Doctor Yourself

Thursday, April 3, 2014

Bolnav in Canada Sa fii bolnav in Rai este cel mai rau lucru ce ti se poate intampla. Sistemul sanitar din Romania e lux, comparativ cu cel din Canada : macar in Romania te vede doctorul a doua zi, daca ai nevoie, chiar daca iti cumperi singur jucariile. Sau, daca ai banuti, te poti duce la spitalele private .

La spitalele de stat din Canada astepti cu lunile si cu anii pana sa te programeze la un doctor specialist ( asta daca mai su[ravietuiesti pana atunci ), iar spitale private nu exista, ca e ilegal, sub pretext ca toti trebuie sa fim egali ( unii mai egali decat altii, da' asta e alta poveste ). Comunism in forma pura.

                1 din 10 pacienti asteapta in camera de la Urgenta mai mult de 28 ore pentru un pat :


Raportul mai spune ca 9 din 10 oameni care se transfera de la Urgenta in spital, asteapta sub 28 de ore pentru un pat, iar media de asteptare este de 8,8 ore.
Raportul este facut de Canadian Institue for Helth Information .


Tzeapa aia cu platesti taxa de protectie luata cu japca, in schimbul unei protectii in caz de boala ... etzeapa si in Canada, ca si in Romania. Si aici canadienii nu isi pot permite sa plateasca medicamentele si cersesc public, prin presa bani pentru tratamente : dati un dolar, ca imi moare plodul !

Dar inainte sa aratam cu degetul catre sistemul sanitar, puitorii sunt primii care ar trebui trasi la raspundere pentru suferinta plozilor si lipsirea lor de tratament medical : daca au stiut ca nu au in cont bani pentru viitoare si eventuale cheltuieli medicale ce pot aparea, de ce si-au permis sa aduci pe lume plozii, intr-un sistem ce nu le ofera protectie ?  Ca sa se chinuie si ei, evident ! Prostimea face plozi ca la loterie : daca ies snatosi, bafta lor. Daca ies bolnavi, n-au decat sa se chinuie, ca puitorii nu isi permit sa le plateasca tratamentele !
Si apoi se intreaba revoltati de ce afisez un dispret si un dezgust maxim pentru puitori. Uite de asta  !

Imbecilitate in forma pura : puiesti si apoi te dai cu coorul de pamant ca nu iti pemriti sa le cumperi medicamentele. Cand parintele e imbecil, sufera plozii. In cazul asta, plodul e scos la inaintare in presa, ca sa implore mila publica si a politicienilor, poate-poate cineva o sa-i plateasca medicamentele :
Speta : plod de 12 ani in Ontario cu fibroza chistica, nu primeste medicamente gratis de la stat , iar puitorii sai, of course, nu isi permit sa le cumpere.
Asta cu puitorii iresponsabili e ca aia cu autoritatile romanesti luate prin surprindere de fiecare data cand vine iarna. Exact la fel sunt si puitorii : sunt foarte surprinsi ca plozii se imbolnavesc.Un nou medicament, Kalydeco pretinde ca ar putea imbunatati conditia plodului. Fara medicament, functia plamanilor plodului va continua sa decline. Pana cand va fi adolescenta, va avea nevoie de un transplant de plamani ce ii vor da inca 5 ani de viata.
Cu Kalydeco, plodul a avut progrese remercabile. In 30 de zile, testele de diagnoza pentru CF erau negative iar medicamentul corecteaza defectul din organism. Problema e ca medicamentul e foarte scump : costa 348.000 $ / an si nu este acoperit de asigurare ade sanatate.

Puitorii plodului au de la job beneficii de 50 % pentru medicamente. Producatorul medicamentului  i-au facut reducere de 30 % , insa familia tot trebuie sa plateasca 60.000 $ / an ca sa-si tina plodul in viata. Cu medicamentul cel nou, prognoza pentru plod ste buna, insa asigurarea de stat nu vre asa plateasca pentru el.


Asa ca au scos plodul sa se milogeasca in public in fata la Queen Park , fix in cuibul politicienilor din Ontario. Colegii plodului, 150 de bucati, au venit de la scoala, sa o sustina. Pai te cred si eu ca bietul plod are nevoie de sustinere, cu asa pereche de puitori inconstienti in dotare ! 

 Puradelu' bolnav a incercat sa se intalneasca cu Premierul Ontario si Ministrul sanatatii, Deb Matthews, ca sa le cerseasca medicamente. Comunitatile din Bradford si Beeton strang bani ca sa-i cumpere medicamente puradelului. Da' eu nu inteleg de ce parintii puradelului nu se imprumuta de la banca sa plateasca medicamentele ? Si n-au decat sa munceasca 10 vieti si ei si urmasii lor, ca sa plateasca datoriile. Ca asa se intampla daca intri in cheltuieli pe care nu ti le poti permite. Iar ei nu isi permit sa-si trateze plozii, dar n-au avut nici un scrupul sa faca plozi : sa suporte consecintele propriilor decizii !

Puitorii plodului au anuntat ca vor sa se intalneasca cu premierul Ontario.Ca argument, puitorii vin cu argumente emotionale : ganditi-va ca plodul de 12 ani se lupta pentru viata ei. Ok, si din cauza cui nu are bani pentru medicamente si e nevoit sa cerseasca public ?


Puitorii au  trimis o scrisoare publica Premierului Ontario, in numele plodului, in care sa-i ceara ... medicamente ! De parca premierul e farmacie pentru saraci.


                           Premierul nu e Mama Tereza, sa dea medicamente de pomana saracilor :Presa a preluat stafeta si au intrebat Premierul Ontario, daca guvernul ar putea sponsoriza tratamentul plodului. Stupida intrebare, pentru ca nu exista nici un motiv pentru care sa se faca exceptie de la reguli. Pai consecinta ar fi ca toti sarantocii ar navali la Parlamentul Ontario sa pretinda medicamente gratis, pentru ca deja s-a creat un precedent.

Premierul le-a raspuns ca le intelege durerea si sustine din inima familia, dar ... nu si din buzunar ! Pe motiv ca nu e o decizie politica ce este facuta de politicieni individuali sau indivizi de la Ministerul Sanatatii.
Corect. E strict responsabilitatea familiei sa plateasca medicamentele ce nu sunt acoperite de asigurarea de sanatate. Ah, parintii nu au bani sa-ti plateasca medicamentele ? Pai spanzura-i de matze, pentru mizeria in care te-au bagat si pentru ca o sa mori din cauza iresponsabilitatii lor  !

Presa zice ca premierul nu are dreptate, pentru ca politicienii au responsabilitatea pentru cum sunt cheltuite taxele prostimii . Corect. Pai prostimea n-are decat sa ceara politicienilor schimbarea sistemului, in loc sa cerseasca un pumn de medicamente pentru cazuri individuale !      Comunitatea face strangeri de fonduri cu care sa plateasca medicamentele plodului. Doneaza si tu !


  In America, numarul cazurilor de cancer continua sa creasca : gaina cu ouale de aur pentru Drug Cartel si pentru catelusii ei ( asociatiile ce " lupta" cu cancerul si strang fonduri pentru cercetare acancerului ).
Un raport eliberat de American Cancer Society arata o crestere a numarului de cancer la plozi, cuplat cu scaderea ratei deceselor la plozi si adolesecenti. Cancerul plozilor ramane a doua cauza a mortii plozilor, dupa accidentele de masina.


In fiecare an au fost diagnosticate tot mai multe cazuri de cancer, 187 cazuri la 1 milion de plozi , de la boraci la 19 ani.


Cum ziceam, cancerul e gaina cu ouale de aur : operatiile de cancer nu sunt posibile fara banii tai !


Princess Margaret Cancer Foundation a infiintat o noua campanie de strangere de bani de la fraieri. Astfel, un email a fost trimis catre donatorii spitalului si suporteri, spunand ca trebuie sa stranga 15.000 $ pana pe 4 februarie, pentru ca 6 pacienti cu cancer sa pota fi operati." Sase oameni au nevoie de operatie ... Operatia nu e posibila fara tine. Te rog doneaza astazi ", zice emailul semnat de Laura Syron, vicepresedintele fundatiei. Problema este ca operatiile pentru cancer, sunt acoperite de asigurarea de sanatate, deci pot fi facute si fara donatia ta.


Dr. Bob Bell, presedintele University Helth Network, ce include Princess Margaret, spune ca are cunostinta ca cei 6 pacienti in cauza vor fi operati chiar daca banii nu vor fi stransi.                      Atata doar ca ei nu vor primi operatie robotizata, ci vor primi operatia standard.


Dr. Monika Dutt, directorul Canadian Doctors for Medicare spune ca reclama este inselatoare.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.