comanda, incepeau sa se strambe cu dintii strepeziti si sa se intoarca su spatele .Toti odata ! Era ca in bancurile cu prosti ( spanioli ).
Din curiozitate, am mers si am intrebat la receptia altor hoteluri, hosteluri, daca aici e liniste noaptea si se poate dormi. Nici nu apucau sa raspunda, ca ii umfla direct rasul.
Mda, am inteles : toti babuinii din intreaga lume, in Paracas se aduna, ca sa urle cat e noapte ade lunga. Dar pentru asta s-au inventat ospiciile. Sau sa mearga dracu' in jungla sa urle .


Daca  ati crezut ca doar in Romania e plin de cocalari, v-ati inselat ! Cocacarul e specie internationala :


  Astea sunt restaurantele de lux din Paracas, unde o farfurie cu mancare costa cat in Toronto .


Pai cum sa nu le ajute zeul sa prospere afacerea, cnd ei au preturi enorme si detin monopolul in Paracas ? Ca in alta parte, oricum nu ai unde sa manaci.

Gizas a zis : eu sunt cararea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal, fara mine. Bietii oameni sunt spalati pe creier lamaximu, cu religia !


                                             Noi mancam la restaurantul ... Isusei !


Noi si matza din dotarea restaurantului. De fapt, erau doua matze care dadeau ture din bucatarie pana in strada sa inspecteze clientii.


                                  In sfarsit un restaurant unde nu trebuie sa mananci in baraca !


                                                     Paracasul are plaja ...


                                             ... amenajate cu tarabe cu artizanat


                                                              ... si restaurante :
     Plaja era plina de alge, ca nu o curata nimeni, nici macar managerii hotelurilor de pe plaja.
                                    Un pui de somn la amiaza, nu strica nimanui ...


                                            .... in special dupa ce ti-ai facut siesta :


                                        De la restaurantele si hostelurile de pe plaja ...


                                        ... apa menajera se scurge direct in ocean :


                                                                Arici de mare :


Insa pelicanii faceau deliciul turistilor. Era plin de pelicani pe plaja si pe margine aoceanului. Insa erau 5 pelicani speciali pe plaja :


Nenea asta se imprietenise cu 5 pelicani , tot la fel cum m-am imprietenit eu cu veveritele si ratonii salbatici. In fiecare dimineata pelicanii se prezentau in acelasi loc pe plaja si isi asteptau prietenul, care venea cu galetusa plin cu resturi de peste aruncate de pescari pe ponton.


Nu, pelicanii nu primeau pestele pe gratis, ci trebuiau sa se maimuteze pentru pesti .Pelicanii se cocotau pe bordura si asteptau sa vina turistii sa se minuneze . Imediat aparea prietenul cu galetusa ...


.... care planta turistul intre pelicani carora le arunca pesti. Prietenii filmau turistul si toata lumea era multumita : turistul avea amintiri cu pelicani prietenosi, pelicanii primeau mancare gratis, iar omul cu galetusa primea cativa banuti pentru spectacol. 

Si daca pelicanii se urcau pe bordura, iar turistii nu se aratau interesati decat sa le faca poze, imediat venea omul cu galetusa si ii dadea jos de pe bordura. Pai chiar asa, sa faci poze gratis ? !


Asta a fost tzeapa : venisera pelicanii pe plaja la prima ora, insa omul cu galetusa inca nu aparuse la intalnire. Turistii s-au prins ca pelicanii erau prietenosi, asa ca facusera rost de peste de pe ponton si incepuse joaca. Pe gratis, ca nu avea cine sa ii taxeze !


Cand a aparut omul cu galetusa ... to late ! Turistii plecasera fara sa plateasca, iar pelicanii isi uscau deja aripile, multumiti ca inghitisera o galetusa plina cu peste, ca turistii au fost generosi, nu ca prietenul lor, care le arunca un peste cand si cand ...1 comment:

  1. http://www.msn.com/en-us/news/other/peru-is-indignant-after-greenpeace-makes-its-mark-on-ancient-site/ar-BBgICT4

    ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.