Doctor Yourself

Wednesday, November 13, 2013

Raiul conspirationistilor

                                                                Viata e dulce ...


                        ... asa ca am plecat in oras, sa-mi caut cartea aia de 70 de pagini si 450 $ ...


                                                                       Sa iau metroul ?


                                                Nu ! Mai bine plec in oras cu camionul ...


                                 Ce poate fi mai minunat, decat o femeie la volanul unui camion ?


Un nene de la alt anticariat, mi-a dat " cartea  asta de vizita" si mi-a zis ca asta e cel mai tare anticariat din Torontesti, sa merg acolo ca poate am sanse sa-mi gasesc cartea .


Anticariatul e chiar in Bathurst, aproape de  Honest Ed. L-au vandut si pe asta, vor construi bloc de locuinte pe locul lui.
Prin zona sunt niste magazinase si am intrat sa-mi cumpar pudra de magneziu. Chinezu' era nedumerit de ce nu vreau sa-l cumpar, desi avea : pai vreau, da' din ala de care n-ai tu la vanzare ...si mai vreau si probiotice, dar nu de la tine, ca nu le tii la frigider si au murit de foame demult.
      Chinezu' fascinat de naturopatie, asa ca si-a gasit clientul necautat : facem schimb de info pe email ?

Si imi zice ca intotdeauna cand a aparut o cura ce vindeca vreo boala cronica, guvernul a avut grija sa stuttind down, pentru ca prostimea sa nu aiba sansa sa se vindece.
Pai eu sunt convinsa si exista si dovezi, ca pentru majoritatea bolilor cronice sau incurabile, in trecut au putut fi vindecate, doar ca s-a pus batista pe tambal. Prin urmare, daca vrei sa sa gasesti cura pentru vreo boala, trebuie doar sa cauti in istoria medicinii ( aia necenzurata ), ca unele informatii s-au pastrat.  Si nu s-a gasit in trecut doar o singura modalitate ade a vindeca bolile " incurabile", ci chiar mai multe ...
     Ca sa cunosti viitorul, trebuie sa cunosti trecutul : mare adevar !


                        La ora 12 la amiaza, cand e ora deschiderii, eu eram de straja in fata anticariatului :


E imens . E mai mare decat Torornto Library filiala de langa unde locuiesc eu. Asta e doar intrarea, ca mai are inca un cordor intestat cu rafturi pe toate partile :


Avea omul carti aranjate pe caprarii : plin cu New Age, religii,  zodiace and shit, la intrare. Ca majoritatea conspirationistilor de proasta factura sunt interesati de balarii . Eu am apreciat ca avea cantitati impresionante de carti, cam din fiecare sector cu carti care ne povesteau alteceva decat dogma oficiala cu care am fost indoctrinati.
    Deci, clar : daca intrati in anticariatul asta, n-aveti nici o sansa sa plecati cu mana goala . Eu ma duc intai la cele doua rafturi cu carti despre nutritie si medicina :


                                    Si aici, oferta era variata : gaseai de la homeopatie ...


                                                            ... la medicina alternativa ...


 ... la carti de bucate. LOL, numai in Romania am vazut nutritia redusa la banala mancare !  Am vazut pe net, ca in Romania, toate gospodinele s-au transformat ad-hoc in nutritioniste ( pentru ca au invatat sa gateasca dupa niste retete vegan sau raw vegan, bulshit ) si s-au pus pe tinut cursuri si luat bani de la prostime, sub pretextul pueril, ca ii invata nutritie.


Eu il aleg pe Linus Pauling : ori de cate ori ma intalnesc cu el, il iau acasa . Nu cred ca exista cineva care sa nu-l iubeasca pe Pauling ...


Aveau si carti despre ierburi, inclusiv chinezesti. Ma intreba chinezul de la magazinul cu vitamine, daca folosesc turmeric. Of course ca folosesc, uite-te la mine, ca am degetele galbene, ca mi-am pus turmeric in capsule si am adaugat si piper ca sa mareasca bioavailabilitatea. Happy ?
Toti chinezii iubesc ierburile medicinale, fara exceptie.


Am uitat de mine si pe rafturile cu istorie veche ( din pacate, n-am putut sa fac poze, ca vanzatorul era tot mereu dupa coada mea). Probabil i-am parut suspecta, ca am trecut in revista titlurile fiecarei carti in parte ...
    Dar avea carti interesante, am deschis una si avea poze cu oameni cu 6 degete, regasite prin nu's ce situri antice. Eu am vazut in petroglifele indienilor Hopi, zeii reperezentati cu 4 degete la maini. Asa mi-a zis indienii ca erau zeii, iar mai demult, prin lumea a 2 a parca, oamenii aveau 6 degete.

In anticariatul asta, cartile despre indienii nativi erau asezate in sector separat : foarte interesant de vazut . Si aveau langa ei, un sector cu mitologie impresionant ...


Intr-un colt, doi clienti barfeau guvernul ca insceneaza intamplari si supreseaza istoria omenirii. Oh, spune-mi ceva nou ! Numai cine n-a vrut, n-a aflat ca tara te vrea prost ...

Eu ma duc la sectorul stiinte :


Si chiar aveau carti interesante, insa cine mai are timp sa citeasca si pe astea ?  Ca eu ma trezesc de la 6 dimineata ca sa citesc si tot nu reusesc sa termin cu cartile de medicina ortho...


                                                Si chiar aveau carti interesante aici :


                                         si aveau si carti de trezit religiosii din visare ...


La capatul coridorului, erau carti pentru muierile proaste : moda, maimutareala, feminism, ifose. Bulshit.


Si daca ati dat in mintea copiilor, ca sa citit povesti, celalat coridor din anticariat, e plin cu carti de povesti pentru adulti ( romane and shit ). Eu nu ma duc colo, ca nu ma intereseaza fabulatiile nimanui, pentru ca nu ma invata nimic : daca nu imi aduci informatie utila, care sa ma invete ceva ce nu cunosc, nu citesc.


                                                      Eu ma duc mai departe printre rafturi ...


                           La sectorul pseudologilor nu ne oprim, ca numai gura e de ei, rezultate ioc !


                                                     Prefer varianta cinstita si fara prejudecati :


La iesire din anticariat, dau un ochi in vitrina tejghelei : avea titluri interesante .

Ajung acasa, iar cartea de 70 de pagini si 450 $ ma astepta scanata , in casuta de email. Orgasm intelectual.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.