Doctor Yourself

Tuesday, May 28, 2013

Jing Ying Temple - 2

In sala mare, laturile erau pline cu masute pe care erau statuete mai mici, poleite cu aur . Si papusi de portelan : toate aveau ofrande de fructe si flori, de la credinciosi. Poza se face mai mare, clik pe ea


                Mi se pare mie, sau toate statuile astea sunt la fel ?  Click pe poza, se face mai mare.


                                          In colt, langa scari, un tron ! Poleit si asta, cu aur !


Pe latura din stanga a camerei, langa scena ... alt tron, dotat cu pernite de rugaciune ! Intreb ghidul cine-i Mos Craciunul asta, si primesc acelasi standard raspuns retardat : " protector ".


                    M-am lamurit bustean, asa ca merg la urmatoarea masuta ( poza mare ) :


Astia par a fi zei mpopotonati in sti indian : foarte probabil ca sunt aceiasi zeite din Tantrism. Pana termini de rugat - inchinat la toata ceata asta de zei si protectori, iesi la pensie.


Si fiinda zeita isi tinea mana pe o gasca de Budhasi fosforescenti, inteleg ca avem de-a face cu o zeitate importanta. Mai ales ca-i singura zeitate poleita cu aur de pe masa : restul sunt doar aghiotanti de portelan.


( poza se face mare ) . Ma uit mai de aproape la ei, si constat ca unii aghiotanti cu mutre fioroase, au pielea neagra. Ma duc la ghid sa-l intreb de ce sunt de rasa neagra ... in China si primesc acelasi tip de raspuns retardat, croit pentru mintea canadianului de rand.
      Imi spune sa-mi imaginez ca statuia de aur este presedintele, iar astia de portelan sunt viceperesedintii si ajutoarele. Bun, pai mi-am dat seama si singura de asta. Iar negrisorii, de fapt nu sunt de rasa neagra, ci sunt reprezentati in negru, pentru ca sunt protectori razboinici, care ii apara pe chinezei.
    Jenant. Tot studiul individual ramane baza.


 Urmatoarea zeita tantrica : un mutant cu zeci de capete si sute de maini. Din aur ! Arata ca o varza, dar mananca bomboane de ciocolata  Ferrero Roche :


Zeita era insotita de " vicepresedinti" doar de rasa asiatica. N-avea negrisori.
Cine si-a batut joc de protectorul asta, si i-a mazgalit barba cu carioca ?


In colt, pe peretele unde e usa de la iesire, o mini-biblioteca si ... un peste . Tare as vre asa stiu care-i treaba cu pestele, insa ghizii ma lamuresc bustean, ca de fiecare data.


V-au placut Budhasii ?  Puteti lua unul pentru acasa : " to go", cum zice canadianu' ... ( poza se face mai mare, click pe ea )


Am intrebat ce-i cu cercurile aste ade piatra, iar ghidulmi-a zis ca cercul reprezinta perfectiunea. Iar cercurile astea de vanzare, sunt pur si simplu ornamentale, nimic special.


                                      Purificator de aer. Eu ma jur ca e doar o farfurie pictata !


Ghidul ne cheama pe scari si ne spune ca la etaj nu se poate vizita, pentru ca e " privat", dar ca acolo sunt camerele in care se pregatesc si se odihnesc preotii inainte de slujba. Fapt pentru care, noi avem acces  doar la subsol.


  Aici, alta scena cu alte statui, dar mai mici, poleite cu aur. Podeaua e din granit, iar sub ea, au incalzire, iar asta le permite ca iarna sa stea descaltati pe podea. ( poza se face mare )


                                           Asta-i scena principala ( poza se face mare ) :


                                    De ambele parti ale scenei, erau niste altare secundare :


                             Astea sunt statuetele, de marimea unei papusi ( poza se face mare ).


Chiar langa scari, pe un perete, langa cuptorul cu microunde, erau sinistrate 3 statui ( poza se face mai mare )


                                        Asta a fost tot : noi urcam pe scari, inapoi in sala mare :


                         ... mai facem o poza la scena cu Budhasii de aur ( poza se face mai mare )


... si mergem spre iesire ( poz ase face mai mare ). Asa se vede de pe terasa templului : grupuri de oameni asteptau sa intre la templu, iar masinile continuau sa soseasca ( parcarea imensa si plina ).


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.