Doctor Yourself

Wednesday, October 22, 2014

Larco Museum - 1


La intrarea in muzeu, capete din piatra  care seamana bine de tot cu cele de la Tiawanaku, din templul Kalasasaya. Majoritatea pozelor se maresc cu click pe ea.


                  Istoricii ne spun ca in ancient Peru erau trei animale sacre : pasarea, felina si sarpele.


E ca si cand peste mii de ani, arheologii vor descoperi artefacte infatisans un peste ( simbolul crestinismului ) si vor trage concluzia ca oamenii care traiau in 2014, secolul 21, se inchinau la pesti, ca erau animalele lor sacre.
Exact la fel considera istoricii nostri, ca oamenii din Antichitate erau atat de cretini, incat se inchinau la animale si nu la zeii simbolizati prin animale. Stim deja ca fiecare zeu era simbolizat printr-o planeta, animal, etc : aceiasi zei, sub diferite nume, apar la toate popoarele, pe toata planeta.


                                                              Felina, (Puma ) din Peru :


    


                                          Zeita Baset  la egipteni, reprezentata printr-o pisica :


Pasarea venea din Rai, felina de pe pamant si sarpele din lumea subterana : cele trei animale sacre ale Peru-lui antic.


                                                    Felina si sarpele intr-un singur personaj :


                              Quenca, Ecuador : aceeasi zei ( sarpe, felina, soare )


                                               Pe Nasca drum apare aceeasi zeita felinaIn

Epoca Nasca, zeita felina era in continuare venerata si apar acelasi combinatii de serpi, pasari si felina :
 In cultura Mochica apar cei doi zei razboinici, care vor sacrificii umane : pai asta spun toate textele sacre ( Biblia included ), ca zeii au nevoie de sufletele noastre, cam la fel cum avem noi nevoie de pielea si carnea animalelor si ca sa le obtina mai repede, au inventat sacrificiile si razboaiele.
                                  Zeul care primeste o cupa cu sangele omului sacrificat.


Toate textele sacre si istoria, ne prezinta zeii ca niste fiinte insetate de sange uman si sacrificii ( crestinii hard core sa-si citeasca Vechiul Testament fara sa se oripileze de atata " iubire" divina ! ) :


                                    Zeita felina, simbolizand invingatorul, ataca razboinicul infrant :


       Mie asa imi pare, ca infrantul ala e om si nu zeu ( nu e reprezentat nici un simbol, insemn zeiesc ):
                                                  Sun God ( simbolul soarelui inaripat pe capul sau ) :


Spre deosebire de restul lumii, unde aparuse invatatura lui Gizas care le-a permis in ultima vreme sa se amestece populatiile intre ele ( si astfel s-a stricat jocul zeilor in zona respectiva ), in  Sud America  populatia era pura genetic, neamestecata cu alte populatii, numai buna de " recoltat" . Prin urmare, zeii au sacrificat oamenii, pana tarziu, cand au intrat spaniolii in America si s-a stricat jocul.

Ba chiar exista si un zeu responsabil cu recoltarea oamenilor : Zeul Decapitator, asa cum ni-l infatiseaza Cultura Moche :


Oamenii Moche ne-au lasat informatii despre zeii care se luptau intre ei , se luptau cu alte entitati supranaturale sau luptau impotriva oamenilor ( pai cred si eu ca oamenii se revoltau cu asa tratament aplicat de zei ! Istoria pomeneste de revoltele oamenilor impotriva dominatiei zeilor. Pana si crestinii pot citit asa ceva in Biblie : evreii lui Moise s-au revoltat impotriva D-zeului aluia iubitor - de pre amult bine, banuiesc ).


                                                                 Tot zeul decapitator :


Era mult mai eficient sa-i pui sa se omoare intre ei, decat sa-ti pierzi timpul zeiesc cu astfel de activitati ( fix la fel facea si D-zeul biblic ). Si mai eficient este daca le institui ceremonii religioase in care se fac sacrificii umane en-gros : adevarate genociduri.


                                               Cupa si cutit folosit in Ceremonia Sacrificiului :


                                  Procedura e descrisa in amanunt, in gravura de pe cupa sacrificiala :


                                      Alta cupa sacrificiala si cutit folosit in cultura Moche :


Gatul razboinicilor capturati era taiat, sangele lor colecatat si oferit preotilor, reprezentantii zeilor. Pai istoria are dovezi ca nu doar prizonierii de razboi erau sacrificati, ci populatia in sine, erau omorati in masa.


                                 Felul in care oamenii erau sacrificati, ilustrat in cultura Moche :


                               In mijlocul cadavrelor, sta un zeu reprezentat prin headdress cu puma :


7 comments:

 1. Ma intriga poza nr. 10. Ala e un hibrid om-animal cu un vas pe spate?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eu am inteles asa : era un vas, asta era functia obiectului. Vasul posibil ca era unul ritualic, cu functie religioasa.
   Pe vas erau reprezentati zeii ( era o forma umana pe vas ) + simbolurile a trei zei ( cei mai importanti ). Cumva, similar cum crestinii se inchina la Sfanta Treime : 3 in 1 ca detergentul, insa totul reprezentat simbolic pe un singur vas ritualic.

   Delete
  2. Completare : daca vasul ar fi reprezentat o fiinta hibrida om-animal ( unul din experimentele genetice ale zeilor ), nu ar fi purtat pe vas simbolurile zeilor. ar fi fost reprezentata o simpla fiinta hibrida si atat. Cand apar simbolurile zeilor, acolo e vorba despre zei, ei sunt simbolizati.

   Delete
 2. Arata bizar, zici ca sunt produsul unei minti pe droguri...

  ReplyDelete
  Replies
  1. E bizar si par a fi pe droguri, pentru ca nu suntem noi obisnuiti cu transmirerea informatiei in mod simbolic.
   Da' religiosii zilelor noastre nu tot pe droguri par a fi ? Cand ii vezi cum fabuleaza despre zeii lor pe care nu i-au vazut-intalnit niciodata, despre cum vine Gizas in zbor sa-i salveze din mizeria in care i-a bagat ma'sa prin nastere, incepi sa regreti ca prostia nu doare.

   Macar aia care au facut vasele din Larco Museum descriau niste zei pe care i-au vazut in carne si oase, care erau acolo printre ei, pe cand crestinii nostri sunt penibili cu inchipuirile lor de zei. Mai drgraba astia sunt pe droguri.

   Delete
  2. niste zei pe care i-au vazut in carne si oase, care erau acolo printre ei..WTF?!? adica au venit alienii printre ei, cum i-au vazut? au avut imaginatie, si mult sadism.

   Delete
  3. Sigur ca daaa ! Erau atat de cretinei, bietii de ei, incat si-au imaginat ca ar exista acolo sus in cer, niste zei care le cer sacrificii umane si prin urmare, s-au apucat sa se decapiteze intre ei, in masa, in numele zeilor !
   Ai luat ceva, de ai asa o imaginatie ?

   Delete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.