Doctor Yourself

Thursday, June 27, 2013

Copilarie ToxicaIn Rai e o foarte mare problema cu mancarea : o data pentru ca e extrem de saracita in nutrienti, toxica si e GMO, si a doua oara, pentru ca prostimea e suficient de imbecila incat sa bage in ei , ca in cosul de gunoi, orice jeg intalnesc pe rafutile supermarketurilor. 
    Prin urmare, plozii sufera cel mai mult, ca ei n-au discermanat ( parintii lor care ii indoapa cu jeg, nici atat ).


Mai mult decat atat, exista marketing si reclama la junk food pentru plozi, care s-a dovedit a fi " dezastruos de eficienta" , conducand la obezitate, folosindu-se de canalele social media, ca sa promoveze mancarea plina de grasime sare si zahar. Asa a declarat World Health Organisation's europe office.

United Nations healt agency a cerut inasprirea conditiilor pentru marketing si spune ca asta va avea un rol crucial in castigarea luptei impotriva obezitatii plozilor.
    Eu zic ca o sa fie fix frectie la picior de lemn, atat vreme cat parintele ramane complet needucat in nutritie si va continua sa-si indoape plodul cu jeg, pe principiul ca trebuie sa manance orice. Nici vitele nu mananca orice le dai ...


 Plozii sunt inconjurati de reclame ce te mana de la spate sa consumi mancare foarte grasa, cu foarte mult zahar si sare. Iar reclamele astea ii ajuns pe plozi, inclusiv in spatiile in care ar trebui sa fie protejati, precum scoli si sali de sport, a declarat Zsuzsana Jakab, director la WHO's regional unit for Europe.

Promovarea mancarii bogate in grasimi trans-fat, sare si zahar, a fost recunoscuta de ani, ca fiind un risc semnificativ pentru obezitatea plozilor si pentru bolile cronice legate de dieta ( boli de inima, cancer, etc ).


Televiziunea ramane forma dominanta de reclama, iar majoritatea plozilor si adolesecentilor se uita la tv, in medie, maimult de 2 ore pe zi.
Supragreutatea e una din cele mai mari provocari publice ale secolului 21 : toate tarile sunt afectate, in particular saracii.Datele culese de WHO's Childhood Obesity Surveillance Initiative, arata ca, in medie, 1 plod din 3 , la varsta de 6-9 ani, este supraponderal sau obez.


Din nefericire, sa indopi plozii cu mancare nesanatoasa, s-a dovedit a fi dezastruos de eficient. Eu cred ca dezastruos de eficient este ca parintilor le este permis sa nu raspunda penal, pentru obezitatea plozilor : pai le pun sanatatea in pericol , deci poate fi lejer incadrat la abuz.
     E foarte interesant cum aici, vine protectia plozilor si face anchete sociale, de tremura toti puitorii, doar pentru cxa plodul povesteste la gradinita ca mami a tipat la el.
 Ca plodul se rostogoleste de umflat ce e, si si face cancer sau diabet din cauza ca mamai e imbecila si  isi nenoroceste plodul  ... who care ?  E perfect normal ...

In schimb, avem parte de tot soiul de campanii inutile si mancatoare de bani, despre cum sa nu mancam sare, zahar si grasimi. Glumesti ?  Turma de vite incaltate nu se educa cu vorba buna, n-are nici un efect : sunt inconstienti si nu le pasa. Dovada stau legile din societate si puscariile pline  ochi.

     Prostimii trebuie sa-i vorbesti pe limba ei : adica sa o constrangi. Educatia se face cu bata ( frica de repercusiuni ) : vine protectia plozilor si te amendeaza sau iti ia plodul, raspunzi penal, etc. Asta va avea eficienta : insa nu e deloc rentabil sa ai o populatia intr-o buna stare de sanatate ...
Prin urmare, parintii se prefac ca's responsabili, iar noi ne facem ca ii credem ( in ciuda faptelor si a realitatii ).

Mai spun cei de la WHO, ca plozii sunt incapabili sa faca diferenta intre realitate si desenele animate, si daca se uita la reclamele pentru plozi, ei devin vulnerabili si vor face alegeri nesanatoase. Corect.

Pai desfiintati reclamele pentru plozi ! Ca nu-i corect sa se profite de pe urma handicapului mental al plozilor si sa li se puna sanatatea in risc, doar pentru ca plozii nu se pot apara, iar paritnii lor sunt niste vite iresponsabile.


                                                     Rezultatele nu s-au lasat asteptate :
Un nou studiu al University of Waterloo, arata ca  elevii canadieni de clasa a 12 a, sunt intr-o stare de sanatate mai proasta decat elevii mai mici din liceu.
Cercetarea a fost publicata in ultima editie a BMC Public Helath si a agasit ca pana juns elevii in ultimul an de liceu, riscul de a face boli cronice ( diabet si cancer de plamani ), creste semnificativ .Raportul arata ca, de-a lungul celor 4 ani de scoala, numarul fumatorilor a crescut cu pana la 170 % , alcoolismul a crescut cu 167 % iar folosire amarijuana a crescut cu pana la 124 %.

Maimult, marea majaoritate a elevilor, mai mult de 89 %, nu indeplinesc regulile de la Health Canada pentru a minima activitate fizica si abia 7 % au raportat ca mananca suficiente furcte si legume. ( Ce o fi insemnand " suficient" ? )

Co-autorul studiului, Scott Leatherdale, spune ca cea mai mare proportie de elevi absolventi, nu indemplinesc recomandarile minime pentru o viata sanatoasa, iar asta e o cauza de ingrijoarare.Studiul spune ca datele au fost colectate din mai mult de 31.000 licee din 9 provincii , in 2010-2011 .surveyul e fondat de Health Canada si coordonatde University of Waterloo.                                      Nu doar cu mancarea stau prost plozii, ci si cu miscarea.


Active Helathy Kids Canada, a publicat raportul anual , "Activitatea fizica pentru plozi si tineri " si a dat o nota proasta la categoria " transport " si pentru activitatea fizica in general.Surveyul arata ca 58 % din parinti mergeau pe jos la scoala atunci cand erau plozi, insa numai 28 % din plozii lor, merg pe jos la scoala.
Din 2000 - 2010, procentul tinerilor intre 5-17 ani, care sunt dusi cu masina la scoala, a crescut de la 51 % la 62 % .


 Insa, si mai grav de atat, este ca boracii canadieni sunt fatati gata infestati, intrauterin,cu chimicale toxice.
Un raport al  enviromental Defence, publicat miercuri, arata ca boracii sunt expusi chimicalelor, inca din uter , din cauza poluantilor din mediul inconjurator si a produselor consumate.

Un mare numar de chimicale au fost gasite in sangele cordonului ombilical .Asta este dovada ca boracii nostri sunt incarcati cu chimicale toxice, inainte de a se naste, a declarat Maggie MacDonald, managerul programului.


Enviromental Defence a testat sangele din cordonul ombilical a boracilor fatati in Toronto si Hamilton si a gasit 137 chimicale cu totul. Numarul de toxine pe care fiecare borac in avea in dotare, era undeva intre 55 - 121, in medie.
   Au gasit inclusiv flame retardants, PCB, PFC , gasiti in tigaile antiadezive si au mai gasit pesticide ( d'alkea din mancarea declarata oficial "safe" ).Multe dintre chimicale sunt legate de probleme serioase de sanatate : 132 au fost raportate ca fiind cancerigene pentru oameni si animale, 110 sunt considerate toxice pentru creier si sistemul nervos iar 133 pot cauza probleme de dezvoltare si de reproducere in mamifere.
   Pai si asa, oamenii se puiesc ca soarecii, de au suprapopulat planeta : e de bine, ca le incetineste fertilitatea.


O alta ingrijorare a fost prezenta PFC, folosit in glazurarea tigailor antiadezive si a altor oale si la fel de bine folosit in unele haine, sa le faca rezistente la pete.

In realitate, chimicalele din tigai si haine,migreaza in mancare si transdermal din haine in piele, si ne otravesc.


Enviromental Defence a cautat dupa 209 forme de PCB si agasit 96 in sangele din cordul ombilical. PCB e legat de aparitia cancerului in animale si oameni si a fost interzis in Canada in 1977.

Eu inte;leg ca e intersiz sa se foloseasca in Canada, insa nu e interzis sa importam lucruri care contin PCB.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.