Doctor Yourself

Tuesday, May 14, 2013

Piata muncii


Propaganda ne vinde gogosi, din nou : educatia este solutia ca sa-ti gasesti job. De parca n-=ar fi plina Canada de doctoranzi care vand hamburgeri sau sunt soferi de taxi !


Canadienilor li se repeta pana la saturatie, pe toate canalele, ca daca vrei un job, trebuie sa faci scoala ( canadiana, of course. Ca celelalte scoli din lume sunt zero. ). Deci, te duci la scoala si vei ave aun viitor maret in Rai .


Realitatea, insa, contrazice gogosile propagandei : da' , nu-i mare bai, pentru ca prostimea oricum nu intrelege realitatea in care traieste, asa ca amanuntele astea vor trece neobservate. Magarul va continua sa alerge dupa morcovul din fata ochilor.

Joburile disponibile acum in USA, sunt d'ale acare nu cer multa inteligenta : prost sa fii, sa ai putere ...
Cifrele arata ca somajul in randul absolventilor de universitate era de 3,9 % in aprilie 2013 , iar in randul absolventilor de liceu, era de 7,4 % . De unde rezulta in mod absolut superficial, ca diploma de studii este panaceul pentru eradicarea somajului.
   
Ce nu ne spune propaganda la cifrele astea, este ce procent din absolventii de facultate care au joburi, lucreaza pe meseria pentru care au diploma ?  Pentru ca, evident, este mult mai avantajos sa angajezi un absolvent de facultate, care are o oarecare inteligenta , pe care sa-l pui sa faca munca de jos, decat pe un semianalfabet absolvent de liceu. Cel cu facultate, a avea randamant mai bun. 


Realitatea din Canada e si mai dramatica decat in USA : macar in USA, aia angajeaza doar americani de-ai lor. Canada insa ....
Zice propagnada ca in Canada, numarul angajarilor este in crestere, si cu toate astea, rata somajului ramane la fel.Economia canadiana a adaugat 12.500 joburi in martie, in sectorul public ( adica angajari facute de stat ), numar ce a depasit angajarile facute de sectorul privat.
Cu toate astea, rata somajului a ramas neschimbata ( 7,2 % in aprilie ), spune Statistics Canada .


              Statul a angajat inca 34.000 in aprilie, iar sectorul privat a angajat inca 20.000 oameni.


Cei mai multi oameni angajati, aveau varste intre 25 -54 de ani . Tinerii si-au pierdut din joburi, iar rata somajului la tineri a crescut de la 14,2 % la 14,5 %


Din ecuatie lipseste exact esentialul, pentru ca socoteala sa nu mai dea cu rest : muncitorii temporari.

     Pentru ca tot propaganda ne spune cum Canada se transforma intr-o natiune de muncitori temporari .E o realitate : joburile pentru muncitorii temporari, cresc mai repede decat joburile permanente. Numarul
muncitorilor temporari in Canada, a ajuns la un record de 2 milioane anul trecut, conform Statistics Canada . Asta inseamna 13,6 % din forta de munca in anul 2012. In 1997 erau 11,3 % .

Muncitorii temporari primesc joburile in Canada ( pentru ca sunt platiti mai putin decat canadienii, plus ca nu primesc beneficii ), in timp ce pentru canadieni nu sunt joburi si stau in somaj.


De cand a inceput recesiunea, numarul muncitorilor temporari s-a triplat. In perioada 2009 - 2012  numarul muncitorilor temporari a crescut cu pana la 14,2 % muncitori temporari, comparat cu 3,8 muncitori permanenti.


                               Jumatate din muncitorii temporari sunt din randul tinerilor.


Prin urmare, rata somajului in randul tinerilor canadieni, continua sa creasca. Fara joburi, faca vreun viitor financiar ( dar plini de diplome ), fara a se putea intretine, tinerii se reantorc in casele parintesti, unde mancarea si chiria e gratis.
    Iar reantoarcerea tinerilor in intretinerea parintilor, pune viitorul parintilor in risc : pentruca ei mai au de platit rata la casa si dupa ce vor iesi la pensie si pentru ca trebuie sa-si stranga bani din care sa traiasca la pensie. Ca pensia de stat nu ajunge nici pentru mancare ...


Un nou studiu facut de banca TD, arata ca boomersii isi adauga o povara financiara, in timp ce se pregatesc de pensionare : " copiii bumerang ".
Pai daca au fost atat de iresponsabili incat sa puiasca intr-o societate umana sclavagista, n-au decat sa se bucure acum, de consecintele actiunilor lor ! 
Trebuie sa fii bine dus cu zmeu', ca sa aduci plozi pe lume, cand nu le poti oferi siguranta financiara , iar ei trebuie sa se lupte si sa concureze cu alti oameni, pentru ca sa obtina un loc in care sa fie sclavi, pentru a putea supravietui.

Raportul, bazat pe un survey facut de Environics Research, arata ca, datorita ratei mari de somaj a tinerilor, boomersii le ofera copiilor lor, cazare, masa gratis. Ba le platesc si cartile de credit ! Chiar mai mult de atat : 1 din 5 boomersi spun ca ar vre asa fie pregatiti sa riste propria lor securitate si viitor financiar, pentru a-si ajuta copiii sa depaseasca perioada dificila.
   
Mi se pare absolut corect sa-si asume consecintele puitului. E singuri au decis sa isi condamne copiii la sclavie si la o lupta continua pentru supravietuire, in conditiile de mizerie si instabilitate din societatea umana ( depinde de un job, care azi il au, maine nu ). Asadar ... enjoy !


Surveyul online a fost facut pe 2.155 parinti canadieni cu copii adulti care au absolvit scolile. 43 % din parinti spun ca le-au permis copiilor adulti sa locuiasca in casa cu ei, fara sa plateasca chirie. Alti 29 % spun ca i-au ajutat pe copii, sa-si plateasca mancarea si chiria.
    Adunati, rezulta un procent de 72 % din tinerii candieni, care au nevoie de ajutorul parintilor ca sa-si asigure un adaport in care sa stea.

29 % din parintii canadieni, spun ca i-au ajutat pe copiii adulti sa-siu plateasca cartile de credit. 19 % din boomersi, spun ca isi vor pune securitatea financiara in risc, pentru a-si ajuta copiii adulti.

Economistii au notat ca  perioada 2008-2008 a fost in mod particular, foarte dificila pentru tinerii canadieni, care si-au pierdut joburile intr-o proportie multmai mare decat alti muncitori. Cu un procent de 14,2 %, rata somajului tinerilor, ramane de 2 ori mai mare decat somajul altor muncitori.


                Ce spun tinerii in cauza ?   "Bucurati-va", parinti, ca nu veti avea niciodata nepoti ....


Bucurati-va, paritni iresponsabili, ca plozii vostri nu pot supravietui pe cont propriu, in lume minunata in care i-ati adus  sa traiasca . Sistemul vine cu solutia : avem nevoie de carne de tun ! Inrolati-va in armata simergeti pe campul de lupta, prin Afganistan si dracu' mai stie pe unde !Parintii nu pot fi decat : "incantati" sa-si vada copiii trimisi la razboi, ca sa castige si ei o paine, pentru ca familiile sa nu faca foamea si sa-si permita o chirie.
Armata are nevoie de specialisti in telecomunicatii : reclamele sunt afisate prin autobuze.


           Nu v-ati gasit de lucru in eseria care o aveti ?  Armata angajeaza tehnicieni ! Aplicati acum !


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.