Doctor Yourself

Friday, June 21, 2013

Coruptia in Canada Nu cred ca mai exista cineva pe aici, caruia , vreun roman dus cu pluta prin Rai, sa nu-i fi explicat mandru, cum in Canada nu exista coruptie, nu se da spaga, sistemul e corect, autoritaile cinstite, etc. Ca doar de asta se cheama ca traim in Rai !
   Si daca totusi, se intampla cate ceva din toate astea, apoi ele sunt rapid pedepsite, si oricum, sunt doar exceptii.
Asa o sila am fata de toate vitele incaltate, ce nu inteleg ce se intampla in jurul lor si care-i realitatea in care traiesc !

              Ziarele din Rai, scriu ca evziunea se practica in guren si in toate nivelel de guvarnamant :     Politia investigheaza Cabinetul Primului Ministru, iar politia din Toronto, investigheaza primarul.Nenea Tory, Membru in Parlament, a pretins 2.777 $ drept cheltuieli elctorale, ce au inclus repetate vizite la frizerie si manichiura.
Election Canda, pune o limita de 200 $ pentru cheltuielile personale care pot fi decontate, si numai pentru "cheltuieli care in mod normal nu apar, daca nu ar fi fost aleregi electorale ".Ms. Adams a cerut sa ii fie decontate cheltuieli personale de campanie electorala, o factura de 1.58 $ , pentru o singura editie a ziarului  Toronto Sun.


Cel mai mult a cerut sa-i fie decontat plata a 12 ore de munca pentru bona plodului. Election Canada, permite decontarea cheltuielilor pentru paza plozilor, insa bona  a folosit adresa de corespondenta a unui coafor .
    Bona sustine  ca a muncit 150 de ore in 22 de zile si a fost platita cu 1.857 $               Cheltuielile lui nenea Duffy, au fost multa vreme, pe primele pagini ale ziarelor.
Nenea Duffy a avut parte de un independent audit, care a inclus si inregistrarile apelurilor telefonice, pentru a dovedi cheltuielile pentru locuinta, pretinse de nenea Duffy. Senatorul a pretins decontarea cheltuielilor de locuinta pentru 49 de zile, in care nu a locuit in Ottawa.
    O zi se plateste cu 86,35 $ - 88,60 $ .


Senatorul a pretins si a fost platit pentru cheltuieli de locuinta in Ottawa, in timpul campaniei electorale federale, pentru 6 zile, in apriilie 2011 si 1 zi in mai 2011 . Documentele Election Canada a demonstreaza ca Duffy nu a fost in Ottawa, dar facea campanie  in Western Canada.
   
Lista cu perioadele decontate, desi nu ar fi avut dreptul, e mult mai lunga si n-am pus-o toata aici.


                          Fostului senator liberal, justitia i-a ordonat sa returneze statului, 230.000 $
Comitetul de economie interna a Senatului, a eliberat un raport care indica cum Mr. Harb nu ar fi trebuit sa ceara cheltuieli pentru locuinta sa in National Capotal Region si i-a ordonat sa returneze Senatului, banii decontati in ultimii 2 ani.
    Intre timp, au extins perioada, de la 2 ani la ultimii 8 ani, si au marit suma : mai mult de 230.000 $


         Mr. Harb este fost consilier la primaria din Ottawa si Membru in Parlament pentru Ottawa Centre .Scandalurile de coruptie din Montreal nu se mai termina, si pe zi ce trece, ies la lumina tot mai multe fapte de coruptie. Primarul din montrael e acuzat de 14 infractiuni, incluzand conspiratie si frauda.
Michael Applebaum, a devenit primar interimar in toamna trecuta, dupa ce fostul primar, Gerald Tremblay a demisionat datorita acuzatiilor de finantare ilegala, care au fost schimbate cu frauda in legatura cu doua proiecte imobiliare.

Datorita ultimelor scandaluri de coruptie din Quebec, acum canadienii sunt pusi in situatia de a cauta un primar interimar, care sa inlocuiasca ... primarul interimar !
Mr. Applebaum a fost arestat luni dimineata, de politia anti-coruptie . De asemenea, a fost arestat Saulie Zajdel, fost membru in comitetul executiv al primariei si Jean-Yves Bisson, fost director de permise in Cote de Neiges- Notre-Dame-de-Grace.

Mr.Applebaum e acuzat de 14 infractiuni criminale, incluzand frauda, coruptie, incalcarea increderii si conspiratie. Mr.Zajdel e acuzat de doar 5 infractiuni : incalcare aincrederii, frauda, coruptie si plata de comisioane secrete ( pe la Romanika, li se spune pe nume " spaga" ).
   Mr. Bisson e acuzat de 4 infractiuni criminale, similare.

Sute de mii de dolari spaga , au fost platiti, a declarat presei, comissioner Robert Lafreniere.


Si acum, dilema canadienilor, este de unde sa faca rost de un politician necorupt, ca sa-l puna primar interimar in Quebec ?
Pai sa ia exemplu de la mexicani : sa numeasca o ... pisica !
Oamenii  din Mexico City, satui de coruptia politicienilor, ii numesc " soboolani " . Prin urmare logica,  candidatul ideal la primarie, ar trebui sa fie ... pisica !

Sergio Chamorro, din Xalapa, a adoptat o pisica in august si i-a facut campanie electorala pe pagina de Facebook  :  Te-ai saturat sa votezi pentru sobolani ? Voteaza pentru o pisica !
Face sens si pentru canadieni : cu totii stim ca pisicile pot fi mituite, insa cel putin, ele se multumesc cu foarte putin ...

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.