Doctor Yourself

Friday, July 5, 2013

Politicienii din Canada

                        Scandalurile despre coruptia din Quebec, au razbatut si in afara Canadei :Michel Leblanc, presedintele Montreal Board of Trade, declara ca nu ne mai putem permite aceasta criza, scandal dupa scandal, ce afecteaza climatul de business al Montrealului.

Arestarile facute, intaresc ideea ca, coruptia e profunda, lasand cetatenii deziluzionati, iar potentialii investitori circuspecti. Stricaciunile se vor raspandi si in afara granitelor Quebecului.


Montrealul e asociat cu Canada,  prin urmare, va strica reputatia intregii tari , a declarat Robert Hanlon, de la University of Bristish Columbia's Institute of Asian Research . Hanlon, este editor contributor la Anti-Corruption Reserach Network.
    Dupa arestarea primarului din Montreal, Hanlon a fost intrebat de contacte din intreaga lume, ce se intampla in Canada ?


Seful din Berlin de la Transparency International, care produce un clasament al nivelului de coruptie al tarilor, i-a cerut sa pregateasca un raport despre situatia din Quebec. Canada este vazuta ca cea mai putin corupta tara din index, insa traiectoria e in declin, spune Hanlon.

Situatia cu coruptia din Quebec continua si nu da semne ca s-ar opri. Dupa cum merg lucrurile, avem o foarte clara imagine. Politica municipala din Montreal apare a fi corupta in inima ei.Jaques Duchesneau, acum critic al justitiei pentru Coalition Avenir Quebec, spune ca Montrealul are o problema serioasa cu coruptia, inca de cand el a candidat pentru primaria Montrealului, in 1998. Fostul sef al politiei a pierdut alegerile, dar in 2010 el a fost numit seful provinciei forteti anti-conspiratie.
     In 2011 el a raportat scheme de conspiratie, care jefuiau platitorii de taxe de bilioane de dolari, iar anul trecut a declarat ca 70 % din finantarea politicii este ilegala, insa a fost privit cu scepticism.

In alta zi, el a declarat ca regreta ca a facut o greseala declarand ca 70 % din finantarea politicii se face cu bani murdari : nu sunt 70, ci 90 % , a declarat el intr-un interviu. Oamenii au nevoie sa cunoasca adevarul.Toronto a fost de asemenea declarat de presa, capitala  mondiala in care Mafia Italiana in spala banii ( am scris pe blog la vremea respectiva ). In timp ce coruptia si spalarea de bilioane de dolari sunt lamoda in Rai, guvernul spune populatiei ca e criza si trebuie sa strangem cureaua. Iar taierile bugetare se fac de peste tot, inclusiv din fondurile bibliotecilor :
Bibliotecile si Ahivele din Canada au datele stocate pe hartie. Exista un program, ce converteste arhivele in format digital


Convertirea in format digital, inca nu e gata. Conform cu un raport, doar 2 % din documentele detinute de Biblioteci si Arhive au fost digitalizate.
De curand, fondurile programului de digitalizare a documentelor, au fost taiate, datorita efortului guvernului federal de a reduce cheltuielile bugetare. Prin urmare, s-a redus personalul responsabil cu digitalizare, si va fi nevoie de sute de ani, pentru ca digitalizarea sa fie completa.


                        Economia care s-a facut la buget, este de 1,7 milioane dolari pe an.


                                 Pe alta parte, guvernul risipeste banii, cu amandoua mainile :
Membri in Parlement si-au aprobat singuri, pe tacute, o crestere de 6,7 % pentru cheltuielile legate de calatorii, plus o crestere de salariu cu 1,6 % .

Decizia a fost luata in spatele usilor inchise, pe 25 martie, de boardul economiei interne al Casei Comunelor. Oricum, doar cresterea cheltuielilor pentru calatorie a Membrilor Parlamentului, a fost facuta publica .


Decizia aprobata pentru cheltuielile de calatorie, inseamna cresterea de la 1.762 la 28.000 $ pe an, pentru fiecare MP, de la 1 aprilie. Banii pot fi folositi de MP pentru decontarea cheltuielilor de cazare, mancare, cablu TV, internet, utilitati, parcare si cheltuieli incidentale pe parcursul calatoriei.

Cresterea de salariu- de la 157.731 la 160.000 - a fost publicata cu ceva vreme ianinte.
Guvernul federal, isi da cu stangul in dreptul si cheltuieste banii, incercand sa descurce cu stanga, ce a incurcat cu dreapta :  Quebecul cheltuieste 500.000 % ca sa examinereze risipa facuta de federali.
Cei 50.000 $ sunt cheltuiti pentru a crea un comitet care sa examineze risipa facuta de guvernul federal :                            In plus, guvernul Harper, a ratacit pe undeva, 3,1 bilioane de dolari.Cazul e numit " cazul disparitiei a 3 bilioane de dolari " . Auditorul general, Michael Ferguson, spune ca nu poate gasi nici o urma a celor 3 ,1 bilioane de dolari, care au fost dati la 35 ministri federali si agentii, ca sa lupte cu terorismul.

   El nu poate fi sigur, nici macar daca banii au fost folositi in lupta impotriva terorismului ( ii terorizeaaza Bau-Bau .. ) si mai rau decat atat, nu stie daca banii au ajuns la destinatie. Nimeni din guvern nu a vazut banii. Ei sunt doar o parte din cei 12,9 bilioane de dolari pe care guvernul Harper i-a pus deoparte, pentru lupta impotriva terorismului.

Guvernul are cunostinta doar de 9,8 bilioan ede dolari, despre care stie unde s-au dus. Dar pentru restul banilor ... magie !
Ministrul Treasury Board, Tony Clement, este responsabil sa stie ce seintampla cu banii. Dar , chiar acum, minsitrul comorilor, si-a pierdut comoara.Dupa ce toate minunatiile astea ( plus muuulte altele ) au fost publicate prin presa, canadienii au inceput sa-si schimbe parerea cea roz, despre guvernul lor cel minunat si nemaipomenit. Au canadienii o incredere in autoritati, ceva de speriat !

Recentul poll facut de CTV, arata ca doar 30 % din canadieni, considera ca guvernul Harper ar trebui reales.Conform cu noul poll, Partidul Conservator si-a pierdut din popularitate. Poll-ul facut de CTV News Ipsos Reid, a gasit ca 30 % dintre canadieni, considera ca guvernul Harper a facut o treaba buna si merita reales, iar 70 % considera ca e timpul sa aleaga un alt partid.44 % dintre canadieni considera ca tara merge intr-o directie buna sub guvernarea Conservatorilor , iara sta e un procent mai mic, comparat cu procentele din ultimele doua alegeri federale.

-- In 2008, 55 % dintre canadieni, considerau ca, Canada e pe drumul cel bun, dar Conservatorii au revenit cu o minoritate in guvern.
--- In 2011, 51 % dintre canadieni considerau ca tare e pe drumul cel bun. Harper si Conservatorii au revenit la Ottawa cu un guvern majoritar.

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.