Doctor Yourself

Friday, July 19, 2013

E cald ...

Clima din Rai e absolut infecta : nu va puteti imagina ceva mai mizerabil de atat !  Iarna, la cele -20 C de toate zilele, bate un vant care nu se opreste aproape niciodata, si are te face sa te simti ca la -30 C . Feerie. Asta e ziua, ca noaptea e si mai crancen. Iarna dureaza cam 6-8 luni, depinde de an. Cert este ca vine o oarecare caldura, abia pe la sfarsitul lui mai, cand incepe o primavara cum e in Romania prin luna martie.
    Dars e poate si mai rau, ca prin Alberta cea mult laudata, oamenii isi baga masinile in priza, ca sa le tina calde, ca altfel nu isi mai pot porni motoarele . Pana si parcarile supermarketurilor sunt dotate cu prize.
  
Trei luni de vara avem, insa sunt mizerabile si astea : pre acald nu este ( 29-30 C ), insa e umed ! Simti ca traiesti in sera, si ti se umplu plamanii de abur. Cosmar.
In Arizona, Utah, in plin desert, era infinit mai suportabil decat vara din  Toronto. In desert era perfect : foarte cald si uscat, nici macar nu transpirai ! In Toronto ti se lipesc hainele de tine . Masina lasata in desert cateva ore, o gaseam cu tabla incinsa de ne-am prajit degetele pe ea, insa inauntru era suportabil, nu era areul incins.
   In Toronto, cand deschizi masina, nu poti respira inauntru, asa caldura este ! Politistii isi coc fursecuri in masina de politie din parcare. In desert, era imposibil sa faci asta in masina. In Death Valley, oamenii isi prajeau oua in tigaia pusa direct pe pamant : dar era imposibil sa faci asta in masina, ca nu se incingea aerul inauntru, precul se intampla in Toronto.
Un politist din Toronto, prefera sa foloseasca caldura extrema din aer, ca sa-si coaca fursecuri in masina. Si-a pus tava cu cu fursecuri in masina, in jurul orei 6,30 dimineata si a anuntat pe Twitter : in intarior sunt 27 C, iar soarele abia a rasarit.


Dupa ceva vreme, a anuntat pe Twitter ca a vazut pe web ca impreuna cu umiditatea, temperatura de afara este de 110 grade F !


Dupa inca ceva vreme, anunta pe Twitter ca termometrul lui, nu mai inregistreaza temperatura, pentru ca a trecut de 125 grade F.


                            Cu asa o clima infecta, chiar si vara ... have a nice weekend !
No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.