Doctor Yourself

Monday, February 17, 2014

Autostrazile in Canada


 Mare zarva in Rai ca s-a gasit solutia miraculoasa pentru decongestionarea traficului in Torontesti : mutarea autobuzelor pe autostrazi !


Au latit autostrazile, exact cat sa faca loc celor doua benzi de autobuze ( care circula la fiecare 10 minute ), insa prostimii i s-a spus ca  asta va decongestiona traficul pe autostrada ! Si stiu canadieni care erau foarte incantati si convinsi ca nu vor mai avea parte de blocare in rush hours !
      Pai ce are sula cu prefectura ?  Si le-am expus datele problemei ca pentru imbecili : acum ai 4 benzi pe care circuli inghesuit. Maine, vei ave ain plus 2 benzi pentru autobuze, pe care tu nu ai voie sa circuli cu masina. Rezulta ca vei circula pe exact aceleasi 4 benzi inghesuite ca si inainte. Cum va decongestiona asta traficul pe autostrada ?  Asta a fost momentul in care si-au dat seama ca erau irationali ( ca toata turma ). Daca ar fi construit 2 benzi normale, mari , de autostrada, atunci chiar s-ar fi simtit diferenta, insa nu e cazul ...
Nici pentru traficul din oras nu va fi vreo decongestionare, pentru ca traseele autobuzelor raman aceleasi si majoritatea autobuzelor circula pe soselele care nu sunt legate la autostrazi. Cui foloseste constructia celor 2 benzi de autosrada ? Pai presa ne-a demonstrat cum constructiile din Ontario si Quebec sunt controlate indeaproape de Mafia italiana si cum Toronto este capitala financiara mondiala a Mafiei, care aici isi spala banii.

Nu-i de mirare ca populatia nu sustine construirea celor 2 benzi ultra-inguste de autostrada. Tory, directorul Civic Action Alliance a spus Membrilor in Parlamentul Provincial din toate partidele ca cetatenii pur si simplu, considera ca guvernul risipeste banii platitorilor de taxe, pentru acele 2 mini-benzi de autostrada.


                                       Astea sunt mult trambitatele benzi la care se lucreaza de zor :


                                     Si au niste statii - refugii, in care sa se adaposteasca oamenii :


Iar asta nu e tot, ca Mama Prostilor e mereu gravida in Canada ! O fi avand autostrazile 4 benzi de circulatie, intotdeauna blocate in rush hour, insa traficul e haotic, din cauza legislatiei idioate. Pe scurt, orice imbecil are acces nerestrictionat la autostrada, si nimeni nu il ia la rost daca el circula cu 60 km / ora pentru ca se teme sa circule pe autostrada si astfel tine in loc toata banda .
To astia, merg si pun frana in plin mers ( nimeni in fata lor, pe o distanta de 100 de metri ) pe autostrada, la fiecare 200 de metri, de se ciocnesc in spatele lui, masinile ca ouale de Paste ! Nici pe astia nu-i restrictioneaza nimeni cu nimic. Merg dobitocii cu 80 % ( isi pun avariile ) si iti sar in fata fara avertisment, cand tu ai 100 km / ora si apoi tot ei se mira sincer ca i-ai lovit.

Autoritatile se tot dau de ceasul mortii sa fluidizeze traficul pe autostrada, insa nu fac nimic concret. Ce-o fi atat de greu sa imaparti benzile de pe un sens pe limite de viteza,a stfel ca fiecare sa se incadreze in viteza la care vre asa conduca ?  Astfel, tembelii aia de merg cu 60 km/ ora , vor merge pe banda lor speciala, unde toti sunt ca ei si nu vor deranja pe nimeni ?

Daca autoritatile nu vin cu solutii, a venit populatia cu petitie pentru marirea maximului de viteza pe autostrada :

http://www.stop100.ca/Pentru cei care nu stiau, Canada e in urma tehnicii din orice domeniu, cu cativa zeci ( spre suta ) de ani buni. Iar viteza maxima permisa pe autostrada e 100 km/ ora, de parca ne plimbam cu caruta.


Populatia dieparata de haosul de pe autostrada, cere marirea limitei de viteza pe autostrada in zonele metropolitane, la 120 km / ora si 130 km / ora pe autostrazi, in afara zonelor metropolitane.

Politia zice ca tine vitez la 100 km / ora, pentru motive de safety. Dar e stupid, ca la fel de bine te faci praf si la 100 si la 120 km / ora, nu-i nici o diferenta. In plus, nu viteza provoaca accidentele, ci prostia : si e plin de imbecili care nu stiu sau le este frica sa conduca, dar intra pe autostrada . Primul lucru pe care te invata instructorul de la scoala de soferi, este nu sa conduci, ci cum sa te feresti de prostii de la volan ! Asta e crucial in Canada .
Si apoi, daca toti circulam ca melcu', numarul de masini care trec intr-un interval de timp este mai mic decat cele care ar circula cu viteza mai mare ; de unde si inghesuiala de pe autostrazi.


De ce este safe sa conduci la 130 km / ora ?  Pentru ca realitatea demonstreaza ca intreaga lume o face ( mai putin Canada, care ca de obicei, e la coada tuturor cand vien vorba de tehnica si nu numai ) : multe tari in care limita de viteza este 130 km / ora au un numar mai mic sau egal cu Ontario, la accidentele fatale. statul Montana nu a vazut nici o diferenta in numarul accidentelor fatale, comparand perioada in care nu au avut limita de viteza ( 1994- 1999 ) si acum, cand au 120 km / ora.


In Ontario, viteza asta este ilegala si esti amendat, iar asigurare ala masina iti va creste fara motiv real. si asa, platesc canadienii cate 300 $ pe luna, asigurarea la  masina ! Si daca vine un dobitoc si intra in masina ta parcata in parcarea supermarketului ( tu in magazin fiind ), cei de la asigurare te penalizeaza si pe tine si asigurarea iti creste instantaneu ( de parca nu platesti deja suficient ) pe motiv ca ai avut accident !
 Este jaf national ce se intampla in domeniul asigurarilor pentru masini !


Dupa ce au studiat traficul , oficialii din Michigan au crescut limita de viteza pe I-69 la 70 mile / ora ( 112 km / ora ) in 2005. Rezultatul a fost ca viteza in trafic nu a crescut, spune Lt. Gary Megge, expert pentru trafic la Michigan state Police.
Insa au vazut schimbari subtile : soferii care conduceau incet, au inceput sa conduca mai repede, ca sa se alinieze cu celelalte masini in trafic. Cu cat mai multi oameni circula cu o viteza similara, cu atat vor fi mai safe in trafic, spune el.


  Daca viteza ucide ( asa cum pretind oficialii canadieni ), Autobahn-ul german ar trebui sa fie un adevarat abator :


Realitatea demonstreaza ca autoritatile canadiene bat campii cu fobia de viteza : Utah a constatat ca accidentele fatale au scazut cu 11-20 % pe autostrazile in care limita de viteza a crescut la 80 mile / ora ( 128 km / ora ). Prin urmare, statul Utah intentioneaza sa creasca limita de viteza la 80 mile / ora pe mai multe autostrazi.

Carlos Braceras, Utah Dept. of Trans.Deputy Director declara in 2012 ca " Accidentele au scazut cu 11 % intr-o zona de test si cu 20 % in alta zona de test. Nici un accident fatal nu a aparut in zona, in timpul testarii.


Danemarca a vazut neschimbat numarul accidentelor fatale dupa cresterea limitei de viteza de la 110 km / ora la 130 km/ ora.


Realitatea din Ontario contrazice flagrant autoritatile care sustin ca viteza provoaca accidente : in 2009, 6,7 % accidente fatale au fost atribuite vitezei iar 93 % din accidentele fatale au fost la viteza legala ( no speeding ). Deci nu viteza ucide, ci prostia.
    Da' eu cred ca autoritatile nu pot sa declare public ca tin limita de viteza foarte scazuta pentru ca , canadienii sunt mai intarziati de felul lor si au nevoie de protectie speciala cand sunt la volan ( adica sa conduca incet ca melcu', pentru a avea suficient timp sa stapaneasca masina. Da' nici asa nu sunt in stare. statistica o confirma ! ) :


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.