Doctor Yourself

Wednesday, November 26, 2014

Tiwanaku - 2


Nu am nici un dubiu ca, in general vorbind, societatea umana e doar o hoarda de babuini care se comporta ca atare : la sfarsitul secolului 19, ruinele de laTiwanaku erau folosite ca sicariera de piatra, de unde localnicii luau pietere ca sa-si consturiasca casele. Zidurile antice au fost explodate cu dinamita . 
   In realitate, ceea ce a mai ramas din Tiwanaku se datoreaza lui Posnansky, un inginer german ce nu ave apregatire ca si arheolog ( pai asta e un mare avantaj ! )  si care a fost fascinat de ruine si a inteles ca ruinele sunt extrem de vechi si probabil unice in intreaga America.  Ani in sir a publicat articole si pamflete in care condamna distrugerea ruinelor. Si-a petrecut timopul liber la ruine, fotografiind fiecare piatra ce a intalnit-o in cale. S-a dus in La Paz si a fondat un muzeu in aer liber pe care l-a construit singur si in care a pus fiecare obiect pe care l-a putut salva din Tiwanaku. 
         In Tiwanaku a platit din buzunar excavatii si ridicarea statuilor prabusite. Mai tarziu nu a putut face sapaturi decat cu aprobarea guvernului si tot ce i s-a dat voie sa faca a fost sa fotografieze obiectele pe care le scoteau din pamant, inainte de a fi distruse.

 A.H. Layard a exacvat palatul lui Assur Nastir ( 884-859 B.C. ) si a descoperit pe dealul lui Nimrod 13 perechi de lei inaripati, pe care egiptenii ii numeau grifoni, iar leii aveau capete de pasari. Pe Poarta Soarelui de la Tiwanaku e reprezentat corpul unui om cu cap de pasare si aripi. Statuete mici gasite pe platoul de la Tiwanaku infatisau acelasi zeu hibrid si femei cu corp de peste si coada, toate facute din aur si argint. 

Arheologul Jullio Tello, in 1920, a gasit in zona Imperiului Tiahuanacan un vas pe care era infatisata o lama cu degete la picioare. In zilele noastre, lamele au doar 2 degete., insa pe la inceputurile evolutiei lor, lamele si caii aveau 5 degete, fapt devenit cunoscut odata cu publicarea " Originii Speciilor" a lui Darwin. J.Tello a descoperit apoi, chiar schelete de lame care aveau 5 degete la picioare.
    Pe vremea cand traiau lamele cu 5 degete, traiau si reptilele gigant si saurienii ( dinozauri ), iar conform dogmei oficiale, oamenii nu ar fi trebuit sa existe.


                                 De partea cealalta a zidului " megafon " ...


In stanga zidului " megafon" gasim ruinele unui alt templu care are statuia Mamei Yanna ( Isis )


                                                  Cam asta e cea a mai ramas :


                        poza in format original, pentru cine vrea sa o vada mai de aproape :


                            poza in format original, pentru cine vrea sa mareasca :


 In jur de anul 10.000 B.C. , Tiawanaku a fost distrus de curtemurul provocat de zei, cand au schimbat axa Pamantului ( probabil curemurul de care amintesc indienii Hopi, ca a dus la formarea Lacului Titicaca, dar nu a declansat Potopul ).

Pe langa intrarea principala in Templul Principal, " Sfanta Sfintelor" ...


                                           ... gasim Templul Semisubteran  :


Umbla vorba prin targ ca figurile de pe peretii templului reprezinta toti zeii si toate rasele umane care au trait pe planeta, insa eu sunt de alta parere.


                           Astea sunt faimoasele ziduri decorate cu figuri umane :


    Din nefericire, majoritatea figurilor sunt atat de erodate, incat nu se mai intelege aproape nimic. Posnansky scrie in lucrarile lui, ca aici era sala de judecata, un fel de Palat de Justitie si avea pereti dubli .


                                                             Capetele alungite :


                                                 Din astea nu se mai intelege nimic :                                                                 O rasa deosebita :


                                    Zeitati din Uruk , Mesaopotamia 4.000 - 3.500 B.C.


                                                                   ... profil :


                                                                 cranii elongate :
Exista la indienii Hopi, Zeul Masaw, re[prezentat printr-un schelet, pentru ca era zeul mortii. Am vazut aceeasi reprezentare a Zeului Schelet pe vasele Culturii Moche, din Muzeul Larco. Iar acum il reantalnim in Tiwanaku :
          Astia erau idolii din mijlocul templului
                                  
  poze in format original :Idolul asta arata exact asa cum e descris Viracocha si e infatisat cu cei doi zei care l-au ajutat sa populeze locul cu oameni, dupa Potop : Mama Occho si Manco Capac ce a devenit si fondatorul Imperiului Inca. amandoi au fost trimis de Sun God sa populeze zona.

Viracocha s-a cazat pe marginea Lacului Titicaca, la Tiahuanaco, dupa care a venit la Cusco insotit de doi oameni sa-l ajute sa creeze omenirea. 
      Viracocha, impreuna cu cei doi asistenti au trecut Cordilliera si un asistent a mers spre nord iar altul pe marginea padurilor din est. Viracocha a juns in locul unde azi e Cusco si a poruncit ca rasa umana sa iasa de sub un munte . Oamenii erau semisalbatici, iar Viracocha i-a civilizat, le-a construit apeducte si a terasat muntii si i-a invatat pe oameni cum sa isi cultive mancarea pe terase, i-a invatat stiinta si artele. Terasele alea se vad pe toti muntii din Peru : de la Lima pana la Lacul Titicaca ( atat am calatorit eu ). Cat am mers cu trenul printre Cordiliiera, am vazut aceiasi munti terasati toti. 
      Dupa ce a stabilit Cusco, Viracocha a continuat sa mearga spre nord, spre Ecuador. In provincia Manta el si-a lasat oamenii in urma si a pasind pe valuri a disparut in ocean. Viracocha si oamenii lui puteau sa mearga pe apa la fel ca pe pamant.


                                          ... si facea parte din rasa serpilor
                                          Pe aici se ise din templul semisubteran :


                                            ... pe langa Piramida Akapana ...


Da, cineva se maimuteaza in toate pozele mele, ca alea fara maimutareli mi-au iesit miscate ...
Si ajungem la intrarea in templul principal, Sfanta Sfintelor, unde vedem statuia lui Viracocha intampinandu-ne in usa . Daca un credincios ar veni sa se inchine in complexul de temple, logic ar fi ca intrarea sa fie pe la Templul Semisubteran unde sa se inchine in fata tuturor zeilor marunti, dupa care sa vina in fata zeului suprem, si sa intre in Sfanta Sfintelor.


                                             Altii pe care i-a gasit maimutatul !


                 Iesirea turistilor din complexul de temple, se face pe langa Piramida Akapana ...


                                                                ....


... si apoi vreun kilometru si ceva de mers pe jos pana la soseaua principala, ca in Tiwanaku nu era nici urma de taxiuri si nici transport in comun nu exista. Aici esti in mijlocul pustiului.4 comments:

 1. Astia nu reusesc (sau se prefac ca nu reusesc) sa-i dea de capat zeului care s-a nascut din planta:

  http://news.yahoo.com/mysterious-roman-god-baffles-experts-173937510.html

  ReplyDelete
 2. Clar, Sfinxul din mitologia greaca (si nu numai) era un hibrid (1/2 pasare, 1/2 femeie). Oricum, zeii s-au distrat de milioane cu animalele de pe-aici. Gindeste-te numai la gluma numita ornitorinc si chiar la foci sau tapir....

  ReplyDelete
 3. "Umbla vorba prin targ ca figurile de pe peretii templului reprezinta toti zeii si toate rasele umane care au trait pe planeta, insa eu sunt de alta parere."

  Nu ma lasa in mister, zi ce crezi tu despre asta? Ca, de fapt, toti aia reprezentati acolo sint rase de alieni?

  ReplyDelete
 4. Nu cred nimic, pentru ca habar nu am care-i faza cu capetele alea. Unele arata cam dubios , ca sa faca parte din rasa umana, ce-i drept.

  ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.