Doctor Yourself

Sunday, November 9, 2014

Coca Museum - 2

                                                    La etajul urmator ...


                                                    ... avem produse din coca :


Coca Cola e una dintre cele mai faimoase si mai recunoscute branduri din lume. Prototipul formulei Coca-Cola a fost formulata in 8 May 1884, de John Pemberton.

Initial a fost vanduta ca medicament patentat care vindeca durerile de cap folosind frunze de coca, seminte de kola si apa carbonatata si abia mai tarziu a fost folosita ca bautura racoritoare.


Pemberton  a pretins ca Coca Cola vindeca multe boli, precum dispepsia, neurastenia si dependenta de morfina.Mai tarziu, Pemberton a vandut prototipul retetei de Coca Cola si afacerea sa, pentru 23.300 $ si afacerea a devenit The Coca Cola Company si s-a extins in jurul lumii.

Astazi, Coca Cola Company foloseste extractul de frunze de coca formulat de Stephan Company, care este singura companie din USA licentiata ca sa izoleze alcaloidul de cocaina din frunzele de coca. Stephan Company importa frunzele de coca din Peru si Bolivia.


                                                            Alcool cu coca :
Juan Evo Morales, primul presedinte nativ al Boliviei. Lider cu idei socialiste, al miscarii coca . Propunere alui este redistribuitia bogatiei, renationalizarea industriei Boliviei. El apara toate produsele care folosesc frunzele de coca si industrializarea ei.


Evo Morales a fost incantat sa auda despre aprobarea mestecarii frunzelor de coca de catre ONU si a considerat acest fapt o victorie a Boliviei.Asta e celebra scena in care Morales s-a dus cu frunze de coca in mana , sa le arate ca frunza e verde si nu alba ...


Nancy Rufina Obregon Peradita, nascuta pe 6 ianuarie 1970 in jungla peruviana. Ea a fost un mare lider al apararii frunzelor de coca si membru al grupului politic Nationalista. A fost congresman in guvern ( 2006 - 2011 ), reprezentand San Martin.

Ea a spus " Traficul de droguri cauzeaza mari probleme in lume ... dar in Peru, Bolivia, Ecuador si Columbia, cea mai mare problema este foamea "


Eloria Noyesi este o specie unica de fluture care creste traieste si se hraneste cu frunze de coca. El este responsabil cu eliminarea culturilor de coca de langa Igaparana River- Bolivia, l ainceputul anilor '80. Aceasta propunere a fost facuta de National University of Colombia, insa s-a renuntat la ea.
Albert Niemann , german chimist si farmacist a izolat in 1859 cocaina din frunzele de coca si a obtinut un alcaloid numit "cocaine". Niemann si asistentul sau, Carl Von Scherzer au descoperit ca cocaina are forma de cristal din frunzele de coca din Sud America.


Cercetari ulterioare au aratat ca, cocaina se dizolva la 89 C si prin adaugarea de mai multa caldura, cocaina se divide in acid clorhidrate, acid benzoic, metil alcool si ecgnonine. Niemann a murit in ianuarie 19, 1861 prin otravire.


Sigmund Freud a fost primul care a sugerat folosire aterapeutica a cocainei ca analgezic si component stimulant. Intre 1884 si 1887 el a scris cateva articole despre atributele cocainei. " Uber Coca" a fost publicata in 1884 motivand uimirea grupurilor stiintifice. Cartea discuta despre cocaina si diverse folosinte in oftalmologie si anesteziologie.


In 1923, Freud a fost diagnosticat cu cancer palatin si a fost incapabil sa suporte durerea si i-a cerut lui Max Shur sa-i dea morfina. Asta a fost motivul pentru care a murit in 1939.


                                                         In sala urmatoare ...


Trepanatia craniului a fost practicata in Paracas de cultura pre-inca si civilizatia Inca, pentru scopuri terapeutice, pentru a indeparta fragmente de oase sau arme prinse in craniu, ca rezultat al accidentelor sau confruntarilor militare.

Trepanatiile erau facute pentru a calma durerile de cap, a elimina infectiile, dementa, crizele si eliberarea spiritelor rele. A fost practicata pe barbati, femei si plozi si era facuta in diferite parti ale craniului.


Operatiunea cerea folosire aplasturilor facuti pe baza de frunze de coca, drept anestetic local si anfiinflamator.


Instrumentele folosite erau cutite de bronz si obsidian acoperite cu cochilii de scoici ori folii de aur sau argint. Un mare procent din pacienti supravietuiau mult dupa operatie siprezentau clar, un proces de regenerare a oaselor , care dovedeste ca chirurgii din Paracas aveau bune cunostinte de anatomie.


Incasii si cei pre-Inca aveau bune cunostinte despre deformarea craniilor. Ei legau craniul cu scandurele de lemn si apoi bandajau fasii de piele si legau cu sfori subtiri si obtineau craniile alungite. Metoda a fost practicata inca din copilarie, din cauza ca craniul era fragil cand era in formare.


Prima oara, craniul era acoperit cu o crema facuta din coca si alte plante, din cauza ca avea proprietati analgezice si de inmuiere.
Deformarea craniilor era practicata pentru a indica regalitatea intre oameni sau in scopuri religioase.
Sau pentru a imita aspectul zeilor ( in opinia mea ).


  Procesul de obtinere a cocainei : din 300 kg de frunzede coca, obtii in jur de 100 gr. cocaina


                                                         Pablo Escobar, regele cocainei :


     Asta a fost muzeul. La parter e magazinulde unde e imposibil sa pleci cu mana goala :


                                               Ciocolata cu crema de frunze de coca :


                                                          Marmelada cu coca :


                                                                 Jeleuri cu coca :


                                                            Alcool cu coca ...


                                                     ... servit si la pahar :


                                                    Taitei cu frunze de coca :


                                                             Faina dn frunze de coca :


                              Acum ca ne-am facut provizii, putem pleca spre casa :


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.