Doctor Yourself

Friday, August 1, 2014

Saracie

Pe la noi prin North America, saracia e din ce in ce mai mare si criza tot mai crancena ( criza aia pe care oficialii canadieni au anuntat public ca a luat sfarsit inainte de a incepe si acuma economia se afla in " recovery" ) ..
Asa de bine se recupereaza economia, ca oamenii se sinucid disperati ca nu au din ce trai :


De cand a inceput recesiunea, au fost 10.000 sinucideri in Canada, USA si Europa, conform cu un nou studiu al University of Oxford si London School of Hygiene and Tropical Medicine.  Cercetatorii au revzut datele adunate de World Health Organisation for North America si 12 de tari din Europa.

Intre 2007 si 2011, sinuciderile au crescut cu 4,5 % in Canada si cu 4,8 % in USA. In Europa, sinuciderile au descrescut, dupa care au crescut cu 6,5 % de la jumatatea studiului. Autorii studiului spun ca pierderea jobului sau a casei este principalul risc de sinucidere.


Atunci cand nu sunt joburi disponibile pe iata muncii, dar la poarta angajatorilor e coada cu oameni disperati ce cauta de munca, atunci angajatii devin sclavi cu lanturi la picioare. Accepta orice umilinta, orice abuz, doar sa nu isi piarda jobul, pentru ca sunt constienti ca extrem de greu vor gasi altul.
    

O agentie federala a dat in judecata o firma din New York ce isi forteaza angajatii sa se roage si sa multumeasca zeului pentru job si sa spuna " Te iubesc " managerilor si colegilor de la munca. Cei care nu se executa sau protesteaza, sunt concediati.

Firma din Long Island, United Helth Programs of America si firma mama, Cost Containment Group a cerut muncitorilor sa practice la job un sistem spiritual de credinta numit " Onionhead" , care violeaza drepturile religioase si civile.
Astia puneau de o secta cu angajatii din firma, ca sa le spele eficient creierele , sa accepte orice tratament abuziv si sa considere ca asta e cea mai buna solutie pentru ei ( asa cum se practica in orice secta. A se citi " religie" ca si alea sunt tot secte, ca doar functioneaza dupa toate principiile unei secte .).


Saracia e in floare si in Canada .Peste tot vezi saracii cu carutul dupa ei, mergand la supermarket sa-si ia mancare. Unul din simboolurile saraciei din Rai :


Asigurarea mancarii a devenit o problema pentru multi canadieni, asa ca propaganda a intervenit prompt cu articole in care suntem invatati cum sa facem economie ... la mancare !

                                                      Invata sa fii un ninja grocery shopping !


Nu iti mai cumpara mancare proaspata, ci scaneaza atent ofertele din flyerele supermarketurilor ! Nu conteaza ca aia fac reduceri doar la conserve si mancare procesata ! Incepe sa te hranesti cu jeg si bucura-te ca ai facut o economie de 2 dolari, cu pretul sanatatii tale !Foloseste-ti telefonul ca arma secreta de a face economie la mancare ! Fa o poza la factura din supermerket cu care ti-ai platit conservele aflate la reducere si trimite-o la nu's ce companie ce o sa-ti returneze 50 centi la fiecare 3 $ cheltuiti pe mancarea la reducere.
    Cum ziceam : nu conteaza calitatea alimentului, ci conteaza ca ti-ai umplut burta. Vita incaltata nu constientizeaza efectele pe termen lung, ci doar pe termen scurt ( e fericit ca si-a confundat stomacul cu cosul de gunoi si a facut si economie de 50 de centi ) .


Verifica-ti factura sa nu aiba erori. Daca orice pret scanat este mai mare decat cel care este afisat in magazin, esti indreptatit sa primesti gratis, marfa de pana la 10 $.  Vorba vine, ca prin nici un supermarket nu am vazut regula asta. De regula iti zice " sorry" si corecteaza factura. Asta e tot.

Ce nu spune articolul, este ca la faze d'astea de regula ti se refuza " drepotul". Si trebuie sa faci scandal, sa suni managerii, si sefii lor, si sa suni la head office, pana se vor indura sa-ti dea dreptate. Mult circ, stres si cheltuuiala de timp, in speranta ca vei renunta ( majoritatea oamenilor se gabesc , nu vorbesc limba suficient de bine, ori sunt prea stresati casa se tiganeasca cu canadienii ).
     O pizzerie de pe la noi, mare brand si multe ifose, au scris peste tot ca daca trec mai mult de 20 de minute dupa ce plasezi comanda, primesti pizza gratis. Trec 25 minute, barbatu'meu vre apizaa gratis, da' nu se poate si gata. Suna la manager, care si el zice ca nu stie ce s-a intamplat, nu-i vina lor, nu dau pizza gratis. Suna la head office si paraste-l pe managerul de la pizzerie, si finnaly .... aia ordona pizza gratis ! Dupa atat acirc, stres si telefoane, iti piere cheful de mancare.


Nu cumpara ca dementu' doar pentru ca e la oferta. Propagaanda ne spune ca nu e nevoie sa 144 de conserve de fasole, doar pentru ca se vand la reducere cu 75 centi bucata, sa facem o economie de 108 $. Ca n-ai unde sa pui in camara 144 de conserve ...
     Ce nu spune propaganda este ca toate supermarketurile cand fac reduceri, pun afis mare, ca nu se vand mai mult de 3-4 bucati de persoana ! Exact ca pe vremea lui Ceausescu, cand totul se vindea la portie. Nici daca ai vrea sa iti faci stocuri de conserve ieftine nu ai cum !


Si atunci cand esti mort de foame si n-ai bani de mancare, apelezi la metodele folosite in Romania : fiare vechi cumparaaaaaaam !


Mai mult de o duzina de banci din aluminiu au fost furate dintr-un parc de langa Brock Rd. si Finch Avenue,  a raportat Politia din Durham.
Politia spune ca recent au mai vazut cazuri similare in ultimele luni, iar aluminiul este probabil vandut la fier vechi. Ca sa inclocuiasca cele 28 de banci, va costa 10.000 $.


                                                   Se fura tot, pana si vasele din cimitir :


In cimitirul Sanctuary Park Cemetery s-au furat  cel putin o duzina de vase din bronz atasate de morminte. Vasele sunt folosite pentru a pastra florile si au fost legate de pamant, insa hotii au taiat legaturile.
Cei de la cimitir spun ca hotii au furat vasele de bronz de la cateva cimitire din zona.


                             Pana si florile se fura de pe peluza caselor, ca la florarie sunt foarte scumpe ....


Unei tanti i-au disparut plantele cumparate cu 5 $ bucata , din cutiile cu plante din fata  locuintei de afaceri de pe Leslieville. Uitandu-se pe camere, a vazut hotul : o femeie pe tocuri, in jur de 50-60 de ani si chiar a confruntat-o saptamana trecuta, cand a prins-o la furat.
Hoata si-a cerut scuze si a vrut sa inapoieze florile . Avea o punga de la supermarket plina cu flori furate.


Alta tanti pagubita de hotii de flori, in disperare de cauza a pus afis in fata casei . In atentia hotilor de plante : ce fel de gunoi fura plantele altor oameni chiar din gradina lor ?  Oriunde ai fi, sper sa te ajunga karma ce area. Sper ca furnicile rosii de foc sa-ti infesteze casa si sa te manance de viu. Sper ca nu' s ce dihanie  sa-ti intre in beci si sa iti roada baraca. Sper sa-ti cada in cap o gigantica nicovala. Esti un jeg. Hot de plante.

Tanti ce apagubita de flori nu este singura. furtul de flori nu este ceva neobisnuit in Toronto si a fortat Dundas West BIA sa instaleze un semn multi-lingual, ca sa avertizeze hotii sa stea deoparte.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.