Doctor Yourself

Monday, December 8, 2014

Cahuachi Pyramids  La 3 km de Nasca, in plin desert ( ala cu liniile ) , exista niste piramide in trepte, foarte vechi :
                                Desertul e acoperit in mare parte cu niste pietris negru :


Asta era o plantatie de cacturi opuntia ( limba soacrei ). Sunt foarte multe plantatii de acest fel in zona, si nu le-au infiintat pentru cactusi, ci pentru ... gandaci ! Pe cactusi, taranii cultiva gandacii aia scarbosi, cochinela ( cochineal beetle ), pe care ii usuca, ii macina si fac colorantul ala natural rosu, pe care il baga in sucurile naturale, vinuri, produse cosmetice, etc.


                                      O mica zona irigata, in care au facut gradina in nisip :


                                                          Cultivau porumb :


                                 Drumul spre piramide e tot o groapa si o hartoapa :
                      Am ajuns ! E pustiu, nu se plateste intrare, nu e nimeni de paza :


  Situl contine 40 de morminte care aratau ca niste dealuri, deasupra carora au construit structuri de lut. Zona se intinde pe 1,5 km, iar arheologii considera ca asta a fost capitala Nasca Culture, si aici era centrul ceremonial.                                                 

Asa arata piramida cea mare, restaurata :Astea erau niste gauri , iar sub ele exista un spatiu gol . Erau folosite pentru aducerea apei de la apeductele din zona :


Cercetarile facute in zona arata ca Templele de la Cahuachi au fost distruse de o inundatie . Exista urme facute de apa in jurul piramidei si care arata ca a fost o inundatie in  jurul anului 100 B.C. Dupa inundatie, totul a fost distrus si nimeni nu a mai locuit aici.

Inapoi prin desertul de la Nasca, incare ploua doar 20 minute pe an. Unul din cele mai uscate deserturi din lume.

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.