Doctor Yourself

Tuesday, June 18, 2013

Sistemul sanitar

Sistemul de sanatate din Rai, e din ce in ce mai subred. In plus, costurile medicamentelor au crescut atat de mult, incat asigurarile private incep sa nu mai fie profitabile : asa spun asiguratorii .Asigurarile medicale private, asigura 19 milioane de canadieni ( din 33 milioane cati sunt cu totul ) : restul e vai steaua lor !  Directorul de la Great West Life Assurance, spune ca asigurarile medicale, nu mai pot continua in forma asta.


59 % dintre canadieni, au asigurari private pentru medicamente, majoritate afacute de angajator, iar asigurararea compenseaza 53 % din toate retetele pentru medicamente. Dintre canadienii care aua sigurari private, 83 %  le-au folosit, in medie 61 $ / reteta.

De cand costul medicamentelor " de intretinere " ( pentru controlul tensiunii , colesterolului, etc ) a crescut cu 58 % din 2005, cea mai mare amenintare este cresterea pretului la medicamentele biologice si de specialitate.

Media anuala a acestor medicamente pe persoana, este de 15.000 $ / an, comparat cu 525 $ / an pentru medicamentele de intretinere. O singura reteta costa mai mult de 2.200 $ in medie. Costurile pentru aceste medicamente, au crescut cu 325 % din 2005.
    Datorita acestor evidente, realitatea arata ca cele mai multe asigurari de sanatate, asa cum exista acum, pe termen lung nu se vor mai putea sustine.

( In traducere din limbaj canadez : daca vreti asigurari de sanatate, veti plati mai mult ).Conform cu un studiu din 2002, facut de Carleton University, profesorul Marc-Andre Gagnon, spune ca, canadienii platesc cu 30 % mai mult decat tarile OECD, pentru medicamente. Pretextul este ca pretul exorbitant  la medicamente, atrage cercetarea si dezvoltarea medicamentelor in Canada.In schimb, primaria Torontestiului, risipeste banii cu amandoua mainile : solutiile alea de dezinfectat mainile, agatate prin toate institutiile, au costat jumatate de milion de dolari si au fost aruncate pentru ca le-a expirat termenul de garantie, si nu le-a folosit nimeni.                                       Spitalele nu mai au bani si fac reduceri de cheltuieli :


Scarborough Hospital a publicat, ca are de gand sa taie mai mult de 18 milioane dolari. Planul include sa elimine 5 targi sau paturi ? de la Urgenta , care  edescrisa pe saitul spitalului, " una din cele mai aglomerate servicii de urgenta din tara " .Mai vor sa creasca taxa de parcare si sa reduca personalul din cele 30 de departamente, de oriunde : de la personalul pentru ingrijire cardiorespiratorie, pana la ingrijirea religioasa si spirituala. Spitalul a publicat 2 liste , continand in total, 182 reduceri de buget .Aceste decizii au fost luate de mai multe spitale : 100 spitale doar in Ontario, decizii luate in spatele usilor inchise si fara informarea pacientilor, a declarat France Gelinas, critic al sistemului de sanatate, din partea pratidului NDP.
   Si mai spune ca ministrul sanatatii are nevoie sa fie transparent despre cum deciziile luate, afecteaza calitatea serviciilor medicale.La spitalul Sarborough, au merit taxa pe retetele medicale : de la 8,99 $ la 10,99 $ si a inlocuit asistentele medicale calificate, cu asistemnte medicale mai putin calificate si au redus cheltuielile cu intretinerea parcului de masini.Cureaua o strang doar pacientii, ca la varful sistemului medical, lucrurile stau cu totul altfel : ministrul sanatatii Deb Matthews, a confirmat ca ea personal, a aprobat un contract ce permite CEO de la Health Ontario, s aplece mai devreme din job, cu un " cadou" de 400.000 dolari.Health Ontario a cheltuit anterior, mai mult de 1 milion de dolari pentru compensatii pentru o echipa de 9 diretori, incluzand 850.000 $ pentru CEO , in scopul de a elibera functiile, pentru un nou regim .Cu asa taieri de personal si inlocuire alui cu personal mai prostcalificat si mai prost platit, nu-i de mirare ca se intampla tot felul de orori prin sistemul medical din Rai : 1.000 pacienti din Quebec City, e posibil sa fi fost expusi la HIV si alti virusi .
Pana la 1.000 pacienti vor fi testati pentru HIV si alti virusi, dupa o examinare cu instrumente impropriu sterilizate.
Examenul endoscopic cu ultrasunete a avut loc la Hotel-Dieu de Levis Hospital si Alphonse-Desjardins clinic, amandoua din orasul Quebec City.
In jur de 1.000 de pacienti care au facut examinarea din 2005 incoace, vor fi testati pentru HIV si hepatita B si C.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.