Doctor Yourself

Thursday, November 27, 2014

Puma Punku

       De la Tiwanaku mai ai de mers pe jos , [prin camp,  cam 1 km pana la Puma Punku :


                                      Prietenul asta ne-a mancat toata mancarea din rucsac :


                             Biletele se cumparau de la casuta aia de chirpici din dreapta :


Puma Punku ( poarta pumei ) e unul din templele cu ce amai extraordinara arhitectura. Trebuie sa tinem seamaca anticii ne vorbesc prin simboluri, limbajul universal .
 Principala intrare e in partea de vest si e formata din trei platforme. Unul din nivele a fost pictat in rosu, verde si albastru ( adica simbolurile spiritului, mintii si sufletului).
    In varful templului a fost o constructie mica ce avea podeaua pavata si canale ca sa evacueze apa de ploaie. Este cat se poate de limpede si pentru mine face sens : templul asta descrie exact structura fiintei umane ! Constructia din varf, in prelugirea nivelului albastru ( sufltul ) simbolizeaza anima ( sinele, in versiunea religioasa ) care incoroneaza fiinta umana completa ( pentru cei care il au ), e cel mai important lucru, sursa vietii ( apa= viata ).


                                              Asta e partea din stanga, la intrare :


                                                 Peste tot apare chakana ( crucea incasa ) :


                                                        Blocurile in H :
                                                          Ramasitele unei sali :


 Cum ne uitam noi asa, dintr-o data s-a acoperit cerul de nori si devenea din ce in ce mai negru.


Tot ce mai puteam sa facem era sa fugim cat mai repede spre iesire, ca sa-i cerem femeii ce vinde abilete sa ne adaportim in ghereta ei, pentru ca eram in camp deschis, prin fatatrece o sosea si din cand incand niste colectivos ( microbuze pentru localnici ). Pentru turisti nu exista transport.


Soferul unui microbuz ne-a vazut ca alergam disperati  ( deja incepuse sa picure ), ne-a facut cu mana si a oprit. Noi am urcat fara sa avem habar unde se duce. Pute asa mearga si in Iad, ca tot ne-am fi urcat . La ce ploaie statea sa vina ...


Intrebam soferul, zice ca nu se duce in La Paz ci intr-un orasel de langa ( nici acum nu stim unde ). Da' nu va stresati, ca va aratam noi unde sa coborati si sa luati colectivos spre La Paz !  
Doua gospodine au sarit repede sa ne ajute, ca si ele tot in La Paz se duc, sa ne tinem dupa ele . Nu va ingrijorati, ca nu v-ati pierdut , avem noi grija de voi !  Dupa 5 minute de mers, asa arata in urma noastra soseaua : valuri de apa ! 


 In sfarsit, ajungem in oraselul cu pricina, coboara toata lumea, capat de linie : Gizas ne iubeste !


         Ideea e sa ne urcam intr-un colectivos cat mai repede, ca ne ajung din urma norii :


Cele doua gospodine ne-au dus la statia cu colecivos care mergeau in La Paz, au aurcat cu noi si cand au coborat, i-au spus soferului sa ne anunte unde trebuie sa coboram, ca suntem doi turisti care nu stiu de capul lor.No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.