Doctor Yourself

Sunday, April 14, 2013

The best country

"The best country of the world " , e in realitate, undeva pe locul 17 dintre cele 29 de tari bogate, in problemabunastarii plozilor, dupa clasificarea UNICEF.


Raportul UNICEF acopera plozii pana la 19 ani, e publicat in 2013 si acopera anii 2009-2010. Pe locul 1 este Olanda, iar pe ultimul este Romania.
In studiul UNICEF anterior, care acoperea anii 2000-2003, Canada era pe locul 14.


Canada a obtinut scoruri foarte mici, la ingrijirea medicala si siguranta . Canada a fost la fel de prost cotata ca si Romania si Latvia, in aceste aspecte.


Canada e cotata pe locul 3 la tinerii nefumatori de tutun si cotata pe locul 2 la educatia tinerilor pana in 15 ani. ( In Canada, si cei care spla WC-uri au cel putin o facultate si vorbesc cel putin 2 limbi ).

Dar la comportament, risc, locuinta, mediu, bunastare materiala si educatie, Canada se claseaza pe locurile 11-16 .


Canada e cotata " sub medie" la saracia plozilor si obezitatea lor  si satisfactia in viata de plod. Pai tecred si eu, ca se sinucid pe capete, tinerii ! Canada e pe locul 1 in lume, la numarul de sinucideri a tinerilor ( am pus documentatie pe blog, anii trecuti ).  " Sub medie" e un termen mult pre abland, comparativ cu realitatea de aici.


Canada a fost clasata " peste medie" : adica pe locul 11 la casa si mediu, si pe locul 14 la educatie. Insa e clasata pe locul 27  ( din 29 ) la sanatate si siguranta, pe locul 16 la comportament si risc si pe locul 15 la bunastare amateriala a plozilor.


                      Mortalitatea boracilor este mare in Canada : 5 morti la fiecare 1.000 fatari vii .


    Clasamentul  : aproape toata Europa de West e clasata in fata Canadei. Pana si Cehia si Portugalia ! E amuzant, cand ma gandesc ca naivii din Romania, emigreaza in Rai, ca sa le ofere plozilor, un viitor mai bun ! ( in ciuda tuturor statisticilor si realitatilor care le contrazic fabulatiile ).


E adevarat ca in Rai, adolescentii nu fumeaza tutun : de asta ne-am si clasat pe locul 2 la numarul adolescentilor nefumatori. Insa adolescentii nu fumeaza tutun, dintr-un motiv foarte simplu : pentru ca prefera sa fumeze marijuana !
    Adolsecentii canadieni fumeaza cel mai mult marijuana, din intreaga lume : asa zice UNICEF .Un nou survey facut de UNICEF, a gasit ca plozii canadieni fumeaza marijuana mai mult ca oricine pe lumea asta. Canada a fost clasata pe locul intai din cele 29 de tari, la numarul tinerilor care fumeaza marijuana.
   28 % din plozii canadieni de 11, 13 si 15 ani, intervievati, au declarat ca au fumat marijuana la un moment dat.

Amintesc ca in Canada, marijuana e inca ilegala. Insa, in tarile in care marijuana e legala, rata tinerilor care fumau marijuana, e multmai mica. In Olanda a fost doar de 17,05 %, iar in Portugalia 10,5 %.


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.