Doctor Yourself

Saturday, December 6, 2014

Nasca

Maria Reiche Neuman e foarte respectata in Peru, in special in Nasca ( pentru faptul ca a salvat  Nasca Lines de la distrugere  si a construit o teorie ), iar aeroportul din Nasca ii poarta numele. Ea a fotografiat prima oara liniile de la Nasca si a facut o harta a figurilor, construind o teorie cum ca ar fi un calendar astronomic.

In 1955 un proprietar de pamant ce contine alinii Nasca, a vrut sa transforme desertul intr-o plantatie de bumbac si sa faca irigatii uriase, folosind apeductele zeilor ( unele inca mai functioneaza ). Maria Reiche a inceput sa lupte impotriva proiectului, mergand dintr-un birou in altul, mergand de la un ziar la altul, organizand expozitii in Lima cu fotografiile liniilor din Nasca si cerand stoparea proiectului.
Unele geoglife din Ingenio ( 2 de figuri ) deja au fost distruse din cauza agriculturii si irigatiilor, inainte ca Maria Reiche sa inceapa munca sa in Nasca.In urma presiunilor facute de Maria Reiche, primarul  Bocanegra din Nasca a solicitat o sesiune a Congresului Republicii, pentru a prezenta 800 fotografii facute de Maria in Pampa. El i-a convins pe congresmeni ca liniile sunt importante pentru viitorul peruvienilor , chiar mai importante decat turismul local. Incepand cu acel moment, orice proiect de irigatie in zona a fost  interzis, iar in 1978 Nasca Lines au fost declarate teritoriu protejat.


                                                   Papaia care creste intr-o curte :


Desertul e foarte diferit de cel din Ica , il simti complet diferit. E un feeeling  aproape similar cu pe care ti-l lasa Death Valley din Nevada :


                                                      Da, era cu limba scoasa !


Nasca e un orasel foarte mic sic u oameni saraci. Toti cei de la hoteluri de spuneau sa avem grija la buzunare, ca e periculos.


                                              Pe strazi era plin cu politia pentru turisti.


   Mancare la colt de strada : cea mai buna mancare din Peru, la marginea drumului o gasesti.


                                                      Avicola, made in Peru :


                                                            Tarabe cu fructe ...


                                                      ... modificate genetic !
                                                          In asfalt cresc pietre ...
Cum ii porti dresa pe religiosi , altfel decat sa le spui sa imite zeul lor favorit ?  Ca zeul lor vre asa faci aia si cealalta ...

" Dumnezeu iubeste munca si respectul " . In traducere : fiti sclavi obedienti, ca sa-i faceti pe plac zeului !No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.