Doctor Yourself

Friday, November 1, 2013

Pe-o gura de Rai

Nu doar aplaudacii ne spun ca in Canada e Raiul pe pamant, ci si propaganda : iar in Rai nu se poate si nu se exista decat oameni fericiti .


Intr-un survey facut de Gallup in 2012, Canada se claseaza pe locul 2 in lume, ca avand cea mai fericita populatie . Nivelul de satisfactie a vietii, canadienii l-au clasat de 7,7 din 10 puncte.
Pai cared si eu ca toti muritorii de foame din tarile sarace, cand au nimerit in Canada, s-au jurat ca aici e Raiul, ca isi permit sa cumpere orice mizerie disponibila in supermarket.


                                                       Sa fii canadian, ajuta la fericire .


De  ce canadienii nu isi mai incap in piele de atat fericire ?  Pai, pentru ca popaganda ii dreseaza ca o duc mai bine decat americanii !
Trebuie sa precizez ca pentru canadieni, planeta se reduce doar la doua tari : USA si Canada. Nimic altceva nu mai exista, iar ei se compara doar cu americanii. Probabil ca prin lucrurile neesentiale, pe ici pe colo sunt mai buni decat americanii, insa comparati cu restul lumii, canadienii sunt undeva la coada lumii, din toate punctele de vedere .Pana si Romania, intrece cu mult Canada, in multe aspecte .


Realitatea vine si contrazice preafericitii din Canada : cica n-au motive sa fie atat de incantati !
 Stiam eu ca fericirea e apanajul prostilor !


Zice Statistics Canada ca arata ca 1 sfert un sfert din toate gospodariile din Rai - 3,3 milioane - platesc 30 % sau mai mult din venit, pentru locuinta.
58,6 % dintre acestia, platesc rata la banca pentru casa.


Toate gospodariile platesc in medie 1.000 $ pe luna, pentru locuinta. Suma este enorma, pentru ca salariul minim pe economie este de 10,25 $ / ora din care scazi taxele, adica 1.400 $ / luna ! Si majoritatea populatiei munceste pe salariul minim sau undeva pe aproape ... Iar in multe familii munceste doar unul dintre soti, iar cu 1.000 $/ luna inchiriezi doar o garsoniera in Torontesti.


Asa cum ziceam, majoritatea populatiei munceste pe salariul minim, iar numarul lor este in continua crestere :


Din 2003, numarul muncitorilor platiti cu salariul minim a crescut mai  mult de dublu : de la 4,3 % la 9 %, spune o noua cercetare publicata zilele astea. Dintre cei care muncesc pe 10,25 $ / ora, cei mai multi sunt femei, minoritati vizibile si imigranti, spune studiul celor de la Wellesley Institute.


Cercetarea a fost bazata pe datele de la Statistics Canada, intre anii 2003 -2011 si arata ca tinetii au celemaimulte sanse sa munceasca pe bani de inghetata. Dintre cei care muncesc pe salariul minim, 40 % sau 183.000 au 25 de ani sau mai mult.

Alt milion de muncitori, cei mai multi au 25 sau mai multi ani, castiga putin desupra salariului minim, intre 10,25 % si 14,25 $ pe ora ( din care se scad taxele ). Studiul arata ca nu doar studentiimuncesc pe salariul minim pe economie.


Daca costurile vietii sunt atat de mari in Rai, iar salariile atat de mici, rezulta ca sunt o gramada de saraci infometati prin Rai : Cantina Saracilor spune ca foamea este in crestere in Canada


Cine sunt clientii Cantinei Saracilor ?  Pai 40 % sunt plozi care au parinti sufiecienti de cretini incat sa puiasca, in ciuda faptului ca nu isi permit sa-i intretina. Dintre acestia, aproape jumatate sunt plozi sub 18 ani.
In crestere este numarul oamenilor care au joburi dar care muncesc pe salariul minim pe economie. Aproape 65 % din clientii Cantinei Saracilor, sunt chiriasi.
Un sfert dintre toti canadienii, cheltuiesc 30 % sau mai mult din salariul lunar pe chirie, lasandu-i in saracie, fara locuinta si infometati.


Ontario Association of Food Banks are mai mult de 120 angajati, care serves mai mult de 1.100 ( va traduceti singuri ). Impreuna, hranesc 412.000 oameni in fiecare luna in Ontario.


In Ontario, salariile bine platite sunt in declin, la fel si sindicatele si joburile in manufactura. Studentii postsecundari absolva scolile cu datorii astronomice si intra pe opiata a muncii in care nu este loc pentru ei.
Imigrantii care aterizeaza in Rai sperand ci verzi pe pereti, nu au alta solutie decat sa accepte joburi prost platite. Clasa de mijloc se micsoreaza , iar distanta dintre bogati si saraci continua sa creasca. Adauga faptul ca pretul mancarii si chiriei este intr-o continua crestere, la care adauga aaptul ca fondurile pentru ajutorul social sunt micsoarate si nu o sa te mai miri de ce din ce in ce mai multi oameni cauta ajutor la Cantina Saracilor, sa-i scoata din foame.


            Si peste toate aceste probleme, canadienii platesc taxe prea mari si obtin prea putin in schimb :


In ultima editie a " Tax Me I'm Canadian ! Your Monney and how Politicians Spend It " , Mark Milke scrie ca in Canada, cetatenii habar n-au pentru ce programe sociale sunt taxati. Asta inseamna ca in realitate, canadienii platesc o gramada de bani iar oamenii sunt lasati sa creada ca remediul pentru indicatorii sociali prosti, sunt si mai multi bani, in si mai multe locuri.


Desi povara taxelor a scazut din '90 incoace, canadienii continua sa plateasca prea mult, comaprat cu statele OECD.


Canadienii nu doar ca platesc prea mult, insa li se inventeaza si impun taxe noi. Recent, s-a infiintat Ontario College of Trades, un alt proiect pentru ca guvernul liberal sa inventeze joburi pentru prietenii lor.


Din aprilie incoace, OCT si-a trimsi inspectorii sa verifice frizeriile, instalatorii si mecanicii, daca au certificatul de 100 $, ca membru al OCT. Noua taxa afecteaza 500.000 oameni din Ontario si ar putea afecta mai mult de 1 milion de oameni, daca se va extinde si pentru tamplari.
   Frizerii deja platesc 60 $ la fiecare 3 ani pentru reannoirea certifcatului de calificare .Acum, li se cere inca 120 $ pe an, pentru OCT.


In timp ce micile afaceri sunt impovarate cu taxe noi ( ca sa nu amintesc cum corporatiile detin monopolul si cea mai mare parte din piata ), functionarii de stat, risipesc banii publici cu amandoua mainile.
Din banii platitorilor detaxe, s-au cumparat 30 de scaune pentru Primaria din Toronto, care au costat 74.850 !  Pe bune, astia n-au aflat ca s-a inventat Ikeea ?


Cand e de gasit solutii si a fi creativ, canadienii sunt pe nicaieri, de asta si platesc mii de dolari pentru solutii care mai de care mai complicate si mai costisitoare. Canada a angajat un elicopter drona, cu care sa sperie gastele din parc.


Steve Wambolt a fost angajat de primaria din Ottawa ca parte a unui program pilot care sa sperie gastele de pe Petrie Island, o plaja care a fost inchisa din cauza proastei calitati a apei. Wambolt a construit un elicopter drona, care costa 6.000 $, cu care sa sperie gastele.


Wambolt a cerut 2 permise federale si un certificat care costa 2 milioane $ pentru a putea sa se joace cu elicopterul pe insula. Primaria spune ca programul continua sa aiba succes si intentioneaza sa il extinda si la alte plaje in vara urmatoare.


Noi avem incredere totala in primarie, ca va reusi sa gasesca chiar metode si mai complicate si mai scumpe, de a speria gastele.


Dupa toata harababura din administratia de stat, managerii au fost rsaplatiti cu bonusuri de 21 de milioane dolari, ( pentru incompetenta de care au dat dovada, probabil )  :


4.800 de manageri publici din Ontario au primit bonusuri in valoare de 21,1 milioane de dolari . Ontario Ministry of Goverment Servicies, spune ca acesti bani au fost " lump sum payments " si nu o plata pentru performanta sau merite.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.