Doctor Yourself

Monday, March 10, 2014

Puitori iresponsabili


Pe la noi prin Rai, fatatoarele sunt tabu, ca vacile sfinte !  Orice ar face, oricat de multa nesimtire si bataie de joc fata de cei din jur ar afisa, ele sunt intangibile. Nimeni nu are curaj sa le spuna nimic, toti tac si indura, pentru ca asta e regula pe aici : vaca sfanta are intotdeauna dreptate.
     Daca a nu isi educa plozii e ceva absolut comun pe aici, mai nou a devenit o mandrie si motiv de lauda pe Internet : puitorii au inceput sa inregistreze crizele de isterie ale plozilor si sa se laude cu ele pe Internet .


Un video a devenit deja viral. Daniel Brooks a incarcat pe Youtube un video cu boracul de 2 ani, Ashlynn Hobbs in timp ce facea crize de isterie pentru ca voia sa se joace cu un iPad. Sa fii puitor care nu isi dreseaza boracul, a devenit un motiv de mandrie.


Eu raman la parerea mea, ca oamenii nu fac copii, ci fax sex : apartitia boracului e in cele mai multe cazuri, complet accidentala. Puiesc exact ca animalele, complet iresponsabil. La capitolul " puitori iresponsabili" intra si aia care sunt disperati sa puiasca din motive debil emotionale, fara sa inteleaga iota ce presupune asta, dupa care descopera cu oroare ca nu le place sa boraceascasi si ca boracii ii incurca teribil.
Urmarea este ca numarul plozilor speriati de comportamentul iresponsabil al puitorilor,  este in crestere : plozii contacteaza ChildLine, suparati ca puitorii se imbata, in loc sa le poarte lor de grija.


In Anglia, creste numarul plozilor "inspaimantati si ingrijorati " ca puitorii lor se imbata. In jur de 3.930 plozi au contactat ChildLive, aproape de doua ori mai multi decat au cerut ajutor anul trecut.


Si asa cum constatam, irasponsabilitatea puitorilor e maxima ( daca ar fi fost responsabili, nu si-ar fi permis sa puiasca intr-o societate sclavagista ) . In special fatatoarelele se comporta sub orice critica, sfidator, abuzan statutul de vaca sfanta pe care si l-au castigat : mai nou, puitorii schimba scutecul boracului, in restaurant ! Ca ii este lene sa mearga la WC ...


Explicatia pentru batjocura pe care o afiseaza la adresa oamenilor din jurul lor, este ca " e dreptul lor" de a se comporta ca vita incaltata. Dupa care se mira ca nu le sufera nimeni cand le vede cu boracii dupa ele ! E ceva absolut firesc si intalnit la fiecare pas : plozi care urla ca alarma de incendiu, prin magazine si peste tot, care se tarasc pe podea ca omizile, in timp ce fac istericale. Puitorii lor, pur si simplu ii ignora.
Nu fac nici cel mai mic efort sa ii controleze  sau macar sa-i scoata afara, ca sa nu deranjeze un magazin intreg.  Pai nu, ca ele au dreptul sa fie oricat de nesimtire vor, iar tu ai doar dreptul de a indura.Puitorii sunt protejati de lege, pot sa te abuzeze oricum doresc ei . Daca indraznesti sa te plangi ca te deranjeaza, fatatoarele din Rai devin extrem de agresive, merg si se dau victime la presa, fac scandal, reclamatii, ca esti un monstru care are ceva personal cu ele, cu mama lor si cu boracii din dotare.
    Un puitor a consultat un avocat, din cauza ca plodul lui a fost acuzat ca a piscat pe cineva . Chestiile astea sunt mai comune decat va imaginati. Comportamentul standard este sa ocolesti fatatoarea cu boraci, cat se poate de la distanta si sa eviti orice contact cu ea, cu orice costuri.Daca trebuie sa zbori cu plozi in avion, te-ai nenorocit ! In topul celor mai rai pasageri, sunt puitorii nesimtiti, care nu au grija de plozii lor ( pentru ca e "dreptul lor", of course ... )


Un survey facut de Northstar pentru Expedia, despre comportamentul din timpul zborului, a gasit ca puitorii nesimtiti sunt considerati cei mai enervanti pasageri, conform cu declaratiile celorlalti pasageri.


Dupa parerea mea, in topul nesimtirii sunt puitorii care isi tarasc boracii prin locuri publice in care ei nu ar trebui sa fie. E absolut dezgustator sa vezi puitorii cu boracii in rucsac ( sau mai rau, in carut ), vara pe la terase si iarna prin restaurante. Pai plodul ala nu se afla la varsta la care sa inteleaga ce-i aia si chiar nu are nevoie sa socializeze sau sa manance la restaurant : motiv pentru care nu are ce cauta acolo. E un plod :  mananca, zbiara si se caca. Un fel de Amiba. Ce sa caute in restaurant si la terasa ?  Ca se plictiseste de moarte, cere atentie, deranjeaza pe toti in jur si in final se abuca de zbierat, disperat sa scape de acolo.

E fantastica nesimtirea puitorilor care isi cara plozii peste tot cu ei. Si motiveaza cu tupeu, ca n-are cine sa stea acasa sa pazeasca boracu' : pai stai tu cu el, ca d'aia l-ai facut ! Stai acasa si boraceste !
Vrei sa iesi in societate, in locurile unde se duc adultii ?  Plateste-ti bona sa-ti pazeasca boracul pentru cateva ore.
Daca nu iti permiti sa asiguri necesitatile boracului, nici macar pentru cateva ore, cata tu esti plecat cu treaba in oras , de ce l-ai mai adus pe lume ?  Si daca tot ai facut-o, asuma-ti responsabilitatea, in loc sa pasezi consecintele puitului, pe oamenii care au ghinionul sa se afle in jurul tau !
   
 Da' nu !  Puitoru' stie limpede ca nu isi permite si totusi o face, dupa care incepe vaicareala si chinul : isi cara boracul dupa el in locurile pentru adulti, stresandu-se si el, chinuind boracu' si deranjand pe toata lumea in jur. Da' e dreptul lui sa fie nesimtit .

                                   Nesimtirea puitorilor n-are limita : mai nou, duc boracii si la film .


O fatatoare povesteste la ziar cum s-a dus cu amandoi plozii la cinema ( un plod de 2 ani si altul de 6 luni ) ca sa vada Frozen. Cand a ajuns la tejghea sa cumpere biletul, vanzatoarea a facut ochii mari si a intrebat retoric daca aduce si boracul de 6 luni in sala ?
Bineanteles ! E vreo problema ? i-a raspuns fatatoarea.Cand a inceput filmul, boracul a dormit, iar lodul celalat s-a uitat la film. Daca boracul ar fi inceput a zbiere, n-ar fi avut nici o problema sa iasa cu el afara sa-l calmeze, in timp ce plodul celalt ar fi ramas cu prietenii in sala.
Deci da : n-avea nici o jena sa ridice in picioare un rand de scaune, ca sa iasa afara si apoi inca o tura cand se intoarce. Si apoi din nou, cand o sa zbiere din nou boracul. N-are nici o problema nici ca oricand poate zbiera boracul si ii deranjeaza pe spectatori, care au platit sa se bucure de film si nu de spectacolul oferit de nesimtirea fatatoarelor.  Deci clar, ar trebui sa existe reguli care sa le interzica accesul cu plozi in locurile destinate adultilor.


Un chestionar facut de Cafe Mom, arata ca 51 % din respondenti spun ca boracilor nu ar trebui sa le fie permis accesul in salile de cinema.

Fatatoarea in cauza, zice intelege frustrarea ca un borac urlator sa iti ruineze vizionare afilmului, dar trebui esa intelegem si noi ca o fatatoare blocata intre 4 pereti cu 2 plozi pe care sa-i boraceasca, se bucura de sansa de a scapa de cosmar pentru 1 ora, cat merge la film.
Nesimtire tipica puitorilor : ei nu mai suporta boracitul, fapt pentru care restul lumii trebuie sa ii suporte abuzurile si nesimtirea. Pai a fost decizia ei sa puiasca in ciuda faptului ca nu isi permite a-i creasca si sa aiba si ea viata ei privata.


Tot mai mult se ridica voci care cer interzicerea accesului plozilor in locurile pentru adulti. Si mi se pare corect : nici eu nu ma duc sa-mi beau cafeaua pe locul de joaca al boracilor, nici ei sa nu vina in restaurant.
Cum nesimtirea puitorilor intrece orice limita am vazut ever, au dat-o cu discriminarea : ca e discriminare sa nu le permiti plozilor sa mearga la restaurant .


Cateva restaurante au interzis plozilor accesul intre anumite ore din zi, din cauza zgomotului si a mizeriei pe care il fac. Pentru ca, asa cum am vazut deja, puitorii nu se deranjeaza sa-i dreseze. Chiar se lauda cu asta. Prin urmare, interzicerea plozilor in locurile pentru adulti nu este discriminare, ci singura forma de aparare pe care o avem, in fata puitorilor nesimtiti !


                       De legal este cu siguranta legel. Restaurantele pot refuza sa serveasca pe oricine.


Si e normal sa le interzici accesul, in locurile destinate adultilor ( oricum, plozii nu inteleg nimic de acolo ). De fapt, normal este ca puitorul sa aiba bun simt si sa nu-si care plodul dupa el, in locuri in care nu ar trebui.
Cand mergi la un meci, nu doresti sa fii inconjurat de plozi racnitori. Si imi las acasa plodul, dar asta nu pentru ca simt nevoia sa aud urland plozii altor puitori  mai nesimtiti. Plozii urlatori sunt urlatori si sunt nepotriviti in anume locuri publice.


Cred ca e foarte potrivit sa interzicem accesul plozilor in restaurante. Cred ca sunt locuri in care platesti pentru ambianta si este in intregime rezonabil sa pretinzi ca oamenii care au boraci sa nu poata intra sub nici un motiv. Daca vor sa vina la restaurant, sa-si plateasca o bona sau sa gaseasca pe oricine altcineva sa le pazeasca boracul acasa, cat vin ei la restaurant.
Nu e atat de mult discriminare, cat politete. Daca nu exista meniu pentru plozi in restaurant, rezulta ca plozii nu au ce cauta acolo.

Asa cum stim, vita incaltata intra cu copitele in viata celor din jurul ei. Astia nu se civilizeaza cu bunul simt si apelul la ratiune, ci cu bata. Simplu : le interzici accesul si vor invata lectia. In supermarketuri, cand ii apuca racnitul pe plozi, ar trebui chemata paza si scosi imediat afara, pe motiv ca deranjeaza .


Societatea nu a avut problemale astea acum 20 de ani, pentru ca, ca atunci era regula generala ca puitorii sa isi controleze plozii mai bine. Acum parintii simt ca plozilor ar trebui sa le fie permis sa faca orice vor ei. Chiar sunt ofensati cand sunt confruntati cu faptul ca plozii lor sunt niste monstri si au nevoie sa fie disciplinati.
In anii '70-'80 nu am vazut pre amulti plozi care sa se comporte urat, de la boraci pana la adolescenti. De cand parintilor nu le mai pasa sa-si educe plozii, locurile publice trebuie sa ia masuri ca ne protejeze. aplaud si sper ca nesimtiti sa ia aminte.


Astfel se ajunge in situatia in care plodul ti se caca in cap, iar tu nu ai nici o modalitate de a te apara, ca imediat esti clasificat abuzator de plozi. Puitorilor daca te plangi, astia fac si mai urat si tot pe tine te scot vinovat. Singura modalitate de aparare ramane apelul la lege.


Un  puradel de 4 ani si prietena lui de 7 ani au fost amenintate cu civil orders pentru comportament antisocial , dupa ce vecinii spun ca au vazut-o ca smulgea plante si copaci din afara casei unde locuiau plozii. Cu alte cuvinte , se duceau si "pliveau" peluza vecinilor .Si nu-i deloc placut sa-ti ingrijesti peluza, sa plantezi flori, si apoi sa vina puradelu' vecinului sa-ti "are" peluza,  mai cu spor decat ratonii ! 

In mod normal, civil orderd pentru comportament antisocial se da in cazuri de furt din magazine, jaf si incendiere. Puradelului nu i-a fost trimisa citatie, insa fatatoarea a fost avertizata ca o citatie va fi posibila pe viitor.
Mi se pare corect : daca puitorul refuza sau e incapabil sa-si controleze plodul, atunci il va controla legea.


Plozii sunt destructivi, nemanierati si indisciplinati. Fatatoarei ar trebui sa-i fie trimisa citatie, daca printesa ei dulce si minunata terorizeaza vecinii si le distruge proprietatea, sau sa fie tratata cu o pereche de palme daca puradelu' distruge peluza propriei case.


Distrugerea proprietatii, la orice varsta ar trebui sa conteze . Daca parintii naturali nu isi pot dresa plozii sa se comporte bine, atunci ar trebui luata in considerare varianta parintilor adoptivi.


In sfarsit, o autoritatea a luat pozitie impotriva plozilor neobedienti ! Parintii de azi cred ca e perfect acceptabil ca plozii lor sa distruga orice vor ei. Norma puitorilor este libertatea de expresie. Am 5 plozi si i-am facut sa respecte proprietatea. Daca acest comportament nu este retezat la varste mici, nu va mai retezat fi niciodata.


2 comments:

  1. In alta ordine de idei , e ora 17.30 aici si cum doar ce ti-am descoperit blog`ul , citesc continuu de la ora 8 dimineata articolele astea minunate ale tale :D. Ar trebui sa primesti un premiu sau ceva , pentru calitatea extrem de rara de a intelege ce se petrece gresit cu lumea asta. Indraznesc sa spun ca se simte tristetea sau supararea din ``vocea`` ta si e un lucru stiut ca oamenii inteligenti sunt mai predispusi la tristete si depresie ... poate pentru ca doar ei vad adevarul . Te felicit si iti multumesc pentru literatura oferita :D

    ReplyDelete
  2. Cum ar putea fic ineva fericit sau macar multumit, cand traieste intr-o lume imbecila, societate sclavagista si primitiva ? Parca traim in jungla cu maimute.
    Multumesc de aprecieri !

    ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.