Doctor Yourself

Friday, January 24, 2014

Teritoriul Interzis din Apuseni

De la primele anunturi in presa cum ca s-a prabusit avionul cu medici in Apuseni, mirosea de departe a dezinformare si cover-up, da' n-am putut sa scriu, pana cand nu au aparut primele dovezi, ca romanii nu;s in stare nici macar sa faca un cover-up ca lumea si isi tot dau cu stangul in dreptul.
        Prin urmare, n-am sa vorbesc despre amanunte gen pilotul Iovan ar fi cerut amanarea zborului din cauze de probleme tehnice la avion, sau ca studenta la medicina nu avea competenta si instruirea necesara ca  sa participe la operatia de transplant, decat daca ar fi fost amanta vreunui doctor. Curiozitatea i-ar fi fost satisfacuta simplu, ca exista material documentar pentru uzul doctorilor in training. Astea sunt amanunte irelevante.


Deci : s-a prabusit avionul si asa a inceput jenantul cover-up. Cei de la Aviatie spun ca sistemul de avertizare al avionului functiona atunci cand au gasit epava avionului : asa a declarat comisia de ancheta. Deci semnalul ca avionul s-a prabusit, a fost transmis.


Sistemul ELT functiona tot ( statii, microfon, difuzor acustic ), in ciuda faptului ca una din antene era rupta iar cealalta intreaga. Semnanlul era emis pe frecventa 121.5 MHz, ce nu mai este raportat centrelor de salvare.
Seful comisiei de ancheta a declarat presei ca semnalele transmise de ELT-ul avionului pot fi primite de avioanele care trec prin zona dar si de o statie terestra ce nu se afla in Romania.


Pilotul Serban Ionescu a declarat presei ca ELT-ul avionului prabusit a fost receptionat de un avion al Blue Air si al altor companii, iar ROMATSA a fost informata despre semnalul emis pe frecventa 121,5.
Deci chiar daca emitea pe frecventa veche, semnalul a fost interceptat si transmis acolo unde trebuia : toata povestea cu rusii care ei si numai ei ar fi trebuit sa auda ELT-ul ,si care nu au raspuns la telefoanele romanilor, s-a dovedit a fi doar praf in ochii prostimii. Rusii folosesc frecventa cea noua, la fel ca toate celelalte tari, intr-un program in care Romania nu e abonata si din care nu face parte : in concluzie, rusii n-aveau ce sa intercepteze frecventa veche si nici de ce sa ne raspunda la apelurile romanilor ( ca daca nu suntem abonati la serviciul respectiv... ).


Mai mult decat atat, pilotul a declarat presei ca ROMATSA ar fi trebuit sa aiba aparatura necesara pentru localizarea avionului.
De ce a dormit ROMATSA in papuci si nu s-a miscat sa isi salveze oamenii ? Din indolenta sau pentru ca cineva i-a interzis sa o faca ?


                                Nu doar ROMATSA ar fi putut sa localizeze epava, ci si armata :


Vocea Rusiei ne spune ca armata romana era in masura sa localizeze epava si sa-i gaseasca pe supravietuitori in maximum 2 ore de la accident, insa n-au vrut. La 15-16 km de locul prabusirii avionului , pe muntele Mare, la 1.828 m altitudine se afla o companie de radiolocatie dotata cu cel mai modern radar din armata romana si au vedere nelimitata peste Carpatii Occidentali .


Prin urmare, chiar daca ROMATSA nu are radare decat in Podisul Transilvaniei si a declarat ca l-au pierdut de pe radar cand a inceput sa zboare foarte jos, avionul prabusit ar fi putut reperat de radarul militar.
Intrebarea este de ce nu l-ar reperat ? Sau n-au avut voie sa o faca / anunte ?


          Si Politia ar fi putut localiza rapid avionul prabusit, datorita sistemului de localizare GSM.


Doar ca Politia Romana a declarat presei ca nu pute afolosi sistemul GPS fara mandat judecatoresc  si ca sistemul era exclusiv pentru urmarirea infractorilor.


Se pare ca Politia n-a aflat ca s-a inventat judecatorul de serviciu caruia puteau sa-i ceara eliberarea unui mandat de urgenta. Chiar daca nu era pentru localizarea unui infractor, judecatorul are competenta sa decida folosirea sistemului .
Deci asta-i poveste cusuta cu ata alba ca din toata Politia Romana n-a astiut nimeni ca se poate adresa judecatorului de serviciu.


Instanta suprema confirma ca daca s-ar fi cerut mandat, ar fi fost emis imediat.
Intrebarea este de ce politia nu a cerut mandat ?  Pentru ca cineva de sus, nu le-a dat voie sa o faca ?


Presedinta Instantei Supreme, Livia Stanciu, a declarat presei ( dupa ce au auzit declaratia politiei ca aparatura nu pute afi folosita decat pentru cautare ainfractorilor ), ca mandatul s-ar fi emis imediat, daca politia l-ar fi cerut.


Aviatia vine cu dovezi ca Ministerul Apararii a determinat distanta dintre ultima pozitie cunoscuta a avionului si locul prabusirii -2 km - dar datele NU au fost folosite. Ba mai mult, informatia a fost scoasa din raportul Guvernului  despre incidentul aviatic.

Ce intelege Tzipila de aici ? Ca cineva la varf cauta sa musamalizeze stangaci faptul ca s-a stiut la timp unde s-a prabusit avionul, dar au refuzat sa ii salveze.
Dar de ce ar refuza statul sa-si salveze cetatenii, desi are posibilitatea sa o faca ?  Sau nu are acces in zona respectiva si atunci n-are cum sa-si salveze oamenii, situatia in care singurul lucru de facut este sa declare ca n-au stiut unde sunt si de asta nu i-au putut salva.
In mod foarte convenabil, avioanele nu au putut survola zona, pe motiv de ceata . Nici macar avioanele militare dotate de la baza de langa Campia Turzii ( Luna ).


Hotnews spune ca in prima versiune a  Raportul Guvernului facut de Gabriel Oprea, facut public, spuneau ca Ministerul Apararii a determinat distanta dintre ultima pozitie cunoscuta a avionului si locul prabusirii - 2 km, iar ROMATSA ar fi avut cunostinta de datele de la MAPN si ar fi redus aria de cautare.

Intrebarea este , cum a fost posibil ca ROMATSA sa nu-i poata gasi pe o arie de 2 km ? Sau pur si simplu nu au avut acces in zona , si atunci au preferat sa mimeze ca nu-i pot gasi ?


HotNews a intrebat MAPN-ul cand a facut masuratorile respective si de ce nu le-a comunicat altor autoritati, chiar daca ROMATSA le-a refuzat initial sprijinul ? Evident, Mnisterul Apararii nu a raspuns la intrebare.


Raportul Guvernului zicea ca ROMATSA nu si-a exercitat obligatiile legale si NU a luat masurile necesare pentru a stabili zona in care s-a prabusit avionul si nu  a declansat operatiunile de cautare. Maimult, ROMATSA nu a solicitat sprijinul Centrului de Operatii Aeriene din cadrul MAPN pentru furnixarea datelor si informatiilor relevante pentru localizarea aeronavei. Adica ROMATSA a refuzat sprijinul armatei sa localizeze avionul prabusit.

De ce ROMATSA nu si-ar salva oamenii ? De ce nici macar nu s-ar sinchisi sa faca celmai mic efort pentru a-i localiza ? Poate pentru ca stiau foarte clar ca nu au acces in zona ?


Raportul Governului arata ca la ora 16,29, adica la jumatate de ora de la prabusirea avionului, Ministerul Apararii a transmis catre ROMATSA disponibilitatea de a participa la cautare si salvare, insa au fost refuzati.
In concluzie : cei de la varful conducerii, care ar fi putut sa stabileasca rapid unde se afla cazuta epava, au refuzat sa o faca. Asta nu-i incompentnta ( cum a aberat presa ), ci REFUZ clar.  Ok, refuza ROMATSA, refuza Armata, insa si Politia ? Chiar toti, de parca s-au vorbit ? Ori au fost obligati sa se resemneze, stiind ca nu au acces in zona ? Pentru ca doar atunci nu faci absolut nimic pentru a salva victimele, decat cand stii foarte clar ca nu ai cum sa-i ajuti.
 Doar ca autoritatile statului nu aveau cum sa declare public asta, ci trebuiau sa mimeze niste cautari, de ochii lumii : nu stim unde sa-i cautam, n-avem suficiente informatii, suntem incompetenti si ne dam cu stangul in dreptul, bla-bla.


Momentul supriza a fost ala in care supravietuitorii au anuntat public ca sunt vii si au cerut ajutor, iar asta a complicat a naibii situatia, ca nu mai puteau declara autoritatile ca n-au stiut unde sa caute.
Medicul Radu Zamfir a declarat presei ca a sunat la 112 si le-a transmis coordonatele luate de pe Google Maps.


El spune ca a folosit soft de GPS, Google Maps, ca sa le spuna celor de la 112 unde sa-i caute : adica mura in gura. Ba mai mult, a sunat si pe la Raed Arafat si pe la colegii lui de la spital, sa le spuna ca s-au prabusit. Si ceilalti doctori si copilotul au sunat la familie sa-i anunte. Deja povestea era publica si nu mai putea fi musamlizata atat de usor.


Cel mai vocal a fost doctorul Radu Mamfir, care a declarat continuu presei cum el a dat toate datele necesare celor de la 112 . Undeva prin presa ( nu mai gasesc articolul ) a declarat chiar ca a vorbit de 6 ori cu cei de la 112 !


Prin urmare, daca cineva introducea coordonatele date de Dr. Zamfir intr-o aplicatie de pe Google Maps, primea exact locul accidentului.
Cu toate astea, se pare ca baietii de la 112 n-au stiut sa foloseasca nici Sfantu' Google ! Deci e mult prea cusuta cu atat alba si presa a batut multa moneda pe incompetenta celor de la 112, ca sa justifice faptul ca nicum nu au putut localiza avionul. Ok, sa ziceam ca idiotul de la butoane habar n-avea sa foloseasca Google, da' nici colegul lui ? Nimeni de la ROMATSA ? Nimeni de la Politie si Armata ?
Nici unul dintre astia, n-aveau acasa vreun puradel cu smartpone, ca i-ar fi localizat in 2 minute locul prabusirii ?  ' Or fi astia angajati pe pile si spaga, da' nici chiar sa nu poata folosi Google nu cred ca exista nimeni dintre cei care au vazut in viata lor un computer .


Asa ca baietii de la 112 cu presa tinandu-le isonul, au mizat pe cartea incompenetnei : n-au stiut cum sa foloseasca coordonatele date de dr. Zamfir. Problema de clasa a 6 a .
Eu nu inghit povestea cu incompetenta citirii codurilor. Cei de la Aviatie se intreaba de ce n-au transmis codurile catre ROMATSA : pai  ROMATSA ar fi putut localiza demuuult avionul, insa au refuzat. De ce s-ar fi deranjat pentru coduri ?


Acum trebuia mimata cautarea, da' ce noroc pe capul lor, ca n-au putut folosi codurile corect si i-au trimis pe salvatori la Dracu' in Praznic !


Marius Pop, de la Transilvania Offroad, spune ca au pierdut ore bune cautand in locuri gresite, pentru ca cei de la 112 le-au dat codurile gresit.


Ei aveau masini 4x4 si puteau intra pe teren accidentat. Primeau prin SMS coordonatele GPS de la coordonatorii echipei de salvare, care le-au dat datele gresite de mai multe ori si astfel i-au intarziat m,ai mult de 2 ore.
I-au trimis la Cruce aIancului de 2 ori degeaba si pana la urma au aflat unde poate fi avionul, intreband un padurar care cunostea zona .


Au fost trimis si jandarmii in misiune ade salvare, dar ... fara combustibil pentru masini  ! Important este ca s-a mimat operatiunea de cautare.


Motii care au participat din proprie initiativa la operatiune ade cautare, au declarat pentru Realitatea TV. Cluj ca jandarmii nu au putut ajunge la fata locului, pentru ca nu au avut motorina de la localnici. Un baiat din sat le-a dat 5 litri de motorina.


                    Si salvamontistii au fost trimisi la Dracu' cu Carti, pe coordonate gresite :


                   Sorin Popa, Salvamont Alba declara pentru presa ca a plecat in cautare, la ora 16,16 .


Spune ca desi Salvamontul avea dotarea tehnica si cunostintele necesare ( au fost pregatiti la centrul SMURD ), au fost dati la o parte. Salvamontului i s-a spus ca cei de la STS nu au coordonatele exacte si si ca s-a stabilit un permietru de cautare format din 3 coordonate. Dupa ce au tot intrebat in jur, au reusit sa afle doua dintre coordonate.Dupa 2 ore de umblat, si-au dat seama ca cele 2 coordonate furnizate de STS erau gresite si s-au intors de unde au lasat masinile.
S-au inteles cu cei de la Salvamont Cluj Bihor si Margau sa abordeze cautarea din puncte diferite ca sa cuprinda o arie cat mai mare, pentru ca nu se puteau baza pe informatiile primite de la STS. Ei spun ca Politia ave ainformatii dar au refuzat sa le spun si lor, insa au trimis padurarii in directia corecta ( pai da, ca padurarii nu aveau tehnica si nu erau antrenati sa salveze oamenii ! ).

Cand erau la 10 minute departare de raniti, li s-a cerut sa se ratraga, ceea ce au si facut !
   

Salvamontistii au spus adevarul . Vicepresedintele CJ Alba declara presei ca , coordonatele GPS de la STS au fost eronate, iar salvamontistii au fost dirijati pe piste gresite.


Taranii care s-au adunat sa ajute la gasirea avionului, au declarat presei ca daca autoritatile nu i-ar fi oprit din cautari, ar fi ajuns mai repede si poate ar fi putut salva si fata .


Motii au decis sa caute pe culoarul pe unde stiau ei ca zboara avioanele. Cand au ajuns cam la 1 kilometru de epava avionului, au primit telefoane ca s-a anuntat la televizor ca i-au gasit si toti sunt teferi si nevatamati. Taranii s-au oprit si au vrt sa se intoarca spre casa, insa dupa ce au sarbatorit cu tuica, la vreo ora, au primit alt telefon care ii anunta ca de fapt, nu i-au gasit.


E cusut cu ata alba : cei care aveau tehnica necesara sa localizeze avionul, au refuzat sa o faca, sau au facut-o si au fost ignorati. Cei care au plecat sa-i caute, au fost directionati gresit si intarziati in cautari.

De ce ?  Care era interesul sa nu fie gasiti vii ?  Probabil nu ar mai fi transpirat in presa faptul ca au comunicat catre 112, in mod repetat si corect coordonatele locului unde se aflau ( adica nu s-a vrut sa fie gasiti vii ) ?  Ce cauta autoritatile sa ascunda ?


Pana si motii aia simpli de la coada vacii, si-au dat seama ca nu s-a vrut ca supravietuitorii sa fie gasiti in viata, si au declarat-o senini presei :


Gheorghe Trif, 40 de ani, a declarat ca desi ranitii au anuntat ca sunt intr-o zona cu multa zapada, echipele de cautare au fost trimise in zone in care nu era zapada. Mai mult decat atat, dupa ce i-au gasit pe supravietuitori, au sunat sa anunte unde sunt, insa a trecut aproape 1 ora pana sa ajunga echipa de salvare, care au venit cu mana in coor, ca nu aveau echipamentul de salvare la ei, ca si-au lasat echipamentele jos, la masini. Adica salvatorii au ajuns degeaba, cu mainile in buzunar la raniti.


E limpede pentru orice om dotat cu o minima logica elemntara, ca NU s-a vrut ca supravietuitorii sa fie gasiti in viata si s-a facut tot posibilul pentru asta. Ghinion de nesansa, ca au intrat taranii pe fir si le-au incurcat treaba, gasindu-i la timp !


Purtatorul de cuvant al STS, Adrian Fulea, declara presei ca doctorul Radu Zamfir nu le-a dat nici un fel de coordonate geografice, n-a reusit nici sa le trimita , nici sa le furnizeze si bineanteles, STS-ul nu a dat coordonate gresite echipelor de cautare.


Acuma, doctorul Zamfir pare baiat destept , care citind presa  a pus informatiile cap la cap si s-a prins rapid de unde bate vantul ( sau l-o fi avertizat cineva in mod direct sa-si tina gura ).
Cand cineva a facut tot posibilul ( avand in vedere ca presa era calare pe ei ) sa-l vada mort, nu e bine sa faci valuri pe chestia asta, ca nu se stie niciodata ....


Doctorul Radu da semnale ca nu doreste sa-i deranjeze pe cei care l-au vrut mort, si s-a sucit la 180 grade, declarand presei ca de fapt, nu-si mai aminteste daca a transmis sau nu coordonatele catre 112, ca era in soc si nu mai stie ce a zis si a facut.
Corect : e mai important sa i se permita sa ramana in viata, decat sa tipe in gura mare adevarul.


Partea interesanta in chestia asta, este ca lau scos la inaintare pe arafat. De ce ? Pentru capitalul de imagine pe care il detine .
Sa ne amintim ca anul trecut, daca bine ma insel, au iesit romanii in strada ca sa-l apere pe Arafat . Deci romanii au foarte mare incredere in el si vorba lui are greutate.

Adica arafat este singurul care in momentul asta de ura nationala, ii mai poate manipula pe romani fara ca ei sa se prinda . Se stie ca poprul a fost atat de oripilat de " incompetenta" autoritatilor, incat capul lui Motoc l-au vreut , iar guvernantii au fost obligati sa demita niste minstri . Arafat este singurul care poate calma prostimea in acest moment.

Dar oare de buna voie a iesit el in fata presei, ca sa  manipuleze masele care cred in el ? Eu zic ca nu, si dovada este ca e facut-o plin de furie . Adica cineva l-a obligat sa o faca ( probabil l-a avut cu ceva la mana ) :


Si zice Arafat ca jurnalistii l-au pus intr-o situatie hilara ca au sunat la NATO ca sa le confirme daca Arafat era acolo in timpul circului cu prabusirea avionului. Si mai reproseaza Arafat presei ca a mintit.


                                              Sa vedem ce a mintit presa, conform cu Arafat :


Arafat zice ca s-a facut tot posibilul in cazul gasirii supravietuitorilor din accidentul aviatic. Si mai zice ca medicul Zamfir nu a fost in stare sa dea niste informatii clare despre unde se afla ( dar daca n-ar fi existat nici un supravietuitor care sa le de ainformatii neclare, cum ar fi gasit avionul ? ).  Deci vitcimele accidentului sunt de vina ca nu's in stare sa le dea mura in gura unde sa-i caute !

In plus, nenea Arafat mai zice ca primul gest al victimelor a fost sa isi sune apropiatii ( adica fix pe Arafat ! ! ) in loc sa sune la 112 .

Mda, de asta nu au putut localiza avionul, pentru ca victimele stateau la taclale cu familia. Penibil !


     In 1970, tot in Apuseni s-a prabusit un avion romanesc, iar pasagerii au fost lasati sa moara de frig.


Tot pe langa Cluj s-a prabusit si avionul Tarom , in 4 februarie 1970 , iar autoritatile au tinut totul sub tacere fara sa caute sa salveze victimele, intarzicand accesul in zona pentru 3 zile.


Intrebarile de bun simt, sunt de ce se refuza sa intre in zona ca sa salveze cetatenii ? Ce se incearca sa se ascunda ? Si de ce i-a vrut musai morti pe supravietuitorii din accidentul din Apuseni ?
Exista o zona tabu, interzisa in Apuseni, in care reprezentantii statului roman nu au acces ? 


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.