Doctor Yourself

Friday, June 14, 2013

Marijuana


In Rai, canadienii cer decriminalizarea marijuana. De fapt, singurii pe care ii cunosc prin Rai si care sunt impotriva folosintei de marijuana, sunt romanasii cu ifose de intelectuali.
Trebuia sa fac eforturi sa ma abtin sa nu zambesc, cand povesteau opripilati, ca vecinii lor fumeaza marijuana : povesteau asta, in timp ce se cinsteau cu un pahar de alcool si o tigara.  Si nu, nu sesizau ipocrizia si penibilul  situatiei: e clar ca unii oameni sunt complet lipsiti de simtul ridicolului.

Deci da : vecinu' e de condamnat, pentru ca foloseste un drog diferit de cee ace folosesc eu !


Un raport publicat de Canadian Dryg Policy Coalition cere guvernului sa decriminalizeze toate drogurile, nu doar marijuana. Libertate totala.
Si mi se pare acorect : ce-i treaba magarului, de unde beau oile apa ? De ce sa nu am dreptul sa introduc in organismul meu, orice substante as avea eu chef ?   Se clameaza ca suntem satpani pe propriul corp si singurii care avem putere de decizie asupra  organismului propriu ( vorba vine, ca in realitate, nu-i deloc asa ).



Canadienii scriu pe paginile ziarelor, ca nu-i nici un razboi al drogurilor, ci un razboi al libertatii personale.


Ce vor canadienii ?  Ce ar vrea orice om cu mintile intregi : libertate. Adica, decriminalizarea tuturor drogurilor.


Raportul celor de la Simon Fraser Univeristy- based Canadaian Drug Policy Coalition, spune ca, Canada trebuie sa decriminalizeze toate drogurile si cere guvernului sa inlocuiasca Strategia Nationala Antidrog, cu un sistem regulator pentru adultii care folosesc marijuana.


Autorii, Connie Carter si Donald MacPherson argumenteaza ca strategia antidrog a guvernului doar a reusit sa creasca violenta legata de droguri.


Conform cu raportul, incidentele legate de posesia de canabis au crescut cu 16 % intre 2001 - 2011, in timp ce piata drogurilor a ramas una lucrativa , iar vanzarile de droguri se estimeaza ca sunt in jur de 357 milioane de dolari anual doar in British Columbia.


                           Ce-a facut guvernul ? A inasprit regulile pentru marijuana medicala :


Propaganda ne anunta ca noile reguli de folosinta a marijuana medicala, sunt facute pentru a proteja "singuranta publica".
Care siguranta, ca marijuana nu e un pericol pentru nimeni ?




Minsitrul Sanatatii. Leona Aglukkaq, a vorbit in presa despre noile regulemente.  sub noul regum, guvernul nu va mai produce sau distribui medical marijuana, iar pacientilor nu le va mai fi permis sa-si creasca plantele acasa . Helath Canada spune ca, de cand a fost permisa folosirea marijuanei in scop medical, din 2001, s-a extins de la cei 500 pacienti autorizati initial, la 30.000 .

Ce nu ne-a lamurit ministrul sanatatii, este cum anume pacientii care isi cresc cateva plante acasa, pentru propriul tratament, pun in pericol " siguranta publica " ?
Ca nu s-a pomenit nici un canadian cu licenta medicala, sa fie arestat ca a vandut droguri ?



Sub noile regulmente, nu se va mai putea cultiva marijuana in case si in zone municipale , datorita sigurantei publice. Pacientilor le va fi permis doar sa cumpere cantitatile prescrise de marijuana, de la crescatorii licentiati .
   Pai masura asta, nu face decat sa creeze un monopol pe piata, si implicit preturi mari ( deja preturile sunt enorme ). In plus, multi pacienti care chiar au nevoie de marijuana, nu isi pot permite sa o cumpere : ca de asta preferau sa o cultive singuri acasa.

In vechea regulamentatie, farmaciile aveau dreptul sa distribuie marijuana la fel ca orice alt medicament : acum, nu mai au dreptul asta. tot sub motiv de "safety ".



Sub motiv de safety, se pot interzice orice fel de drepturi.  "Safety " e cuvantul magic, sesam deschide-te ! Nu conteaza ca safety n-are absolut nici o legatura cu realitatea din teren : e cuvantul magic in fata caruia capituleaza orice urma de ratiune.

Autoritatile declara ca noile reguli vor intari siguranta comunitatilor si se vor asigura ca doar pacientii cu boli serioase, vor avea acces la marijuana !
    No shit ?  Vecina mea, fumeaza marjuana cand e la ciclu : anestezic 100 % natural si fara efecte secundare. Vecinu' meu, un pusti de vreo 18-19 ani, fumeaza marijuana in mod regulat , fara sa se gandeasca sa-si serveasca si vecinii. Probabil ca tot din ratiuni de "safety "...



Intre timp, mai scapa prin presa cate un studiu despre capacitatile vindecatoare ale canabisului : mici cantitati de THC, pot reduce leziunile creierului.



Un nou studiu, a descoperitca mici cantitati de THC, pot proteja creierul impotriva leziunilor. In creierul soarecilor cu leziuni, s-au injectat mici doze de THC , iar soarecii s-au descurcat mai bine in activitatile de invatare si la testele de memorie, decat grupul de control care nu a primit drogul.

Soarecii care au primit THC au avut cantitati mai mari de chimicale neuroprotective. tratamentul poate fi folosit ca sa previna leziunile cerebrale sau ca un potential tratament pentru traume, declara autorul studiului, prof. Yosef Same de la Tel Aviv University's Adelson Center for the Biologyof Addictive Disease in New York.


Cantitatea de THC folosita in experiment, a avut in jur de 1.000 -10.000 mai putin THC decat un joint obisnuit. Studiul a fost publicat in Behavioural Brain Research si experimental Brain Research.



Intre anii 1850-1937 , canabisul era folosit pe post medicina primara, la fel ca si solutia de Lugol's : trata mai mult de 100 de boli . Brusc, a fost restrans accesul prostimii la marijuana : odata ca l-au facut doar pentru anumite boli ( cronice si grave ) si a doua, ca l-au scumpit foarte tare, de nu si-l permite orice bolnav cronic. Exclus sa gasesti la farmacie, fara reteta, canabis, ca sa-ti tratezi durerile de ciclu, de exemplu.

Eu am cosntatat o coincidenta interesanta in Canada : in timp ce au dat legea cu inasprirea accesului la marijuana, au mai scos o lege cu inasprirea accesului populatie la ... iod ( Lugol's ). Taman acum, cand e imperios necesara suplimentarea, datorita Fukushima. Of course, oficial nu exista nici o contaminare radioactiva, totul bine si frumos.
    Acum ceva vreme, am cumparat L:ugol's de la farmacie : mi-a preparat farmacia solutia, fara reteta, fara intrebari suplimentare. Iodul era folosit acum 100 de ani, ca panaceu universal. Pana de curand, adaugau iod in paine : de cativa zeci de ani l-au scos si l-au inlocuit cu bromine ( care e toxic si n-are nici un rol in paine ). Rezultatul e ca North americanii sunt foarte deficienti in iod ( dupa standardele RDA ). Pe scurt : n-ai iod, ai cancer ( fara exceptii ). In special femeile, care n-au iod, au fibroza si cancer de san.
  
Cand am sunat la farmacie, sa-mi comand alta sticluta cu iod ... tzeapa ! Cica au dat lege noua, care le interzice farmaciilor sa prepare banalul Lugol's pentru clientii care n-au reteta de la doctor. Iar doctorul nu da reteta, decat daca ai dereglari de tiroida .Nu, nici test de iod nu-ti face, daca nu ai probleme de sanatate legate de vreo carenta de iod, ca n-au voie.
      Ca sa te lasi pe mana doctorilor, in cee ace priveste dozarea de iod infima pe care o prescriu ei, trebuie sa ai tendinte sinucigase evidente. Of course, inca se poate cumpara de pe net, fara reteta si explicatii : insa costa triplu, ca e cerere mare pe piata.  Pastilele de iod costa cat nu face, enorm.


In concluzie, se fac eforturi, in numele sfatey, nu doar pentru a lua marijuana din painile populatiei, ci si de a limita accesul la alte substante care chiar sunt eficiente. Daca acum 100 de ani, oamenii luau iod in mod normal, fara prescriptia doctorului, ca sa-si trateze inclusiv o banala raceala. In era medicinei moderne, iodul a devenit brusc " periculos" si face buba ( hypertoridism ).
    Japonezii mananca de 100 de ori mai mult iod in fiecare zi, decat doz arecomandata de doctori ca fiina normala, si nu's o natiune de gusati. Nici canadienii de acum 100 de ani, care se tratau cu iod. Iodul a devenit periculos : la fel ca si marijuana.

                                             Studiu publicat in european Journal of Pharmacology :


Suntem dotati cu receptori canabioizi si sunt vitali pentru dezvoltarea motorie si a creierului ( printre altele ). Endocanabioids au fost detectati in laptele matern, in mod normal. Numai in medicina moderna, marijuana e un pericol : ianinte vreme, era panaceu universal ...



                               Cercetatorii spun ca legile restrictice cenzureaza stiinta :



Cercetatorii din Londra spun ca legile invechite in ceea ce priveste canabisul, ciupercile magice si alte substante psihoactive impiedica cercetarile despre potentiala folosinta in folosinta medicala.
Legile datate din 1960 au intarziat cercetarile medicale in arii cheie, pentru decade, au argumentat cercetatorii in Nature Rewiews Neuroscience.



Deciziile acestor legi invechite, au fost luate in baza unor perceptii despre pericole, dar in multe cazuri, pericolele au fost exagerate, spune David Nutt, profesor de neuro-psicho-farmacologie la Imperial College London.

El mai spune ca legile de mai sus, au fost cel mai rau caz de cenzura stiintifica practicata de cand Biserica Catolica a interzis munca lui copernicus si a lui Galileo.



Legea nu a fost niciodata updatata, in ciuda avansului stiintific si cresterea evidentelor ca multe dintre aceste droguri sunt relativ sigure. Toate acestea arata ca nici gand ca comunitatea internationala sa face aceste schimbari.
    Impiedicarea acestor cercetari si terapii, e motivata de politica si nu de stiinta.



Daca vom adopta o abordare mult mai rationala despre reglementarea drogurilor, vom imputernici cercetatorii sa faca avansuri in studierea constiintei si mecanismele creierului si astea pot fi legate de inovatii majore in tratamente ca depresiii si PTSD , e declarat Nutt.



Dar in aprilie. Nutt spunea ca planuieste sa deschida primul clinical traial complet ca sa exploreze psilocybine ca tratament, dar a fost impiedicat de regulile despre folosinta drogurilor ilegale in cercetare.
Deci da : n-ai voie nici sa le folosesti, dar nici sa le cercetezi. Curat Inchizitie !
     De regula, cand sistemul si societatea iti spune sa te feresti de ceva ca e rau si alea alea , apoi taman acolo trebuie sa sapi si sa cercetezi, ca e de bine. Valabil in orice sustine societatea, nu doar drogurile. Si daca soicieatate sustine ceva ( orice ) ca-i buna, apoi taman de aia trebuie sa te feresti, ca-i de rau, e doar o indoctrinare.

Cercetatorii spun ca au cerut reformarea legilor imbecile, si au fost sustinuti de British Neuroscience si British Association for Psychoprahmacology.



In timp ce societatea face istericale ca marijuana e evil, in maxima ei ipocrizie, n-are nici o jena in folosinta drogurilor legale, mult mai evil decat banala buruiana de canepa.



Maroijuana protejeaza si vindeca creierul : alcoolul in distruge. Nu doar creierul, ci si ficatul. Cu toate astea, marijuana e interzisa, iar alcoolul e permis : spitalele va astepta cu bratele deschise, sa fiti clienti pe viata !
Mai mult : datorita reclamelor la alcool, adolescentii sunt ademeniti sa sa consume alcool si sa-si puna sanatatea in risc.

Un profesor doctor de la McGill Univeristy cere sa se puna warning la etichetele de pe sticlele cu alcool , la fel cum se face  ( cu acelasi insucces ) pe pachetele de tigari. etichetele vor arata legatura dintre consumul de alcool si riscurile sanatatii.



Profesorul e de asemenea stresat ca, de cand industria de alcool nu se poate adresa direct adolescentilor in reclame, ei au decis sa foloseasca in reclame, tineri modele ( maimutele vor imita modelul aratat ). Studiile arata ca fetele de azi vad cu 30 % mai multe reclame la alcool distilat decat femeile de varsta legala sa bea alcool, datorita revistelor si altor reclame .



Canadian Comunity Helth Survey arata ca 30 % din fetele sub varsta legala pentru consumul de alcool, consuma alcool ( mai mult de 3 bauturi pe ocazie, consumat lunar sau mai des in ultimul an ). Cifrele sunt aceleasi si pentru baieti.

Profesorul spune ca exista un efort constiincios al industiriei alcoolului, de a feminiza produsele lor. Asta inseamna ca mai multe bauturi au drept tinta femeile tinere ( alcool colorat stralucitor si dulce ).



Dr. Robert Mann, senior stiintific la Centre for Addicton and Mental Helth, spune ca editia din 2011 a Ontario student Drug Use and Helth Survey, facut inca din 1977, pe studentii din clasele 7-12 , arata ca fetele si baietii beau in aceeleasi cote.
Adica, mai mult de 5 bauturi pe ocazie pentru baieti si mai mult de 4 bauturi pe ocazie, pentru fete. Of course, nici un guvern nu are de gand sa interzica bautura la fel ca pe marijuana : din exact aceleasi motive de safety ...




No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.