Doctor Yourself

Friday, April 12, 2013

Sosele si coruptie

Ca in Rai, tehnologia e un urma cu ani lumina, fata de lumea civilizata, asta se stie. Ce nu spun aplaudacii romani, este ca in Quebec, metroul are roti ... de cauciuc !

    
            

                                                            vestitele roti :


Tot in Qubec, soselele sunt tot o groapa si-o hartoapa. In mijlocul parcarii de langa aeroportul Montreal , s-a cascat o ditamai groapa, care a inghitit doua masini .


E clar ca ceva trebuie facut, ca sa repare soselele. Banii din taxele populatiei se dc pe alte lucruri mai ... personale :  un seantor canadian si-a tinut amanta pe statul de plata, 6 luni dupa ce ofiterul de etica i-a spus sa se opreasca din a o mai plati.
    Nu-i singurul caz de risipire a banilor publici pe chestiuni personale : am scris articole despre asta pe blog. Sunt o gramada .Senatorul conservator Pierre-Hughes Boisvenu, spune ca ofiterul de etica al Senatului i-a spus anul trecut, ca nu isi poate tine amanta pe lista de plata a biroului sau, insa el nu a luat nici o masura, in urmatoarele 6 luni.

Senatorul a fost fortat sa admita luna trecuta, ca are o relatie cu Lapointe. Senatorul, spune ca relatia a inceput dupa ce a angajat-o pe femeie.


Iar daca banii din taxe nu ajung pentru reparartia soselelor ... le vom repara tot pe spezele prostimii. Mai inventam o taxa, din care sa reparam soselele : 1 cent / fiecare litru de benzina !


Preturile la benzina, au crescut cu 1 cent / litru in Quebec, incepand cu 1 aprilie, ca parte a taxei de tranzit, cu care se vor plati lucrari de intretinere la sosele si la transportul in comun.


Canadienii din montreal au votat sa blocheze contractele pentru reparatia seselelor, cu companiile implicate in scandalul de coruptie : primaria a ignorat cu gratie, rezultatele votului.


Primarul Michael Applebaum a cerut rezidentii Montrealului, timp de 2 saptamani, sa selecteze intre 2 cel mai putin insirate optiuni. Alegereea era intre : avem maimulte gauri in sosele sau dam contractele de reparatie  asoselelor, companiilor implicate in scandalurile de coruptie din constructii ( celebrele contracte cu Mafia italiana, comisia Charbonneau ).

60 % din montrealezi, 5.200 persoane au optat pentru a nu da contractele companiilor corupte. Doar 40 % au fost pentru acordarea contractelor.


In ciuda rezultatelor votului, primarul spune ca el va vota pentru acordarea contractelor, din motive de securitate.

S-a intrunit un consiliu special al primariei, care a decis sa acorde contractele de reparatii a soselelor, unei companii acuzate de coruptie.


Contractele acordate companiei, sunt in valoare de 5,2 milioane pentru asfalt fierbinte cu care sa umple gaurile din sosele.


Dupa 2 ore de dezbateri, votul a fost unanim, al celor 58 de consilieri prezenti.  " Am inchis ochii, ne-am astupat nasurile si am spus da" - declara Anie Samson, primarul cartierului Villeray-Saint-Michel-Parc-Extension.

Nici transportul aerian nu-i mai stralucit : ca dealtfel, tot ce inseamna tehnologie in Canada. Are o calitate execrabila. Air Canada, nu reuseste sa fie punctuala si intarzie tot mereu : asa avertizeaza expertii !


O investigatie facuta de CBC Marketplace, arata ca Air Canada are cea mai proasta performanta dintre toate companiile majore, internationale de avioane. Inregistrarile arata ca 60,89 dintre zborurile cu companiile canadiene,  in 2012, au aterizat la timp : cea mai proasta performanta inregistrata, dintre 28 de companii aeriene internationale.

Cele mai proaste performante ale Air Canada, sunt pe coridorul Vancouver- Toronto, unde doar 55 % din zboruri au ajuns la timp, in 2012. Competitorul Air Canada, este WestJet, si a aterizat la timp 70 % din zboruri, pe aceeasi ruta.


Air Canada a raspuns investigatiei celor de la Marketplace, cu un statement care zice, in parte, in celmai pur limbaj de lemn ( public relations style )  ca " Air Canada e o companie mare si e angajata intr-o initiativa de performanta la timp, si ca rezultatele se imbunatatesc continuu in aria asta ".


No comments:

Post a Comment

Pentru ca au fost crestinopati ramasi fara argumente in ceea ce sustineau si care au scris pe blog datele mele personale drept razbunare, comentariile vor fi moderate, ca sa prevenim si alte marlanii dinpartea " prietenilor" . Comentariile vor fi moderate. Forever.