Doctor Yourself

Thursday, November 6, 2014

Cusco Cathedral


 Azi mergem in Platza de Armas ... la biserica ! Nu, nu sa ne inchina, ci sa facem misto de Gizas , care ne-a dat apa la moara ...


             ...  In mijlocul pietei, Statuia lui Pachacutec priveste inspre Saksaywaman ...


   ... si are pe piept discul de aur, ala care deschide Stargate al zeilor, din Hayu Marca !
Initial, el s-a numit Cusi Yupanqui ( cu onoare - in quechua ) si era in serviciul lui Viracocha, zeul suprem, insa, dupa ce a luat puterea si-a schimbat numele in Pachakutia (cel care schimba lumea - in quechua ) . Sub domnia lui, Regatul Cusco a fost transformat in Imperiul Inca si se speculeaza ca e ingropat undeva la Macchu Picchu impreuna cu o mare comoara.


In Cusco e plin de turisti : in jur de jumatate dintre oamenii pe care i-am intalnit pe strada, erau turisti.
Am intalnit oameni care au venit in vacanta in Cusco si nu s-au mai putut intoarce in tarile de origine decat ca sa-si lichideze bunurile si sa se mute definitiv in Cusco : una era o americanca ce si-a deschis o cafenea, iar alta era o belgianca ce si-a deschis un restaurant . Belgianca avea deja in jur de 65 de ani si spunea ca a trait jomatate din viata in Peru.
        
 E ceva in Cusco ce nu te mai lasa sa pleci : nici noi nu ne-am mai fi dat dusi . Am mai intalnit si turisti care spuneau ca nu vor sa mai plece din Cusco, da' trebuie . Trebuie sa admit ca e mai mult decat frumusetea orasului : e altceva, o chestie care te face sa nu mai vrei sa pleci, fara sa stii in clar, de ce
Noua ne era rau de la altitudine si abia respiram cu tubul de oxigen dupa noi, insa nici unul dintre noi nu mai voia sa plece din Cusco. Daca, prin absurd, ni s-ar fi oferit un job decent in Cusco, ne-am fi intors in Canada doar ca sa ne luam hainele.
                                                          Politie era peste tot :


                                                        Politia pentru turisti :


                                                            Politia pentru urgente :


                                                     Si vanzatorii de suveniruri :


                                              Catedrala unde Gizas isi da in petic ...


                               ... iar eu ma duc sa-i fac poza, desi e interzis pozatul .


O papausa impopotonata in printesa, era in prima nisa : n-am nici cea mai vaga idee cine este si nici ca ma intereseaza crestineasca maimutareala.


Asta din dreapta era unul din cerberi, care pazeau turistii ca nu cumva sa faca poze. Mai era unul in partea opusa stateau cu ochii pemine ca pe butelie. Ba au si venit dupa prima poza, sa ma anunte politicos, ca nu e voie la pozat. Oricat de bine m-am camuflat eu, cerberii aveau ochiu' format si m-au vazut din prima tentativa.


Gizas se dadea martir pe cruce, cica daca el e torturat pana la moarte, taica'sau o sa ierte pacatele omenirii. Pai asta ziceam si eu : 'Mnezo din biblie e un nebun scelerat, insetat dupa sange. Asta nu poate ierta, decat daca isi vede fiul torturat pana la moarte. Cine e atat de nebun incat sa-l iubeasca pe Dumnezeul Biblic ?


Oh, pai erau o gramada de tacaniti dispusi sa se inchine unui zeu mai nebun decat ei ! Ma uitam la ei si nu ma puteam decide daca sunt demni de mila ori demni de ras de ei. Pacat ca cei care se handicapeaza din cauza religiei, nu realizeaza asta !

Oh my God, Gizas e negru !  M-as fi dus sa-l intreb pe Cerber de ce l-au vopsit pe Gizas, da' nu voiam sa pun paie pe foc, ca deja faceam poze desi mi-au spus ca nu am voie. Si nici mutra de debil mintal miloaga ( la zei ) nu am, asa ca erau zero sanse sa ma ia in serios.


Si nicicum nu-l gaseam pe Gizas cand mananca sobolani ( porcusori de Guineea ), si da-i si plimba-te prin biserica, da' era slujba si majoritatea erau in patru labe pe podeaua bisericii si se uitau urat la noi ! Penibil.

Finnaly, Cina cea de Taina, pictata mare pe perete  !Have fun ! In farfurie nu era traditionalul peste biblic, ci ... porcusorul de Guineea !  Parien ca in Peru, simbolul crestinismului nu e pestele, ci ... sobolanul ?No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.