Doctor Yourself

Thursday, October 3, 2013

Rosia Montana


Dati-mi voie sa nu cred in manifestatiile de strada : nu in cele care depasesc nivelul unei gasti care tipa pentru ceva anume. Masele nu se aduna in numar mare, decat daca au ajuns la limita foamei, si nici chiar atunci. Intotdeauna e nevoie de cineva care sa-i manipuleze, instige, pentru a protesta : adica prostimea e doar masa de manevra si atat .Fapt pentru care,prostimea nu a avut niciodata castig de cauza in revoltele sale ( istoria sta marturie ), decat atunci cand era in interesul celor care i-au scos in strada.

Am cosntatat ca de la o vreme, romanii si-au descoperit vocatia de ecologisti si protesteaza sustinut, in Romania si prin toata lumea, impotriva exploatarii de la Rosia Montana. Brusc sunt deranjati de folosirea cianurilor, ceea ce e un lucru bun.
      E amuzant cum romanasii deveniti ad-hoc ecologisti, li se pare absolut firesc sa nu-si stranga gunoaiele dupa ei, cand merg prin muntii aia pe care ii apara cu atata inversunare.
E dubios cum au iesit in strada zeci de mii de romani, pentru o cauza ecologista, iar pentru alte exploatari care foloseau tot ianura, n-au avut nimic impotriva . Si mai dubios este ca n-au protestat romanii cand au fost furati 20  de ani in sir ( nu protesteaza nici acum ), insa brusc, devin sensibili cand aud de Rosia Montana.
      E cusut cu ata alba , e mai mult decat evident ca cineva ii manipuleaza in propriul interes. Ca de obicei, prostimea va urla degeaba si se va alege cu praful de pe toba.
    
Au protestat romanasii si prin Rai : complet ignorati atat de consulatele romane, cat si de presa canadiana :


                            Spune ziarul, ca pe 7 si 15 septembrie, au protestat in jur de 70-80 romani :


                        Pai si ce au facut ? S-au invartit in cerc sa dea bine in poze, si apoi s-au dus acasa ?


                            Dar au avut un sustinator care nu era roman : da' e cam jenat, baiatu' ...


Pe 15 septembrie au protestat romanasii si la Toronto. Partea interesanta e ca nu am vazut nici un anunt pe forumul comunitatii, nimic. Nu stiu cum a aflat lumea ca se tine protestul, probabil prin telepatie.


                                                     In fata Consulatului de la Toronto :


Presa canadiana nu a scos un cuvintel despre protestele romanilor din Canada, insa au scris despre protestele din Romania :


In legatura cu Rosia, am constatat acelasi lucru ca si in cazul scandalullui cu maidanezii : cand baietii cu ochi albastri au dat semnalul sa se faca propaganda ( si dezinformare masiva in cazul maidanezilor ),  o avalansa de instigari a inundat internetul in limba romana.
     DE la postaci platiti, aflati in slujba partidelor, pana la manipulatori de profesie, toti au asmutit populatia de pe forumuri, bloguri, comentariile din paginile ziarelor intr-o singura directie : aia pe care au dorit-o ei si care le serveste cel mai bine interesele. Asmutirea e vizibila cu ochiul liber : la fel si manipularea facuta de cei care sunt in slujba baietilor cu ochi albastri. 

Ca prin farmec, romanii au devenit ecologisti ferventi si urla in strada cu mare scandal, impotriva a ...orice au fost instigati . Da-ti-mi voie sa ma indoiesc ca numarul al mare de romani de pe strada, nu sunt platiti sa faca asta ( excludem naivii care au percutat la cauza, ca aia sutn cantitate neglijabila ). La fel cum a fost si in '89 : protestull-au facut " turistii straini " veniti brusc cu zecile de mii in Romania, in |vacanta| .
       Ca de obicei, romanasii au fost acoplo doar de umplutura, naivii manipulati sa ia de bun ce i se spune. Prostimea din Romania e invatata sa rabde, si nu sa iasa in strada sa-si cera drepturile .

Cea mai buna si originala conexare a evenimentelor din Romania, a facut-o Claudiu , la el pe blog. Legatura dintre Rosia Montana - scandalul
 maidanezilor - interesele evreiesti - si amestecul zeilor la Rosia . Enjoy "

 http://secretelezeilor.wordpress.com/2013/09/25/rosia-montana-intre-maidanezi-si-viituri/

Spune ziarul canadienilor, cum in Romania, 20.000 oameni au protestat impotriva exploatarii de la Rosia, iar proteste au fost peste tot in lume, inclusiv in Canada. Asta e tot ce s-a amintit despre protestul din Canada : iar asta e ziarul comunitatii chineze, ca ziarele canadiene nu au suflat cuvintel despre protestele din Canada.Oponentii explotarii de la Rosia, spun ca vor trebui sa mute sute de sateni si ca exploatarea va ameninta siturile istorice romane, aflate in apropiere.
Academia Romana de Stiinte, plus grupurile ecologiste, religioase si politice, au cerut de multa vreme, renuntarea la proiect, datorita costurilor sociale si de mediu.


Protestelepublice s-au intensificat in ultima luna , dupa ce prim ministrul Victor Ponta a anuntat ca a depus in Prlament proiectul de lege care va permite exploatarea de la Rosia.


Tudor Bradatan de la Asociatia Alburnus Maior, declara ca protestele sunt spontane , nu sunt organizate de sindicate sau de institutii non-guvernamentale si nu au culoare politica.
       Sigur ca da  ! Si marmota invelea ciocolata in staniol ...


La protestul din 21 septembrie a fost un lant uman din 6.000 oameni in jurul Parlementului din Bucuresti , un gest simbolic, ca sa aminteasca legiuitorilor , ca cetatenii au drepturi democratice.

Protestatarii pro-mine, au iesit si ei sa manifesteze si spun ca exploatarea de la Rosia, le va aduce joburi.


Conform cu Gabriel REsources, proiectul va crea mii de joburi in Muntii Apusni si va contribui cu 24 bilioane de $ in economia Romaniei.


In Canada, comunitatea romana protesteaza in solidaritate cu demonstratorii anti-mina din Romania. Juliana Dutkay a venit in Rai acum 13 ani ...


... si a ajutat la organizarea protestelor in Toronto si Montreal, in luna septembrie.


Datorita protestelor din Romania, Parlamentul a creat o comisie ca sa evalueze proiectul de lege. Comisia are timp pana pe 20 octombrie ca sa scrie raportul , care apoi va fi trimis Parlamentului, pentru votul final.


Cei care se opun proiectului minier, cer demisia lui Ponta , respingerea proiectului , banarea mineritului cu cianurain Romania si inluderea Rosiei Montane in lista UNESCO.


                          Gabriel Resources Ltd  nu a raspuns la timp, cerecriipentru acordarea unui interviu .


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.