Doctor Yourself

Monday, May 6, 2013

Taxe


       Viata in Rai devine din ce in ce mai impovaratoare. Joburile sunt o raritate : in special pentru tineri .


Fabricile de diplome din Rai, produc prea multi doctoranzi. Ca oricum, nu conteaza, nu-i angajeaza nimeni : important este sa studiile pentru doctorat au preturi exorbitante: cu cat mai multi clienti, cu atat mai profitabil .
Prin urmare, exista in Rai o politica de incurajare sa faci studii de doctorat, in timp ce in realitate, tot mai multi doctoranzi nu gasesc de munca pentru pregatirea lor, si se fac soferi de taxi sau chelneri.


                            De 30 de ani sau chiar mai mult, numarul joburilor a inceput sa scada .


Canada produce prea multi doctoranzi si fiecare student este incurajat sa se inscrie la cursuri pentru doctorat, pentru o cariera academica. Caz in care, este sigur ca nu sunt suficiente joburi pentru ei.


Cum somajul in randul tinerilor absolventi este enorm, liberalii " investesc" 295 milioane de dolari, ca sa le gasesca de munca.


Politicienii declara ca cele 295 milioane, in 2 ani, vor crea 30.000 joburi. Pacat ca nu declara si cum vor face asta !

Si acum vine dezamagirea : 195 milioane sunt donati celor de la Ontario Youth employment Fund.
     Pai toate organizatiile astea care au contracte cu staul si sunt finantate de stat, cica te ajuta sa iti gasesti de munca ! Frectie la picior de lemn ! Te plimba si te poarta cu vorba, si tot nimic nu iese. Doar te plimba pana la ei si inapoi, tot mereu, ca sa se vada in hartii ca au activitate. De cativa ani incoace, ma plimba si pe mine vreo 2 agentii d'astea, si in atatia ani, nu mi-au gasit nici un job. Nimic. O sa va anunt cand vor gasi unul ( si cautau joburi de muncitor necalificat ! ).

Inca 100 milioane vor merge catre un fond de antreperenori, care va face pe mentorul cu tinerii, si le va preda lectii despre cum sa-si faca afacerea lor.


                   Pe aici prin Rai, joburile cam lipsesc, salariile sunt mici, preturile foarte mari.


  Canadian Centre for Policy Alternatives, a analizat datele care privesc veniturile inegale, si a constatat ca 1 % din canadieni fac cu 180.000 $ mai mult astazi, ajustat cu inflatia, decat faceau in 1982.

In schimb, veniturile a 90 % din canadieni arata ca in aceeasi perioada de timp, au crescut doar cu 1.700 $. In Vancouver, Toronto si Montreal ( cele 3 orase mari ale Raiului, ca restul e pasune ), cei 90 % din populatie, castiga de fapt, mai putin decat castigau in 1982.

Majoritatea canadienilor care traiesc  in aceste orase, si-au vazut veniturile scazute cu :

Vancouver = 4.300 $
 Toronto = 1.900 $
Montreal = 224 $

Cei 1 % din canadieni ( adica bogatasii ) din aceleasi orase, si-au vazut veniturile crescand cu :

Vancouver = 189.000 $
Toronto = 297.000 $
Montreal = 162.000 $


 Avem taxe care ne rup in doua. Raiul fiind in realitate o tara socialista, are taxa numita "Robin Hood " : adica ia cu japca de la cei care muncesc si da la cei puturosi, ca sa manance si gura lor.
    Cu alte cuvinte : cu cat castigi mai multi bani la salariu, cu atat vei plati mai multe taxe. Exista un nivel de la care nu merita sa castigi mai mult ( chiar daca iti iei 2 joburi ), pentru ca iti vor fi luati aproape toti banii care ii faci peste nivelul respectiv. Nu te obliga nimeni sa nu muncesti si ca castigi enorm, doar ca iti vor lua banutii ...


                                      Prin urmare, familiile canadiene sunt daramate de atatea taxe :O familie medie, cheltuieste in 2012 43 % din venituri pentru plata taxelor si da statului mai multi bani decat cheltuieste pentru necesitatile de baza ( mancare, haine, adapost, etc ).


Adunand toate formele de taxare ( provinciala, federala si municipala, taxe pe vanzare, pe benzina, pe asigurari, etc ), o taxele pentru o familie medie canadiana in 2012, au crescut cu 1,787 % din 1961, cand o familie cheltuia doar 33,5 % pe taxe.

Daca ajustam cu inflatia, taxele au crescut cu 143,5 % in 2012.

In 1961, un canadian mediu, castiga in jur de 5.000 $ / an si platea taxe 1.675 $ . In 2012, cifrele sunt 74.000 $ venituri si 31.615 $ taxe.

Autorul raportului, Charles Lamman, spune ca fara o drastica reorganizare a cheltuielilor guvernantilor, canadienii vor continua sa plateasca  datoriile federale, provinciale si municipale, in anii care vin.


Ontario a devenit una din cele mai notorii provincii canadiene, in cee ace priveste datoria, risipa de bani si ca urmare, taxarea, spun expertii in taxe si in politica bugetara.


Liberalii din Ontarioau incercat sa creasca taxele, ca sa isi poata sustine cheltuielile scapate de sub control : crescand taxele si crescand cheltuielile scapare de sub control, a rezultat celmai mare deficiot bugetar din Canada, spune liderul conservatorilor, Tim Hudak.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.