Doctor Yourself

Wednesday, June 19, 2013

Veghetorii


Dormiti linistiti, autoritatile va vegheaza : USa culege in secret, date despre strainii din afara granitelor, folosind bazele de date de la Google, Facebook, Apple.
Guvernul federal USA, strange informatii in secret, de aproape 6 ani , folosind companiile mari , conform unui document confirmat de un senior oficial al guvernului.
Ceausescu se rasuceste in mormant, de invidie ! Pai el a trebuit sa se multumeasca cu informatie la mana a doua, un soi de barfe culese si interpretate de informatorii Securitatii. Era un soi de varza subiectiva intre ce a auzit , vazut informatorul si parerea lui despre persoana respectiva.
     In schimb, americanii au informatie la prima mana, fara intermediari, direct de la persoana urmarita .The Guardian si The Post, au publicat 41 de pagini despre programele de Internet, listand companiile care toarna la securitatea americana - incluzand Yahoo, Microsoft, Paytalk, AOL,Skype, YouTube - si datele decand au inceput sa toarne, plus tipurile de informatii colectate in programul de supraveghere.
Cele mai mari companii de telefoane mobile din USA, Verizone, AT/T si Sprint, au primit ordine sa dea informatii despre apelurile telefonice facute de clientii lor ( dar nu despre continutul apelurilor. Oare ? )
     Ele trebuie sa dea informatii nu doar despre unele apeluri specifice, sau despre apelurile unor persoane investigate, ci despre fiecare apel domestic sau international ale tuturor clientilor. Astfel, guvernul USA, are o imagine completa a cetatenilor care folosesc telefonul : ce oameni cunosc ei, cu ce oameni se asociaza, si pe cat posibil, unde si ce fac ei.

Scurgerile de informatii au confirmat ceea ce se stia de ani de zile : ca aparatul de seciritate al USA e construit ca sa se apere pe sine insuasi de amenintari strainie si de cetatenii proprii ( nu dati cu pietre, ca am uitat cum se scrie cu cati de " i" si n-am de cand sa-mi pierd vremea, invatand din nou gramatica limbii romane ).


Americanii au inceput sa-si dea seama ca fanteziile paranoide despre supravegherea gvernamentala, de fapt, sunt o realitate.
Pe bune acum, in afara de americani ( ca astia's specie aparte ), mai exista cineva atata de temebel incat sa nu ii fi fost clar, ca suntem supravegheati mai ceva ca pe vremea lui Ceausescu ?
            " Tu esti deja suspect" ( probabil prin faptul ca existi ) : supravegherea devine " rutina" .In 2011, un chestionar facut de The Associated Press si NORC Center for Public Affairs Research, arata ca 54 % din americani, considera ca protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor su trebui sa fie cea mai mare prioritate a guvernului, ca sa-i tina in siguranta fata de teroristi . In acelasi timp, 64 % spun ca uneori e necesar sa sacrificam ceva drepturi si libetrtati, pentru a lupta cu terorismul .

Deci e foarte ok : inventam un dusman imaginar ( teroristii ) si apoi restrangem drepturile si libertatile turmei de vite incaltate, care accepta cu bucurie. Si chiar daca ar exista teroristi pe bune, tot nu se justifica supravegherea populatiei si restrangerea drepturilor cetatenesti.
   


                           Nu, nu va bucurati ca sunteti canadieni : si voi sunteti la fel de supravegheati !
De curand, s-a aprobat o legislatie in Rai, care slabeste intimitatea cetatentilor, fara sa protesteze nimeni , pana cand Vic Toews, de la Ministerul Sigurantei Publice , a criticat . In Canada exista agentia inteligenta, CSEC, ce are atributii foarte vag definite.

Infrastructura de telecomunicatii din Canada si USA e aceeasi : un email pleaca din Toronto pe ruta USA. ( mai departe, va traduceti singuri, ca mi-am prins urechile ).De ce supravegheaza populatia ? Un fost angajat CIA, cel care a dat presei informatiile, spune ca ei spioneaza pentru o lume mai buna.
Da, drumul spre Iad e pavat cu bune intentii .
Nenea Snowden, fost asistent tehnic la CIA, spune ca a muncit la super secreta NSA, angajat de un contractor, Booz Allen. Spune ca a decis sa scurga informatiile, dupa ce a fostdezamagit ca Obama continua politica predecesorului sau, George W Bush.

El spune ca nu vre asa traiasca intr-o societate cu astfel de lucruri ... intr-o lume in care totul e inregistrat.NSA a construit o infrastructura care permite sa interceptezi aproape orice, spune Snowden . Cu aceste capabilitati, cea  mai mare parte a comunicatiilor umane sunt inregistrate automat, fara a avea o tinta. Daca vor sa iti citeasca emailurile sau sa asculte telefonul sotiei, doar trebuie sa consulte inregistrarile facute. Au acces la emailuri, parole, inregistrarile apelurilor, carti de credit.
Cu 3 saptamani in urma, nenea Snowden a copiat in secret documentele de la boroul NSa din Hawaii si i-a spus supervizorului, ca are nevoie de cateva saptamani concediu, ca sa-si trateze epilepsia. Pe 20 mai a zburat in Hong Kong.

Intre timp, a scris in ziare ca se vrea extradarea, sa-l aduca in USA si sa-l judece, bla-bla. Dati-mi voie sa nu cred iota, pentru ca totul e cusut cu ata alba : facatura pentru turma de vite incaltate.
Sa fim seriosi !  A naibii cum se face, ca toata presa internationala, au preluat stirea ! Pai presa nu e libera si nu scrie de capul ei, ci dupa cum i se permite ! din moment ce s-a permis tuturor agentiilor de presa sa preia stirea, e limpede ca guvernul asta a dorit sa se intample : o scurgere de informatii ( controlate ), cu un anumit scop.
   Pentru ca, admitand ca ar fi fost o scurgere de informatii necontrolata, povestea n-ar fi ajuns in presa. Cu atat mai putin, scandal in intreaga presa, in fiecare ziar din lume. Astia chiar vor sa cred ca, au puterea de a controla- supraveghea comunicatiile, oamenii, dar nu au puterea de a opri o stire nedorita de ei ? 
     Chiar vor sa credem ca CIA-ul si NSA sunt o adunatura de  neputinciosi, care nu pot opri un neica nimeni, angajat sa intretina computerele lor ?  Eh, asta vor ei, ca noi sa credem. Intrebarea este DE CE ?
    
Pai au fost atatea scurgeri de informatii nedorite de ei , dar care NU au ajuns in presa ( desi subiectele erau mai explozive decat asta cu supravegherea ), iar persoanele in cauza, ori au avut accidente dubioase, ori au fost sinucise, etc. Si s-a pus batista pe tambal, nu s-a publicat in presa mainstream.

Din moment ce se bate toba intenational si se face atat de mult circ si zgomot, rezulta un singur lucru logic : asta se si doreste !  Acomodarea turmelor de vite incaltate, cu ideea ca suntem supravegheati ( pentru binele nostru, of course ), asta e si alta nu-i.
De acum, nu mai e un secret, ci o normalitate acceptata de cetateni . Intreabarea este, care-i urmatorul pas in controlul populatiei ?Ca sa ne fie clar ca asta e si alta nu-i, vine Obama care declara in presa ca " Nu poti avea 100 % securitate si 100 % intimitate ".
Adica, acum sunteti copii mari, obisnuiti-va cu gandul ca sunteti supravegheati, in beneficiul "safety".
Deci pana la urma, inteleg ca asta a fost scopul : sa o dam pe fata si sa lamurim populatia ca asa e cel mai bine pentru ea, sa fie interceptata, supravegheata. Restul circului, cu extradarea, pedeapsa, nici nu mai conteaza .
  
Remarca a fost facuta de Obama, la o conferintade presa, ca raspuns la revelatia despre cele doua programe de spionare a cetatenilor americani si a strainilor. Unul din programe implica inregistrarea apelurilor telefonice ale cetatenilor, iar altul . PRISM, permite guvernului s inregistreze activitatea de pe Internet.
No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.