Doctor Yourself

Thursday, July 4, 2013

Canada Day


                 Toata planeta a fost instiintata, despre cum Canada e cea mai buna tara din lume :


                    Propaganda ne dreseaza, cum sa facem parada patriotismului, de Canada Day :


                                     Ca, se stie, prostimea adora circul : cu orice ocazie !


Esti rupt in coor si n-ai 2 $ sa-ti cumperi material propagandistic, de la Dollarama ?  Ziarul nu te lasa de izbeliste, si iti ofera solutia salvatoare : fa-ti singur unul !


Ia o pereche de tenisi ieftini, pe care stanteti cu o stampila ... frunza de artar ! Obtii tenisii patriotici, numai buni de incaltat de Canada Day !


Insa, un adevarat patriot, va sarbatori in cel mai pur stil canadez : shopping ( pe datorie ) !  Pentru voi, avem reduceri de preturi, in cinstea ... Canada Day !


Insa, canadianu' pur-sange, nu se va limita doar la o zi de shopping, ci va face cumparaturi, o saptamana intreaga, in cinstea Canada Day !Pai cum ... de ce ? Din dragoste de Canada, of course ! Cu cat esti mai patriot, cu atat cumperi mai mult : ca sa sustii economia Raiului !Spalarea de creier cu " the best cpountry of rhe world", incepe de la varste fragede, din primele clase de scoala. Pe vremea comunista, eram indoctrinati in scoli, cum comunismul ( Romania ) e " the best". Acum, plozii canadienilor sunt indoctrinati in scoli, cum Canada e " the best ".
       Vedeti vreo diferenta ? Nici eu !


Si daca traim in " the best country of the world" , rezulta ca e important sa fim mandri de Canada si ca suntem Canadieni : ca vorba aia... " prostu' daca nu-i fudul, parca nu e prost destul " ...


Nah, acuma da-ti-va jos ochelarii de cal, ce va ajutau sa vedeti Canada in roz, si reveniti la realitatea in care traim !Unii canadieni ( pariem ca sunt imigranti ? ) au cu totul alta parere despre " the best country " : Canada comite suicid national, aplaudand fiecare politician, guvern. Noi nu avem suveranitate, politicienii nostri sunt mai mult sau mai putin corupti, plozii nostri nu au viitor in Canada si nimanui nu-i pare ca ii pasa.Pana si propaganda, recunoaste cu jumatate de gura, ca in realitate, Canada nu e chiar asa cum i se face reclama :


Se spune ca suntem o natiune care se blindeaza cu mituri, la fel de des precum foloseste frunza de artar . Insa lumii, i se spun multe minciuni despre canadieni :


Se clameaza ca ne idolatrizam sistemul de sanatate, insa adevarul este ca nu avem cel mai bun sistem medical din lume. Ba mai mult, sistemul medical este mult mai neperofrmant si scump, decat ar trebui sa fie.
Un raport publicat la inceputul anului, compara doctorii din 9 alte tari, iar doctorii canadieni sunt cel mai putin probabil sa vor acorda consultatia de rutina in aceeasi zi sau in ziua urmatoare, sau ca vor face vizite la domiciliu.

Raportul a constatat ca nu s-a imbunatatit nici un ascpet al sistemului medical canadian, din 2006 incoace.


Se spune ca suntem mai destepti decat americanii ( adica, canadienii tin coada pe sus ). In realitate, ne place cand ne vedem orasele in filmele americane si respectam doar staurile care s-au mutat in USA ( ca doar nu erau tampiti sa traiasca in frigider, in Canada ! )

Tot noi suntem cei care urmam moda lansata de americani si citim cartile care le plac lor. Furam sau imprumutam reality-show-urile lor si cunoastem mai bine politicienii americani, decat pe cei canadieni.
Parere amea e ca nu-i nici o diferenta : canadienii si americanii sunt aceeasi specie.Se spune, ca nu avem nevoie sa ne incuiem usile.
In realitate, sunt 2,5 milioane de infractiuni raportate, in fiecare an. Daca ne uitam doar la asasinate, si le raportam la 100.000 oameni, suntem a 10 natiune, din 36 , raportate in 2011 de ONU. Si suntem desupra ratei criminalitatii din Franta, Anglia si Germania.Se spune ca nu scapam din ochi politicienii.

In 2012, Transparency Intarnational ne-a clasat pe locul 9 in termenii perceperii coruptiei. In realitate, aven scandaluri cu fraude electorale si senatori cu mainile in buzunarul nostru. Montrealul este literalmente construit pe coruptie.Se spune ca cel mai iubit simbol canadian, e castorul.

Sincer vorbind, cei mai multi canadieni vor fugi mancad pamantul, daca vor da fata cu un castor. ( canadienii sunt ingroziti de animale, se tem si de porumbei, pe strada . Am vazut canadieni tipand, cand a trecut pe langa ei, in zbor, un porumbel ).Un chestionar facut la ultima Canada Day, arata ca doar 9 % dintre canadieni, aleg castorul ca si simbol national - mult in urma frunzei de artar.
Chestionarul arata ca ursul polar se potriveste mult mai bine.
No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.