Doctor Yourself

Friday, July 11, 2014

Radiatii nucleare


          Toata lumea stie ca japonezii arunca in Pacific apa folosita la racirea reactoarelor de la Fukushima.


Nu doar ca arunca in fiecare saptamana apa radioactiva ce se foloseste in mod curent, dar au aruncat si cele 790 de tone stocate din anul trecut.


Autoritatile ne spun sa nu credem ce vedem, ci doar ce ne spun ele ca stiu mai bine, adica sa stam cuminti, ca nu exista nici o iradiere, totul e sub control.


Daca Fukushima e perfect safe, in ciuda faptului ca dezatsrul e mult mai mare decat cel de la Cernobil, de ce nu am importa mancare din Fukushima ?  Vecinii mei sunt doi japonezi tineri, veniti aici cu contract de munca si cu intentia de se intoarce in Tokio ( nu le place de nici un fel in Canada, au zis ca e o tara din lumea a treia si inapoiata ) . Dupa Fukushima, si-au dat seama ca nu se mai pot intoarce in Japonia, nu daca tin la viata si sanatate alor, asa ca au decis sa ramana definitiv in Canada.


      Orezul produs la Fukushima se vinde in Australia, ca doar ne-au spus autoritatile ca e perfect safe !


Nici Canada nu sta mai bine : gasim peste tot mancare importata din Japonia, ca prostimea baga in ea orice, nu conteaza. Cu cat mai multi bolnavi, cu atat se umfla profiturile unora.

Autoritatile repeta papagaliceste ca nu sunt iradiate, sa mancam linistiti, insa pana si un plod de scoala poate demonstra ca in realitate, sunt iradiate.


Puradelu' de scoala a folosit un aparat Geiger cu care a verificat mai multe alimente vandute in supermarketurile din Alberta , ca [parte dintr-un proiect national facut la scoala.
Ea a gasit ca o parte din kelp ( alge ) a avut nivele de radiatie mai mari decat cele pe care International Energy Agency le-a  stabilit pentru contaminarea radioactiva, adica 1.450 in 10 minute. Puradelu' spune ca unele mostre de mancare au atins 1.700 sau 1.800.

Rezultatele masuratorilor au captat atentia celor de la Peace River Regional Science Fair, care au mutat proiectul in Canada Wide Science Fair Windsor , Ontario, in luna mai. Puradelu' cu proiectul a infiintat o petitie in care streseaza guvernul sa faca mai multe pentru a testa alimentele .
    Intr-adevar, e nevoie sa dai in mintea plozilor, ca sa poti avea incredere ca guvernele mor de grija prostimii. Pai daca ar fi vrut cu adevarat sa protejeze prostimea, nu ar fi facut cover-up, in primul rand ! 

Ce zice autoritatea canadiana, in masura sa protejeze prostimea de alimentele contaminate ?  Tradus din limbajul de lemn canadian, zice ca ... nu o sa faca nimic !  Cum a fost, asa ramane ! Adica vom ave aincredere in japonezi ca nu vor indrazni sa ne vanda alimente iradiate .


Aceeasi CIFA care a declarat ca nu o sa ia masuri pentru a testa cu regularitate alimentele importate in Canada, zice la ea pe sait :


Datorita problemelor aparute la cutremurul din 11 martie din Japonia, CIFA a luat masuri pentru a evalua si proteja mancarea canadiana de efectele potentiale ale crizei nucleare din Japonia. In colaborare cu Canada Border Services Agency si alti parteneri guvernamentali si internationali, CIFA a implementat controale imbunatatite la importuri, care nu permit mancarii si produselor de hranit animalele din zonele afectate ale Japoniei, sa intre in Canada, fara documentatie acceptabila SAU testare. ( Adica e suficient daca au acte de la japonezi, cum ca mancarea e safe. Canadienii nu se deranjeaza sa verifice ).

CIFA a inceput sa testeze mostre de mancare, ca strategie de monitorizare a nivelelor de radiatii a alimentelor importate din Japonia, a laptelui canadian si a pestelui din British Columbia. Mai mult de 200 de mostre de alimente au fost testate si s-au gasit nivele de radiatii sub cele considerate normale de Health Canada. Prin urmare, s-a renuntat la testarea alimentelor si nu se planuieste sa se faca alte teste in viitor.


 E atat de safe, incat niciodata nu s-a impartit prostimii pastile cu iod, nici macar atunci cand a aparut problema la Fukushima. Pana si Ceausescu a impartit populatiei pastile cu iod ( ne-au adus la scoala ) cand cu Cerbobil ! 
Ori te inveti sa te protejezi singur, ori platesti. De regula cu sanatatea. Sau poti cu maxima retardare sa ai incredere ca autoritatile medicale te pupa in coor si mor de grija sanatatii tale.

 Pana nu demult, in Canada se putea cumpara solutie de Lugol's la liber, din farmacii , ca o ramasita a old school of medicine, cand iodul era un panaceu universal . La ceva vreme dupa Fukushima, brusc au schimbat legislatia si nu mai dau voie farmacistilor sa-ti prepare Lugol's decat daca ai reteta de la doctor. Si va doresc succese marete in a obtine de la dogma medicala, reteta pentru iod ( astia au fost dresati in facultate sa aiba fobie de iod ). Din fericire, cine a facut noua lege, a lasat o potentiala portita de scapare : lege anu prevede interdictia farmacistilor de a vinde Lugol's pacientilor fara reteta, ci doar interdictia de a-l prepara. Exista o firma din Bristish Columbia care produce Lugol's, si daca te ai bine cu farmacistul, o sa faca o comanda de Lugols' pentru tine, ca se stie ... nu e ilegal sa ti-l vanda, daca e preparat de altii. Am asa o banuiala ca nu va mai dura mult, pana firma aia din British Columbia nu o sa mai produca Lugol's pe care sa il vanda fara reteta.
    Din fericire, americanii nu sunt atat de batuti in cap si firmele lor de suplimente vand la liber pe net, pastile de iod : scump, da' merita. Le vand si sinistratilor din Canada. Ca trebuie sa fii inconstient sa nu iei iod, mai ales dupa Fukushima.Watchdog din Canada recomanda pentru prima oara ca autoritatile sa imparta preventiv pastile cu iod canadienilor care locuiesc pe langa reactoarele nucleare, just in case .


Multe alte tari au adoptat deja un sistem in care rezidentilor de langa centralele nucleare li s-au dat pastile de iod ca sa isi faca stocuri in casa. In special glanda tiroida a plozilor este cea mai predispusa sa absoarba radiatiile.
Mai simplu : tiroida va absorbi iodul radioactiv din aer ( valabil si pentru adulti ), daca glanda nu este saturata cu iod ( si nu este, ca majoritratea populatiei sufera de deficiente nutritionale, in special iodul fiind una dintre ele . Vorbesc de deficiente reale si nu de nivelele pe care dogma medicala le considera deficiente, la analizele de sange ). Prin urmare, inghiti pastila de iod ca sa saturezi tiroida cu iod ne-radioativ, ca sa nu mai ia iodul radioativ din aer.
Partea amuzanta este ca dogmei medicale ii dispare instantaneu fobia de iod, in cazul unui dsezastru nuclear si recomanda tuturor pastilele de iod. Partea proasta este ca nici macar nu s-au mai deranjat sa dea iod, dupa Fukushima.


Distributia pastilelor de iod nu s-a intamplat in Canada, desi pastilele sunt disponibile rezidentilor, la farmaciile locale si in stocuri in scoli. Da, ele exista, insa omul de rand  NU are acces la ele, in caz ca vrea sa-si administreze singur iodul. No way !

In 2013, un grup focus, condus de Ontario Power Generation spunea ca majoritate arezidentilor chestionati in jurul Darlington si Pikering ( langa centralele nucleare ) au declarat ca nu au obtinut pastilele de iod carora li s-a facut reclama in pamfletele si comunicatia regionala.


Comisia safety s-a consultat cu grupuri variate, incluzand cei cu protectia mediului si cei cu licentele nucleare. Ei au propus ca tabletele de iod sa fie pre-distribuite in zonele de radiatii, in jur de 10 km, pentru o parte selectiva a populatiei. In Greater Toronto Area, inseamna un sfert de milion de oameni.

Unii producatori de energie si-au exprimat ingrijorarea despre conceptul pre-distributiei obligatorii si au ezitat asupra posibilitatii ca pastilele sa fie date pe o portiune mai mare de 10 km. Fiecare extra-kilometru in zona Toronto, inseamna zeci de mii de rezidenti.

Bruce Power e listat ca recomanda pastilele de iod doar pentru personalul care lucreaza la centrala nucleara si planuieste sa procure si sa distribuie pastilele de iod pentru zonele primare si municipalitati.

Solutii de anulare a efectelor radiatiei nucleare exista . Intotdeauna am stiut ( iar dovezile o confirma ) ca in medicina  s-a descoperit deja cum sa vindecam orice boala, doar ca unele informatii s-au " pierdut", iar cele care nu s-au pierdut, sunt ignorate de dogma medicala. ( ca nimeni nu vre asa omoare gaina cu ouale de aur din dotare ).
Dumnezeul medicinei, Emanuel Revici, a descoperit demult solutia si apublicat-o in " The influence of Irradiation  Upon Unsaturrated Fatty Acids " . Si-a patentat si cateva sute de medicamente : naturale, fara efecte secundare si care se adreseaza cauzei bolii si nu simptomelor ei. Da, ar fi putut ingropa intreaga industrie farmaceutica si medicala, asa ca l-au ingropat ei pe el, inainte sa puce sa-si produca medicamentele in masa. Culmea penibilului si batjocurii este ca Universitatea de Medicina din Bucuresti poarta numele lui Carol Davilla , care nici macar nu e roman si nu e big  deal in medicina.
Revici s-a oferit si sa vindece rusii iradiati de langa Cernobil, doar ca a fost refuzat, pe motiv ca operatiile de transplant de maduva ii va vindeca ( ceea ce nu s-a intamplat ). Solutia exista, insa e complet ignorata.

The Influence of Irradiation Upon Unsaturated Fatty Acids - See more at: http://www.helladelicious.com/diy/2011/03/how-to-protect-yourself-from-radiation/#sthash.NvcobI6T.dpuf
In a lecture entitled “The Influence of Irradiation Upon Unsaturated Fatty Acids” he goes over the effects of severe radiation poisoning on fatty acids…according to his research abnormally conjugated trienic fatty acids (leukotrienes) induce radiation illness. With fatty acids a small amount of radiation damage will grow worse over time until the effects are unstoppable. Revici developed a oxalic acid index to measure the abnormal fatty acids in the body. He felt the best antidote was a fatty acid antagonist and he developed a product, n-butanol. He also developed Perse and Bionar, drugs that can detoxify drug addicts without any side-effects whatsoever. But there isn’t much research done on this topic. Cod liver oil were one of the fats he found that helped with preventing cancer and mice exposed to large doses of radiation lived 50-100% longer when fed cod liver oil - See more at: http://www.helladelicious.com/diy/2011/03/how-to-protect-yourself-from-radiation/#sthash.hltmuqDy.dp

In Canada nu doar ratiatiile sunt o problema, ci si apa potabila , fapt paradoxal in tara care are cea mai mare cantitate de apa dulce din intreaga lume.


In Canada, la fel ca in alte tari, deseurile industriale si de la fermele de animale se deverseaza in rauri. Prin urmare, in sudul Canadei, in Quebec, calitatea apei din raurisi lacuri este dubioasa. Apa e tratata si reutilizata de municipalitati.
In anii care vor veni, vor apare anoi polutanti, disruptori endocrini sau reziduuri farmaceutice care vor necesita standarde noi de tratare a apei si eliminarea lor . Polutantii din apa sunt foarte foarte toxici pentru oameni, si sunt gasiti in cantitati mici in apa si sunt legati de feminizarea unor specii de pesti si sunt o reala amenintare pentru oameni.


Orasul Montreal produce in jur de 934 litri de apa potabila pentru fiecare locuitor, zilnic. O mare cantitate se scurge direct in pamant, prin sparturile tevilor.  Situatia este aceeasi in alte orase din Canada, unde 30 % din apa tratata curge inapoi la sursa, inainte sa ajunga la consumator, conform cu figurile din cabinetul ministrului mediului. Eforturile de a remedia situatia sunt modeste. Quebecul cauta sa repare tevile, ca sa reduca cu 20 % din cantitatea de apa risipita, pana in 1017.

Situatia i-a infuriat pe cei de la Assembly of First Nation, ce reprezinta 630 triburi de nativi americani din Canada. In unele comunitati conditiile de trai sunt exact ca cele descrise in lumea atreia, unde comunitati intregi nu au acces la apa safe pentru baut sau sanitation adecvata. In acest caz, cateva duzini de comunitati indigene izolate in nordul Ontario si Manitoba si alte cateva duzini de-a lungul Canadei, trebuie sa fiarba apa inainte de a o bea, din cauza poluarii industriale si din cauza lipsei centralelor de purificare a apei. In aceste locuri, apa imbuteliata este regula si este transportata cu mari cheltuieli.                                                  Da' nici in metropole apa nu e mult mai curata .


13 % din apa din gospodarii a fost testata in ultimii 6 ani si au gasit nivele nesanatoase de plumb , conform cu datele obtinute de la primarie, de Torstar News Service.


In primul an, analize detaliate au aratat ca majoritatea problemelor cu apa poluata  sunt in zonele din  orasu , unde infrastructura este veche si preturl imobilelor este foarte mare.


Plumbul din apa de la robinet provine din doua surse : tevile vechi de apa, aflate in proprietatea primariei, sau tevile invechite de pe proprietatea fiecaruia.
Cele mai mari concentratii de plumb periculoase sunt in High Park, Lawrence Park , sudul downtownului si parti din East York.


Estimativ, pentru 40.000 de case din Toronto, primaria  inca folosesc tevi de plumb. Dar cifra asta este doar o aproximare, spun autoritatile de la primarie.
Testele au impins primaria sa inlocuiasca tevile de plumb, intr-un program ce a inceput in 2008 si s-a oprit, pentru ca acum se bazeaza pe proprietarii de case sa initieze reanlocuire atevilor, angajandu-se sa upgradeze tevile de pe proprietatea lor, inainte ca primaria sa inlocuiasca tevile aflate in proprietate alor.5 comments:

 1. "In anii care vor veni, vor apare anoi polutanti, disruptori endocrini sau reziduuri farmaceutice care vor necesita standarde noi de tratare a apei si eliminarea lor "

  Destul de invers.

  Bucuriile astea s-au înmulțit odată cu expansiunea consumerismului și cea a industriei pharma.
  E ca și cum ai avea un cârnat maro încolăcit în jurul casei în care locuiești izolată și-ți faci probleme că în timp vei ajunge să stai într-o casă înconjurată de un cârnat maro.

  Rapoartele EPA și UNEP atrag atenția că tehnologiile folosite în prezent nu reduc noile bucurii, motiv pentru care cresc exponențial cazurile de infertilitate, cancer mamar, feți frumoși cu malformații deosebite etc.
  Ceea ce ar trebui să apară ar fi soluțiile pentru eliminarea bucuriilor (rapid... că ne ia dracu').
  Atât timp cât libertarienii nu iau medicamente și nu fac nici pipi, nici caca darămite să mai traga apa, bucuriile sunt prevenite. Cu o condiție, să nu folosească produse de curățenie și cosmetice. Mă rog, sunt mult mai multe condiții. :)

  P.S. Când le va ajunge tuturor rahatul până la gât, comunitățile își vor băga picioarele în libertarianism și vor începe să-și rezolve problemele. Sună tragic, dar la cât s-a prostit omenirea, libertarianismul e abia la început. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. De acord cu tine. Insa autoritatile nu vor spune niciodata cat de adanc e cacatul, ci vor incerca sa il cosmetizeze cu texte d'astea ca undeva, candva, in viitor, situatia va fi cam albastra, insa niciodata in prezent.
   Eu n-am incredere in omenire, ca va reusi sa-si rezolve problemele. Cu atat mai putin sa rezolve poluarea care ne infecteaza fiecare celula din organism.

   Delete
 2. SI AVEM NUMAI VESTI BUNE

  http://edition.cnn.com/2014/07/11/world/asia/japan-earthquake/index.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Umbla vorba pe net, ca vulcanul Fuji sta sa sa dea pe dinafara .

   Delete
  2. Nici Yellowstone nu e mai prejos, media oficiala evident se comporta autist

   http://www.thedailysheeple.com/yellowstone-supervolcano-turned-the-asphalt-into-soup-shutting-down-natl-parks-roads_072014

   Delete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.