Doctor Yourself

Tuesday, December 24, 2013

Freezing rain - 2


                  Duminica a fost o furtuna de gheata catastrofica in Torontesti - asa spun ziarele :


                            Sub greutatea ghetii, s-au rupt nu doar crengi, ci au cazut copaci intregi :


                             Au ramas fara curent electric, mai mult de 300.000 de locuinte :


Duminica seara, dupa ce a lovit furtuna de gheata, au cazut crengi si pomi, care au rupt cablurile de electricitate, peste tot prin oras :

In Ontario, duminica seara erau mai mult de 530.000 locuinte fara electricitate. Primarul a avertizat in conferinta de presa ca ar putea sa petreaca pouplatia, ziua de Craciun fara curent electric si repratiile ar putea sa dureze pana miercuri.
in ciuda impactului pe care l-a avut furtuna de gheata, primarul a refuzat sa declare stare de urgenta, pentru ca a considerat ca nu e necesar. Primarul spune ca a fost cea mai re afurtuna din istoria Torontestiului .


( pozele astea sunt facute de omu' meu, ca el are simt artistic ): poze facute cu telefonul si neprelucrate.


Orasul a deschis portile community centers si au stabilit locuri unde sa primeasca oamenii sa se incalzeasca, ajutati de Crucea Rosie Canadiana, iar primarul a rugat oamenii sa isi verifice vecinii, in special batranii, daca sunt ok.Doua spitale din Torontesti, East General si sunnybrook au ramas fara curent electric si folosit generatoarele pentru situatii de urgenta. 20 de comunity centers din Torontesti au ramas si ele fara curent electric.         Autoritatile anunta pe internet unde sunt deschise comunity centers care adapostesc populatia :
Si in alte orasele din zona au deschis centre de adapostire a populatiei : Clarington, Milton, Halton  Mills, Oakvill, Vaughan.
Primaria din Township of Woolwich a declarat stare de urgenta.
                                      Nu doar Ontario, ci ci Quebec a avut parte de furtuna de gheata :


        Furtuna a lovit Quebecul sambata noaptea si duminica, in Ontario, Quebec si New Brunswick.Hydro Quebec spune ca furtuna a lasat fara curent electric, 48.000 locuinte. Enviroment Canada spune ca vom vedea in zona Montrealului 5-10 cm de zapada si bucati de gheata.
In sudul Quebecului, duminica seara erau 50.000 locuinte fara curent electric. Alerta de zapada si freezing rain a fost emis pentru New Brunswick , unde sunt asteptati 15 cm de zapada. Nova Scotia a fost si ea avertizata de furtuna.
                                  In Torontesti, stratul de gheata pe strazi si pe copaci, a fost de 30 mm.


                                                                        Asta e un boschetel :

                                                        
                                                                 Take a break !


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.