Doctor Yourself

Wednesday, May 29, 2013

Mantle Site

Arheologii europeni sapa ei ce sapa, si gasesc niste fire de cupru si trag concluzia ca asta-i dovada ca stramosii nostri comunicau prin internet !
Arheologii japonezi, sapa ce sapa si gasesc niste bucati de sticla : dovada ca stramosii nostri comunicau prin fibra optica !
Arheologii canadieni, sapa ce sapa si nu gasesc nimic : asta-i dovada ca stramosii nostri comunicau prin wireless !

Exact asa e si dogma oficiala istorica din North America : inainte de venirea albilor, nu exista istorie. Neant. Niste salbatici care danseaza cu pene in cap si atat. Iar daca gasesc dovezi care contrazic flagrant dogma istoria, ele sfarsesc de regula prin colectii particulare, informatia  e denigrata, si deregula musamalizata. Ca dogma stiintifica ( din orice domeniu ), adora sa se comporte complet autist : adica sa nu ia in seama decat ceea ce ii convine .

Uneori, mai scapa maruntisuri si pe la prostime : ca sunt mult pre amarunte ca sa poata schimba ceva., insa ridica multe intrebari. Si oricum, sunt catalogate ca " enigme " .
Unul din maruntisuri este axa de fier basc ( Spania ? ), dar care dateaza cu 100 de ani inainte de venirea europenilor in America, gasit in Mantle Site, de arheologii canadieni, de la Archeological Services Inc Toronto : firma ce se ocupa in principal cu descarcarea de sarcina arheologica.

            Bucata de fier a fost cu grija ingropata in centrul asezarii, in ceea ce pare a fi fost o ceremonie.


                                                                  Mai spun arheologii ... In plus, fierul batut la cald ( cum era axa de fier dezgropata ), era necunoscut in America de Nord, inainte de 1.500 .

 Axa de fier descoperita, este prima piesa de fier european descoperit in North America si poarta marca basca.

  Acuma, partea proasta e ca nu te poti duce sa bati la usa unei firme particulare, ca sa le spui ca vrei sa-ti bagi nasul in bucataria lor interioara si sa-ti arate bucata de fier pe care au facut-o celebra in documentarul de pe Discovery " Curse of the axe ".

Nici macar nu stiam daca fierul e in sediul firmei, insa inclin sa cred ca da : toate artefactele care contrazic minciuna oficiala, nu sunt expuse in muzee. Ele sfarsesc in colectii particulare sau sunt facute " pierdute", "distruse" .
Cum canadienii au facut mare tam-tam cu firul ala, sunt putine sanse sa le fie confiscat si dosit , " pierdut" prin subsolurile vreunui muzeu. Mari sanse sunt, sa gasesc fierul la sediul firmei din Toronto .
 
Cum ai acces in sediul firmei ?  Astepti Ziua Portilor Deschise pentru public !


La sediul firmei, personalul astepta pe terasa vizitatorii. Ghinion, ca nu apare decat Veverita, ca sa vada fierul !  Ghidul ma roaga sa astept vreo 5-10 minute, ca poate mai apare cineva . Astept, da' tot nu mai vine nimeni ...


Nenea Williamson, arheologul sef, ma ia in primire si vrea sa stie daca cunosc arheologie : deloc ! Istorie ? Nici atat !
Si il vad ca face ochii mari a mirare, dar regulile de conduita canadiana il opresc sa ma intrebe ce caut acolo, insa nici eu nu vorbesc neantrebata.


   Stiam eu ca gasesc fierul  pastrat ca trofeu, la ei in birou ! Poze din timpul excavarii de la Mantle Site :


     Asa aratau locuintele de la Mantle Site, de pe malul Lacului Ontario, ( Stouffwille ) langa Torontesti :


                  Fierul e aici, expus in masa de sticladin biroul unui arheolog( poza se face si mai mare )


                                  Celebra bucatica de fier : click pe poza, se face mai mare


                                                 Astea sunt radiografiile facute : poza se face si mai mare


                                                       poza se face si mai mare :


                                Sa vedem ce spun indienii despre axa de fier de la Mantle Site :


Indienii sunt de acord cu arheologii de la Mantle Site, doar in privinta bucatii de fier . Nenea Williamson spune ca avem nevoie nu doar sa schimbam manualele de istorie, ci avem nevoie sa scriem alt manual despre asta.
    Pai eu zic sa inceapa prin a nu mai desconsidera istoria indienilor, si a nu o mai clasifica drept "mituri " si " fabulatii", ca indienii si-au prezervat foarte bine preistoria ( unii, cu tot cu dovezi ), insa le pastreaza pentru ei .
    Cartea despre Mantle Site a aparut si costa vreo 70 $ pe Amazon.


Insa parerea indienilor Huron , nu apare in documentarul Axe of the Curse : mie imi pare cel putin dubios, sa nu le dea cuvantul in ceea ce priveste propria lor istorie.
Insa indienii si-au spus parerea, in ziarul lor : spun ca nu vor sa blameze compania producatoare a documentarului, pentru ca ... au muncit 50 de ore de filmari si ar trebui sa taie o gramada, ca sa faca un film de 1-2 ore de istorie.
    Indianul spune ca ar vrea sa apara mai mult in film, despre punctul lor de vedere, pentru ca a fost intervievat si a vorbit o gramada despre Iroquian si St.Lawrence, si din nou, este decizia directorului daca le folosesc sau nu in documentar. Dar, ce este sigur, este ca bucata de fier este fundamentala pentru populatia Huron -Wedant si, bazat pe arheologie, ei ai vase si artefacte care le sustin punctul de vedere.


                            Ce au mai gasit in zona ?  Bucati de lut ( poza se face mai mare )
                          Mergem mai departe, sa ne uitam cum restaureaza vasele gasite :


                                                             Aveti nevoie la WC ?


                                               Nu, nu mergem la barbati, ci la femei !


Ca veni vorba ... asta este ce au descoperit in situl de la Mantle : penis de ratoni, folositi ca decoratii !  Ratonii, ca si alte mamifere, sunt dotati cu un os in interiorul organului sexual , care le asigura virilitate infinita ... Viagra e o gluma ...
( click pe poza, se face mai mare )


Tot la Mantle, au descoperit un pieptene din os de cerb, care semnifica trecere adintr-o lume in alta ( spun indienii ) . N-aveau decat poza pe hol.


                                 Pipe pentru fumat ( poza se face mai mare ) dot de la Mantle :


                                                      Pipa in forma de cap de ciocanitoare :


                         Au gasit si cateva masti, cam cat o moneda de 2 $ sau putin mai mare :
      Asta e destul de stearsa, si mai era si lumina foarte proasta pe holul ala stramt ( niste becuri chioare )
No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.