Doctor Yourself

Sunday, August 18, 2013

Viata in North America


                            Lumea prin Rai se streseaza cumplit din cauza banilor : in special tinerii .


Conform unui nou studiu, tinerii de 20 de ani se simt extrem de stresati, iar principalele cauze sunt ingrijorarea din cauz abanilor, probleme la munca si lipsa somnului.


Din cauza saraciei si insecuritatii in care traim, casatoria a devenit neinteresanta pentru populatie, din cauza ca nu isi permit financiar.


Populimea e mult mai putin interesata sa sa casatoareasca si sa puiasca comparativ cu clasa de mijloc : toate astea, din cauza greutatilor financiare .
Sociologul Sarah Corse, care a facut studiul, spune ca saracimea traieste in insecuritatea jobului si are putine resurse, putin stabilitate si sunt ingrijorati pentru propria supravietuire si nu isi pot imagina sa sustina financiar si emotional alte persoane . Prin urmare, casatoria devine o institutie simbol al clasei de mijloc. Saracii nu isi mai permit .


Saracia prin USA e atat de mare, incat americanii au inceput sa inchirieze roti pentru masina, ca nu isi mai permit sa le cumpere !


Lanturile de magazine precum Rent-a-Wheel si Rimco, isi vad afacerile inflorind. Tot mai multi consumatori platesc dublu sau triplu costul rotilor ( cat ar costa la cumparare ).

Nu-i o noutate ca la fast food se plateste foarte prost, insa e o noutate cinismul declarat al managementului. Daca pana acum o abureau cu grija si respectul penttru angajati, acum au dat-o pe fata : daca nu poti trai din salariul pe care ti-l dau, mai ia-ti un job !

     
           Mc'Donalds a deschis un sait destinat sa-i ajute pe angajati sa-simanagerieze banii din salariu .


Conform cu U.S.Census Bureau, venitul anual mediu pentru un angajat de la Mc' Donalds care lucreaza full-time, este de doar 18.000 $ .
Saitul de la Mc'Donalds, le spune angajatilor, ca daca nu le ajung banii, asta este din cauza ca nu stii sa-i manageriezi corect sau nu muncesti destul de mult.


Robert Wilson, purtatorul de cuvant al angajatilor de la Mc'Donalds declara la Today Show, ca ei vor doar salarii din care sa poata trai si ca au obosit sa munceasca full time, dar sa mearga acasa cu salrii mici.
Cea mai batrana angajata de la Mc'Donalds, Sara Dappen, 92 de ani, curata mesele si discuta cu clientii in Story City, Iowa. Ea a muncit pentru diferite Mc'Donalds in ultimii 20 de ani si inca primeste salariul minim pe economie, 8,25 $ / ora ( din care se scad taxele ). De fiecare data cand este transferata la alt magazin Mc'donalds, ii scade salariul, sitrebuie sa o ia de la inceput cu etapele de crestere a salriului.


Sfaturile Mc'Donalds pentru angajatii sai, pe sait, sunt pur si simplu insultatoare : mai ia-ti un job ca sa poti supravietui, iar Mc'Donalds o sa-ti dea orice ai avut vreodata nevoie.


                   Situatia e cam albastra : 4 din 5 adulti din USa, sunt afectati de criza economica
4 din 5 adulti din adultii din USA, se chinuie cu pierderea joburilor, sunt aproape saraci sau se bazeaza pe ajutorul social pentru cel putin ultima parte a vietii lor .

Surveyul The Associated Press puncteaza cresterea diferentei dintre bogati si saraci si pierderea joburilor bine platite din manufactura.


Pesimismul despre viitorul economic al familiilor rasiale, a crescut, pana la cel mai mare nivel din 1987. In cel mai recent survey, 63 % din albi au numit economia " proasta".


Pana in 2030, se anticipeaza ca 85 % din adultii din USA, de toate varstele, vor experiemnta insecuritatea economica. Saracia nu mai este problema " lor" ci a devenit problema "noastra", spune Mark Rank, profesor la Washington University in St. Louis, cel care a calculat cifrele.

Analiza e suplimentata cu date de la John Iceland, profesor de sociologie la Penn State University, University of New Hampshire's Carsey Institute, Census Bureau si Population Reference Bureau.Niciodata, albii din USA nu au fost atat de pesimisti asupra viitorului, conform cu un General Social Survey, facut de NORC la University of Chicago. Doar 45 % spun ca familiile lor vor avea sanse bune sa-si imbunatateasca pozitia economica, bazat pe felul in care merge America.


Nu-i de mirare ca prostitutia e luata in calcul de tot mai multa lume : 40.000 profesori s-au inscris pe saitul de dating, unde se vand servicii sexuale contra bani .
SeekingArangement.com , spune ca s-au inscria 40.000 profesori, ca sa-si vanda serviciile sexuale contra bani. Conform CEO-ului saitului de dating, asta este modalitatea profesorilor de a raspunde bugetului redus, clasele supraaglomerate.


Pe sait, userii si-au declarat singuri meseria si media de varsta a profesorilor de pe sait, este 28-33 ani. Ele cer in jur de 3.000 $  / luna , contra serviciilor sexuale.


               In plus, presa spune ca numarul americanilor ce renunta la cetatenia americana, e in crestere :Cetatenii renunta la cetatenie si la statutul de rezident, in numar record in a doua patrime a anului, datorita noii legi care vrea sa mearga dupa valorile off shore ale americanilor. Un total de 1.130 nume apar pe cea mai noua lista a celor care renunta la cetatenia americana, de la Internal Revenue Service, conform cu Adrew Mitchel, avocat pentru taxe in Centerbrook.
   In prima patrime a anului, au renuntat 679 americani, mai mult decat a fost raportat pe intreg anul 2012.No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.