Doctor Yourself

Tuesday, April 30, 2013

Viza de munca in Canada -2

Scandalul a inceput aici  http://filosofiepebordura.blogspot.ca/2013/04/viza-de-munca-in-canada.html 
si continua cu schimbarile proaspat anuntate de guvern, pentru angajarea muncitorilor straini, cu viz ade munca in Rai :


Guvernul federal anunta ca a inasprit conditiile de a importa forta de munca straina, temporara in Canada.


Astea sunt schimbarile :

-- angajatorii trebuie sa plateasca angajatului temporar, salariul pe care il plateste si celorlalti angajati . Inainte de asta, regula era ca il poate plati cu 15 % mai putin decat pe canadieni.

-- Programul " accelerated labour market opinion", car epermitea sa importi foarte rapid, muncitori straini, a fost suspendat.

-- guvernul are acum, mai multa autoritate de a suspenda si revoca permisele de munca, din cauza ca programul a fost abuzat.
Pai si pana acum, cine acorda vizele de munca ( alea indelung abuzate ), nu tot guvernul ?

-- angajattorii vor fi intrebati intrebari specifice, atunci cand aplica sa importe muncitori straini. Asta, ca sa se asigure ca programul nu va fi abuzat.

-- angajatorilor care vor sa importe muncitori straini, li se cere acum, un plan ferm, ca vor face tranzitia catre forta de munca canadiana

-- se introduc noi taxe pentru angajatorii care importa muncitori straini si se creste taxa pentru viza de munca

-- se permite ca numai engleza si franceza sa fie limbile care pot fi folosite in cerintele jobului


                                    Angajatorii spun ca noilemasuri, o sa le raneasca afacerile :


Angajatorii canadieni, spun ca noile masuri vor adauga costuri suplimentare si chiar vor scoate din afaceri unele companii.


                                         Muncitorii spun ca noile masuri sunt doar cosmetizari :


Naven Metha, de la sindicatul United Food and Commercial Workers Union Canada, spune ca masura ce nu le mai permite angajatorilor sa-i plateasca pemuncitorii straini mai putin cu 15 % decat pe canadieni, este binevenita, insa in realitate nu va schimba nimic.
    Tot ce se va intampla, va fi ca schimbarea se va regasi doar pe hartie, in contractele de munca : in realitate, in mana, muncitorii vor primi tot ca inainte, cu 15 % mai putin.

Tot sindicatele, spun ca noua taxa pentru viza de munca ce trebuie platita de angajatori, va fi tranferata de acestia, in carca angajatilor :


Deena Ladd, director executiv la Toronto Workers' Action Centre, spune ca reforma e doar o "gluma politica", iar guvernul ar putea face programul de importare a muncitorilor straini, multmai transparent. Transparenta e critica.


Canadienii de rand, nici ei nu sunt impresionati de " gluma politica" si spun ca hiba intregului program este ca guvernul tot nu are abilitatea de a se asigura ca angajatorii spun adevarul atunci cand aplica pentru importarea de angajati straini. Intregul program e bazat pe declaratiile angajatorilor si atat.


Intre timp, companiile canadiene isi formeaza retele solide de importare a angajatilor straini. " Coincidenta" interesanta este ca stirea a existat sporadic, pe cateva ziare si televiziuni, insa absolut de peste tot a fost stearsa de pe saituri !
Motiv pentru care am cautat stirea la .... partenerii straini ! Adica la filipinezi !

Firmele canadiene au pus de-o Academie a Sudorilor in Cebu, Filipin, in care pregatesc viitorii sudori, ce vor fi importati in Canada :


Canadian Welding Bureau si-a anuntat in 2012 , intentia de a infiinta o academie a sudorilor ( intre timp au si infiintat-o ). Consulatul Canadian din Cebu, a semnat parteneriatul cu Primary Educational Foundation Inc, iar cursurile se vor deschide in aprilie-may 2012.
   Consulul canadian, a declarat ca asta e o buna oportunitate pentru cebunezi sa gaseasca un job bine platit in Canada, muncind ca sudori in constructii pentru companii mari.


Acuma, partea interesanta este ca, canadienii nu au scoli profesionale, in care tinerii sa invete o meserie : pai nu e rentabil ! Mai bine ii trimiti pe toti sa faca 4 ani de facultate si sa le iai o caruta de bani, ca avem printre cele mai scumpe educatii din lume ( dupa USA ).
    Exista doar niste cursuri post-secundare, in care canadienii sunt invatati meserii : ultra scumpe si astea.

Problema si mai mare este ca e plin de imigranti de toate felurile si de toate specializarile : dar diplomele lor nu sunt recunoscute de angajatorii canadieni. Adica degeaba merge imigrantu' la usa angajatorului si ii zice : ia-ma nene, ca am diploma si 10 ani experienta ca sudor.
Canadianu' o sa-i rada in nas si o sa-i spuna ca nu da 2 bani pe ce stie el sa faca, pentru ca nu a fost scolit in Canada : du-te fa scoala de sudor in Canada, fa ucenicia, indatoreaza-te la banca cu zeci de mii de dolari cu care platesti taxele scolare, si apoi vei fi proaspat sudor : dar fara experienta canadiana ! Si nimeni nu angajeaza absolventi , fara experienta in munca ( canadiana, ca daca ai sudat in alte tari, nu se pune ! ).

Prin urmare, tipa toti ca nu sunt sudori in Canada. Pai sunt, insa nu vor angajatorii sa-i bage in seama !  La fel cum exista forta de munca foarte bine calificata si in alte domenii, toate domeniile : dar care spala WC-uri, conduc taxiuri si fac munca necalificata in Rai, pentru ca n-au diplome si experienta canadiana.
     Iar angajatorul va importa en-gros forta de munca din Filipine, pentru ca e mult mai convenabil : salarii mai mici, nu mai plateste beneficii, nimic.

No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.