Doctor Yourself

Wednesday, May 22, 2013

Antipsihotice pentru bebelusi


Se lauda romanasii pe aici, cum se sacrifica ei la munca de jos in Canada, pentru ca plozii lor sa aiba o viata mai buna, viitor luminos si prostii de soiul asta.
Ce viata in Canada au plozii, am scris pe blog o gramada. Printre altele, Canada e pe primul loc intre tarile OECD, la numarul de sinucideri ale adolescentilor.

Insa, in Canada  au crescut dramatic numarul plozilor carora li se prescriu antipsihotice : inca din scutece !


Investigatiile doctorului Gina, arata ca unele din cele mai puternice medicamente psihiatrice de pe piata, au inceput sa fie prescrise copiilor, care au inceput sadezvolte efecte secundare, precum coma diabetica, spasme musculare. Alt plod s-a reantors la psihiatru, dupa 1 an de folosire a medicamentelor, si avea 25 de kg in plus.


Conform cu Dr.Dina, pediatru endocrinologist la BC Children's Hospital, asa numita " ultima generatie" de antipsihotice, sau SGAS, sunt prescrise plozilor de 2-3 ani pentru ca sunt agresivi. Doctorii cunosc efectele secundare ale pastilelor prescrise, precum ingrasare amasiva si diabetul, insa nu raporteaza catre Halth Canada .

Ba mai mult : multi doctori nici macar nu avertizeaza parintii despre efectele secundare, iar parintii sunt vite incaltate, care nu ii intreaba pe doctori despre ele. Ca vita urmeaza pastorul : ce zice doctorul e sfant, nu punem intrrebari, luam de bun si acordam incredere totala.
   Prin urmare, parintii cu plozii pastilati de catre medici, nu reusesc sa inteleaga de ce plozii lor incep sa bea cativa litri de apa ( sau Cola ) pe zi.

Eu cred ca nu plozii trebuie pusi pe pastile, ci parintii.Cat de dus cu zmeu' trebuie sa fii, ca sa accepti sa pui pe antipsihotice puternice, un plod de 2 ani, care nici nu poate vorbi inca si abia sta in picioare ?
Pentru cei care nu stiu cum stau lucrurile in Rai : aici plozii nu se educa, ci se lasa de capul lor sa faca ce vor. Daca deranjeaza ( ora de clasa ), se bate cu alti plozi, profesorii recomada sa-i duca la doctor. Doctorul prescrie rapid Ritalin, in special, in baza recomandarii profesorilor.
   Ca e mai simplu sa-i sedezi, decat sa-i educi. Il droghezi si il tii leguma in banca.

Ca in Rai e multmai dificil sa-i educi. Plozii care au gene bune , pot fi educati cu vorba buna. Dar multi plozi au gene proaste si se comporta exact ca si adultii : ii doare in coor de bunul simt. Nu isis chimba comportamentul decat "educati" cu bata : adultii cu legea, iar plozii cu bataia. Ca altfel nu pricep, iar tu trebuie sa-i vorbesti pe limba lui, ca sa te faci inteles.
   Si daca limbajul plodului e violenta, o sa-l doare in cot de restul plozilor. Insa va pricepe rapid, ca daca loveste un alt plod, o sa fie la randului lui, lovit ( parinte,e ducator ) , ca sa inteleaga pe pielea lui, care-i lectia : ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca prostimea nu intelege de vorba, rational : e nevoie sa experimenteze personal, ca sa inteleaga ce se intampla in jurul lor. Frica pazeste pepenii .

 Cum insa, in Rai, plozii sunt tabu, n-ai voie sub nici o forma sa le tragi o palma la coor, daca refuza sa te asculte ( si refuza, pentru ca ei STIU si sunt invatati la gradinita-scoala ), ca parintele n-are nici o autoritate in fata lor. Se comporta ca atare : fac ce vreau, tu n-ai ce-mi face.
    Solutia permisa de lege este asta : ii drogam cu antipsihotice si ii sedam cu Ritalin, ca sa fie ascultatori.


Si acum, pe bune, din ce cauza poate fi un puradel de 2 ani, agresiv ? Din cauza vitelor incaltate, evident ! Care, dupa ce l-au fatat, se grabesc sa-l arunce in poarta cresei, pentru ca ei sa se poata elibera de povara, in timp ce ii spun cuvintele magice " Mami trebuie sa mearga la serviciu sa castige bani ".

Pai daca daca nu iti poti permite financiar sa-l cresti, de ce l-ai facut ? Daca nu iti poti permite sa-l cresti, de ce l-ai mai facut , sa-l creasca strainii ?
Si apoi se mira ca proasta in targ ca puradelu' racneste din toti rarunchii, atunci cand se vede parasit in poarta cresei, ca nu se adapteaza si devine agresiv sau depresiv. Pai si nu-i normal ? Si da, daca puradelu' serevolta pe buna dreptate, e dus la doctor si pastilat.

 Bineinteles, sunt plozi care se "adapteaza" ca si cainele cu lantu', la inchisoarea de la cresa-gradinita-scoala . Adica urmeaza regulile, pentru ca asa i s-a impus si pentru ca n-are incotro, insa toti plozii, inclusiv aia care declara ca le place la gradi, asteapta cu sufletul la gura eliberarea temporara : vacanta mare !
Catde idiot trebuie sa fii, ca parinte, ca sa-ti trimiti plodu' la inchisoare, imediat ce l-ai fatat, cand are cea mai mare nevoie de tine ?  Adica, nu-i suficient ca l-ai condamnat la sclavie pe viata cand va fi adult : acuma te asiguri ca il vei condamna sa fie p0rizonier, inca din scutece ?
 
Da' ce ar avea, daca ai sta acasa si te-ai ocupa sa-l cresti si sa-l educi, ca pe o viitnta libera ( macar cat e plod, ca apoi i se ia libertatea ) ?
Ah, da ! Vitele incaltate nu isi permit  financiar sa creasca un plod, asa ca trebuie sa mearga la serviciu. Dar sa te puiesti nu-i obligatoriu : nu iti permiti, nu-l faci. Cam asa zice bunul simt, sa te intinzi doarcat iti ajunge plapuma.


Ce limita au doctorii in a droga  pacientii cu antipsihotice ? Pai... n-au ! Si se comporta in consecinta.
Anul trecut, mai mult de 74 milioane de retete pentru medicamente psihiatrice, care valorau 2,6 bilioane dolari au fost prescrise in Canada : mai mult de 203.000 retete pe zi.
     In 2008in Canada au fost prescrise medicamente antipsihotice in valoare de 58 milioane dolari , conform cu datele compilate de firma de cercetari pentru retet prescrise, IMS Brogan .


Asta e tabelul pentru antipsihotice prescrise in perioada 2008-2012 : la fiecare 5 ani , prescriptiile au fost mai mari cu pana la 27,7 % .
Mie imi devine din ce in ce mai clar, ca traim intr-o natiune de drogati oficial. Ca drogatii neoficial, nu stim cati sunt.Folosinta acestor antipsihotice de ultima generatie, numite " atypical", a crescut dramatic. Conform cu IMS Brogan, doar folosinta unui singur medicament " paliperidone", a crescut aproape de 30 de ori in perioada 2008 -2012.
 Retetele pentru ziprasidone au crescut de 700 de ori.
Natiune de pastilati.

Antidepreesivele au devenit atat de populare, incat se potrivesc in fiecare zi a vietii, incat 11 % din populatia USA le folosesc zilnic. Dr.Allen frances, profesor emerit la Duke University, scrie in carte asa, Saving Normal, ca in 2002, 6 % din canadieni erau pe antidepresive.
    Probabil, pentru ca viata in Rai e minunata


Ba mai rau : oamenii nu sunt pastilati doar cu un singur medicament,  cu multiple medicamente , scrie un associate profesor de psihiatrie, de la tufts University School of Medicine din Boston.

Ba mai mult : medicamentele astea prescrise cu nemiluita, au inceput sa fie prescrise de doctorii de familie, care adeseau au putina pregatire in folosirea lor, si doar repeta ca papagalul, ceea ce reprezentantul in vanzari ai firmelor producatoare a pastilelor, le-a spus.
  
Iar turma de vite incaltate, inghit ca pelicanii, orice le spune doctorul care habar n-are ce vorbeste ( si nici nu-i pasa, ca el e doar un amarat de drug-dealer ).


Ultima generatie de antipsihotice a inceput sa fie prescrisa plozilor cu deficit de atentie sau hyperactivitate. Nu exista ADHD si deficit de atentie, decat in mintile pseudolgilor : exista doar parinti imbecili, care ii indoapa cu zahar care ii agita . Si exista carenta de magneziu ( datorita consumului de zahar ), care ii agita si mai mult pe plozi.

Pastilele pentru " dezordinile" astea, cauzeaza efecte secundare ca si crestere agrasimilor in sange si nivele anormale ale zaharului in sange. In 2012, Helath Canada a primit 17 rapoarte despre decesele plozilor , legate de folosirea SGAS si, in ciuda regulilor doctorilor, expertii spun ca riscurile pentru plozi sunt in cea mai mare parte, nemonitorizate.
    Doar unul din medicamente, aripiprazole, sau Ability, a fost aprobat pentru uzul plozilor si doar apoi, pentru schizofrenia adolescentilor 15-17 ani.


Cercetarile Dr.Dina, arata ca plozii expusi antipsihoticelor de ultima generatie, au de 3 ori riscul sa dezvolte pre-diabet , sau diabet typ 2, comparat cu plozii care nu au fost niciodata pastilati cu asa ceva.

Tot plozii pastilati cu antipsihotice, au riscul sa devina supraponderali sau obezi, de 2 ori mai mare, si de 30 de ori mai mare riscul pentru metabolic syndrome : o combinatie de mai multe probleme de sanatate, care cresc riscul de infarct sau stroke ( am uitat cuvantul in romana ), mai tarziu in viata.

Nimeni nu cunoaste efectele pe termen lung asupra dezvoltarii creierului plozilor pastilati cu antipsihotice.
Cu toate astea, prescriptiile antipsihoticelor pentru plozii sub 14 ani, au crescut de 10 ori in British Columbia, in perioada 1997 - 2007.
   In Canada, din 2005-2009, retetele cu antipsihoti8ce , prescrise pentru plozi si tineri, au crescut cu 114 %. Surveyul arata ca 12 % din toate prescriptiile, sunt pentru plozi de 8 ani si mai putin.

Medicamentele care au fost folosite pentru simptimele si diagnoz aplozilor, nu au fost niciodata studiate si pot cauza potentiale ireversibile probleme de sanatate, precum spasme incontrolabile, miscari involuntare, miscari involuntare ale falcii, sau limba scoasa pe afara involuntar.
    La adultii in varsta, medicamentele au fost legate de riscul mortii din cauze cardiace. Alt efect secundar, este NMS-ul , care este fatal in 10 % din cazuri , spune David Gardner, profesor de neuropsihiatrie la University of Halifax.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.