Doctor Yourself

Friday, June 7, 2013

De mancare


In Rai, mancarea e otravitoare : se stie asta. In plus, este si GMO . Toata. Inclusiv mancarea certificata organic ( am pus poze si dovezi mai demult, pe blog, la topicul " mancarea in Canada " ). Cat de toxica  e mancarea GMO, numai cine n-a vrut ( sau nu s-a documentat temeinic ), n-a aflat .

      800 de cercetatori stiintifici cer sfarsitul "experimentului" GMO. Mda, si eu vreau picioare lungi ...


Cercetatorii cheama puterile lumii sa reevalueze viitorul agriculturii si sa puna pe primul loc " sustainability " ( sa va treduceti ), in loc de profitul corporatiilor. Nu fi surprinsa daca mainstream media nu ti-a povestit nimic despre asta !

800 de cercetatori stiintifici au cerut asta. Prima oara, ei au cerut-o acum 10 ani in urma si au repetat in fiecare an, adaugand semnaturi si date. Evident, nimeni nu i-a bagat in seama. Cainii latra, caii trec.
Alimentele naturale nu sunt doar un lux, ci au devenit un lux ... inexistent in North America.In ciuda faptului ca mancarea din Rai are cea mai proasta calitate posibila si e otravitoare, ea costa ... din ce in ce mai mult. cu cat mai prost, cu atat mai scump.
Atat de mult s-a scumpit mancare ain ultimii ani, incat i-a fortat pe canadieni sa inceapa sa caute magazine cu preturi mai mici .Conform unui nou survey, a devenit o ingrijorare majora, despre cat de mult costa mancarea n Rai. Majoritatea consumatorilor care au completat surveyul de la Royal Bank of Canada ( 91 % ) au declarat ca e o decizie inteligenta sa stranga cureaua, cand e vorba de a cumpara de mancare. Cu alte cuvinte,  canadienii, au inceput sa faca economii la mancare ...


Un canadian mediu, cheltuieste 411 $ luna pentru mancare. O treime, 33 % spune ca cresterea pretului lamancare a avut un impact semnificativ asupra bugetului lor, iar 43 %  spun ca au trebuit sa-si restranga cheltuielile, ca sa le ajunga banii pentru mancare.


Mai mult de jumatate din respondenti, 57 % spun ca acum compara preturile la maancarea pe care vor sa o cumpere, ca sa cumpere de acolo de unde e mai ieftin. Alti 41 % spun ca fac eforturi sa se incadreze in buget, mai mult decat inainte, iar asta include mai putine cumparaturi facute din impuls.

       Un mic procent, 15 %, spun ca ei au redus cheltuielile din alte parti, cum ar fi folosirea masinii.


Inflatia lamancare, a crescut cu 2,4 % in ultimul an, comparativ cu 3,8 % in 2012 si 1,4 % in 2010, spune banca.
Se subantelege ca salariile au ramas aceleasi ...


Conform cu indexul RBC, 60 % din canadienii intervievati, considera ca economia este intr-o forma buna , mai putin cu 8 % decat considerau anul trecut. Turma e atat de imbecila, incat nu intelege realitatea din jurul ei .

30 % din canadienii intervievati, au spus ca ei considera ca economia va fi mai proasta in anul urmator, comparativ cu 26 % care considera ca se va imbunatati.

Surveyul a fost facut online, folosind Ipsos Reid's national I-Say Consumer Panel, pe 3.024 de canadieni. Datele au fost colectate intre aprilie 2 si aprilie 15, 2013.Nu mai ajunge mancarea pentru toata lumea ?  Conform unui nou raport al United Nations Food and Agricultura Organization, s-a gasit solutia : obisnuiti-va sa mancati gandaci !In ziarele din Rai, au aparut pagini cu instructiuni, poze si desene colorate, ca sa inteleaga toti copiii, care insecte sunt comestibile : incepeti cu omizile si furnicile, ca's mai la indemana !De ce e bine sa mancam insecte ?  Ziarele ne invata ca :

-- insectele sunt sanatoase, nutritive si sunt o buna alternativa la pui, porc, vita si peste.
-- Cele mai multe insecte, sunt bogate in proteina, grasimi, calciu, fier si zinc.
-- Crestere ainsectelor e ... green ! Produce multmai putine gaze si amoniac decat cresterea animelelor, si nu e nevoie sa cureti pamantul ca sa extinzi productia.
-- Pentru cresterea insectelor, nu enevoie de tehnologie inalta si poate fi facuta atat in zone urbane, cat si in zone rurale.Cate feluri de omizi sunt comestibile ? Ziarul ne invata ca sunt 80 de specii ! Pe alese !

Eu am o nelamurire : insectele astea nu pot fi disecate si curatate. Prin urmare, trebuie sa le mancam cu tot cu cacatul din intestinele lor ?  Scarbos.Se estimeaza ca sunt 78 de specii de gandaci acvatici care se pot manca. Eu cred ca, cu putina imaginatie si ceva condimente, s-ar putea manca orice e viu pe planeta asta.
Da' nu-i mai simplu sa permiti oamenilor sa-si cultive peticul de pamant din spatele casei ? Sau peluza ? Ca in Rai e interzis . Bietii oameni, pun cate o tufa de leustean sau rosie, pe langa marginea gardului, ca sa nu schimbe imaginea gradinii ( iarba ) si sa ia amenda de la city !
    Pai cred si eu, ca nu-i convenabil sa lasi prostimea sa-si cultive ridichi si ceapa in curte, in loc sa puna iarba si flori !

Pentru cei care nu au aflat : In Canada, pamantul apartine Coroanei si o mica parte, indienilor in rezervatii. Coroana NU vine pamant, ci doar il concesioneaza in conditii extrem de stricte. Cand canadianu' cumpara o casa, el NU e proprietar pe pamantul de sub casa, ci Coroan, insa fraierul plateste taxe de proprietate ...  Asta este motivul pentru care, proprietarii sunt obligati sa respecte indicatiile de la primarie, cu ce sa faca si sa nu faca pe pamantul de langa casa. Adica, nu au voie sa schimbe nimic in aspectul lui : sa-l lase cultivat tot cu iarba si cu copacul din dotare ( intotdeauna, neroditor ).

In oraselul asta din Anglia, oamenii sunt mult mai normali la cap si permit cultivarea mancarii, oriundesi oricine e liber sa culeaga mancare din spatiile publice !  Morcovi in parcare, ridichi peste tot ...
Nici macar gainile, folosite pe post de mascota businessului, nu sunt permise !  Primaria i-a spus proprietarului unui atelier auto, ca trebuie sa scape de cele 10 gaini .Nenea Frank Gobbato din Windsor, detine Formula One Collision de pe Tecumseh Road East. Primaria i-a spus ca, conform legii, trebuie sa scape de cele 10 gaini si un cocos, pana la sfarsitul lunii mai.
Nenea Gobatto spune ca gainile sunt tinute pe proprietatea lui, intr-un spatiu curat si au devenit atractia magazinului, de cand a deschis afacerea, acum mai mult de 3 ani in urma. In apropiere, omul si-a deschis o micuta cafenea.


Mai spune ca clientii si personalul iubesc gainile, iar unii parinti isi aduc plozii in weekend, ca sa se uite la gaini. Ca in Rai, puradeii, vad animele doar la zoo si in poze .
De asemenea, nenea are o mica gradina in care cultiva rosii si ardei pentru a le folosi la cafenea ( cum ziceam, n-au voie sa-si foaca straturi si sa schimbe aspectul curtii. doar planteaza pe langa gard, tufele de rosii si ardei ).
   Insa, omul declara ca ouale nu le foloseste in cafenea, ci sunt pastrate doar pentru uzul propriu ( ca legea ii interzice ).


Tnti Ann, reprezentantul primariei, spune ca legea interzice sa ai animale in oras. Partea interesanta e ca e interzis sa ai animale care te hranesc, insa e perfect legal sa ai caini si pisici. La fel de interzis este sa-ti faci straturi in curte : daca ceva te poate hrani si te face independent de sistem, e interzis prin lege.
No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.