Doctor Yourself

Monday, November 25, 2013

Greenwashing


Pe aici prin Rai, se face mare tam-tam cu reciclarea si salvarea planetei. Firmele se straduiesc sa para foarte constiincioase in a salva planeta si a recicla : totul e doar imagine pentru prostime.

A aparut si o nisa pe piata, care pare sa se dezvolte din ce in ce mai mult : aia cu produsele ( sau macar ambalajele ) facute din materiale reciclate. Iar pe produsele respective scrie cu mare pompa, ca sunt facute din materiale reciclate ...
 Costa cat nu face, de 2-3 ori mai scump, insa prostimea se simte importanta ca a salvat planeta, daca s-a sters la cur cu hartie reciclata.
In realitate, produsele din reciclabile ar trebui sa coste mai putin decat cele normale, insa fitele costa ...

Si cum ar putea sa-si asigure clienti dispusi sa plateasca triplu pe un produs "green" ,care costa mult mai putin, decat sa indoctrineze plozii cat sunt mici, cu noua religie a " green" ? 
Sa ne intelegem : e foarte ok sa reciclezi, e foarte ok sa preferi produsele naturale, insa nu mai e ok sa le cumperi la suprapret . Si nu e ok sa faci din asta o religie sau o obsesie.

Cum invatamantul pentru turme nu are scopul de a informa, ci de a indoctrina, plozilor NU le sunt prezentate opinii diferite de cele promovate si aprobate de sistem. La scoala e fix ca la biserica : ti se spune doar ce vrea popa ( programa scolara ) sa auzi. Orice altceva, este blamat si ignorat.

Iar plozii sunt marfa perfecta pentru indoctrinare, pentru ca nu au discermanat si accepta orice bazaconie le spune invatatoarea.


Rezultatul deja se vede : parintii se plang ca plozii lor sunt green washed si se comporta ca niste fanatici cand e vorba de a salva planeta.
Tanti Dobbis Ferry, lucrator social in New York, spune ca plozii o bat la cap sa-si cumpere masina hybrida. Si mai vor sa inlocuiasca toate becurile din casa, cu becuri economice .
Micii imbecili greenwashed, habar n-au ca daca s-ar fi vrut renuntarea la petrol,s-ar fi facut, ca tehnologie exista . La scoala, au avut grija sa nu le spuna intreaga poveste, ci doar partea convenabila, cu salvarea planetei.
 Exista si tehnologie pentru masini electrice mult mai performante decat mizerioel aste ahibride, insa au casat masinile performante si au inceput sa produca in masa, mizeriile astea hibride.

Plozii d-nei Ross fac parte din ceea ce expertii numesc armata in crestere a " eco-plozilor" , care incearca sa tina socotela parintilor, despre cum trebuie ei sa fie eco.


Plozii astia spalati pe creier, scotocesc in tomberoanele de gunoi, in cautarea unor reciclabile ratacite in tomberonul gresit. Ei fac lobby pentru panourile solare si merg in urma parintilor si inchid lumina, dupa ce parintii parasesc camera.


Ce este fascinant la plozii astia  obsedati de green, este ca nu fac diferenta intre ceea ce faci si ceea ce ar trebui sa faci.  Lor li se da informatia despre cum pot ajuta mediul, iar plozii nu sunt capabili sa gandeasca in nici un fel in care o fac adultii. Plozii iau de bun si ad-literam, orice li se spune la scoala.

Jan Schmidt, mama care sta acasa si Mark Goetz, profesor de design de mobila, au vazut cu surprindere, cum plodul lor de 4 ani le-a atras atentia ca au lasat apa sa curga la robinet, in timp ce se spalau pe dinti. Plodul a venit si le-a inchis robinetul si le-a spus lozinca cu care scoala l-a indoctrinat : " In fiecare zi e Ziua Planetei ".


Nu doar scoala ii spala eficient pe creieri pe plozi, ci si propaganda : ast avara, Pixar film " Wall-E " le-a servit plozilor, parabola cu planeta care era atat de pedepsita, incat a trebuit sa fie abandonata. Mai sunt si altele : " Sanatatea mediului ", " Get With the leand" , " Eatrh Pact" si " picatura de apa " .

Editurile pentru carti pentru plozi, scoala si mass-media, au facut echipa cu American Museum of Natural History, ca sa creeze saituri si reviste pentru plozi, despre schimbarea climatica si alte probleme de mediu.
" Save the Planet", e un loc pe net unde plozii schimba inpresii eco si a avut milioane de vizualizari anul trecut.

Scolile din toata tara, au inclus lectii despre mediu in programele scolare si au introdus obligativitatea sa nu stai cu motorul masinii pornit in timp ce iti astepti plodul in fata scolii si in unele scoli au pus panouri solare.


Paul Wyckoff, scriitor in Hunterdon Country, spune ca fiica lui de 15 ani a tipat la el ca a lasat masina cu motorul pornit pentru cateva secunde, in fata casei. Ea chiar i-a stins farurile, ca sa salveze energia.

Proasta nu si-a dat seama ca se consuma mai multa energie ponind- repornind motorul, decat se consuma cateva secunde cat tiimotorul pornit asteptand pe cineva. Asta e rezultatul indoctrinarii : spalatii pe creier nu mai gandesc, ci doar executa ce li s-a spus ( indoctrinat ).


Sarah Holder are 3 plozi, cel mai in varsta are 10 ani si toti insista ca parintii sa cumpere panouri solare. Ori de cate ori trec pe langa o casa cu panouri solare, plozii isi intreaba parintii ei de ce nu pot face asta ?
Costurile sunt prohibitive, insa  la scoala nu le-a spus asta cand i-au indoctrinat. Si oricum, plozii nu au notiune abanilor si nici nu le pasa : ei stiu una si buna, ca  panourile fac bine la mediu si fac economie la portofel.


Ann Tedesco, pseudoglog in Armonk, spune ca fiica ei de 9 ani, face pe politistul langa tomberoanele de gunoi, ca sa se asigure ca au pus hartia la reciclabile si nu la gunoi menajer. Ea se bucura in special, cand isi prinde surorile mai mari ca nu au reciclat cum se cuvine.

Sotul femeii, Rick Alimonti, avocat, isi aminteste cum plodul lor de 7 ani i-a reamintit sa-si opreasca motorul masinii, cand il asteapta sa iasa de la scoala. Omul a asteptat doar 1 minut si i-a explicat ca foloseste mai multa benzina si polueaza mai mult daca inchide motorul si il porneste din nou.
Plodul s-a uitat nencrezator la el si i-a spus ca exagereaza.


Si in toata manipularea asta generala, cu eco, nu le spune nimeni ca poluarea personala este insignifianta, prin comparatie cu poluarea produse de companii. Am scris aici despre cum companiile in Canada n-au nici o restrictie, sunt lasate sa isi faca de cap cum doresc, in cee ace priveste poluarea . Nu mai urla nimeni ca aia polueaza en-gros planeta ...  http://filosofiepebordura.blogspot.ca/2013/10/ecologie-canadiana.html

Doar 90 de companii au cauzat 2 treimi din emisiile producatoare de incalzire globala . Las' ca fraierii platesc pe produse recicabile, de 3 ori mai mult decat pe cele normale, ca musai trebuie sa salveze planeta daca isi recicleaza paharul de cafea dela Mc'Donalds ...


Criza climatica din secolul 21 a fost cauzata in mare de doar 90 de companii, care au produs 2 treimi din emisiile de gaze de sera generate de cand a inceput era industriala.
Iar companiile astea, sunt in cea mai mare parte, in proprietatea statelor sau a guvernelor. Cercetarea a fost publicata in journal Climatic change.

Prin urmare , statul si guvernul polueaza si se imbogatesc, iar prostimea plateste de 3-4 ori mai mult pe produse eco, visand ca salveaza planeta de la o poluare pentru care nu ei sunt responsabili. Da' bine ca sunt atatde spalati pe creier, incat accepta sa plateasca oalele sparte ...


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.