Doctor Yourself

Friday, May 10, 2013

Sistem medical

Sistemul sanitar din Rai e un dezastru. Canada e clasata pe locul 2 la mortalitatea infantila, dintre tarile dezvoltate :In Canada, aproximativ 900 boraci ( 2,5 din 1.000 ) mor in aceeasi zi in care sunt fatati. In tarile dezvoltate, doar 1% din boraci se afla in risc, indiferent de felul in care sunt fatati.


Boracii care au scapat cu viata din spitalele canadiene, trebuiesc vaccinati. Insa, cum parintii se opun, au inceput sa caute modalitatati de a forta mana parintilor. Am scris pe blog mai demult, despre cum plozii erau stersi de pe listele pediatrilor si trimisi sa-si caute alt pediatru, daca parintii se opuneau vaccinarii.
    Acum, au venit cu alta gaselnita : suspendare aplozilor de la scoala. Asta e un dezastru pentru parinti, pentru ca trebuie sa plateasca bona ca sa pazeasca plodul, cata vreme ei sunt plecati.


In Vancouver, oficialii din sanatate au dat un ultimatum parintilor care au plozi la scolile din zona Ottawa : vaccineaza-ti plozii sau ii vom suspenda de la scoala.
Si chiar au pus in practica santajul : 603 plozi au fost trimisi acasa cu ordin de suspendare.


Regula cu " vaccineaza-te sau stai acasa" exisra de multa vreme, inca din 1980, insa n-a fost folosita pana acum. Cum de atunci parintii s-au mai desteptat si au inceput sa refuze vaccinarea in numar tot mai mare, autoritatile s-au simtit datoare sa le forteze mana.


In Ontario, New Brunswick si Manitoba e la fel : regulamentul scolilor cere ca elevii sa fie vaccinati.
Santajul functioneaza foarte bine : la sfarsitul campaniei de suspendari, se estimeaza ca doar " dozen " ( 12 ? 20  ?0 plozi vor ramane nevaccinati.


In schimb,au revenit asupra santajului cu doctorul pediatru : te vaccinezi sau nu mai esti pacientul meu. Probabil ca n-a functionat pre abine, din moment ce Canadian Pediatric Society sfatuieste doctorii sa nu respinga pacientii, ci sa incerce sa colaboreze cu parintii "ezitanti"  in a-si vaccina boracii.
   Vorba dulce, mult aduce : incearcati sa-i duceti pe paritni cu zaharelu' pana vor consimti la vaccinare.


Cum ramane cu plozii, pe care parintii refuza sa-i vaccineze, in ciuda suspendarii ?  Pai dupa 20 de zile de suspendare, se pot reantoarce la scoala, cu conditia ca va fi trimis imediat acasa in cazul unei epidemii.


                                Nici adultii nu o duc mai bine in sistemul de sanatate din Rai :


Initiativele federale de a incerca sa previna si controleze diabetul, a fost necoordonat iar impactul lor este necunoascut, spune Auditorul General Michael Ferguson.


Auditul lui Ferguson, arata ca Public Helth Agency of Canada a avut un management slab in ceea ce priveste diabetul.


In 1999, guvernul a creat Canadian Diabets Strategy care se focaliza pe detectia devreme a diabetului si supraveghere anationala a diabetului.
In 2005, fodurile au fost reannoite ai au primit  18 milioane anual.


Dar auditul a gasit ca departamentul nu a fost capabil sa-si atinga scopurile stabilite sau datele in timp sau sa-si coordoneze activitatea.
Cu alte cuvinte a fost varza : nu stie stanga ce face dreapta, si au tocat degeaba 14 ani, banii publici.


Nu, nici rezultate n-au obtinut. statistica arata ca intre anii 1999 - 2009, diabetul a crescut in canadieni cu 70 % .


Daca vrei un lucru bine facut, in faci singur : se aplica cu succes si in practica medicala. Prin urmare, canadienii isi rezolva singuri problemele de sanatate : cei care au bani, se duc in USA sa se trateze. Tot cei care au bani, in loc sa astepte pana mor, pe listele pentru transplant de organe, prefara sa-si cumpere de pe piata neagra .


De curand, au descoperit intr-un caz international, 24 de bogatasi canadieni care si-au cumparat ilegal, 24 rinichi.


Pai ilegal este in restul lumii, sa cumperi organe. In Canada este legal, pentru ca nu exista lege care sa interzica asta.  Prin urmare, nu este ilegal pentru canadieni, sa plece la cumparaturi de organe, prin Asia, Africa si Europa de Est.


Procurorul Jonthan Ratel, declara ca , Canada are nevoie de o legislatie clara in cee ace priveste turismul de transplant.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.