Doctor Yourself

Thursday, March 27, 2014

Gaste canadiene


Noi aici in Rai, traim ca in frigider. Iarna tine 8-9 luni pe an, dupa cum ne este norocu' . Oricum ar fi, primavara incepe la sfarsitul lui mai, cand in sfarst, putem da jos caciula si cojocu', iar in iunie deja e vara. Zilele trecute a nins pe al noi prin Torontesti, insa nu nisoarea e problema ci frigul si vantul. Ca bate vantul ca prin pustietate .
Numai in Canada veti intalni soare de juri ca a venit vara, si cand iesi afara sunt -15 C de iti clantane dintii in gura. Este cel putin amuzant cand ii vad pe aplaudaci cum se lauda pe net ca au emigrat in Siberia si ce minunat traiesc ei aici. Masochism in buna regula :


De regula, pe vremea asta sosesc din sud, primele gaste canadiene in Canada. zilele trecute am vazut si eu una prin Torontesti :


Au sosit gastele canadiene in Winipeg, si cand au vazut cat de frig este, au facut cale intoarsa la americani !E atat de frig in Winipeg, incat pana si gastele s-au speriat de iarna siberiana ! Pardon, canadiana !

Ken Cudmore de la Fort white Alive a declarat pentru Metro ca un grup de 200 de gaste canadiene care s-au intors in Canada, din migratia anuala, dupa cateva zile de la aterizare, au facut cale intoarsa . Ken le-a vazut de 30 de ani migrand anual, insa nu isi aminteste sa fi vazut vreodata ca au facut cale intoarsa. Nu isi poate imagina ca s-au dus mai la nord, spre frig, asa ca presupune ca s-au dus inapoi in sud, de unde au venit.


Temperatura din Siberia canadiana e mai scazuta cu 10, unoeri 20 grade C decat temperatura normala pentru perioada asta a anului. Din nefericire, gastele se pot muta usor : canadienii, mult mai greu .....


4 comments:

 1. „Numai in Canada veti intalni soare de juri ca a venit vara, si cand iesi afara sunt -15 C de iti clantane dintii in gura.”
  =)) exact asta incerc si eu sa le explic celor de-acasa.
  Ei imi zic ca e soare cu dinti, eu le zic ca n-are dinti, asta rade cu gura pana la urechi la noi. Poate dinti de castor :D
  Am vazut niste grauri tampiti care s-au intors prea devreme. Se agitau a paguba...

  ReplyDelete
 2. Nimeni dintre prietenii mei din Romania, n-a priceput cum vine treaba cu soarele si frigul in acelasi timp ! Pana la urma, am venit cu o gaselnita care pentru ei sa faca sens : in Canada sunt gauri de ozon, prin care patrund razele soarelui direct si totul e stralucitor, soare afara, dar e ger. Nu ma intreba care-i logica si ce sens are, insa a functionat. Acum sunt toti lamuriti , ca e treaba cu gaurile din strtul de ozon.

  ReplyDelete
 3. Gastele sunt proaste, d-aia fac cale intoarsa. Canadienii sunt destepti si se adapteaza locului :)

  ReplyDelete
 4. Nu doar ca se adapteaza canadienii, dar le mai si PLACE si se bat cu pumnul in piept ca raiesc in the best country of the world ! Da' stai, ca nu i-ai vazut pe romanasi cat sunt de incantati ! Astia se jura ca traiesc in Rai si se felicita in fiecare zi, ca au emigrat in Siberia !

  ReplyDelete

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.