Doctor Yourself

Wednesday, November 6, 2013

Doctori si spitale

       Zice la ziar, ca, canadianu' traieste mult si prost. Pai cum altfel, la mancarea otravita ce exista in Rai ?


Vestea buna este ca medicina pentru turme a avansat atat de mult, incat a reusit sa prelungeasca viata canadienilor .
 Vestea proasta este ca medicina pentru turme este atat de incompetenta, incat nu a reusit sa imbunatateasca calitatea vietii canadianului : adica se va chinui mai multi ani ( ca tocmai i-au marit viata ) impovarat cu dureri si cu boli cronice.
 Pai decat sa traiasca asa, mai bine sa anuleze sponsorizarea medicinei pentru turme ( pe motiv de incompetenta ) si sa introduca eutanasia cinstita : mai bine mort de-adevaratelea, decat un cadavru viu !

Canadianul mediu, va petrece mai mult de 10 ani din viata, chinuindu-se cu cu boli cronice, precum diabetul, tensiune marita sau cancer, zice Public Health Agency of Canada, in ultimul sau raport .


Nu-i nici un secret ca bolile cronice afecteaza calitatea vietii oamenilor: traim mai mult, dar nu neaparat traim mai bine. Susan Bondy, profesor de epidimiologie la University of Toronto, spune ca au reusit sa suceasca bolile fatale, in boli cronice, astfel ca au obtinut o durata a vietii mai lunga.
durata medie de viata a canadianului, a crescut de la 61 de ani in 1920 la 66 de ani in 1940 si la 79 de ani in 1980, conform cu Statistics Canada.


Raportul arata cum trei boli cronice afecteaza durata de viata totala. Conform raportului, o canadianca se imbolnaveste de cancer, dupa 27 de ani de cand a fatat-o ma'sa.


Stim cu totii din cifre si statisticile publicate de presa canadiana pe care le-am tot citat pe blog, cum se asteapta cu zecile de luni sau ani, pentru un MRI sau o operatie. Textul propagandistic favorit este ala ca nu avem suficienti doctori si asistente  medicale : da, Canada e un soi de gaura neagra in care dispare personalul medical si nu mai apare never-ever ...
 
Naivii care nu inteleg realitate ain care traiesc si ce se intampla in jurul lor, chiar iau de bune basmele propagandei, si dau buluc la facultatile care produc pe banda rulanta doctori si asistente, ca deh, e nevoie mare...


Din 1990 incoace, aproape ca s-a dublat inscrierea in scolile medicale : asta e dovada ca Raiul geme de populatie ghidonata eficient de propaganda .


Cu toate ca numarul doctorilor si asistentelor s-a dublat ( conform inscrierilor de la scolile medicale din Rai, fara sa socotim si doctorii care vin aici gata scoliti ), propaganda continua sa urle ca e criza mare de doctori si din cauza asta se asteapta cu anii, pana sa te vada un doctor specialist sau pana sa iti vina randul la operatie.
 Eu cred ca astia de dau navala sa se inscrie in scolile medicale din Canada, stau prost cu logica elementara  : cum e posobil ca timpii de asteptare sa creasca in fiecare an, timp in care personalul medical produs de scoli s-a dublat, iar spitalele sunt in criza de doctori ?

Realitatea, bineintales ca e complet diferita de basmele cu care ne indoctrineaza propaganda : un nou raport, sugereaza ca aproape 1 din 6 doctori specialisti, proaspat absolventi, nu isi gasesc de munca in meseria lor.


1 din acesti 6 specialisti, raporteaza ca imi iau joburi temporare, in care tin locul titularului, doar ca sa isi poata practica meseria.


Doctorii care au probleme in a-si gasi de munca, sunt urologistii, gastroenterologii, oftalmologistii, chirurgii ortopedici si chirurgii generali, dar si alte specialitati.
Steven Lewis, health policy consultant in Saskatchewan, sugereaza ca raportul este dovada ca mutarile facute in ultimii 15 ani in sistemul medical a rezolvat unele probleme, insa a creat altele.

 Iar raportul arata ca situatia se inrautateste continuu, din cauza ca scolile medicale vor continua sa produca specialisti la fiecare cativa ani ( pai ar fi culmea sa nu le ia banii, daca naivii nu realizeaza ca fac scolile alea degeaba, ca nu se fac angajari in spitale  ! )


Studiul a fost facut si publicat de Royal College of Physicians and surgeons. Raportul e bazat pe un survey pe mai mult de 4.000 doctori proaspat absolventi si pe interviuri cu 50 de oameni cunoscatori ai situatiei ( decani ai scolilor de medicina, directori de spitale ).

                                    Raportul descrie o realitate trista dar nu recomanda solutii.


Chiar daca nu se fac angajari in sistemul de sanatate ( dimpotriva, se concediaza personal medical ), costurile continua sa creasca :


Nu e din cauza lipsei banilor. Cand e sa calculam cheltuielile pe cap de locuitor, Canada vine pe locul 2 dupa USa, intre tarile OECD.
In raportul Conference Board of Canada, Canada s-a situat pe locul 10  din 17 tari in categoria B. In categoria A, e Japonia, Elvetia si Italia.


In ciuda dolarilor cheltuiti in sistemul de sanatate ( o mare parte din bugetul provincial ), pacientii nu primesc valoare in schimb.
Cheltuielile cu sistemul sanitar, in functie de provincie, sunt in jur de 45 -50 % din bugetul provincial .


Cea mai mare problema este ca intregul sistem de sanatate este structurat in asa fel, incat este imposibil sa ii masori productivitatea  si asa a fost in ultimii 50 de ani, spune Louis Theriault, director de cercetarela Canadian alliance for sustainable Healthcare at the Conference Board of Canada.

El spune ca sistemul de sanatate canadian, este destinat pentru un tip de medicina care nu mai exista astazi.


Ontario si British Columbia habar n-au ce se intampla in sistem si ce platesc : doar platesc si spera la mai bine. Adica haosul din sistemul medical, e total.


In timp ce sistuatia din spitale se inrautateste pe zi ce trece, iar timpii de asteptare pana sa te vada un doctor, cres, propaganda de indeamna calduros sa ne maimutarim in tot soiul de campanii de strangere de donatii de la fraierii care nu inteleg ce se intampla in jurul lor ( in sistemul medical, in cazul asta ).

Haideti sa ne maimutam si sa ne facem poze reciproc, si astfel sa incurajam muierile sa isi faca mamografii preventive : ca trebuie si spitalele sa faca un ban in plus ...


Octombrie este Luna avertizarii despre Cancerul de San si suntem indemnati sa cumparam obiecte inutile roz ( dar la suprapret ) pe care le vand asociatiile anticancer : ca si ele trebuie sa traiasca pe picior mare, de pe urma fraierilor care nu inteleg realitatea in care traiesc .
 
Si nu, nu-i suficient ca esti suficient de fraier ca sa le dai bani ! Mai trebuie sa fii si lipsit de simtul ridicolului, incat sa-ti intinzi sanii ( imbracati )  pe orice suprafata tare, te pozezi si incarci poza pe Facebook, ca sa vada toti cat esti de idiot.
Se numeste ca faci " mamming " : adica imiti muierile care isi fac mamografia. Le imiti pentru ca le sustii, le faci galerie and shit....


Deci, ce parte a corpului trebuie sa-mi pozez, pentru avertizarea impotriva cancerului de prostata ?


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.